Varškė pati turbut biškuti parugrštėja. O įdarą gali įvairiausia deti. Man į cepelinus patinka cepelinų padažo to su spirgučiais ir svogūnais pasudyto įdeti ir išmaišyti labai skanu. Nu aišku druskytes dar pagal skonį.
QUOTE(grange @ 2010 10 11, 20:14)
Norejau padekoti uz saunu receptuka.
Gaminau. Aisku nesilaikiau visu nurodymu, biski elementariau dariau
Bet siaip patiko labai. Tiesiog malti steikai gavosi
sveikos mergaites turiu dvi bedas: 1. sestadieni turesiu sveciu 2. turiu 2kg kalakutu slauneliu mesos be kaulo gal galetumete patarti ka skanaus ir karsto galeciau paruost? MB parnese kalakutiena, o as nzn ka daryt, niekada nesu darius, o norisi prasisukt, kad nereiktu pirkt kitos mesytes
KEPENELEM IDARYTOS BULVES
*Kepeneles 0,5kg (as naudojau eriuko)
*Svogunai 1 galva
*Bulves 8 vidutines arba dideles
*Bulijono kubelis
*Pievagrybiai 2vnt. dideli
*Majonezo
*Surio
Kepeneles supjaustom smulkiais gabaliukais. Kadangi jos dideles, as pjausciau juostelemis o paskui kvadraciukais. Kai kepeneles apkepa idedu svoguno ir pakepinu mazdaug 5 min. Pasidariau i atskira puoduka bulijono ir viska supilu i keptuve pasitroskinti.
Pasiruosiam bulves, jas geriausia iskaptuoti su dideliu sriubiniu saukstu. Susipjaustom pievagrybius griezineleis.
Skarda isklojam folija. I bulves sudedam kepeneliu idara, ant virsaus po priekele pievagrybiu. Viska i orkaite mazdaug 180laispniu ir 40 min. kepam, laikas dar priklauso nuo bulviu dydzio.
Nuotrauka jau daryta po valgio, nesnespejau niekaip anksciau.
Baigiant kepti ant virsaus dedu majonezo ir tarkuoto surio. Majonezas suteikia riebumo, tad kam per riebu jau nuo kepeneliu, galima jau nebedeti. Palaukiam kol suris apskrus ir baigta. Garnyrui naudojau - raudona paprika, pomidora, agurka.
skanaus
*Kepeneles 0,5kg (as naudojau eriuko)
*Svogunai 1 galva
*Bulves 8 vidutines arba dideles
*Bulijono kubelis
*Pievagrybiai 2vnt. dideli
*Majonezo
*Surio
Kepeneles supjaustom smulkiais gabaliukais. Kadangi jos dideles, as pjausciau juostelemis o paskui kvadraciukais. Kai kepeneles apkepa idedu svoguno ir pakepinu mazdaug 5 min. Pasidariau i atskira puoduka bulijono ir viska supilu i keptuve pasitroskinti.
Pasiruosiam bulves, jas geriausia iskaptuoti su dideliu sriubiniu saukstu. Susipjaustom pievagrybius griezineleis.
Skarda isklojam folija. I bulves sudedam kepeneliu idara, ant virsaus po priekele pievagrybiu. Viska i orkaite mazdaug 180laispniu ir 40 min. kepam, laikas dar priklauso nuo bulviu dydzio.
Nuotrauka jau daryta po valgio, nesnespejau niekaip anksciau.
