QUOTE(Evelincik @ 2010 09 23, 11:22)
nelabai cia ka sugundys toks patiekaliukas,bet vis tema paivairinsiu
Netikras "Бешбармак" Cia yra Kazachu patiekalas,gaminamas is arklienos.Kadangi LT jos vargu ar rasi,gaminau is jautienos ir kiaulienos.
Netikras "Бешбармак" Cia yra Kazachu patiekalas,gaminamas is arklienos.Kadangi LT jos vargu ar rasi,gaminau is jautienos ir kiaulienos.
Ačiū už sukeltą nostalgiją Penketą metų gyvenau Kazachstane, ne kartą teko ragauti bešparmako- puikus patiekalas. Sunku patikėti, kad Lietuvoje kažkas jį gamina
QUOTE(Nova @ 2010 09 23, 09:10)
Bulvių-cukinijų kotletai
kaip skaniai atrodo pas mus siemet kaip tik nemazai cukiniju uzderejo
QUOTE(petrovna @ 2010 09 23, 14:41)
ule,ten,kur svilpikai su varske,ar bulviu krakmolo reikia deti kupinus saukstus?bijau,kad nebutu per daug
nei labai su kaupu,nei labai nugrebtus
kepta vista su kreminiu padazu ir moliugais
receptas is uk zurnalo "delicious":
reikes didokos vistos,apie 1.8kg,nuplaunam,nusausinam.ir ranka ,nenaudojant jokiu irankiu,atkeliame odele nuo kruineles,jos nenuimam,o tik padarom ertme virs visos jos.i ta ertme saukstu supakuojam ir isl...yginam pasiruosta idara is 60g paminkstinto sviesto, 2/3 smualkinto sviezio raudono cili pipiriuko,saujeles smulkintu petrazoliu,2dideliu traiskytu cesnaku skilteliu ir vienos citrinos tarkuotos zieveles,viska sumaisydami.kai idara sukisam po odele,visa vista padruskinam,papipirinam,apslakstom citrinos sultimis ir is isores ,ir viduje,i vidu sukisam ispausta citrina,kojas surisam.keptuveje svieste pakepinam smulkinta svoguna,jam baigiant ,imetam dvi smulkintas cesnako skilteles ir dar viena smulkinta maza raudona cili pipiriuka.pakepinam apie dvi minutes,sumetam stambiai pjaustyta moliuga(apie 600g).galima naudoti ir paprasta,ir varpelio formos.as naudojau varpelio.pakepinam pora minuciu,pilam 100ml balto sauso vyno(jei valgys vaikai -praleidziam),leidziam vynui paburbuliuoti,kad sumazetu kiekis per puse,pilam apie puse litro karsto vistienos sultinio,uzvirinam. dedam vista i kepimo inda(geriausia butu spizhinis,bet manasis pasirode per mazas tokiai vistai,tai viskas puikiai pavyko po folija),supilam padaza su moliugais aplink vista,kruopsciai apdengiam folija,kad neliktu tarpeliu ir dedam i 200 laispniu orkaite 1val. po to dar nuemus folija,kepti,kad apskrustu 15 min(man prireike daugiau).vista isimam,isgraibom moliugus,atsargiai,ju nesutraiskant,nes minksti.skysti susipilam i puodeli ir dedam ant ugnies 5min pavirinti neuzdengus.imaisyti 100g grietines,pipiriuko,druskos pagal skoni.dedam vista i patiekimo inda,moliugus,pilam padaza,petrazoliu uzmetam,valgom su orkaiteje keptom bulvem. skanesnes vistos nesu valgius! viskas daug paprasciau nei atrodo!
