atsinešu ir aš torčiuką
kirbes medutis, mmg, aisingas su užrašu vėl prasiknisau nžn kiek laiko
Edita.dita, Tavo tortas paliko įspūdį padėklas, spalvos ir aš irgi pagalvojau, kad puošta gyvomis orchidėjomis, žodžiu puiku
Akvilyte, labai įdomi idėja krikštynų tortui
Akvilyte, labai įdomi idėja krikštynų tortui
QUOTE(Olesta @ 2010 09 24, 07:47)
Edita.dita, Tavo tortas paliko įspūdį padėklas, spalvos ir aš irgi pagalvojau, kad puošta gyvomis orchidėjomis, žodžiu puiku
Akvilyte, labai įdomi idėja krikštynų tortui
Akvilyte, labai įdomi idėja krikštynų tortui
pritariu 100%
Papildyta:
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 24, 00:16)
tai gal galima detaliau
nes šiaip tai laaaabai laaaabai o orchidėjos tai galvojau kad tikros
nes šiaip tai laaaabai laaaabai o orchidėjos tai galvojau kad tikros
oi laukiam laukiam, receptuko laukiam
QUOTE(eda.dita @ 2010 09 23, 23:21)
Laukiu kritikos, nors zinau, kad kruostumo man laaabai truksta irsirdeliu spalva - rekianti, kita syk svelnesnes daryciau, bet stengiausi tikrai
man tai labai labai gražus tortukas. neturiu kritikos jam, spalva iš viso liuksiška
Papildyta:
akvilyte, man ir tavo labai gražus, įdomi nauja mintis, liuks
QUOTE(karapuzike @ 2010 09 23, 21:55)
zuliaska, labai grazu O kaip kaspinelius tvirtinai ? knygoje pas mane tokie dalykai parodyta kad tvirtinasi su dantu krapstukais, bet as nemegstu jokiu nevalgomu detaliu tortuose, tai gal ka kitaip esi sugalvojusi ?
na galima prismeigti su spegeti makarono galiuku,jeigu jau kitaip nesilaiko.....
QUOTE(eda.dita @ 2010 09 23, 23:21)
Ikeliu savo vakar dienos tortuka triju metu bendro gyvenimo proga.
Tortas - pirmas aukstas Ferrero Rocher, o antras - Rafaelo Svajone.
Puosimas - dengimo mase (pagal knyga), geles is geliu mase (pagal knyga) ir aisingas.
Laukiu kritikos, nors zinau, kad kruostumo man laaabai truksta irsirdeliu spalva - rekianti, kita syk svelnesnes daryciau, bet stengiausi tikrai
puikus tortas......tik nelabai matosi širdeles,bet ytariu ,kad puikiai atrodo......šaunuole...geles nuostabios.....
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 24, 00:50)
atsinešu ir aš torčiuką
gražu......ydomi ideja....šaunuole......
Zuliaska,tavo torčiukas irgi gražus.....
QUOTE(eda.dita @ 2010 09 23, 23:21)
Laukiu kritikos, nors zinau, kad kruostumo man laaabai truksta irsirdeliu spalva - rekianti, kita syk svelnesnes daryciau, bet stengiausi tikrai
Viskas butu idealu... tik man tos sirdeles virsuj nelabai.. o spalvyte... liuksiska
Papildyta:
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 24, 00:50)
atsinešu ir aš torčiuką
kirbes medutis, mmg, aisingas su užrašu vėl prasiknisau nžn kiek laiko
kirbes medutis, mmg, aisingas su užrašu vėl prasiknisau nžn kiek laiko
Sitas superinis spalvos suderintos, ideja grazi...
Zuliaska, tavo irgi patiko ta aukso spalva duoda toki prabanguma
QUOTE(eda.dita @ 2010 09 23, 23:21)
Ikeliu savo vakar dienos tortuka triju metu bendro gyvenimo proga.
