Įkraunama...
Įkraunama...

*Receptai su nuotraukomis*

QUOTE(mmergyte @ 2010 10 16, 15:53)
jergau kokia grazi vistele bigsmile.gif  4u.gif  ale man ji kaip koks terminatorius su tokiais raumenim,kad marskiniai net sutrukineje lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

laki vaizduote lotuliukas.gif

QUOTE(alina_nr_1 @ 2010 10 16, 22:31)
Gal pasirodysiu kvaila, bet vistiek paklausiu.. blush2.gif  I vidu tai reiskia pro kakla arba pro siknute? blush2.gif
Ir kaip pakisti zoleles po oda..? blush2.gif

pro klyna biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(milka55 @ 2010 10 17, 01:14)
laba vakara,

Norejau pasidalinti savo receptu kuri dariau siandien pietum

Cia prapjautas
user posted image

o cia vaisinkites,tik nekaip paservyravau,nes labai jau skubejau paragaut  blush2.gif

geras! wub.gif

QUOTE(Evelincik @ 2010 10 17, 02:20)
Manau pro "siknute'patogiau jum bus obuoliukus kist  biggrin.gif  4u.gif  o po oda,na labai paprastai,pakeli pirstais oda ir prikisi idaro(siuo atveju sviestu su zolelemis).vistai labai lengvai  atsiskyria oda

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 10 16, 13:57)
Sultinga vistele lotuliukas.gif

O jūs dar ką nors darote ar tik šeimyną lepinat savo superpatiekalais? bigsmile.gif Nu toookia apetitna vištytė wub.gif
Elena ir aš vakar kepiau vakams jūsų bulves, nu jau kaip paprasta, greita ir fantastiškai skanu thumbup.gif Kepiau vaikams, bet tėveliai negalėjo atsitraukti nuo lėksčių hihihi.gif Nu jau aromatas, kai žolelių sviesto užsidedi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(milka55 @ 2010 10 17, 01:14)
laba vakara,
Norejau pasidalinti savo receptu kuri dariau siandien pietum

O kuo galėtumėm mes lietuvaitės pakeisti šią tešlą, labai jau knieti pabandyti ax.gif
Čia sluoksniuota tešla? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 17 spalio 2010 - 08:51
QUOTE(poeme @ 2010 10 17, 09:50)
O jūs dar ką nors darote ar tik šeimyną lepinat savo superpatiekalais?  bigsmile.gif Nu toookia apetitna vištytė  wub.gif

darome viska kas priklauso biggrin.gif , prie to dar ir valgome biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
O as atsinesu sestadienio vakariene ax.gif
Mielines bandeles su raugintu kopustu idaru
pasiruosiau paprasta mieline tesla, o idare dariau is:
nedidelio gabaliuko lasinuku(galima is parukyta sonine naudoti)
vieno svoguno
nedideles morkos
mazos saujeles svieziu grybu(as naudojau misko virtus saldytus grybus)
nemazos sauos raugintu kopustu
poros saukstu maltu dziuveseliu
prieskoniu arba puses kubelio sultinio
Lasinukus supjausciau mazais spirgiukais, morka sutarkavau,svoguna, grybus, kopustus sumulkiai supjausciau. Kai suspirgejo lasinukai viska sudejau i keptuve pakepiau apie 5 minutes, ipyliua puse stiklines vandens, itrupinua sultinio ir ptroskinau kol vanduo nuseko ir pradejo kepti. Siaip reikia ragauti ir ziuret, kad kopustai butu minksti, jai vanduo nuseko o jie vis dar kietoki, ipilti dar siek tiek vandens. Kai viskas susitroskino idejau pora saukstu dziuveseliu, kad nebutu per daug"slapia". O paskui is teslos formavau rutuliukus, juos suplojau i blyna, dejau po sauksta idaro ir formavau bandeles. bandeles pakildinau, aptepiau plaktu kiausiniu ir apibarsciau sezamo seklomis. Kepiau ikaitinroje iki 210C oreiteje kol igavo laaaabai skania isvaizda blush2.gif Valgem su sultiniu
Prasom vaisintis bigsmile.gif
Tik nespejau nufotkint prapjautos, labai jau greitai jos dingo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 17 spalio 2010 - 12:33
QUOTE(Bitulka @ 2010 10 17, 13:32)
O as atsinesu sestadienio vakariene ax.gif

rolleyes.gif kokie visi dailučiai ir gražučiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2010 10 17, 12:32)