Papildyta:
vistienos tartiflette
reikes 350g keptos vistos likuciu be odeliu arba 3virtu krutineliu,sudraskytu kasneliais.supjaustome apie 3mm storio riekelem mazas bulvytes arba didesnes ,kad butu apie 700g kiekio ir paverdam 5min pasudytam vandeny,kad truputeli suminkstetu.nupilam vandni,pasidedam.pasiruosiam spinatus-reikes apie 200g svieziu baby spinatu lapu.juos dedam i durslioka(nepmaneu kito zodzio ) ir nupilam verdanciu vandeniu,ziureti,kad tektu visiems,tada is kart po saltu krano vandeniu "atgaivinimui".nuspaudziam sausai kiek imanoma,pasidedam.keptuveje paskrudinam apie 200g gabaleliais supjaustytos soniines,atsidedam.atskiram inde sumaisome 200ml riebios grietineles su 200mll visteinos sultinio,pipiriuku.keptuveje svieste pakepinam smulkinta nedideli svoguna,jam bebaigiant dedam dvi traiskytas censako skilteles.metam i keptuve skrudinta kiauliena,ismaisom,pora sauktu miltu ir gerai gerai ismaisom.kepimo inda patepam sviestu,dedam sluoksni is puses bulviu riekeliu,tada paskleidziam sluoksniu svogunus su sonine,spinatus,tada vistiena,supilam sultinio ir grietineles mixa,tada likusias bulves,padruskinam,papiriukuir i ikatint aiki 180-200 laipsniu orkaite .po pusvalandzio isimam ir uzbarstom kokio tarkuoto surio.dar 15 min pakepam,kol graziai paruduoja
receptas is uk zurnalo "delicious":
reikes didokos vistos,apie 1.8kg,nuplaunam,nusausinam.ir ranka ,nenaudojant jokiu irankiu,atkeliame odele nuo kruineles,jos nenuimam,o tik padarom ertme virs visos jos.i ta ertme saukstu supakuojam ir isl...yginam pasiruosta idara is 60g paminkstinto sviesto, 2/3 smualkinto sviezio raudono cili pipiriuko,saujeles smulkintu petrazoliu,2dideliu traiskytu cesnaku skilteliu ir vienos citrinos tarkuotos zieveles,viska sumaisydami.kai idara sukisam po odele,visa vista padruskinam,papipirinam,apslakstom citrinos sultimis ir is isores ,ir viduje,i vidu sukisam ispausta citrina,kojas surisam.keptuveje svieste pakepinam smulkinta svoguna,jam baigiant ,imetam dvi smulkintas cesnako skilteles ir dar viena smulkinta maza raudona cili pipiriuka.pakepinam apie dvi minutes,sumetam stambiai pjaustyta moliuga(apie 600g).galima naudoti ir paprasta,ir varpelio formos.as naudojau varpelio.pakepinam pora minuciu,pilam 100ml balto sauso vyno(jei valgys vaikai -praleidziam),leidziam vynui paburbuliuoti,kad sumazetu kiekis per puse,pilam apie puse litro karsto vistienos sultinio,uzvirinam. dedam vista i kepimo inda(geriausia butu spizhinis,bet manasis pasirode per mazas tokiai vistai,tai viskas puikiai pavyko po folija),supilam padaza su moliugais aplink vista,kruopsciai apdengiam folija,kad neliktu tarpeliu ir dedam i 200 laispniu orkaite 1val. po to dar nuemus folija,kepti,kad apskrustu 15 min(man prireike daugiau).vista isimam,isgraibom moliugus,atsargiai,ju nesutraiskant,nes minksti.skysti susipilam i puodeli ir dedam ant ugnies 5min pavirinti neuzdengus.imaisyti 100g grietines,pipiriuko,druskos pagal skoni.dedam vista i patiekimo inda,moliugus,pilam padaza,petrazoliu uzmetam,valgom su orkaiteje keptom bulvem. skanesnes vistos nesu valgius! viskas daug paprasciau nei atrodo!
Papildyta:
vistienos tartiflette
reikes 350g keptos vistos likuciu be odeliu arba 3virtu krutineliu,sudraskytu kasneliais.supjaustome apie 3mm storio riekelem mazas bulvytes arba didesnes ,kad butu apie 700g kiekio ir paverdam 5min pasudytam vandeny,kad truputeli suminkstetu.nupilam vandni,pasidedam.pasiruosiam spinatus-reikes apie 200g svieziu baby spinatu lapu.juos dedam i durslioka(nepmaneu kito zodzio ) ir nupilam verdanciu vandeniu,ziureti,kad tektu visiems,tada is kart po saltu krano vandeniu "atgaivinimui".nuspaudziam sausai kiek imanoma,pasidedam.keptuveje paskrudinam apie 200g gabaleliais supjaustytos soniines,atsidedam.atskiram inde sumaisome 200ml riebios grietineles su 200mll visteinos sultinio,pipiriuku.keptuveje svieste pakepinam smulkinta nedideli svoguna,jam bebaigiant dedam dvi traiskytas censako skilteles.metam i keptuve skrudinta kiauliena,ismaisom,pora sauktu miltu ir gerai gerai ismaisom.kepimo inda patepam sviestu,dedam sluoksni is puses bulviu riekeliu,tada paskleidziam sluoksniu svogunus su sonine,spinatus,tada vistiena,supilam sultinio ir grietineles mixa,tada likusias bulves,padruskinam,papiriukuir i ikatint aiki 180-200 laipsniu orkaite .po pusvalandzio isimam ir uzbarstom kokio tarkuoto surio.dar 15 min pakepam,kol graziai paruduoja
vistienos tartiflette
Blynai su idaru
Įdarą šiems blynams galite pasirinkti kokį tik leis fantazija. Aš gaminau su virtu kiaušiniu ir sv. laiškais.
