Idejau prie sriubyciu idesiuir cia
Receptas tikrai ne mano, bet sriuba nerealiai skani Taigi,
Trinta darzoviu ir vistienos sriuba
Mums reikes:
Vistienos krutineles
darzoves ( morkos, bulves, salieras,svogunas, cesnakas, paprika, spinatai)
Sviestas
Miltai
Pienas arba grietineles ( darau su tuom ko turiu namie)
Grietine
Duonos skrebuciai
Taigi supjaustome vistiena gabaliukais , ja isverdame i sultini imesdami keleta pipiriuku, lauro lapeliu. Kai vistiena isvirusi nukosiame viska, paliekame tik sultiny. Tada sudedame griezineliais pjaustytas ~3 morkas ir ~3 kubeliais pjaustytas bulvytes.Keptuveje ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustyta saliero stieba, svoguna.Viska pakepinus supilame i sriuba, ten ispaudziame ~3 skilteles cesnako ir idedame supjaustyta isvalyta viena paprika.Kai jau baigia viskas virti imetame gera sauja spinatu.Viskas daug maz verda apie ~20-30 min nuo bulviu idejimo.
Keptuveje istirpinti gera sauksta sviesto, sumaisyti su miltais, sliukstelti pieno. Sia mase ideti i skystima kai isgriebiame darzoves. (Analogiskai viskam isvirus turime nukosti darzoves kad liktu tik sultinys ir tik tada cia supilti ta mase is sultiny),
kruopsciai viska ismaisyti. Darzoves, isvirusia vistiena sublenderiuoti, sudeti i sultiny , uzdeti ant ugnies porai minuciu.
pateikti su grietine, cesnakiniais baltos duonos skrebuciais. Stai ir sriubyte:
Kepiau skaniuosius blynus karšto kefyro,mano šeimynai norma biški per maža buvo , geriau iškilo kai uždengiau keptuvę dangčiu,labai skanūs ir labai gerai gavosi
Na po jūsų šedevrų mano kuklūs "eskizai"
Bulviniai blynai su mėsa. Receptas visoms aiškus
Pikantiškas, čiobreliais kvepiantis sūrio pyragas...
Tešla: 300 g miltų, 130 gr. sviesto ar margarino, 150 ml grietinės, druskos. Išminkome tešlą, dedame į formą ir šauname į 200 C orkaitę ir apkepame 20 min. Pasiruošiame įdarą: sutarkuoti 200 g fermentinio sūrio, dėti petražolių, čiobrelių, aš dėjau "rūkytos saldžios paprikos" prieskonių, dėti apkeptus 3 svogūnus. Įdarą dėti ant apkeptos tešlos ir užpilti plakiniu: išplakti 2 kiaušinius, atskirai išplakti 20 ml grietinėlės sumaišyti su plaktais kiaušiniais, druska, pipirais ir užpylus pyragą kepti apie 20 min. temperatūrą sumažinus iki 180C.
Skanaus
Bulviniai blynai su mėsa. Receptas visoms aiškus
Pikantiškas, čiobreliais kvepiantis sūrio pyragas...
Tešla: 300 g miltų, 130 gr. sviesto ar margarino, 150 ml grietinės, druskos. Išminkome tešlą, dedame į formą ir šauname į 200 C orkaitę ir apkepame 20 min. Pasiruošiame įdarą: sutarkuoti 200 g fermentinio sūrio, dėti petražolių, čiobrelių, aš dėjau "rūkytos saldžios paprikos" prieskonių, dėti apkeptus 3 svogūnus. Įdarą dėti ant apkeptos tešlos ir užpilti plakiniu: išplakti 2 kiaušinius, atskirai išplakti 20 ml grietinėlės sumaišyti su plaktais kiaušiniais, druska, pipirais ir užpylus pyragą kepti apie 20 min. temperatūrą sumažinus iki 180C.
Skanaus
Šiandienos pietūs
Recepto manau kad nei nereik labai jau paprasta: stambus jūrų vėžys, vanduo užvirinamas, ten citrina, druska, petražolių, daug krapų, morkyčių, galima saliero imest žodžiu visko negailint ir virt ~20 min. niam niam kaip skanu
Recepto manau kad nei nereik labai jau paprasta: stambus jūrų vėžys, vanduo užvirinamas, ten citrina, druska, petražolių, daug krapų, morkyčių, galima saliero imest žodžiu visko negailint ir virt ~20 min. niam niam kaip skanu
QUOTE(Nova @ 2010 09 23, 09:10)
kokie paprasti produktai, o koks skanumynas
QUOTE(*Mėta* @ 2010 09 24, 15:39)
Idejau prie sriubyciu idesiuir cia
gal ir kvailas klausimas, bet kiek reikia vandens?
