[quote=T.P.Keberiokst,2010 09 30, 14:40]
[quote=jurga r,2010 09 29, 12:51]
kaip skaniai cia visos prigaminusios,ir as atnesu pora paprastu patiekaliuku Desreles bulviu tesloje Reikes:8 didesniu bulviu,sauksto krakmolo,miltu,2 kiausiniu tryniu,druskos,0,5 kg pienisku desreliu.bulves isvirti su lupenom,nulupti ir sumalti.Ipravesusia mase deti kiausinio trynius,pasudyti,berti krakmola,miltus,misminkyti tesla.Is teslos iskocioti laksta supjaustyti ilgomis siauromis juostelemis ir i jas suvynioti desreles.
O kiek grubiai miltu reikia?
Labai skaniai atrodo
[/quote]
1-2 stikliniu mazdaug as tai is akies visada dedu,tiek kad tesla neliptu prie ranku,bet kad ir nebutu per kieta,o patiekalas tikrai skanus
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 09 30, 13:40)
Siulau,kad nevark su tesla daryt su vafliais.Siandien dariau,visiem patiko.Tiesiog apvalius vaflius sutepi bulviu kose,jie nuo karstos koses iskart minksti tampa.Idedi desrele,suvynioji,ir apkepi.Valgem su raugintais kopustais.
QUOTE(ingridukas @ 2010 09 30, 15:25)
Siulau,kad nevark su tesla daryt su vafliais.
Kaip įdomiai.. o tai tik sutepi koše, suvynioji ir kepi? Jokioje tešloje daugaiu nereik vilgyt?
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 09 30, 15:33)
Kaip įdomiai.. o tai tik sutepi koše, suvynioji ir kepi? Jokioje tešloje daugaiu nereik vilgyt?
Tikrai ne,aisku galima pabandyt,bet nemanau kad ta tesla butina.Suktinukai iskepa tiesiog kaip lietiniai
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 09 30, 14:33)
Kaip įdomiai.. o tai tik sutepi koše, suvynioji ir kepi? Jokioje tešloje daugaiu nereik vilgyt?
Kažkurioje temoje mačiau tokį receptą, bet ten siūlė visą suktinuką mirkyti blynų ar kokioje kitoje tešloje, labai gražiai atrodė iškepę
Grūdų maltinukai
Reikia:
300 g kviečių grūdų,
3-4 šaukštai miltų,
2-3 šaukštai vandens,
1 vnt. svogūno,
druska,
prieskoniai, šviežių petražolių lapelių.
Gaminimas:
Kviečiai mirkomi visą parą ir sumalami su svogūnu ir petražolės šakele blenderiu. Tada į masę įdedama keletas šaukštų miltų, įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla, pasūdoma, suberiami pasirinkti prieskoniai ir gerai išmaišoma. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepama kol gražiai apskrus. Skanaus
p.s. aš kepiau keptuvėje be aliejaus, todėl jie tokie sausoki išėjo.
Mėsos-grybų kotletukai
Reikia:
0,5 kg kalakutienos faršo,
0,5 kg maltų apvirtų grybų,
1 kiaušinio,
3 riekelių apdžiūvusio batono, išmirkyto vandenyje ar piene,
druskos ir kitų prieskonių.
Gaminimas:
Sumaišom visus produktus ir paliekam bent pusvalandžiui pasimarinuoti. Tada šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kotletukus ir kepame ant keptuvės aliejuje po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Formuoti patartina ne itin didelius kotletukus, nes masė pakankamai skysta ir vartant gali plyšti.
Vėliau į troškinti tinkamą puodą sutarkavau kelias morkas, supjausčiau kelis svogūnus, maždaug stiklinę apvirtų ir smukiau supjaustytų šparaginių pupelių, pora pomidorų. Ant jų dėjau apkeptus kotletukus ir patroškinau pusvalanduką. Prieš pabaigą dar įdėjau ant viršaus 3 šaukštus grietinės.
Patiekiau su apvirtomis perlinėmis kruopomis. Skanaus
Rupių miltų tarta su grybais
receptas
tik mano pakeitimai buvo tokie, jog per žioplumą nusipirkau, tai todėl teko naudot rupius RUGINIUS miltus. Į vidų dėjau kiek daugiau grybų, taip pat svogūnų, nenaudojau muškato ir namie nebuvo nė lašo česnako, tai įdėjau daugiau įv. prieskonių. Dar jogurto turėjau tik 125 g, tai įdėjau kelis šaukštus grietinės. Ant viršaus naudojau ne fermentinį sūrį, o kažkokį ten su vynu kur būna toks alia ružavos kiek spalvos (derbis gal ).
Tiek tų nuklydimų. Ai, namiškiams kažkodėl šis pyragas ne labai patiko Bet kas bandysit, skanaus
Reikia:
300 g kviečių grūdų,
3-4 šaukštai miltų,
2-3 šaukštai vandens,
1 vnt. svogūno,
druska,
prieskoniai, šviežių petražolių lapelių.