receptas cia
Blynams reikės:
1 kiaušinis
125 gr. kefyro
125 gr. grietinės
šaukštelis gesintos sodos
1 st. miltų
Įdarui: 1 virtas kiaušinis ir į šaukštai sv. laiškų.
Kefyrą sumaišyti su grietine, įdėti gesintą sodą, supilti išplaktą kiaušinį, masę sumaišyti su įdaro mase, supilti miltus ir leisti tešlai pastovėti 10 min.
Tešla turėtų gautis greitines tirštumo.
Kepame keptuvėje maždaug 5 min. vieną pusę ir 5 min. kitą.
Skanaus!!
Blynai su idaru
Įdarą šiems blynams galite pasirinkti kokį tik leis fantazija. Aš gaminau su virtu kiaušiniu ir sv. laiškais.
receptas cia
Blynams reikės:
1 kiaušinis
125 gr. kefyro
125 gr. grietinės
šaukštelis gesintos sodos
1 st. miltų
Įdarui: 1 virtas kiaušinis ir į šaukštai sv. laiškų.
Kefyrą sumaišyti su grietine, įdėti gesintą sodą, supilti išplaktą kiaušinį, masę sumaišyti su įdaro mase, supilti miltus ir leisti tešlai pastovėti 10 min.
Tešla turėtų gautis greitines tirštumo.
Kepame keptuvėje maždaug 5 min. vieną pusę ir 5 min. kitą.
Skanaus!!
Ule, blynukai atrodo nuostabiai
Blondiniskas klausimas: o idaro kiausini reikia sukapoti ar sutarkuoti? ir tada jau i tesla imaisyt?
dolly, gilinsiuos i nuostabius jusu patieklus, nes kol kas tik foto zaviuosi. Beje, moliugu pilnas darzas, kaip bombu kokiu, tad receptukas man kaip tik
Blondiniskas klausimas: o idaro kiausini reikia sukapoti ar sutarkuoti? ir tada jau i tesla imaisyt?
dolly, gilinsiuos i nuostabius jusu patieklus, nes kol kas tik foto zaviuosi. Beje, moliugu pilnas darzas, kaip bombu kokiu, tad receptukas man kaip tik
QUOTE(brashke77 @ 2010 09 23, 20:25)
Ule, blynukai atrodo nuostabiai
Blondiniskas klausimas: o idaro kiausini reikia sukapoti ar sutarkuoti? ir tada jau i tesla imaisyt?
Blondiniskas klausimas: o idaro kiausini reikia sukapoti ar sutarkuoti? ir tada jau i tesla imaisyt?
aciu
kaip tik noro yra, kad labiau jaustusi,galima kapoti, jei norisi smulkesnio galima tarkuoti
as cia prie alaus vyrui dariau taj kapojau, bet susmulkinau vistiek pakankamai
Einu dar receptuka pataisysiu,kad gaunasi apie 15 blyneliu
Dekoju uz atsakyma
Kažku buvo aprašyta koldūnų tešla,kai užplikoma karštu vandeniu,gal kas žinot kur
QUOTE(brashke77 @ 2010 09 23, 17:25)
dolly, gilinsiuos i nuostabius jusu patieklus, nes kol kas tik foto zaviuosi. Beje, moliugu pilnas darzas, kaip bombu kokiu, tad receptukas man kaip tik
tikiuosi patiks kai ragausit
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 09 24, 14:15)
Kažku buvo aprašyta koldūnų tešla,kai užplikoma karštu vandeniu,gal kas žinot kur
Kurmiukė 201001 15, 21:42
Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių