Susigundžiau tą vytinta mėsyte ir aš..Kokio maždaug svorio gabalais džiovinot? Pabandysiu ko gero ir aš....
QUOTE(Ulė @ 2010 10 05, 20:47)
as pvz buvau nuo radiatoriaus iki lovos krasto padejus šluotkoti ir ant o sukabinus
,bet ar nesigavo visai sausa kaip poperiuks kai tajp stipriai suslegta?
Gavosi gerulė,kietoka tokia.Viskas čiki Tikrai nesausa
Kad nesugalvojom,kuo toki nemažą gabalą suslėgt,tai radau plytą(p.s. aš gyvenu bute )
QUOTE(Mil@na @ 2010 10 05, 21:37)
Susigundžiau tą vytinta mėsyte ir aš..Kokio maždaug svorio gabalais džiovinot? Pabandysiu ko gero ir aš....
geriausia rinktis gabalelius 600-750gr. per 7-8 dienas puikiai isdziuna
As ta mesyte vytinau tiesiog virtuvej ant karnizo,kartu su uzuolaidom .Gavosi super
Kas liecia vytintas mesas,tai kiek su vyru nebandem,mum visada jinai sugenda bedziunant,viska darom pagal recepta O gaila,nes mes abu nevalgom jokiu rukytu gaminiu,pripazystam tik vytintas mesytes
As dar noriu jus su tuo savo gimtadieniu patrugdyt O jei as sveciam pritroskinciau puoda sonkauliu su bulviu kose?Man jie visada skaniai gaunasi,neperdaugiausiai ir darbo su jais.Ar tiktu toks patiekalas sventiniam stalui?Ir dar gal kas patars kiek mazdaug zmogui gramu apskaiciuot?Kad zinociau kiek kg ju pirkt. Isanksto dekui
As dar noriu jus su tuo savo gimtadieniu patrugdyt O jei as sveciam pritroskinciau puoda sonkauliu su bulviu kose?Man jie visada skaniai gaunasi,neperdaugiausiai ir darbo su jais.Ar tiktu toks patiekalas sventiniam stalui?Ir dar gal kas patars kiek mazdaug zmogui gramu apskaiciuot?Kad zinociau kiek kg ju pirkt. Isanksto dekui
QUOTE(ingridukas @ 2010 10 06, 08:29)
Na kad skanu aš 100% tikiu Bet ar patogu bus svečiams valgyti Dafai dar kokius nors patiekalus sugalvojam,o po to išrinksim Man karštus baliams patinka ruošti orkaitėje,nes palieki ir laisva...Paskutinį kartą dariau vėrinukus,visiems labai patiko....pvz vištiena su pievagrybiais ir cukiniją...arba dar patinka toks patieklas kaip alia mėsa prancuziškai...ten sluoksniai dedame mėsa,svogūnai,morkos,bulvės...arba net paprasčiausi karbonadai vištienos ar kiaulienos...išmušti mėsą,ant viršaus kokių daržovių pridėti...tarkuoto sūrio ir į orkaitę
Tuoj atnešiu vėrinukus savo
sonkauliukai labai skanu,bet visi pasipuose ciupines kauliukus,paskui rankos nesvarios,tikrai gal nepatogu
Vištienos daržovių vėrinukai
Visu pirma medinius iešmus reikia pamirkyti,tiesiog užpilti vandeniu ir palikti porai valandų.
Produktai:
vištienos filė
pievagrybiai
jaunos cukinijos
Padažas:
citrinos sultys
sojų padažas
medus skystas
aliejus
prieskoniai (skrudinti česnakai ir pipirai)
Proporcijos imame pagal savo skonį.Mano maždaug tokios: citrinos sultys,soja ir medus po lygiai,aliejaus biški daugiau.Viską gerai sumaišome.
Vištiena supjaustome gabaliukais,pievagrybiams nupjauname kotukus (galima sriubai panaudoti arba kokiam padažui),cukinijas supjaustome griežiniais.
Viską sudedame į indą ir užpilame marinatu.Paliekame pastovėti.
Imame iešmus ir suveriame visus produktus.