WOW
eda.dita, labai dailus torčiukas spalvytė, orchidėjos
akvilyte, kokios švelnios spalvos, liuks idėja ir įgyvendinimas
akvilyte, kokios švelnios spalvos, liuks idėja ir įgyvendinimas
Aciu, mergaites uz ivertinima
Tai dabar imesiu keleta receptu, kuriuos pati ismeginau ir jie tikrai pasiteisino: mases nei prie ranku, nei prie stalo nelipo, buvo elastingos. Dengimo mase - neblizgejo. Geliu formavimo mase galejau iskocioti iki popieriaus storumo. Zodziu fantastiska. Tik viena sudedamoji dalis, apie kuria as tose knygose pirma kart suzinojau yra ganetinai nepigi, uz 100g. sumokejau 12 svaru, tik jos reikia - 1-2 arbatinius saukstelius deti, tai dabar uzteks ilgam - tai gum tragacanth.
Tortu dengimo mase.
5 arbatiniai sauksteliai zelatinos
125 ml gliukozes sirupo
1,5 sriubinio sauksto glicerino
1 kg. cukraus pudros.
Paruosimas:
1. zelatina uzpilti 6 sriubiniais sausktais vandenens ir palikti isbrinkti.
2. cukraus pudra issijoti, pora saukstu palikti galutiniam minkymui.
3. isbrinkinta zelatina pakaitinti karsto vandens voneleje, kol neliks zelatinos kruopeliu, isemus is voneles, supilti glicerina ir gliukozes sirupa bei ismaisyti. Pavesinti apie 1 min. maisant.
4. zelatina supilti i pudra ir isminkyti.
Reikia naudoti iskart arba isukti i plevele.
Geliu formavimo pasta:
500g. cukraus pudros
2 arbatiniai sauksteliai kukuruzu miltu (UK jie panasus i bulviu krakmola - traskus, balti, todel manau, kad galima butu pakeisti)
3 a. sauksteliai gum tragacanth
2 arbatiniai sauksteliai zelatinos
5 arbatiniai sauksteliai salto vandens
2 arbatiniai sauksteliai balto vegetarisko riebalo (kazkas panasaus i musu taukus, bet augalines kilmes, t.y. kuo tirstesnis augalinis aliejus, cia tai yra balti augaliniai riebalai pakeliuose pirkt)
2 arbatiniai sauksteliai gliukozes sirupo
1 kiausinio baltymas (neplakta)
Paruosimas:
1. Cukraus pudra, kukuruzu miltus (krakmola) ir gum tragacanth suberti i karsciui atsparu inda ir imerkus i karsto vandens vonele gerokai pakaitinti, kad jie butu stipriai silti - nuolat sumaisyti, kad siluma pasiskirstytu po visa cukraus pudros kieki ir issimaisytu su kitais ingridientais.
2. Kol syla cukraus oudra, zelatina uzpilti vandeniu ir keleta minuciu pabrinkinti. Istirpinti zelatina mikrobangu krosneleje arba karto vandens voneleje, bet neleisti uzvirti. I dar silta zelatina sudeti riebalus ir gliukoze. Imaisyti kiausinio baltyma.
3. i silta cukraus pudra supilti silta zelatinos tirpala ir isminkyti balta elastinga mase.
Pasta neturi lipti prie ranku.
4. Gauta mase susukti i politeleno maiseli ir deti nakciai i saldytuva.
5. Kita diena isimti ir palaikyti kambario temperaturoje (as imeciau keletai sekundziu i mikrobange del greitesnio efekto). Issitepti rankas aliejumi ir isminkyti. Jei labai limpa, dadeti riebalu (tiesa pasakius, isemus is mikrobanges tiesiog perminkiau ir netepiau ranku riebalais ir nedadejau jokiu riebalu, nes mase visai nelipo prie ranku).
Pastabele: mase greitai dziusta,todel laikyti maiselyje ir gelyciu formavimui atsipjauti reikiama kieki mases, kita suvynioti politelenu.
Sirdeliu darymui pasigaminau sita pastiliaza (tiesa, dariau is trecdalio kiekio ir dar liko mases sekanciamkartui ):
500 g. cukraus pudros
1 arbatinis saukstelis gum tragacanth milteliu
6 sriubiniai saukstai vandens
1,5 arbatinio saukstelio zelatinos
Paruosimas:
1. Cukraus pudra ir tragacanth miltelius sumaisyti ir supilti i karsciui atsparu inda, statyti i karsto vandens vonele ir kaitinti, kol gerokai pasils.