Prasom vaisintis bigsmile.gif

Oi mielai vaisinuosi 4u.gif
Atsakyti
[quote=Ulė,2010 10 13, 19:46]
kas cia prase zemaiciu recepto 4u.gif

user posted image

Ule, gal gali pasakyti kas man neisejo? g.gif Tesla nesimynke, o kaip buvo kose taip ir liko, net i rankas negalima paimti. Zodziu minksta nelimpanti tesla. smile.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
Sekmadieniniai pietus - Grynoji jautiena su slyvu padazu thumbup.gif
Gaunasi minkstutele wub.gif
Uzmarinavau jautienos ispjova ~24 val pries gamyba(supjausciau gabalais mesyte, istryniau druska, kajano pipirais, idejau svoguno, viska sugniauziau ir uzpyliau vandens+acto+vos vos cukraus+ garstyciu marinatu). Galima naudoti ir kitokius marinatus. Gamybos metu ikaitinau sausa keptuve, sudejau mesyte, kad apsitrauktu. Gal puse minutes uztruko, is abieju pusiu, nespejo isbegti sultys. Orkaite is anksto ikaitinau, i kepimo forma sudejau mesyte, pabarsciau rozmarinais ir juodaisiais pipirais. Kepiau gal 20 minuciu.
Padaza pasiruosiau is anksto, ant aliejaus pakepinau grusta cesnaka + smulkiai kapota svoguna ~5minutes, tuomet sudejau dziovintas slyvas ir sauksta balzamiko acto, palaukiau kol nugaruos. Pyliau puodeli jautienos sultinio ir puodeli slyvu sulciu. Troskinau kol slyvos sukrito ir sublenderiavau. Valgem su keptom bulviu skiltelem ir salotom (iceberg'as+ melynas svogunas+agurkas, padaza dariau is alyvuogiu aliejaus, balzaminio vyno acto, grusto cesnako, druskos, pipiru ir dziovinto baziliko.) Skanaus! 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
[quote=pienia,2010 10 17, 14:59]
[quote=Ulė,2010 10 13, 19:46]
kas cia prase zemaiciu recepto 4u.gif

user posted image
Ule, gal gali pasakyti kas man neisejo? g.gif Tesla nesimynke, o kaip buvo kose taip ir liko, net i rankas negalima paimti. Zodziu minksta nelimpanti tesla. smile.gif help.gif help.gif help.gif
[/quote]
Nezinau kaip recepto savininke bet as rankas pasislapinau ir nebelipo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braaskytea @ 2010 10 17, 15:54)
Nezinau kaip recepto savininke bet as rankas pasislapinau ir nebelipo  4u.gif

o gal tiesiog tokios nekrakmolingos bulvės papuolė, ar per mažai jas ataušinot? aš nepaisant recepto visada dedu krakmolą iš akies, tol kol pagaliau biški atkimba nuo rankų blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 10 17, 16:01)
o gal tiesiog tokios nekrakmolingos bulvės papuolė, ar per mažai jas ataušinot? aš nepaisant recepto visada dedu krakmolą iš akies, tol kol pagaliau biški atkimba nuo rankų blush2.gif  4u.gif

Ir bulves krakmolingos ir atausinau , nes jau zinau si dalyka, bet man po triju saukstu krakmolo ir ir tiek miltu buvo skysta doh.gif Rankeles neploviau iki alkuniu, bet slapinau, kitaip nepaimciau teslos:ax: Daba dar prikroviau miltu ir krakmolo, istrenkaiu i balkona. Sekantis etapas atrodo - lauk blush2.gif
Mano manymu, kazkas su proporcijom netaip. Arba nzn, juk negali visom iseit, o man vienai - ne. Pas Ule kaip is nuotraukos verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pienia: 17 spalio 2010 - 15:21
QUOTE(poeme @ 2010 10 17, 06:50)
O jūs dar ką nors darote ar tik šeimyną lepinat savo superpatiekalais?  bigsmile.gif Nu toookia apetitna vištytė  wub.gif
Elena ir aš vakar kepiau vakams jūsų bulves, nu jau kaip paprasta, greita ir fantastiškai skanu  thumbup.gif Kepiau vaikams, bet tėveliai negalėjo atsitraukti nuo lėksčių  hihihi.gif Nu jau aromatas, kai žolelių sviesto užsidedi  4u.gif
Papildyta:

O kuo galėtumėm mes lietuvaitės pakeisti šią tešlą, labai jau knieti pabandyti  ax.gif
Čia sluoksniuota tešla?  blush2.gif

kazkas panasaus i tai manau galima ir suja g.gif ,tiek kad saldus nebutu.Sitie lakstai yra laaaaaabai ploni kaip popierisu jie buna susukti i rulona,gal yra lietuvoj tik kitokiu pavadinimu pvz paziuret kur buna visos saldytos teslos kad butu filo pastry ar phyllo.sitos ir sluoksniuotos teslos skirtumas butu tas kad sita darai sluoksniais ir ji tokia traski gaunas,o sluoksniuota buta slapesne ir manau kad sluoksniais det nereiktu tiesiog isminkyt kad tilptu ant to popieriaus ir det i keptuve supilt idara ir uzdengti kas kabo krastuose jei atrodo permazai galima ant virsaus uzdet dar teslos toki dangtele.Tad manau kad sluoksniuota nesugadintu.
Atsakyti