Įkraunama...
Įkraunama...

*Receptai su nuotraukomis*

sroveee tik nedink kaaa wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

atnesu vistienos 4u.gif

user posted image

Vištiena ant obuolių

1 kg. vištienos
0.3 ml. obuolių sulčių
česnako
druskos
pipirų
obuolių
šaukštas sviesto
čiobrelio, rozmarino, raudonėlio, kmynų.

Vištieną supjaustyti ir įtrinti česnaku, druska, pipirais ir prieskoninėm žolelėm. Kiekvieną gabalėlį ištrinti sviestu. Palikti kelioms valandoms marinuotis.
Skardą ištepti aliejumi ir išdėlioti pjaustytus puselėm valytus obuolius.
Juos gražiai apkolti vištienos gabalėliais.
Užpilti sultys ir šauti į orkaitė 190 laipsnių 40 min.
Skanaus!!

smulkiau stai cia

user posted image
Atsakyti
Labas rytas, mazu kuri darot patiekalus is avienos, buciau dekinga jai idetut receptuku. smile.gif
Atsakyti
Mėsos kukuliai orkaitėje

Jums reiks:
faršo pagal skonį
druskos,prieskonių
kiaušinio
svogūno/česnako
plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
morkų
grietinės
pomidorų padažo


Baltą duoną užmerkite vandenyje, nuspauskite.
Faršui imame kiaulieną su jautieną,sumalame kartu su baltą duoną.
Įmušame kiaušinį,dedame druskos,pipirų,smulkintų petražolių.Aš dar turėjau tokių prieskonių, vadinasi miško mišinys,labai tiko...Svogūną ir česnakus susmulkiname ir įmaišome į faršą.
Drėgnomis rankomis formuojame kukulius,kiekvieną apsukame su šoninės gabaliukų.
Imame kepimo indą, ant dugno dedame pjaustytą svogūną,morką,lauro lapus ir porą džiovintų baravykų.
Grietinę išmaišome su pomidorų padažu ir užpilame ant kukulių.
Troškiname orkaitėje 200 laipsn. temper. maždaug 40 minučių.

Valgome su salotomis: pekino kopūstas,poras,žalias agurkas,druska,pipirai ir grietinė.


user posted image

user posted image
Atsakyti
Oho, mergaitės kiek prigaminę skaniai bigsmile.gif Šaunuoles, Ule, Elena bis.gif

O aš kepiau čeburėkus vakar. Tešla- ideali , tokia skani, kaip čeburekinėje geroje. Tik reikial bai plonai iškočioti, o ir išminkyt nepatingėt. mirksiukas.gif
Idėją radau internete, o šį tą ir nuo savęs pridėjau, taigi:

Čeburėkai žiauriai skanūs

Tešla:

Stiklinė pieno
3 stiklinės miltų
vandens apie 100 ml
Druska, cukrus (labai nedaug).

Įdaras:
Faršas apie 0,5 kg
Svogūno pjaustyto nemažai... 2 galvos.
Kefyro arba pasukų 100 ml.
Druska, pipirai, džiovintos petražolės.

Pieną užvirnti ir užpilti vieną stiklinę miltų. Išmaišyti ir palaukti, kol atvės. Sudėti likusius miltus, druską, cukrų. Tešla bus kieta, todėl prireiks dar apie pusę stiklinės vandens. Tiesiog, reikia, kad tešla minkytusi, būtų vidutinio kietumo. Na, ir minkyti....minkyti... minkyti 15 minučių.
Palikti pagulėt, pailsėt... vacation1.gif
Įdaro komponentus sumaištyti, labai gerai išsukti šaukštu, ar rankomis.
Tešlą iškočioti kuo ploniau, tuo bus skaniau. Daryti apskritimus su dubenėliu, dėti įdaro, jį paskleisti, palikti kraštelius ir formuoti čeburėkus.
LABAI svarbu gerai užspausti kraštus- pirma pirštais, paskui dar šakute.
Kad ir kiek stengiaus, pora pasileido, o tada jau cypė ir šnypštė keptuvėje biggrin.gif
Gerai įkaitinti aliejų, ugnį padaryti mažą, kad čeburekai virtų palengva... Kai pagelsta, apversti.. Na, jau tą tai tikrai žinote.
user posted image
Aš dariau nedidelius čeburekus, man gavosi jų apie 20.
Tie, kurie neprakiuro, iš jų bėgo skaniausias sultinukas per pirštus wub.gif Tašla buvo truputį 'guminė' , pūslėta, skanutė essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2010 10 07, 12:59)
Įdarytos vištienos kulšelės