2. Zelatina uzpilti vandeniu, pabrinkinti. Istirpinti kartso vandens voneleje, kol neliks zelatinos granuliu.
3. cukraus pudra sumaisyti su zelatina (abu ingredientai turi buti silti).
Jei pastiliazas per sausas - kietas - trupantis, dapilti truputuka vandens (bet labai nedaug).
Figureles gaminti iskart, nereikia brinkinti mases. Mase greitai tvirtaja, todel laikyti susukta i politeleno maiseli.
Tai stai tiek masiu gaminaus tortui. Dengimo mase kazkiek panasi i ankstesnes darytas, bet siek tiek ir skiriasi, bet pagal sias proporcijas gavos puiki mase. Beje,dejau i ja dazu - raudoni buvo pastos koncistencijos, o melyni dazai buvo skysti, bet su mase nieko neatsitiko, ji isliko tokia pat elastinga, nelipo ir neslapiavo.
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 23, 23:16)
Tai dabar imesiu keleta receptu, kuriuos pati ismeginau ir jie tikrai pasiteisino: mases nei prie ranku, nei prie stalo nelipo, buvo elastingos. Dengimo mase - neblizgejo. Geliu formavimo mase galejau iskocioti iki popieriaus storumo. Zodziu fantastiska. Tik viena sudedamoji dalis, apie kuria as tose knygose pirma kart suzinojau yra ganetinai nepigi, uz 100g. sumokejau 12 svaru, tik jos reikia - 1-2 arbatinius saukstelius deti, tai dabar uzteks ilgam - tai gum tragacanth.
Tortu dengimo mase.
5 arbatiniai sauksteliai zelatinos
125 ml gliukozes sirupo
1,5 sriubinio sauksto glicerino
1 kg. cukraus pudros.
Paruosimas:
1. zelatina uzpilti 6 sriubiniais sausktais vandenens ir palikti isbrinkti.
2. cukraus pudra issijoti, pora saukstu palikti galutiniam minkymui.
3. isbrinkinta zelatina pakaitinti karsto vandens voneleje, kol neliks zelatinos kruopeliu, isemus is voneles, supilti glicerina ir gliukozes sirupa bei ismaisyti. Pavesinti apie 1 min. maisant.
4. zelatina supilti i pudra ir isminkyti.
Reikia naudoti iskart arba isukti i plevele.
Geliu formavimo pasta:
500g. cukraus pudros
2 arbatiniai sauksteliai kukuruzu miltu (UK jie panasus i bulviu krakmola - traskus, balti, todel manau, kad galima butu pakeisti)
3 a. sauksteliai gum tragacanth
2 arbatiniai sauksteliai zelatinos
5 arbatiniai sauksteliai salto vandens
2 arbatiniai sauksteliai balto vegetarisko riebalo (kazkas panasaus i musu taukus, bet augalines kilmes, t.y. kuo tirstesnis augalinis aliejus, cia tai yra balti augaliniai riebalai pakeliuose pirkt)
2 arbatiniai sauksteliai gliukozes sirupo
1 kiausinio baltymas (neplakta)
Paruosimas:
1. Cukraus pudra, kukuruzu miltus (krakmola) ir gum tragacanth suberti i karsciui atsparu inda ir imerkus i karsto vandens vonele gerokai pakaitinti, kad jie butu stipriai silti - nuolat sumaisyti, kad siluma pasiskirstytu po visa cukraus pudros kieki ir issimaisytu su kitais ingridientais.
2. Kol syla cukraus oudra, zelatina uzpilti vandeniu ir keleta minuciu pabrinkinti. Istirpinti zelatina mikrobangu krosneleje arba karto vandens voneleje, bet neleisti uzvirti. I dar silta zelatina sudeti riebalus ir gliukoze. Imaisyti kiausinio baltyma.
3. i silta cukraus pudra supilti silta zelatinos tirpala ir isminkyti balta elastinga mase.
