sroveee tik nedink kaaa
atnesu vistienos
Vištiena ant obuolių
1 kg. vištienos
0.3 ml. obuolių sulčių
česnako
druskos
pipirų
obuolių
šaukštas sviesto
čiobrelio, rozmarino, raudonėlio, kmynų.
Vištieną supjaustyti ir įtrinti česnaku, druska, pipirais ir prieskoninėm žolelėm. Kiekvieną gabalėlį ištrinti sviestu. Palikti kelioms valandoms marinuotis.
Skardą ištepti aliejumi ir išdėlioti pjaustytus puselėm valytus obuolius.
Juos gražiai apkolti vištienos gabalėliais.
Užpilti sultys ir šauti į orkaitė 190 laipsnių 40 min.
Skanaus!!
smulkiau stai cia
Labas rytas, mazu kuri darot patiekalus is avienos, buciau dekinga jai idetut receptuku.
Mėsos kukuliai orkaitėje
Jums reiks:
faršo pagal skonį
druskos,prieskonių
kiaušinio
svogūno/česnako
plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
morkų
grietinės
pomidorų padažo
Baltą duoną užmerkite vandenyje, nuspauskite.
Faršui imame kiaulieną su jautieną,sumalame kartu su baltą duoną.
Įmušame kiaušinį,dedame druskos,pipirų,smulkintų petražolių.Aš dar turėjau tokių prieskonių, vadinasi miško mišinys,labai tiko...Svogūną ir česnakus susmulkiname ir įmaišome į faršą.
Drėgnomis rankomis formuojame kukulius,kiekvieną apsukame su šoninės gabaliukų.
Imame kepimo indą, ant dugno dedame pjaustytą svogūną,morką,lauro lapus ir porą džiovintų baravykų.
Grietinę išmaišome su pomidorų padažu ir užpilame ant kukulių.
Troškiname orkaitėje 200 laipsn. temper. maždaug 40 minučių.
Valgome su salotomis: pekino kopūstas,poras,žalias agurkas,druska,pipirai ir grietinė.
Jums reiks:
faršo pagal skonį
druskos,prieskonių
kiaušinio
svogūno/česnako
plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
morkų
grietinės
pomidorų padažo
Baltą duoną užmerkite vandenyje, nuspauskite.
Faršui imame kiaulieną su jautieną,sumalame kartu su baltą duoną.
Įmušame kiaušinį,dedame druskos,pipirų,smulkintų petražolių.Aš dar turėjau tokių prieskonių, vadinasi miško mišinys,labai tiko...Svogūną ir česnakus susmulkiname ir įmaišome į faršą.
Drėgnomis rankomis formuojame kukulius,kiekvieną apsukame su šoninės gabaliukų.
Imame kepimo indą, ant dugno dedame pjaustytą svogūną,morką,lauro lapus ir porą džiovintų baravykų.
Grietinę išmaišome su pomidorų padažu ir užpilame ant kukulių.
Troškiname orkaitėje 200 laipsn. temper. maždaug 40 minučių.
Valgome su salotomis: pekino kopūstas,poras,žalias agurkas,druska,pipirai ir grietinė.
Oho, mergaitės kiek prigaminę skaniai Šaunuoles, Ule, Elena
O aš kepiau čeburėkus vakar. Tešla- ideali , tokia skani, kaip čeburekinėje geroje. Tik reikial bai plonai iškočioti, o ir išminkyt nepatingėt.
Idėją radau internete, o šį tą ir nuo savęs pridėjau, taigi:
Čeburėkai žiauriai skanūs
Tešla:
Stiklinė pieno
3 stiklinės miltų
vandens apie 100 ml
Druska, cukrus (labai nedaug).
Įdaras:
Faršas apie 0,5 kg
Svogūno pjaustyto nemažai... 2 galvos.
Kefyro arba pasukų 100 ml.
Druska, pipirai, džiovintos petražolės.
Pieną užvirnti ir užpilti vieną stiklinę miltų. Išmaišyti ir palaukti, kol atvės. Sudėti likusius miltus, druską, cukrų. Tešla bus kieta, todėl prireiks dar apie pusę stiklinės vandens. Tiesiog, reikia, kad tešla minkytusi, būtų vidutinio kietumo. Na, ir minkyti....minkyti... minkyti 15 minučių.
Palikti pagulėt, pailsėt...
Įdaro komponentus sumaištyti, labai gerai išsukti šaukštu, ar rankomis.
Tešlą iškočioti kuo ploniau, tuo bus skaniau. Daryti apskritimus su dubenėliu, dėti įdaro, jį paskleisti, palikti kraštelius ir formuoti čeburėkus.
LABAI svarbu gerai užspausti kraštus- pirma pirštais, paskui dar šakute.
Kad ir kiek stengiaus, pora pasileido, o tada jau cypė ir šnypštė keptuvėje
Gerai įkaitinti aliejų, ugnį padaryti mažą, kad čeburekai virtų palengva... Kai pagelsta, apversti.. Na, jau tą tai tikrai žinote.
Aš dariau nedidelius čeburekus, man gavosi jų apie 20.
