QUOTE(roka @ 2010 09 30, 10:22)
Šįkart atėjau su klausimu
Vakar plakiau grietinėlę. Riebumas, temperatūra kaip visada, o grietinėlė nesusiplakė,
Pagal receptą dėjau cukraus, šliūkštelėjau likerio šaukštą, dar citrinos rūgšties nuo savęs ir piššš. Plakiau plakiau, o ant dugno vanduo plaukia...
Ėmiau kitą bliūdą, kitą pusę to paties indelio grietinėlės, dabar jau plakiau tik su cukrumi ir vėl tas pats.
Gal žinot, kodėl grietinėlė plaukia? Man pirmąkart šitaip, nesuprantu kas ne taip...
yra trys variantai:
1. likeris praskydino.
2. grietinėlė netinkamomis laikymo sąlogomis stovėjo (gali gi ir parduotuvėj kur šiltam kampe parūgti)
3. tiesiog perplakta. Vanduo plaukia.. tai ne vanduo, tai jau pasukos sviesto apačioje
QUOTE(Bijuna @ 2010 09 30, 12:39)
Mergytes, kur Jus perkate ta glicerina? Ir kokiame jis pavidale buna
Ar kaip aliejukas ar kaip taukai?
Glicerino paprašykit vaistinėse, kurios gamina vaistus pagal užsakymus. Paprašykit glicerino VIDINIAM naudjomui. Pavyzdžiui, stambios EUROVAISTINĖS tikrai jo turi. Bet tik tuose skyriuose, kur vietoje gamina vaistus. Pirmiausia paklauskit, ar ta vaistinė gamina vaistus. NE, tai ne. O jeigu gamina, tai ir prašykit glicerino VIDINIAM vartojimui.
o šiaip tai pilkit aliejų NATŪRA ir viskas bus gerai.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...