Įkraunama...
Įkraunama...

*Receptai su nuotraukomis*

Dariau vakar Ules koldunus pagal si recepta http://skanusgyvenim.....ti patiekalai. Ui, kokie skanus biggrin.gif. Greit ir lengvai gaminasi, beto tesla gavosi neperminksta. Aciu Ulei 4u.gif
Atsakyti
Pasidalinu mūsų vakariene šiandien essen.gif

Jautienos kotletai kitaip


user posted image

recepto nebekopijuoju, yra nuorode su smulkesnėmis foto 4u.gif

Atsakyti
Pasidalinu mūsų vakariene šiandien

Jautienos kotletai kitaip
----------------------------
kaip supratau svogunu irgi pasudyt nereik?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 10 11, 19:39)

kaip supratau svogunu irgi pasudyt nereik?

nea smile.gif
šiaip aš niekada nededu prieskonių kepant svogūnus atskirai, nes jie patys turi pakankamai skonio, o čia jie gaunas tokie saldūs ganėtinai, na tas saldumas iš "savęs". u-tenka kiek yra druskos ant pačių kotletų ir padaže, kuris pilas ant viršaus.
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2010 10 11, 17:34)
Dariau vakar Ules koldunus pagal si recepta http://skanusgyvenim.....ti patiekalai. Ui, kokie skanus biggrin.gif. Greit ir lengvai gaminasi, beto tesla gavosi neperminksta. Aciu Ulei 4u.gif

drinks_cheers.gif wub.gif
man ir ta tesla labai labai biggrin.gif
Atsakyti
Grange, labai nuostabiai atrodo kotletukai thumbup.gif
Beje, as irgi svogunu niekada nesudau, pvz, mes su kepta zuvimi megstam, ir su karbonadu, ar siaip ant keptos mesytes uzdet rolleyes.gif . Tai, kaip tu ir sakai, jie jau savaime skanus.
Atsakyti
Brashke77, čeburėkai kaip skaniai atrodo thumbup.gif gal reiktų kokią dieną ir man padaryti, nes jau neatsimenu kada dariau ax.gif

Grange, kotletukai fantastiški 4u.gif kepintus svogūnus dievinu, viskas su jais skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 10 11, 20:03)
drinks_cheers.gif  wub.gif
man ir ta tesla labai labai biggrin.gif

Ule, turiu klausimuką blush2.gif O iš tos tešlos koldūnus galima daryti per koldūninę formą, ar ji nelipni, ne per minkšta su ta forma dirbti?
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 10 06, 10:23)
Netikras zuikis su ryžiais - Dar vienas "netikro zuikio" variantas. Šį kartą pabandžiau su ryžiais - labai patiko. Kai šaltas, tai labai tinka net ant sumuštinio riekelę užsidėt smile.gif

user posted image

700 gr. faršo (naudojau kalakutieną, bet tiks ir kitas)
1 didelis kiaušinis
100 ml. pieno
6-8 v.š. džiūvėsėlių
100 gr. nevirtų ryžių
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
3 v.š. pomidorų padažo
druska, pipirai, prieskoniai

Aptepimui:

1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
50 gr. fermentinio sūrio

Ryžius išverdame, kad būtų birūs (neperverdame, nes jie dar troškinsis mėsoje). Beriame į faršą pakepintą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, lengvai išplaktą kiaušinį, pilame pieną, beriame prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį, dedame pomidorų padažą. Viską išmaišome. Beriame džiūvėsėlius (kiekį koreguojame pagal masės tirštumą). Galiausiai dedame ryžius, viską gerai išmaišome. Galima formuoti kepaliuko formos zuikį ir kepti skardoje. Aš kepiau pailgoje kekso formoje, tuomet jį paprasčiau pjaustyti. Viršų aptepame pomidorų padažu sumaišytu su majonezu. Kepame 200 C orkaitėje 1 h. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Ir dedame į orkaitę apie 10 min., kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!

Bandysim siandien si patiekala essen.gif
Atsakyti
Jau isbandziau savaitgali, super skanu 4u.gif tik as pamirsau ideti dziuveseliu, tai toks trapus labai gavosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantė @ 2010 10 12, 08:29)
Ule, turiu klausimuką  blush2.gif  O iš tos tešlos koldūnus galima daryti per koldūninę formą, ar ji nelipni, ne per minkšta su ta forma dirbti?

man atrodo tesla puikiai tiks drinks_cheers.gif ,dar jos pliusas tame,kad niekada koldunai neissileidzia,neistyzta,nepraplysta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantė @ 2010 10 12, 07:29)
Ule, turiu klausimuką  blush2.gif  O iš tos tešlos koldūnus galima daryti per koldūninę formą, ar ji nelipni, ne per minkšta su ta forma dirbti?



as tik su ja ir darau, tikrai labai faini gaunasi, neisileidzia. Forma turiu ta tokia senoviska , metaline
Atsakyti