Gaminimas:
Kviečiai mirkomi visą parą ir sumalami su svogūnu ir petražolės šakele blenderiu. Tada į masę įdedama keletas šaukštų miltų, įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla, pasūdoma, suberiami pasirinkti prieskoniai ir gerai išmaišoma. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepama kol gražiai apskrus. Skanaus
p.s. aš kepiau keptuvėje be aliejaus, todėl jie tokie sausoki išėjo.
Mėsos-grybų kotletukai
Reikia:
0,5 kg kalakutienos faršo,
0,5 kg maltų apvirtų grybų,
1 kiaušinio,
3 riekelių apdžiūvusio batono, išmirkyto vandenyje ar piene,
druskos ir kitų prieskonių.
Gaminimas:
Sumaišom visus produktus ir paliekam bent pusvalandžiui pasimarinuoti. Tada šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kotletukus ir kepame ant keptuvės aliejuje po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Formuoti patartina ne itin didelius kotletukus, nes masė pakankamai skysta ir vartant gali plyšti.
Vėliau į troškinti tinkamą puodą sutarkavau kelias morkas, supjausčiau kelis svogūnus, maždaug stiklinę apvirtų ir smukiau supjaustytų šparaginių pupelių, pora pomidorų. Ant jų dėjau apkeptus kotletukus ir patroškinau pusvalanduką. Prieš pabaigą dar įdėjau ant viršaus 3 šaukštus grietinės.
Patiekiau su apvirtomis perlinėmis kruopomis. Skanaus
Rupių miltų tarta su grybais
receptas
tik mano pakeitimai buvo tokie, jog per žioplumą nusipirkau, tai todėl teko naudot rupius RUGINIUS miltus. Į vidų dėjau kiek daugiau grybų, taip pat svogūnų, nenaudojau muškato ir namie nebuvo nė lašo česnako, tai įdėjau daugiau įv. prieskonių. Dar jogurto turėjau tik 125 g, tai įdėjau kelis šaukštus grietinės. Ant viršaus naudojau ne fermentinį sūrį, o kažkokį ten su vynu kur būna toks alia ružavos kiek spalvos (derbis gal ).
Tiek tų nuklydimų. Ai, namiškiams kažkodėl šis pyragas ne labai patiko Bet kas bandysit, skanaus
ule,nepaliaujat stebinusi
QUOTE(Auksiuke @ 2010 09 29, 13:21)
matau diskutuojat apie suri GRUYERE. Taigis cia pats paprasciausias tarkuotas (ir pranc.k.) fermentinis suris. Koki norit-toki imkit. Aisku reikia surio, ne surio produkto, nors is bedos ir surio produktas tiktu. Jei norit but arciausiai recepto, tai imkit koki tarkuota dziuga- jis ilgiau brandintas, tad jo ir skonis geresnis
Gruyere tikrai nėra bet koks tarkuotas fermentinis sūris. Tai yra šveicariškas sūris, skoniu turbūt artimiausias mūsų lietuviškam Džiugui. Su gruyere yra kaip su šampanu ir Šampanės regionu. Taip ir Gruyere yra regiono, kuriame gaminamas tas tikrasis sūris, pavadinimas. Šviežias jis parmezano skonio, bet yra pats minkštesnis. Brandintas jis išlieka šviesesnės spalvos, ne taip kaip Džiugas. Valgant tarp dantų traška tie kalcio kristalėliai, kaip "auksiniame" Džiuge. Šviežiasis gruyere būna ir tarkuotas. Kiek teko pirkti, būtent jo buvo visuose sūrių mišiniuose, skirtuose lydyti fondiu.
[quote=ingridukas,2010 09 30, 13:25]
Siulau,kad nevark su tesla daryt su vafliais.Siandien dariau,visiem patiko.Tiesiog apvalius vaflius sutepi bulviu kose,jie nuo karstos koses iskart minksti tampa.Idedi desrele,suvynioji,ir apkepi.Valgem su raugintais kopustais.
Geras
Reiks pabandyt,siandien kaip tik i lietuviu parduotuve vaziuosim,tikiuosi vafliu bus.
Isbandysim,dekui.
Siulau,kad nevark su tesla daryt su vafliais.Siandien dariau,visiem patiko.Tiesiog apvalius vaflius sutepi bulviu kose,jie nuo karstos koses iskart minksti tampa.Idedi desrele,suvynioji,ir apkepi.Valgem su raugintais kopustais.
Geras
Reiks pabandyt,siandien kaip tik i lietuviu parduotuve vaziuosim,tikiuosi vafliu bus.
Isbandysim,dekui.
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 09 30, 18:02)
Reiks pabandyt,siandien kaip tik i lietuviu parduotuve vaziuosim,tikiuosi vafliu bus.
Isbandysim,dekui.
Isbandysim,dekui.
Dar nepaminejau kad as desreles isviriau,jas karstas pepjoviau per puse ir iviniojau.Kadangi vafliai greit apskrunda,nereikia laukt kada vidus susils,jis ir taip karstas
QUOTE(minguliux @ 2010 09 28, 13:58)
Idomu jei as taip su broileriu skrandukais ? turetu but irgi neblogai ar ne?