Šepardo pyragas
Reikės:
bulvių košės
100 gr. sūrio
100 g pievagrybių
400 gr. smulkiai kapotos vištienos
svogūnas
morka
česnako kelios skiltelės
druskos
Padažui:
150 ml grietinėlės
1 šaukštas miltų
pipirų
krapų
Svieste apkepinam svogūnus, ir tarkuotas morkas. Įpilame kelis šaukštus aliejaus, sudedame vištieną , supjaustytą mažais gabalėliais ir apkepame.
Į skardą išteptą sviestu, iškloti bulvių košę, dėti sluoksnį vištienos su kepintom daržovėm.
Miltus gerai sumaišyti su grietinėle, kad neliktų gumulėlių, ir užpilti ant paruošto pyrago.
Pakepinti pievagrybius su česnaku ir sudėti ant viršaus, apibarstyti sūriu ir krapais.
Kepti orkaitėje 190 laipsnių 30 min.
Skanaus!!
receptas cia
QUOTE(taupuokle @ 2010 10 14, 18:43)
GRANGE sakykit, o o farsa nereikia deti kiausini ir baltos duonos?
As ne grange bet pasakysiu, kad nereikia nieko deti i farsa.
Ule, Separdo pyragas atrodo dieviskai
QUOTE(Monalyza @ 2010 10 14, 13:19)
Norejau padekoti uz saunu receptuka.
Gaminau. Aisku nesilaikiau visu nurodymu, biski elementariau dariau
Bet siaip patiko labai. Tiesiog malti steikai gavosi
Į sveikatą. mums ir labai patiko.
O, ką vietoj to rudo padažo naudojai? (nes įtariu, kad čia pakoregavai? ) mamai pasakojau, bet Siauliuos tai kazi ar ras tokio padažo, o pirkt dėl karto kito tai vėl, nenaudoja tokių,tai sakau su pomidorų padažu ar su kuo reikia daryt..
QUOTE(taupuokle @ 2010 10 14, 17:43)
GRANGE sakykit, o o farsa nereikia deti kiausini ir baltos duonos?
Na, aš nedėjau mane taip mokė,taip patiko,tai jei dėsi,tai jau gausis kaip eiliniai kotletai
QUOTE(nesuper @ 2010 10 14, 23:16)
Ule, isidukrink mane, kaaa
bet tai kas bus, jei dukra bus vyresne uz mama? nu, tai kaip tai atrodys? Dar bent pora poziciju isvardinkit
juokauju
Ule, pyragas labai skaniai atrodo
Salima, isivaizduoju, kad labai skanuciai blyneliai
QUOTE(Ulė @ 2010 10 14, 19:57)
Šepardo pyragas
Nuostabus vaizdelis
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 14, 22:26)
bet tai kas bus, jei dukra bus vyresne uz mama? nu, tai kaip tai atrodys? Dar bent pora poziciju isvardinkit
juokauju
juokauju
Ule zino kaip as atrodau ir turetu bent jau apytiksliai isivaizduoti kiek man metu, taip kad isgyvensim
Zaviuosi jumis visomis, kad randat laiko pasidalinti receptukais. As deja, tik gaminu, bet nespeju nei pafotkint, nei pasidalinti idejomis
QUOTE(Ulė @ 2010 10 13, 18:46)
pirma mintis pamacius buvo "OMG, kokie grazus!!!! " ir tikiu, kad labai skanus
Ule, Tu nepakartojama
beje, tokius storus ir formuoji ar dar pastoreja jie kepdami?
QUOTE(Ulė @ 2010 10 13, 19:46)
kas cia prase zemaiciu recepto
15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Pagalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Skanaus!!
15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Pagalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Skanaus!!
Begalo skanus vakar vakarienei dariau Pirma kart kai dariau pagal uosvienes recepta deti miltu kol nelips ant ranku gavosi kaip ne zemaiciu blynai ,o bandeles ar kazkas panasaus,o kai dariau viska pagal tavo recepta primine vaikyste skonis kai mama vesdavosi i blynine zmeaiciu valgyti
mergaites labas.
Skaitau ir galvoju,kazkas bus! negali but ilgai taip gera
ziauriai smagu, kad jums patinka,kad dalinates,komentuojat,taj taip ikvepia
Aciu
bliam kas baisiausia,kad tu mane matei, negi as tokia sena atrodau
baisiai gaila
as formuoju grynai kaip cepelina, teslos imu,kad i delniuka tilptu, o paskui ta cepelina suploju
Skaitau ir galvoju,kazkas bus! negali but ilgai taip gera
ziauriai smagu, kad jums patinka,kad dalinates,komentuojat,taj taip ikvepia
Aciu
QUOTE(mergyte83 @ 2010 10 14, 21:41)
Ule, Separdo pyragas atrodo dieviskai
QUOTE(nesuper @ 2010 10 14, 22:16)
Ule, isidukrink mane, kaaa
bliam kas baisiausia,kad tu mane matei, negi as tokia sena atrodau
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 14, 22:26)
QUOTE(daivaP @ 2010 10 14, 22:55)
Nuostabus vaizdelis
QUOTE(nesuper @ 2010 10 14, 23:22)
baisiai gaila
QUOTE(bad_cat @ 2010 10 15, 03:31)
pirma mintis pamacius buvo "OMG, kokie grazus!!!! ir tikiu, kad labai skanus
Ule, Tu nepakartojama
beje, tokius storus ir formuoji ar dar pastoreja jie kepdami?
Ule, Tu nepakartojama
beje, tokius storus ir formuoji ar dar pastoreja jie kepdami?
as formuoju grynai kaip cepelina, teslos imu,kad i delniuka tilptu, o paskui ta cepelina suploju
QUOTE(braaskytea @ 2010 10 15, 06:50)
primine vaikyste skonis kai mama vesdavosi i blynine zmeaiciu valgyti
QUOTE(Ulė @ 2010 10 15, 07:41)
taigi būna ir labai jaunos mamos