Pasta neturi lipti prie ranku.
4. Gauta mase susukti i politeleno maiseli ir deti nakciai i saldytuva.
5. Kita diena isimti ir palaikyti kambario temperaturoje (as imeciau keletai sekundziu i mikrobange del greitesnio efekto). Issitepti rankas aliejumi ir isminkyti. Jei labai limpa, dadeti riebalu (tiesa pasakius, isemus is mikrobanges tiesiog perminkiau ir netepiau ranku riebalais ir nedadejau jokiu riebalu, nes mase visai nelipo prie ranku).
Pastabele: mase greitai dziusta,todel laikyti maiselyje ir gelyciu formavimui atsipjauti reikiama kieki mases, kita suvynioti politelenu.
Sirdeliu darymui pasigaminau sita pastiliaza (tiesa, dariau is trecdalio kiekio ir dar liko mases sekanciamkartui ):
500 g. cukraus pudros
1 arbatinis saukstelis gum tragacanth milteliu
6 sriubiniai saukstai vandens
1,5 arbatinio saukstelio zelatinos
Paruosimas:
1. Cukraus pudra ir tragacanth miltelius sumaisyti ir supilti i karsciui atsparu inda, statyti i karsto vandens vonele ir kaitinti, kol gerokai pasils.
2. Zelatina uzpilti vandeniu, pabrinkinti. Istirpinti kartso vandens voneleje, kol neliks zelatinos granuliu.
3. cukraus pudra sumaisyti su zelatina (abu ingredientai turi buti silti).
Jei pastiliazas per sausas - kietas - trupantis, dapilti truputuka vandens (bet labai nedaug).
Figureles gaminti iskart, nereikia brinkinti mases. Mase greitai tvirtaja, todel laikyti susukta i politeleno maiseli.
Tai stai tiek masiu gaminaus tortui. Dengimo mase kazkiek panasi i ankstesnes darytas, bet siek tiek ir skiriasi, bet pagal sias proporcijas gavos puiki mase. Beje,dejau i ja dazu - raudoni buvo pastos koncistencijos, o melyni dazai buvo skysti, bet su mase nieko neatsitiko, ji isliko tokia pat elastinga, nelipo ir neslapiavo.
akvilyte, super padarei. Maciau toki tortuka pas viena rusaite.
eda.dita, labai grazu. Ko cia prie saves kabinejasi?
eda.dita, labai grazu. Ko cia prie saves kabinejasi?
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 23, 23:50)
atsinešu ir aš torčiuką
kirbes medutis, mmg, aisingas su užrašu vėl prasiknisau nžn kiek laiko
kirbes medutis, mmg, aisingas su užrašu vėl prasiknisau nžn kiek laiko
akvilyte, labai grazus tortas. Tikrai nemaciau tokios idejos dar niekur - paliko ispudi Ir spalvos fantastiskos ir ispildymas - kruopstus. 12 balu is 10 galimu
Papildyta:
QUOTE(Asseni @ 2010 09 24, 10:17)
Aciu, Asseni, na bet juk isties sirdeles iskrenta is konteksto , juk turiu akis - matau , kita syk gal net geriau baltas palikciau, tik krasteli apvesciau svelnia alyvine spalvele, bet dabar jau saukstai po pietu. Gavos aistringos sirdys
Ziuriu aprimot siek tiek su karamele
O as vis bandau naujas geles. Si kart krokusai.
Toks labai paprastutis tortukas
geles is arciau
Per paskutinius pora menesiu prilipdziau tiek geliu, kad turbut per metus tiek nesu padarius
Viduje sokoladinis riesutinis tortas su vysniomis ir riesutais. papuosimai baltas sokoladas, grietinele,kokoso drozles, geles - pastilazas
O as vis bandau naujas geles. Si kart krokusai.
Toks labai paprastutis tortukas
geles is arciau
Per paskutinius pora menesiu prilipdziau tiek geliu, kad turbut per metus tiek nesu padarius
Viduje sokoladinis riesutinis tortas su vysniomis ir riesutais. papuosimai baltas sokoladas, grietinele,kokoso drozles, geles - pastilazas