Dedame į skardą ir statome į orkaitę.Kepame maždaug apie 30 min, 200 l.Kartais palaistome su padažu,apverčiame.
Padažui prie vėrinukų sumaišiau grietinę,majonezą ir pomidorų padažą.Pridėjau smulkintų krapų,česnako ir tarkuoto rauginto agurko.
Visu pirma medinius iešmus reikia pamirkyti,tiesiog užpilti vandeniu ir palikti porai valandų.
Produktai:
vištienos filė
pievagrybiai
jaunos cukinijos
Padažas:
citrinos sultys
sojų padažas
medus skystas
aliejus
prieskoniai (skrudinti česnakai ir pipirai)
Proporcijos imame pagal savo skonį.Mano maždaug tokios: citrinos sultys,soja ir medus po lygiai,aliejaus biški daugiau.Viską gerai sumaišome.
Vištiena supjaustome gabaliukais,pievagrybiams nupjauname kotukus (galima sriubai panaudoti arba kokiam padažui),cukinijas supjaustome griežiniais.
Viską sudedame į indą ir užpilame marinatu.Paliekame pastovėti.
Imame iešmus ir suveriame visus produktus.
Dedame į skardą ir statome į orkaitę.Kepame maždaug apie 30 min, 200 l.Kartais palaistome su padažu,apverčiame.
Padažui prie vėrinukų sumaišiau grietinę,majonezą ir pomidorų padažą.Pridėjau smulkintų krapų,česnako ir tarkuoto rauginto agurko.
QUOTE(Elena @ 2010 10 06, 09:42)
Vištienos daržovių vėrinukai
Na ir šaunuolė, Jūs Elena Artėjančios asmeninės šventės proga būtinai pasinaudosiu šia jūsų idėja arba "siūlų kamuoliukų" receptuku ir tikrai galėsiu juos pašovusi į orkaitę garbingai sėdėti stalo gale Ačiū Jums
Elana, super labai skaniai atrodo, receptuka issaugojau greitu laiku bus isbandytas
QUOTE(singaaa @ 2010 10 06, 09:45)
Na ir šaunuolė, Jūs Elena Artėjančios asmeninės šventės proga būtinai pasinaudosiu šia jūsų idėja arba "siūlų kamuoliukų" receptuku ir tikrai galėsiu juos pašovusi į orkaitę garbingai sėdėti stalo gale Ačiū Jums
as ir itraukiau sios patiekalus i savo meniu
Vištienos kumpeliai su pesto padažu
Čia beveik kaip Kijevo kotletas
Jums reiks vištienos kumpelių,pesto padažo,ricottos sūrio,prieskonių,druskos.
Jei kumpeliai su kauliukais reiks juos išimti.Mėsytę lengvai pamušame,apibarstome prieskoniais, druska.
Įdarui sumaišome pesto padažą su ricottos sūriu.
Dedame su šaukštu įdarą ant mėsos ir rankomis gerai suspaudžiame.Merkiame į miltus,vėliau į kiaušinio plakinį ir į džiūvėsėlius.Aš kad tikrai mano gaminys neiširtų pakartojau viską dar kartą,ti be miltų...
Verdame gerai įkaitintame aliejuje kol pasidengia šviesiai ruda plutele.
Garnyrui laukiniai ryžiai ir troškintos morkos.
Čia beveik kaip Kijevo kotletas
Jums reiks vištienos kumpelių,pesto padažo,ricottos sūrio,prieskonių,druskos.
Jei kumpeliai su kauliukais reiks juos išimti.Mėsytę lengvai pamušame,apibarstome prieskoniais, druska.
Įdarui sumaišome pesto padažą su ricottos sūriu.
Dedame su šaukštu įdarą ant mėsos ir rankomis gerai suspaudžiame.Merkiame į miltus,vėliau į kiaušinio plakinį ir į džiūvėsėlius.Aš kad tikrai mano gaminys neiširtų pakartojau viską dar kartą,ti be miltų...
Verdame gerai įkaitintame aliejuje kol pasidengia šviesiai ruda plutele.
Garnyrui laukiniai ryžiai ir troškintos morkos.