Dariau pirma karta si patiekala gimtadienio proga,labai puikiai pavyko(aisku ne be vyro pagalbos)buvo laaaaabai skanu ir sultinga smile.gif Visi labai gyre,sis patiekalas dabar bus daznas ant mano stalo smile.gif
Atsakyti
Labai skaniai čeburekai atrodo mirksiukas.gif . Aš vieną kartą esu kepus ir nevykę gavosi. Bandysiu pagal jūsų receptą dabar bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinta @ 2010 10 11, 14:38)
Labai skaniai čeburekai atrodo  mirksiukas.gif .  Aš vieną kartą esu kepus ir nevykę gavosi. Bandysiu pagal jūsų receptą dabar  bigsmile.gif

as irgi nekokia kepeja, ypac is teslos kai reikia, bet susikaupiau ir padariau 4u.gif
Sakau, svarbiausia gerai isminkyti. O tas teslos uzplikymas karstu pienu- neveltui, jis ir duoda ta skanuma, manau . Parasykit, kaip sekesi 4u.gif
Atsakyti
braske kokie ceburekai wub.gif
tikrai darysiu gal net ryt bo baisiai noriu bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
brashke77, dabar ir as uzsimaniau cebureku biggrin.gif
idomus teslos receptas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 10 11, 14:47)
braske kokie ceburekai wub.gif
tikrai darysiu gal net ryt bo baisiai noriu bigsmile.gif  bigsmile.gif

aciu 4u.gif

QUOTE(LolitCafe @ 2010 10 11, 14:49)
brashke77, dabar ir as uzsimaniau cebureku  biggrin.gif
idomus teslos receptas  rolleyes.gif

aha, man irgi net keistokas buvo, bet rezultatas tikrai nenuvyle thumbup.gif Skoniu panasus gaunasi i Giedriaus (Vilpisausko), bet zymiai paprasciau ir greiciau pagaminami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 10 11, 13:28)
Dariau pirma karta si patiekala gimtadienio proga,labai puikiai pavyko(aisku ne be vyro pagalbos)buvo laaaaabai skanu ir sultinga smile.gif Visi labai gyre,sis patiekalas dabar bus daznas ant mano stalo smile.gif

dziaugiuosi, kad patiko smile.gif

brashke77, ceburekai atrodo labai skaniai. butinai isbandysiu.
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2010 10 07, 16:25)
Mes kaime per skerstuves kepdavom sita reikaliuka mirksiukas.gif  Bet imdavom gabaliuka liesos mesos, siek tiek riebesnes, supjaustydavom nedideliais gabaliukais, kad greiciau iskeptu. Sdededavom i keptuve ir kepdavom, paskui ipjaustydavom dideli svoguna kubeliais, druskos pipiru ir likus mazdaug 15 minuciu kepti, smegenis suplakdavom sukiausiniu ir supildavom i keptuve su mesa, gerai ismaisom ir dar apie 15min pakepam. Labia skanu su marinuotais agurkais ir juoda duona.... thumbup.gif  drinks_cheers.gif

Mes ir panasiai kaime drinks_cheers.gif paspirgini lasinuku, daug svogunu, druskyte, pipiriukai, tik kad su kiausiniu neplakam schmoll.gif Mygom dingdavo sis patiekas tongue.gif Cestos parduotuveje yra kiauliu smegenu pirkt mirksiukas.gif
Atsakyti