QUOTE(Asseni @ 2010 10 02, 16:09)
mama mija. nei savaite nebuvau, o kiek cia GEEEEEEEEEEEEEEErio. Ojoj.
Nezinau nuo kokio puslapio pradetis ziuret
wingaile, AUKSAS ant torto . Prasom placiau apie ta karamele. Kaip gaminai, ka dejai. Atrodo nuostabiai, pasakiskai, beprotiskai, fantastiskai. Zinai, galvoju, gal ja labiau dar patampyt reikia, nes nuo to priklauso skaidrumas ir blizgesys. Ka manai?
Nezinau nuo kokio puslapio pradetis ziuret
wingaile, AUKSAS ant torto . Prasom placiau apie ta karamele. Kaip gaminai, ka dejai. Atrodo nuostabiai, pasakiskai, beprotiskai, fantastiskai. Zinai, galvoju, gal ja labiau dar patampyt reikia, nes nuo to priklauso skaidrumas ir blizgesys. Ka manai?
jau rasiau kaip dariau,smulkiau : 0,5 kg cukraus,
200 gr vandens
100 gr DIRBTINIO medaus (rusaiciu forume rasyta kad jis atstoja gliukozes sirupa mirksiukas.gif )
5 lasai vyno rugsties.
cukru su vandeniu maisiau kol uzverda, tada sudejau medu, ismaisiau ir palikau virti, kai pasieke 130 laipsniu idejau vyno rugsti, nemaisiau, palikau virti toliau,jei norit spalvos dazai pilami esant 150 laipsniu(as nepyliau, cia naturali karamėlė). vel kaitinam iki 157 laipsniu ir isjungiam, puoda ikisam i salta vandeni 30 sekundziu, ir ispilam karamėlę ant silikoninio kilimelio (as pyliau i silikoninę formelę), tada :
http://www.kuharka.r...#message_598013
o del tampymo,kad stipriau, tai zinokit patirpo kai ploniau istampiau, gal todel kad su medum, o ne su gliukozes sirupu