ANTYTE SU MANDARINAIS (sita antyte kepu kiekvienais metams antra kaledu diena)
Mums reikes:
1 sviezios anties ( arba anties slauneliu)
prieskoniu: pipiru, druskytes, paukstienos prieskoniu, ciobrelio, oregono na ir visokiu kitokiu kokius megstat
siek tiek aliejaus( as naudoju tik alyvuogiu)
Marinato paukstienai
abuoliu
medaus
morkos
Apelsino arba mandarino sulciu....
Svieziu mandarinu.
Is vakaro itrinam antyte marinuotis: visus prieskonius, sumaisom, pasildau siek tiek medaus ir issuku su medum, itrynus ja dedu i saldytuva ir palieku marinuotis 24val. atrodo viskas mazdaug taip :
( tik cia antytes slauneles, analogiskai ir antis visa)
Kepimui siek tiek i blekute papjaustau morkyciu, dedu ant ju antyte.... na ir kepam , kiek kepa reik ziuret as linkus tikrint....kepant visa laik laistau mandarinu(apelsinu) svieziai spaustu sultimis..... iskepus atrodo mazdaug taip
, visa anty prikisu mandarinais, apelsinais ne del valgymo o del to skonio kuris atsiranda bekepant, mesa tiesiog isigeria to saldumo/rugstumo. Galima ja prikist ir obuoliais cielais, ziurint ka megstat. Pjaustom i lekste ir prie jos papjaustom mandarinu, apelsinu arba man labai dar patinka vakuoti ananasai
Skanaus