Įkraunama...
Įkraunama...

*Receptai su nuotraukomis*

Netikras zuikis su ryžiais - Dar vienas "netikro zuikio" variantas. Šį kartą pabandžiau su ryžiais - labai patiko. Kai šaltas, tai labai tinka net ant sumuštinio riekelę užsidėt smile.gif

user posted image

700 gr. faršo (naudojau kalakutieną, bet tiks ir kitas)
1 didelis kiaušinis
100 ml. pieno
6-8 v.š. džiūvėsėlių
100 gr. nevirtų ryžių
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
3 v.š. pomidorų padažo
druska, pipirai, prieskoniai

Aptepimui:

1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
50 gr. fermentinio sūrio

Ryžius išverdame, kad būtų birūs (neperverdame, nes jie dar troškinsis mėsoje). Beriame į faršą pakepintą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, lengvai išplaktą kiaušinį, pilame pieną, beriame prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį, dedame pomidorų padažą. Viską išmaišome. Beriame džiūvėsėlius (kiekį koreguojame pagal masės tirštumą). Galiausiai dedame ryžius, viską gerai išmaišome. Galima formuoti kepaliuko formos zuikį ir kepti skardoje. Aš kepiau pailgoje kekso formoje, tuomet jį paprasčiau pjaustyti. Viršų aptepame pomidorų padažu sumaišytu su majonezu. Kepame 200 C orkaitėje 1 h. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Ir dedame į orkaitę apie 10 min., kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 06 spalio 2010 - 09:23
Gal dar Ule gali pasakyt kaip vytinti jautiena vietoj kiaulienos, nes nemegstam mes sios mesos schmoll.gif 4u.gif
Atsakyti
Žuvis užkepta orkaitėje su bulvėmis

Man labai patiko,nes greitai pagaminama o ir labai skanu.

Imame žuvį pagal skonį.Aš paėmiau sterką,man jis labai skanus blush2.gif

Žuvies filę apibarstome druska ir mėgstamais prieskoniais.Išspaudžiame biški citrinos sulčių ir paliekame pastovėti nors 15 minučių.

Bulvės supjaustome labai plonais griežiniais.

Morką ir svogūną supjaustome.Sudedame į kepimo indą kuriame ruošime patiekalą.Indą prieš tai sutepame alyvuogių aliejumi.
Ant morkų/svogūnų dedame žuvies filę,o ant žuvies gražiai išdėliojame bulvės.
Išplakame kiaušinį,pasūdome,įpilame grietinėles ir dar trumpai paplakame.
Pilame tą mišinį į kepimo indą.
Dedame į orkaitę ir kepame kol apskurs bulvės,na maždaug 20/30 min.

Pabandykite,tikrai labai skanu 4u.gif


user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Elena patiekalai super, labai aciu už receptukus 4u.gif (o kaip valgyt uzsimaniau doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 10 06, 10:33)
Žuvis užkepta orkaitėje su bulvėmis

Pabandykite,tikrai labai skanu  4u.gif




Elena, sakykit adresa, atvaziuoju i svecius be kvietimo biggrin.gif Nu jau sita recepta tai bandysiu 200 %, atrodo super...
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 10 06, 08:29)
Kas liecia vytintas mesas,tai kiek su vyru nebandem,mum visada jinai sugenda bedziunant,viska darom pagal recepta verysad.gif O gaila,nes mes abu nevalgom jokiu rukytu gaminiu,pripazystam tik vytintas mesytes ax.gif
As dar noriu jus su tuo savo gimtadieniu patrugdyt blush2.gif O jei as sveciam pritroskinciau puoda sonkauliu su bulviu kose?Man jie visada skaniai gaunasi,neperdaugiausiai ir darbo su jais.Ar tiktu toks patiekalas sventiniam stalui?Ir dar gal kas patars kiek mazdaug zmogui gramu apskaiciuot?Kad zinociau kiek kg ju pirkt. blink.gif Isanksto dekui 4u.gif  4u.gif  4u.gif

aš tai siulyčiau Elenos zuikį su tais blynais , grybais įdarytais 4u.gif ir gražu ir skanu, ir prapjovus su intriga, ir svarbiausia darbo ne tiek jau ir daug mirksiukas.gif manau svečiai liktų sužavėti thumbup.gif
Atsakyti
Elena, aciu uz nuostabia ideja kaip paruosti zuvyte 4u.gif Beje, kokia zuvis ten pas Tave?
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 06, 11:01)
Elena, aciu uz nuostabia ideja kaip paruosti zuvyte  4u.gif  Beje, kokia zuvis ten pas Tave?

Ne Elena, bet atsakysiu biggrin.gif tiksliau pacituosiu mirksiukas.gif
"Imame žuvį pagal skonį.Aš paėmiau sterką,man jis labai skanus"
Elena, o kokį ten įrankį naudojat bulvėms pjauti??? g.gif foto neatpažįstu biggrin.gif nes paprastu peiliu, taip plonai supjaustyti, labai daug žaidimo.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indre: 06 spalio 2010 - 10:08
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 06, 11:01)
Elena, aciu uz nuostabia ideja kaip paruosti zuvyte  4u.gif  Beje, kokia zuvis ten pas Tave?



Pas mane sterkas...ar stakis,nežinau kaip teisingai...perku labai dažnai,nes skanuuuuu 4u.gif

Nova,tavo zuikis tiesiog tobulas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 10 06, 11:04)
[color=darkviolet]Pas mane sterkas...ar stakis,nežinau kaip teisingai...perku labai dažnai,nes skanuuuuu  4u.gif




o kokiam pavidale jį perkat?

Mėgstu žuvį, bet valyt nepakenčiu, tiksliau to kvapo blush2.gif
O šaldyta man beskonė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 10 06, 11:17)
o kokiam pavidale jį perkat?

Mėgstu žuvį, bet valyt nepakenčiu, tiksliau to kvapo  blush2.gif
O šaldyta man beskonė  unsure.gif


Perku filė,šviežią...šaldytos žuvies neperku schmoll.gif Šalia darbo turiu žuvies parduotuvė,veža iš Klaipėdos,visada gaunu šviežios žuvies...menkės...plekšnių..sterko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2010 10 06, 11:04)
Ne Elena, bet atsakysiu biggrin.gif tiksliau pacituosiu mirksiukas.gif
"Imame žuvį pagal skonį.Aš paėmiau sterką,man jis labai skanus"
Elena, o kokį ten įrankį naudojat bulvėms pjauti??? g.gif foto neatpažįstu biggrin.gif nes paprastu peiliu, taip plonai supjaustyti, labai daug žaidimo.... ax.gif


aš tokią turiu, superinis daiktas, kai reik plonų griežinėlių
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2010 10 06, 11:20)
Perku filė,šviežią...šaldytos žuvies neperku  schmoll.gif Šalia darbo turiu žuvies parduotuvė,veža iš Klaipėdos,visada gaunu šviežios žuvies...menkės...plekšnių..sterko  4u.gif


o kokiam čia mieste tokia gera parduotuvė g.gif
Atsakyti