Tie, kurie neprakiuro, iš jų bėgo skaniausias sultinukas per pirštus Tašla buvo truputį 'guminė' , pūslėta, skanutė
O aš kepiau čeburėkus vakar. Tešla- ideali , tokia skani, kaip čeburekinėje geroje. Tik reikial bai plonai iškočioti, o ir išminkyt nepatingėt.
Idėją radau internete, o šį tą ir nuo savęs pridėjau, taigi:
Čeburėkai žiauriai skanūs
Tešla:
Stiklinė pieno
3 stiklinės miltų
vandens apie 100 ml
Druska, cukrus (labai nedaug).
Įdaras:
Faršas apie 0,5 kg
Svogūno pjaustyto nemažai... 2 galvos.
Kefyro arba pasukų 100 ml.
Druska, pipirai, džiovintos petražolės.
Pieną užvirnti ir užpilti vieną stiklinę miltų. Išmaišyti ir palaukti, kol atvės. Sudėti likusius miltus, druską, cukrų. Tešla bus kieta, todėl prireiks dar apie pusę stiklinės vandens. Tiesiog, reikia, kad tešla minkytusi, būtų vidutinio kietumo. Na, ir minkyti....minkyti... minkyti 15 minučių.
Palikti pagulėt, pailsėt...
Įdaro komponentus sumaištyti, labai gerai išsukti šaukštu, ar rankomis.
Tešlą iškočioti kuo ploniau, tuo bus skaniau. Daryti apskritimus su dubenėliu, dėti įdaro, jį paskleisti, palikti kraštelius ir formuoti čeburėkus.
LABAI svarbu gerai užspausti kraštus- pirma pirštais, paskui dar šakute.
Kad ir kiek stengiaus, pora pasileido, o tada jau cypė ir šnypštė keptuvėje
Gerai įkaitinti aliejų, ugnį padaryti mažą, kad čeburekai virtų palengva... Kai pagelsta, apversti.. Na, jau tą tai tikrai žinote.
Aš dariau nedidelius čeburekus, man gavosi jų apie 20.
Tie, kurie neprakiuro, iš jų bėgo skaniausias sultinukas per pirštus Tašla buvo truputį 'guminė' , pūslėta, skanutė
QUOTE(Raseliuke @ 2010 10 07, 12:59)
Įdarytos vištienos kulšelės
Dariau pirma karta si patiekala gimtadienio proga,labai puikiai pavyko(aisku ne be vyro pagalbos)buvo laaaaabai skanu ir sultinga Visi labai gyre,sis patiekalas dabar bus daznas ant mano stalo
Labai skaniai čeburekai atrodo . Aš vieną kartą esu kepus ir nevykę gavosi. Bandysiu pagal jūsų receptą dabar
QUOTE(Pinta @ 2010 10 11, 14:38)
Labai skaniai čeburekai atrodo . Aš vieną kartą esu kepus ir nevykę gavosi. Bandysiu pagal jūsų receptą dabar
as irgi nekokia kepeja, ypac is teslos kai reikia, bet susikaupiau ir padariau
Sakau, svarbiausia gerai isminkyti. O tas teslos uzplikymas karstu pienu- neveltui, jis ir duoda ta skanuma, manau . Parasykit, kaip sekesi
braske kokie ceburekai
tikrai darysiu gal net ryt bo baisiai noriu
tikrai darysiu gal net ryt bo baisiai noriu
brashke77, dabar ir as uzsimaniau cebureku
idomus teslos receptas
idomus teslos receptas
QUOTE(Ulė @ 2010 10 11, 14:47)
aciu
QUOTE(LolitCafe @ 2010 10 11, 14:49)
aha, man irgi net keistokas buvo, bet rezultatas tikrai nenuvyle Skoniu panasus gaunasi i Giedriaus (Vilpisausko), bet zymiai paprasciau ir greiciau pagaminami
QUOTE(ingridukas @ 2010 10 11, 13:28)
Dariau pirma karta si patiekala gimtadienio proga,labai puikiai pavyko(aisku ne be vyro pagalbos)buvo laaaaabai skanu ir sultinga Visi labai gyre,sis patiekalas dabar bus daznas ant mano stalo
dziaugiuosi, kad patiko
brashke77, ceburekai atrodo labai skaniai. butinai isbandysiu.
QUOTE(Bitulka @ 2010 10 07, 16:25)
Mes kaime per skerstuves kepdavom sita reikaliuka Bet imdavom gabaliuka liesos mesos, siek tiek riebesnes, supjaustydavom nedideliais gabaliukais, kad greiciau iskeptu. Sdededavom i keptuve ir kepdavom, paskui ipjaustydavom dideli svoguna kubeliais, druskos pipiru ir likus mazdaug 15 minuciu kepti, smegenis suplakdavom sukiausiniu ir supildavom i keptuve su mesa, gerai ismaisom ir dar apie 15min pakepam. Labia skanu su marinuotais agurkais ir juoda duona....
Mes ir panasiai kaime paspirgini lasinuku, daug svogunu, druskyte, pipiriukai, tik kad su kiausiniu neplakam Mygom dingdavo sis patiekas Cestos parduotuveje yra kiauliu smegenu pirkt