QUOTE(*Mėta* @ 2010 09 25, 03:57)
Šiandienos pietūs
wau, koks grazuolis
QUOTE(Nova @ 2010 09 23, 08:10)
vakar isbandziau ir galiu pasakyti kad tikrai siaip sau, tiesiog kaskaks tokio kaip virta ir orkaiteje pasildyta biski patezus bulviu kose, man jau skaitant keista pasirode kad papildomai jokiu miltu ar krakmolo nereik, tikejausi kad bus tvirtesni ale virtu bulvu apskurde "cepelinukai", bet lukesciu nepateisino gerai kad padaziuko buvau pasidarius tai visgi sunaudojom, bet daugiau nedaryciau
nesupykit, bet man tas vezys tik pasigrozeti.....
QUOTE(vaimis @ 2010 09 25, 13:19)
nesupykit, bet man tas vezys tik pasigrozeti.....
Nu jo,labai graziai atrodo,bet mano vyrui reiketu daug tokiu veziu,kad pavalgytu pietus Bet siaip jei viena buciau,tai tikrai leisciau sau pasilepint tokiu patiekalu
Vakaryksciai pietus
PLOVAS
Isviriau,po to apkepiau kiauliena.Pridejau ivairiu prieskoniu,morku.Kai suminkstejo morkos,idejau pomidoru padazo ir dar truputi patroskinau.Po to sudejau virtus ryzius ir apmaisius dar kelias minutes patroskinau.
Ir siandieninia pietus
NAMINIAI KOLDUNAI
TESLA:3 stiklines miltu,3 saukstai aliejaus ir 1 stikline verdancio vandens.Tesla berods aprasyta antrame puslapyje.Labai lengvai pasidaro,nelimpa prie ranku.
IDARAS:kadangi nespejau laiku atsildyti farso,tai idarui dejau svieste pakeptos desros su svogunais,prieskoniais.
PLOVAS
Isviriau,po to apkepiau kiauliena.Pridejau ivairiu prieskoniu,morku.Kai suminkstejo morkos,idejau pomidoru padazo ir dar truputi patroskinau.Po to sudejau virtus ryzius ir apmaisius dar kelias minutes patroskinau.
Ir siandieninia pietus
NAMINIAI KOLDUNAI
TESLA:3 stiklines miltu,3 saukstai aliejaus ir 1 stikline verdancio vandens.Tesla berods aprasyta antrame puslapyje.Labai lengvai pasidaro,nelimpa prie ranku.
IDARAS:kadangi nespejau laiku atsildyti farso,tai idarui dejau svieste pakeptos desros su svogunais,prieskoniais.
na o musu siandieniniai pietus tokie, gana paprasti, bet musu seimynos megstami lietiniai su varske (dar dariau ir su baravykais) taip pat skanumelis
tesla darau taip: kaisuinis+miltai+pienas+ aliejaus(dedu iskart i tesla, kad nereiketu kas kart pilineti jo i keptuve, nors galima ir nepilti, cia jau kiekvieno pasirinkimas)
idaras varskes: varske+cukrus+ slakelis pieno
baravyku idaras: kepti baravykai su svogunu
Skanaus
tesla darau taip: kaisuinis+miltai+pienas+ aliejaus(dedu iskart i tesla, kad nereiketu kas kart pilineti jo i keptuve, nors galima ir nepilti, cia jau kiekvieno pasirinkimas)
idaras varskes: varske+cukrus+ slakelis pieno
baravyku idaras: kepti baravykai su svogunu
Skanaus
Mergaitės, gal čia ne įtemą bet labai reikia patarimo kaip paruošti skaniai žąsį????? naminę, didžiulę žąsį atvežė lauktuvių vienas jų augintojas, tad dabar turiu rūpestį kaip skaniai paruošti
O, Mėta, vėžiukas , tai super aš panašiai omarus ruošiu
QUOTE(Indre @ 2010 09 25, 16:01)
Mergaitės, gal čia ne įtemą bet labai reikia patarimo kaip paruošti skaniai žąsį????? naminę, didžiulę žąsį atvežė lauktuvių vienas jų augintojas, tad dabar turiu rūpestį kaip skaniai paruošti
http://www.supermama...