Baigiant kepti ant virsaus dedu majonezo ir tarkuoto surio. Majonezas suteikia riebumo, tad kam per riebu jau nuo kepeneliu, galima jau nebedeti. Palaukiam kol suris apskrus ir baigta. Garnyrui naudojau - raudona paprika, pomidora, agurka.
skanaus
QUOTE(vaimis @ 2010 10 14, 14:38)
sveikos mergaites turiu dvi bedas: 1. sestadieni turesiu sveciu 2. turiu 2kg kalakutu slauneliu mesos be kaulo gal galetumete patarti ka skanaus ir karsto galeciau paruost? MB parnese kalakutiena, o as nzn ka daryt, niekada nesu darius, o norisi prasisukt, kad nereiktu pirkt kitos mesytes
Tai kad cia nei vienos bedos nera Vienas dziaugsmas Kad daug nesiblaskyt ir neapkrauti temos ne savo receptais, siulyciau uzsukti i Elenos, Ules, Sonatinos, Novos blogus i tikrai issirinksit. Kalakutienai galima adaptuoti daug receptu, kurie originale yra is vistienos ar kiaulienos
http://www.sonatinos-receptai.lt/
http://www.aj-receptai.blogspot.com/
http://tangosuhelena.blogspot.com/
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/
QUOTE(vaimis @ 2010 10 14, 14:38)
sveikos mergaites turiu dvi bedas: 1. sestadieni turesiu sveciu 2. turiu 2kg kalakutu slauneliu mesos be kaulo gal galetumete patarti ka skanaus ir karsto galeciau paruost? MB parnese kalakutiena, o as nzn ka daryt, niekada nesu darius, o norisi prasisukt, kad nereiktu pirkt kitos mesytes
Na jei gyvenat ne bute tai galit issikepti saslyku. Labai skanus saslykai gaunas is kalakutienos
Ule, o is tokio kiekio nurodyto recepte, kiek mazdaug zemaiciu blynu gaunasi? Daug edriu burnyciu namuose, nezinau, gal is karto reikes porcija padvigubinti
QUOTE(Monalyza @ 2010 10 14, 15:19)
Norejau padekoti uz saunu receptuka.
Gaminau. Aisku nesilaikiau visu nurodymu, biski elementariau dariau
Bet siaip patiko labai. Tiesiog malti steikai gavosi
GRANGE sakykit, o o farsa nereikia deti kiausini ir baltos duonos?
QUOTE(vovera @ 2010 10 14, 14:57)
Ule, o is tokio kiekio nurodyto recepte, kiek mazdaug zemaiciu blynu gaunasi? Daug edriu burnyciu namuose, nezinau, gal is karto reikes porcija padvigubinti
apie 12 tokio dydzio kaip mano,galite darryti ir mazesnius
vaimis, kad tikrai jei yra mesos taj nera bedos!
ir kepsniukus mustus galite daryti su suriu ir suktinukus ir saslykiukus, verinukus va Elena nuostabius nesenai dar sioj temoj rode, nu viska
QUOTE(Ulė @ 2010 10 14, 18:45)
apie 12 tokio dydzio kaip mano,galite darryti ir mazesnius
Labai skanūs gavosi foto jau nebekeliu,kam kartotis
QUOTE(Kaliteja @ 2010 10 14, 19:32)
Labai skanūs gavosi foto jau nebekeliu,kam kartotis
valio!!
Siūlau pasigaminti vieną iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų Receptas labai paprastas ir lengvas
Kepti varškėčiai su bulvėmis
300 g. varškės,
4-5 bulvės,
1 kiaušinis,
1 stk. miltų,
1 v.š. cukraus
druskos
Varškę ir atvėsintas virtas bulves ( kad būtų greičiau, aš dažniausiai jas išsiverdu iš vakaro ) sumalti mėsmale, įmušti kiaušinį, suberti miltus, cukrų, truputį druskos. Tešlą gerai išminkyti, iš jos padaryti paplotėlius, juos pavilioti miltuose ir kepti. Valgyti su grietine. Skanaus !
Kepti varškėčiai su bulvėmis
300 g. varškės,
4-5 bulvės,
1 kiaušinis,
1 stk. miltų,
1 v.š. cukraus
druskos
Varškę ir atvėsintas virtas bulves ( kad būtų greičiau, aš dažniausiai jas išsiverdu iš vakaro ) sumalti mėsmale, įmušti kiaušinį, suberti miltus, cukrų, truputį druskos. Tešlą gerai išminkyti, iš jos padaryti paplotėlius, juos pavilioti miltuose ir kepti. Valgyti su grietine. Skanaus !