Mėtos antukė, tik paimprovizuota "manaip"
Ačiū Mėtute
QUOTE(AkvileZ @ 2010 10 03, 18:08)
Ačiū už idėja,vakar skaniai pavakarieniavom
Ir dar noriu padėkoti Ulei už idėja,kaip suvytinti mėsa namu sąlygomis
Išbandėm ir likom labai patenkinti
Va,mūsiškė
O originalus receptukas Ulės blog'e
Aš kažkada irgi bandžiau, praktiškai analogišką receptą buvau radus internete, tai man nepavyko. Kažkokį blogą kvapą mėsa įgavo, tai ragaut nebedrįsau
QUOTE(keistuole @ 2010 10 05, 09:03)
Aš kažkada irgi bandžiau, praktiškai analogišką receptą buvau radus internete, tai man nepavyko. Kažkokį blogą kvapą mėsa įgavo, tai ragaut nebedrįsau
Sita mėsa nesmirdi! Bijojau ir aš,nes kažkaip keista buvo.Bet labai puikiai gavosi Mes su b mėgstam tokias vytintas mėsytes,o dabar daug pigiau viskas atsieis.
Isbandyk pagal šitą recepta
QUOTE(divėja @ 2010 10 05, 09:33)
Sita mėsa nesmirdi! Bijojau ir aš,nes kažkaip keista buvo.Bet labai puikiai gavosi Mes su b mėgstam tokias vytintas mėsytes,o dabar daug pigiau viskas atsieis.
Isbandyk pagal šitą recepta
Isbandyk pagal šitą recepta
dariau pagal tokį
http://zaidziamevirt...s-nugarine.html
tik aš su išpjova dariau, bet matyt kažką ne taip padariau
mes tai jau seniai su vyru vytinam mesyte kiaulienos nugarine tai druska,pipirai,cesnakai ir malta kalendra o kai norim astresnio ko nors tai jautienos ispjova-druska,pipirai ,cili pipirai,mesos prieskoniai ir t.t kas ka sumastyt,bet cia labiau prie alaus tinka
QUOTE(keistuole @ 2010 10 05, 09:42)
dariau pagal tokį
http://zaidziamevirt...s-nugarine.html
tik aš su išpjova dariau, bet matyt kažką ne taip padariau
http://zaidziamevirt...s-nugarine.html
tik aš su išpjova dariau, bet matyt kažką ne taip padariau
Hmmmmm kitaip cia...
Pas Ule,reikia mėsą paslėgus laikyti parą.Per ta parą išbėga visos "sultys" iš mėsos.Manau gal tai ir turėjo įtakos
Ir aš džiovinau vonioj virš gyvatuko
RenataN
QUOTE(divėja @ 2010 10 05, 10:27)
Hmmmmm kitaip cia...
Pas Ule,reikia mėsą paslėgus laikyti parą.Per ta parą išbėga visos "sultys" iš mėsos.Manau gal tai ir turėjo įtakos
Ir aš džiovinau vonioj virš gyvatuko
RenataN
Pas Ule,reikia mėsą paslėgus laikyti parą.Per ta parą išbėga visos "sultys" iš mėsos.Manau gal tai ir turėjo įtakos
Ir aš džiovinau vonioj virš gyvatuko
RenataN
gal tas ir turėjo įtakos
reiks dar kada pabandyt, nes parduotuvėj visi tokie daiktai chemijos prifarširuoti
[quote=Elena,2010 10 04, 16:02]
[color=darkviolet]Soti sriuba
Gali būti ir pirmas patiekalas ir antras
Sriubai reiks mėsos.Mėsa gali būtų įvairių rūšių,tad renkamės pagal skonį.Savo sriubai aš paėmiau gabaliuką kiaulienos sprandinės ir vištienos kumpelius (be odos).Dedame į pasūdytą vandenį ir verdame kol mėsa suminkštės.Kai mėsa išverda išimame ir susmulkiname.Dar susmulkiname parūkytas dešrelės,galima daktariškos dešros,kumpio kokio nors..ką turite šaldytuve.
Į sultinį kur virė mėsa dedame lauro lapus,supjaustytas morkas ir bulvės.Kai bulvės suminkštėja dedame tarkuotą raugintą agurką,česnako pagal skonį,sudedame visą mėsą kur paruošėme.Ragaujame,paskaniname šviežiai maltais pipirais ir jei reikia dedame druskos,bet agurkai irgi priduoda sūrumo...
Pilame sriubą į lėkštę,dedame kapotų krapų/petražolių, alyvuogių ir citrinos gabaliuką.
Paskaniname su grietinė.
Skanaus
čia latvių solianka turbut?
[color=darkviolet]Soti sriuba
Gali būti ir pirmas patiekalas ir antras
Sriubai reiks mėsos.Mėsa gali būtų įvairių rūšių,tad renkamės pagal skonį.Savo sriubai aš paėmiau gabaliuką kiaulienos sprandinės ir vištienos kumpelius (be odos).Dedame į pasūdytą vandenį ir verdame kol mėsa suminkštės.Kai mėsa išverda išimame ir susmulkiname.Dar susmulkiname parūkytas dešrelės,galima daktariškos dešros,kumpio kokio nors..ką turite šaldytuve.
Į sultinį kur virė mėsa dedame lauro lapus,supjaustytas morkas ir bulvės.Kai bulvės suminkštėja dedame tarkuotą raugintą agurką,česnako pagal skonį,sudedame visą mėsą kur paruošėme.Ragaujame,paskaniname šviežiai maltais pipirais ir jei reikia dedame druskos,bet agurkai irgi priduoda sūrumo...
Pilame sriubą į lėkštę,dedame kapotų krapų/petražolių, alyvuogių ir citrinos gabaliuką.
Paskaniname su grietinė.
Skanaus
čia latvių solianka turbut?
QUOTE(bakatita @ 2010 10 05, 12:29)
tai latviskai tikrai butu ne solianka
tas pats, kas lietuviškas gaspačas
QUOTE(Vover@ @ 2010 10 05, 12:10)
paklausiu apei labai sena dalyka, gal kas atsimins, dar lyg pavasari buvo idetas labai skaniu blynu receptas, lietiniu blynu, tik kad jie baisiai skaniai atrode
o kaip dabar zinot koks vaizdas tau atrodo skaniai? jei ir matem gal ne visom atrode taip ispudingai kaip tau