Netikras zuikis su ryžiais - Dar vienas "netikro zuikio" variantas. Šį kartą pabandžiau su ryžiais - labai patiko. Kai šaltas, tai labai tinka net ant sumuštinio riekelę užsidėt
700 gr. faršo (naudojau kalakutieną, bet tiks ir kitas)
1 didelis kiaušinis
100 ml. pieno
6-8 v.š. džiūvėsėlių
100 gr. nevirtų ryžių
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
3 v.š. pomidorų padažo
druska, pipirai, prieskoniai
Aptepimui:
1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
50 gr. fermentinio sūrio
Ryžius išverdame, kad būtų birūs (neperverdame, nes jie dar troškinsis mėsoje). Beriame į faršą pakepintą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, lengvai išplaktą kiaušinį, pilame pieną, beriame prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį, dedame pomidorų padažą. Viską išmaišome. Beriame džiūvėsėlius (kiekį koreguojame pagal masės tirštumą). Galiausiai dedame ryžius, viską gerai išmaišome. Galima formuoti kepaliuko formos zuikį ir kepti skardoje. Aš kepiau pailgoje kekso formoje, tuomet jį paprasčiau pjaustyti. Viršų aptepame pomidorų padažu sumaišytu su majonezu. Kepame 200 C orkaitėje 1 h. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Ir dedame į orkaitę apie 10 min., kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!
Gal dar Ule gali pasakyt kaip vytinti jautiena vietoj kiaulienos, nes nemegstam mes sios mesos
Žuvis užkepta orkaitėje su bulvėmis
Man labai patiko,nes greitai pagaminama o ir labai skanu.
Imame žuvį pagal skonį.Aš paėmiau sterką,man jis labai skanus
Žuvies filę apibarstome druska ir mėgstamais prieskoniais.Išspaudžiame biški citrinos sulčių ir paliekame pastovėti nors 15 minučių.
Bulvės supjaustome labai plonais griežiniais.
Morką ir svogūną supjaustome.Sudedame į kepimo indą kuriame ruošime patiekalą.Indą prieš tai sutepame alyvuogių aliejumi.
Ant morkų/svogūnų dedame žuvies filę,o ant žuvies gražiai išdėliojame bulvės.
Išplakame kiaušinį,pasūdome,įpilame grietinėles ir dar trumpai paplakame.
Pilame tą mišinį į kepimo indą.
Dedame į orkaitę ir kepame kol apskurs bulvės,na maždaug 20/30 min.
Pabandykite,tikrai labai skanu
Man labai patiko,nes greitai pagaminama o ir labai skanu.
Imame žuvį pagal skonį.Aš paėmiau sterką,man jis labai skanus
Žuvies filę apibarstome druska ir mėgstamais prieskoniais.Išspaudžiame biški citrinos sulčių ir paliekame pastovėti nors 15 minučių.
Bulvės supjaustome labai plonais griežiniais.
Morką ir svogūną supjaustome.Sudedame į kepimo indą kuriame ruošime patiekalą.Indą prieš tai sutepame alyvuogių aliejumi.
Ant morkų/svogūnų dedame žuvies filę,o ant žuvies gražiai išdėliojame bulvės.
Išplakame kiaušinį,pasūdome,įpilame grietinėles ir dar trumpai paplakame.
Pilame tą mišinį į kepimo indą.
Dedame į orkaitę ir kepame kol apskurs bulvės,na maždaug 20/30 min.
