Šiandieniniai pietūs
Įdarytos vištienos kulšelės
Reikės:
3 vištienos ketvirčių
Svogūno
Morkos
Kiaušinio
2 šaukštų majonezo
2 šaukštų džiuvesėlių
Druska
Prieskoniai
Vištienos ketvirčiams nulupti odą ir prie pat kauliuko nukirsti (reikia kad kauliukas liktų).
Skūreles pabarstyti druska, prieskoniais.
Vištieną nurinkti nuo kaulo, mėsą smulkiai supjaustyti arba sumalti. Smulkia tarka įtarkuoti morką, įpjaustyti svogūną, įmušti kiaušinį, dėti majonezą, džiuvesėlius, druską bei prieskonius. Viską gerai išmaišyti ir dėti į skūreles. Prismeigti smeigtukais.
Viršų aptepti majonezu, pabarstyti kmynais, trupučiu prieskonių.
Kepti orkaitėje apie 1 val.
daugiau foto http://rasosvirtuve-...s-kulseles.html
QUOTE(Raseliuke @ 2010 10 07, 12:59)
Isivaizduoju kaip skanu
[quote=*Mėta*,2010 09 30, 23:28]
Man sirdeles labai labai patinka, skrandukai irgi ,kadangi ju turiu tai ryt jauciu ir pabandysiu, tik grietineles reik nusipirkt
Kas cia prase ŽEIMAIČĮŲ BLYNŲ?
Labai tau aciu uz receptuka bandysiu gaminti
Man sirdeles labai labai patinka, skrandukai irgi ,kadangi ju turiu tai ryt jauciu ir pabandysiu, tik grietineles reik nusipirkt
Kas cia prase ŽEIMAIČĮŲ BLYNŲ?
Labai tau aciu uz receptuka bandysiu gaminti
Mergaitės, noriupasiūlyti tikrai nuostabius kotletukus.Ne tik skanūs, bet ir sveiki
Radau rusų forumo say7 platybėse
Kotletai su avižiniais dribsniais
1 kg faršo (nepirkit gatavo, tegu sumala jūsų pasirinktą mėsos gabaliuką)
1 stiklinė avižinių dribsnių
2 kiaušiniai
1 stiklinės pieno
Svogūnas, druska , pipirai, prieskoninės žolelės (pas mane- Medžiotojų). Tinka bet kokie prieskoniai....
Pieną suplakti su kiaušiniais, užpilti dribsnius, atidėti pusvalandžiui.
Svogūną sutarkavau burokine tarka ir sumaišiau su faršu bei kt. prieskoniais. Tada supyliau avižų masę ir labai gerai išmaišiau. Drėgnomis rankomis dariau kukuliukus ir dėjau į įkaitusią keptuvę su trupučiu alyvų aliejaus.
Kai gražiai apkepė abi pusės, sumažinau ugnį ,įpyliau tuputį vandens ir uždengusi troškinau dar 10 gerų minučių.
Mano nuomone, tai tikrai labai skanūs kotletukai, žymiai skaniau nei su batonu
Galit viską bandyti iš pusės normos, jei nedrąsu Dribsnių skonio visai nelieka,beje...
Mums labai patiko, vaikams- irgi.
Skanaus
Radau rusų forumo say7 platybėse
Kotletai su avižiniais dribsniais
1 kg faršo (nepirkit gatavo, tegu sumala jūsų pasirinktą mėsos gabaliuką)
1 stiklinė avižinių dribsnių
2 kiaušiniai
1 stiklinės pieno
Svogūnas, druska , pipirai, prieskoninės žolelės (pas mane- Medžiotojų). Tinka bet kokie prieskoniai....
Pieną suplakti su kiaušiniais, užpilti dribsnius, atidėti pusvalandžiui.
Svogūną sutarkavau burokine tarka ir sumaišiau su faršu bei kt. prieskoniais. Tada supyliau avižų masę ir labai gerai išmaišiau. Drėgnomis rankomis dariau kukuliukus ir dėjau į įkaitusią keptuvę su trupučiu alyvų aliejaus.
Kai gražiai apkepė abi pusės, sumažinau ugnį ,įpyliau tuputį vandens ir uždengusi troškinau dar 10 gerų minučių.
