Sveikos, darbstuolytes, uzbegau paziureti, kaip skaniai jus cia gyvenat
o, ateit ir nieko neatsinest kazkaip negrazu
, tai imetu zuvikes keptos ir zuvies kotleciuku.
Pirkau juodaja korterija, nutryniau su soda, nuploviau, nukaulinau, siek tiek pasudziau ir iskepiau ant aliejaus.Padazui apie 50gr. sviestuko ikaitinau, susmulkinau svoguno galvute, kai siek tiek pakepe, sudejau tarkuota morka, apie 3 min. kepiau, veliau supjausciau puse poro ir apie pora min. pakepiau, apibarsciau sauksteliu arb. miltu, vel kepiau siek tiek, druskytes pipiriuku, ir galiausiai stikline pieno ir pora saukstu grietineles.Prie zuvies man tai skaniausias padazas, dar dedu konservuotu kukuruzu, bet neturejau, tai buvo skanu ir taip.
Cia tos pacios zuvies kotletai, bet galima ir menke, ar kitokia zuvi.
400 gr. zuvies(geriau pirkti zuvi ir ja apsidoroti paciam, nei prigirdyta ir uzsaldyta kelis kart file)
200gr. kiaul. sonines
1 svogunas
1 kiausinis didesnis arba 2 mazi
4 arb. sauksteliai krakmolo
4 arb.sauksteliai dziuveseliu
druskos, pipiru
Visa sita geri sumalam, isminkom, suformuojam kotletukus ir i ikaitinta keptuve su trupuciu aliejaus iskepam.Padazui slakelis aliejaus, mazas svoguniukas pakepamas, saukstelis miltu apkepame ir stikline zuvies sultinio, maisant uzverdame, dedame pomidoru pastos, truputi grietines.