Pabandykite,tikrai labai skanu
Elena patiekalai super, labai aciu už receptukus (o kaip valgyt uzsimaniau )
QUOTE(ingridukas @ 2010 10 06, 08:29)
Kas liecia vytintas mesas,tai kiek su vyru nebandem,mum visada jinai sugenda bedziunant,viska darom pagal recepta O gaila,nes mes abu nevalgom jokiu rukytu gaminiu,pripazystam tik vytintas mesytes
As dar noriu jus su tuo savo gimtadieniu patrugdyt O jei as sveciam pritroskinciau puoda sonkauliu su bulviu kose?Man jie visada skaniai gaunasi,neperdaugiausiai ir darbo su jais.Ar tiktu toks patiekalas sventiniam stalui?Ir dar gal kas patars kiek mazdaug zmogui gramu apskaiciuot?Kad zinociau kiek kg ju pirkt. Isanksto dekui
As dar noriu jus su tuo savo gimtadieniu patrugdyt O jei as sveciam pritroskinciau puoda sonkauliu su bulviu kose?Man jie visada skaniai gaunasi,neperdaugiausiai ir darbo su jais.Ar tiktu toks patiekalas sventiniam stalui?Ir dar gal kas patars kiek mazdaug zmogui gramu apskaiciuot?Kad zinociau kiek kg ju pirkt. Isanksto dekui
aš tai siulyčiau Elenos zuikį su tais blynais , grybais įdarytais ir gražu ir skanu, ir prapjovus su intriga, ir svarbiausia darbo ne tiek jau ir daug manau svečiai liktų sužavėti
Elena, aciu uz nuostabia ideja kaip paruosti zuvyte Beje, kokia zuvis ten pas Tave?
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 06, 11:01)
Elena, aciu uz nuostabia ideja kaip paruosti zuvyte Beje, kokia zuvis ten pas Tave?
Ne Elena, bet atsakysiu tiksliau pacituosiu
"Imame žuvį pagal skonį.Aš paėmiau sterką,man jis labai skanus"
Elena, o kokį ten įrankį naudojat bulvėms pjauti??? foto neatpažįstu nes paprastu peiliu, taip plonai supjaustyti, labai daug žaidimo....
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 06, 11:01)
Elena, aciu uz nuostabia ideja kaip paruosti zuvyte Beje, kokia zuvis ten pas Tave?
Pas mane sterkas...ar stakis,nežinau kaip teisingai...perku labai dažnai,nes skanuuuuu
Nova,tavo zuikis tiesiog tobulas
QUOTE(Elena @ 2010 10 06, 11:04)
[color=darkviolet]Pas mane sterkas...ar stakis,nežinau kaip teisingai...perku labai dažnai,nes skanuuuuu
o kokiam pavidale jį perkat?
Mėgstu žuvį, bet valyt nepakenčiu, tiksliau to kvapo
O šaldyta man beskonė
QUOTE(keistuole @ 2010 10 06, 11:17)
o kokiam pavidale jį perkat?
Mėgstu žuvį, bet valyt nepakenčiu, tiksliau to kvapo
O šaldyta man beskonė
Mėgstu žuvį, bet valyt nepakenčiu, tiksliau to kvapo
O šaldyta man beskonė
Perku filė,šviežią...šaldytos žuvies neperku Šalia darbo turiu žuvies parduotuvė,veža iš Klaipėdos,visada gaunu šviežios žuvies...menkės...plekšnių..sterko
QUOTE(Indre @ 2010 10 06, 11:04)
Ne Elena, bet atsakysiu tiksliau pacituosiu
"Imame žuvį pagal skonį.Aš paėmiau sterką,man jis labai skanus"
Elena, o kokį ten įrankį naudojat bulvėms pjauti??? foto neatpažįstu nes paprastu peiliu, taip plonai supjaustyti, labai daug žaidimo....
"Imame žuvį pagal skonį.Aš paėmiau sterką,man jis labai skanus"
Elena, o kokį ten įrankį naudojat bulvėms pjauti??? foto neatpažįstu nes paprastu peiliu, taip plonai supjaustyti, labai daug žaidimo....
aš tokią turiu, superinis daiktas, kai reik plonų griežinėlių
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2010 10 06, 11:20)
Perku filė,šviežią...šaldytos žuvies neperku Šalia darbo turiu žuvies parduotuvė,veža iš Klaipėdos,visada gaunu šviežios žuvies...menkės...plekšnių..sterko
o kokiam čia mieste tokia gera parduotuvė