Mano nuomone, tai tikrai labai skanūs kotletukai, žymiai skaniau nei su batonu
Galit viską bandyti iš pusės normos, jei nedrąsu Dribsnių skonio visai nelieka,beje...
Mums labai patiko, vaikams- irgi.
Skanaus
QUOTE(Raseliuke @ 2010 10 07, 12:59)
Šiandieniniai pietūs
Įdarytos vištienos kulšelės
Įdarytos vištienos kulšelės
Vakar kaip tik nusipirkau 17 ketvirciu,tai man jau kaip ir aisku ka gaminsiu gimtadieniui
Beje,siandien pietum kepiau kiauliu smegenys.Foto nededu,nes ne visi megsta ir gali nuo vaizdo supykint. As jas isplaunu,padruskinu,papipirinu,iberiu siek tiek miltu,suverciu i keptuve,imusu kiausini apkepu ir vsio.Skanu,bet as neesu megeja,mano vyras labai megsta si delikatesa.Gal kuri is jusu kepa,pasidalinkit receptukais
QUOTE(ingridukas @ 2010 10 07, 15:12)
Vakar kaip tik nusipirkau 17 ketvirciu,tai man jau kaip ir aisku ka gaminsiu gimtadieniui
Beje,siandien pietum kepiau kiauliu smegenys.Foto nededu,nes ne visi megsta ir gali nuo vaizdo supykint. As jas isplaunu,padruskinu,papipirinu,iberiu siek tiek miltu,suverciu i keptuve,imusu kiausini apkepu ir vsio.Skanu,bet as neesu megeja,mano vyras labai megsta si delikatesa.Gal kuri is jusu kepa,pasidalinkit receptukais
Beje,siandien pietum kepiau kiauliu smegenys.Foto nededu,nes ne visi megsta ir gali nuo vaizdo supykint. As jas isplaunu,padruskinu,papipirinu,iberiu siek tiek miltu,suverciu i keptuve,imusu kiausini apkepu ir vsio.Skanu,bet as neesu megeja,mano vyras labai megsta si delikatesa.Gal kuri is jusu kepa,pasidalinkit receptukais
Mes kaime per skerstuves kepdavom sita reikaliuka Bet imdavom gabaliuka liesos mesos, siek tiek riebesnes, supjaustydavom nedideliais gabaliukais, kad greiciau iskeptu. Sdededavom i keptuve ir kepdavom, paskui ipjaustydavom dideli svoguna kubeliais, druskos pipiru ir likus mazdaug 15 minuciu kepti, smegenis suplakdavom sukiausiniu ir supildavom i keptuve su mesa, gerai ismaisom ir dar apie 15min pakepam. Labia skanu su marinuotais agurkais ir juoda duona....
QUOTE(Bitulka @ 2010 10 07, 17:25)
Mes kaime per skerstuves kepdavom sita reikaliuka Bet imdavom gabaliuka liesos mesos, siek tiek riebesnes, supjaustydavom nedideliais gabaliukais, kad greiciau iskeptu. Sdededavom i keptuve ir kepdavom, paskui ipjaustydavom dideli svoguna kubeliais, druskos pipiru ir likus mazdaug 15 minuciu kepti, smegenis suplakdavom sukiausiniu ir supildavom i keptuve su mesa, gerai ismaisom ir dar apie 15min pakepam. Labia skanu su marinuotais agurkais ir juoda duona....
total košmar
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 07, 15:43)
po kai kam tai delikatesas man tai jau skaitant seilės kaupės
o tavo kotletukai tai gražiai atrodo, visai gal ir susigundysiu išbandyt kokią dieną
QUOTE(Ulė @ 2010 10 05, 18:47)
oj ne ,ne as taip rasiau,tikrai neturetu kaboti karstai turetu kaboti sausai,na,kad dregmes nebutu,butu siek tiek silta ir pakanka
Ups , tu teisi... Truputi susimaisiau, gal kuri forumiete apie gyvatuka buvo uzsiminus...
Aciu uz ats Butinai isbandysiu vytint mesyte!
QUOTE(Nova @ 2010 10 07, 14:53)
Kokie grazuoliai
Hmmm... skanumelis buvau siandien pasiruosusi daryti kukuliukus su ryziais. bet va padariau tu kotletuku dar grybu padaza padariau tai isvis pasaka O MB tai net nesuprato kad cia su dribsniais kol nepasakiau kai jau buvo pavalges