Dariau vakar Ules koldunus pagal si recepta http://skanusgyvenim.....ti patiekalai. Ui, kokie skanus . Greit ir lengvai gaminasi, beto tesla gavosi neperminksta. Aciu Ulei
Pasidalinu mūsų vakariene šiandien
Jautienos kotletai kitaip
recepto nebekopijuoju, yra nuorode su smulkesnėmis foto
Jautienos kotletai kitaip
recepto nebekopijuoju, yra nuorode su smulkesnėmis foto
Pasidalinu mūsų vakariene šiandien
Jautienos kotletai kitaip
----------------------------
kaip supratau svogunu irgi pasudyt nereik?
Jautienos kotletai kitaip
----------------------------
kaip supratau svogunu irgi pasudyt nereik?
QUOTE(GITALE @ 2010 10 11, 19:39)
nea
šiaip aš niekada nededu prieskonių kepant svogūnus atskirai, nes jie patys turi pakankamai skonio, o čia jie gaunas tokie saldūs ganėtinai, na tas saldumas iš "savęs". u-tenka kiek yra druskos ant pačių kotletų ir padaže, kuris pilas ant viršaus.
QUOTE(pienia @ 2010 10 11, 17:34)
Dariau vakar Ules koldunus pagal si recepta http://skanusgyvenim.....ti patiekalai. Ui, kokie skanus . Greit ir lengvai gaminasi, beto tesla gavosi neperminksta. Aciu Ulei
man ir ta tesla labai labai
Grange, labai nuostabiai atrodo kotletukai
Beje, as irgi svogunu niekada nesudau, pvz, mes su kepta zuvimi megstam, ir su karbonadu, ar siaip ant keptos mesytes uzdet . Tai, kaip tu ir sakai, jie jau savaime skanus.
Beje, as irgi svogunu niekada nesudau, pvz, mes su kepta zuvimi megstam, ir su karbonadu, ar siaip ant keptos mesytes uzdet . Tai, kaip tu ir sakai, jie jau savaime skanus.
Brashke77, čeburėkai kaip skaniai atrodo gal reiktų kokią dieną ir man padaryti, nes jau neatsimenu kada dariau
Grange, kotletukai fantastiški kepintus svogūnus dievinu, viskas su jais skanu
Grange, kotletukai fantastiški kepintus svogūnus dievinu, viskas su jais skanu
QUOTE(Ulė @ 2010 10 11, 20:03)
Ule, turiu klausimuką O iš tos tešlos koldūnus galima daryti per koldūninę formą, ar ji nelipni, ne per minkšta su ta forma dirbti?
QUOTE(Nova @ 2010 10 06, 10:23)
Netikras zuikis su ryžiais - Dar vienas "netikro zuikio" variantas. Šį kartą pabandžiau su ryžiais - labai patiko. Kai šaltas, tai labai tinka net ant sumuštinio riekelę užsidėt
700 gr. faršo (naudojau kalakutieną, bet tiks ir kitas)
1 didelis kiaušinis
100 ml. pieno
6-8 v.š. džiūvėsėlių
100 gr. nevirtų ryžių
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
3 v.š. pomidorų padažo
druska, pipirai, prieskoniai
Aptepimui:
1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
50 gr. fermentinio sūrio
Ryžius išverdame, kad būtų birūs (neperverdame, nes jie dar troškinsis mėsoje). Beriame į faršą pakepintą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, lengvai išplaktą kiaušinį, pilame pieną, beriame prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį, dedame pomidorų padažą. Viską išmaišome. Beriame džiūvėsėlius (kiekį koreguojame pagal masės tirštumą). Galiausiai dedame ryžius, viską gerai išmaišome. Galima formuoti kepaliuko formos zuikį ir kepti skardoje. Aš kepiau pailgoje kekso formoje, tuomet jį paprasčiau pjaustyti. Viršų aptepame pomidorų padažu sumaišytu su majonezu. Kepame 200 C orkaitėje 1 h. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Ir dedame į orkaitę apie 10 min., kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!
700 gr. faršo (naudojau kalakutieną, bet tiks ir kitas)
1 didelis kiaušinis
100 ml. pieno
6-8 v.š. džiūvėsėlių
100 gr. nevirtų ryžių
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
3 v.š. pomidorų padažo
druska, pipirai, prieskoniai
Aptepimui:
1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
50 gr. fermentinio sūrio
Ryžius išverdame, kad būtų birūs (neperverdame, nes jie dar troškinsis mėsoje). Beriame į faršą pakepintą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, lengvai išplaktą kiaušinį, pilame pieną, beriame prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį, dedame pomidorų padažą. Viską išmaišome. Beriame džiūvėsėlius (kiekį koreguojame pagal masės tirštumą). Galiausiai dedame ryžius, viską gerai išmaišome. Galima formuoti kepaliuko formos zuikį ir kepti skardoje. Aš kepiau pailgoje kekso formoje, tuomet jį paprasčiau pjaustyti. Viršų aptepame pomidorų padažu sumaišytu su majonezu. Kepame 200 C orkaitėje 1 h. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Ir dedame į orkaitę apie 10 min., kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!
Bandysim siandien si patiekala
Jau isbandziau savaitgali, super skanu tik as pamirsau ideti dziuveseliu, tai toks trapus labai gavosi
QUOTE(Mantė @ 2010 10 12, 08:29)
Ule, turiu klausimuką O iš tos tešlos koldūnus galima daryti per koldūninę formą, ar ji nelipni, ne per minkšta su ta forma dirbti?
man atrodo tesla puikiai tiks ,dar jos pliusas tame,kad niekada koldunai neissileidzia,neistyzta,nepraplysta
QUOTE(Mantė @ 2010 10 12, 07:29)
Ule, turiu klausimuką O iš tos tešlos koldūnus galima daryti per koldūninę formą, ar ji nelipni, ne per minkšta su ta forma dirbti?
as tik su ja ir darau, tikrai labai faini gaunasi, neisileidzia. Forma turiu ta tokia senoviska , metaline