Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus,

o kaip Jums su stacionariais indais išsiplaka bezė g.gif
Atsakyti
[quote=akvilyte,2010 09 29, 09:32]
kaune čia biggrin.gif

o čia šiaip biggrin.gif
dvieju rusiu meduciai ir mmg rolleyes.gif

wow kaip grazu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 09 29, 19:52)
hmmm.. gal reiktų dėti tirpios kavos..  rolleyes.gif  ir gerai išplakti.. taip, į dar neišplaktą grietinėlę supilkit tirpios kavos pagal skonį ir plakit.. ko gero, geriau tiktų stambiau granuliuota kava - geriau ištirptų grietinėlėj.. nesu to bandžiusi, bet manau, kad maišant mažais kiekiais, kavos guzų nepasidarytų.

Aciu uz info, bandysiu daryt. Jamkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 09 29, 19:59)
o kaip Jums su stacionariais indais išsiplaka bezė g.gif

o kodėl turėtų neišsiplakti, juk jis sukasi g.gif be to, juk mikseris nusiima, galima ir kitam bliūde plakt. Dairausi naujo mikseriuko, tai ir domiuosi ar toks geras. O pagalvojau apie jį bandydama beze, kuri dar vis nepavyksta doh.gif nes nespeju ir plakti baltymą ir į sirupą spoksot cool.gif

Dar apie beze. Cukrus man VISAD susikristalizuoja. stropiai maisau ir laukiu kol ištirps, kai užverda - nebemaišau. Labai gražiai sirupas virė tokiu rateliu puode, ties puodo kraštais ir viduriuke sirupas jau kristalizavosi unsure.gif Ar gali būti tai dėl to, jog puodas mano per platus(pats maziausias iš standartinio buodų rinkinio, platesnis nei puodukas kavai virti)? Ar verda kas ant indukcinės kaitlentės?
Nu ir kankina mane tas bezas, nu bet trūks plyš turiu išmokt lotuliukas.gif
Atsakyti
gali būti, kad tiesiog cukraus per daug 4u.gif nežinojau, kad nusiima mikseris, maniau jis nekilnojamas blush2.gif tada viskas aišku ax.gif

ten dėl kavos skonio grietinėlės, įdedam tirpios kavos ir gaunasi kavos skonio grietinėlė 4u.gif šiandien dariau, tik ten dar dėjau šokolado atvėsinto ir riešutų wub.gif
Atsakyti
[quote=wingaile,2010 09 29, 14:19]
dariau be gliukozės sirupo, lempu , termometro ir silikoninio kilimėlio g.gif zinant kad mano abi rankos kairios figurėliu ir geliu lipdymui lotuliukas.gif .... beje laikiau per nakti kambario temp, NEištirpo tongue.gif lotuliukas.gif ir atsiprasau uz nefotogeniska foto blink.gif lotuliukas.gif
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
as kazkaip neisikertu, o kaip ranku nenusisvilinti, juk ji buna karsta kiek mano smegelys nesa, arba as kazka netaip supratau... g.gif
Atsakyti
Labai grazus tortas su angeliukais wub.gif

O verdant beze reikia maisyti??????? g.gif as kai viriau tai nemaisiau is anksto issiplakiau baltymus tada staciau inda su cukrum ir vandeniu ant virykles viriau spoksojau po to ciupau ir plakiau aisku pries tai dar pasiruosiau inda su ledukais ax.gif
Atsakyti
iki užvirimo maišau 4u.gif paskui jokiu būdu ne schmoll.gif
Atsakyti
Mmmm g.gif bet as taip ir nesupratau kada tas momentas kai reikia ciupti ir pilti i baltymus,recepte parasyta kad gali siek tiek pagelsti tai vat ir laukiau kai pamaciau viena maziuka geltona burbuliuka tai ciupau pyliau ir plakiau biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eiwile: 29 rugsėjo 2010 - 19:44
QUOTE(Buttuke @ 2010 09 29, 17:57)
kadangi temoj pagal temą atsakymo nesulaukiau, tai pakartosiu postą čia, kur renkasi visos darbštuolės su nuostabiais torčiukais thumbup.gif

nusipirkau si savaitgali mikseri su besisukanciu dugnu ir dar pats mikseris i sonus vazineja. gal ir neblogas,bet galingumas man per mazas (400w). turiu kombaina,va ten tai super plaka (mikseri pirkausi kad greiciau darbas vyktu).
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2010 09 29, 20:00)
Miargai,as cia truputuka ne i tema,bekit i maxima kam reikia-akcija 3 tortu

turiu šitą rinkinį.. rekomenduoju 4u.gif

QUOTE(wingaile @ 2010 09 29, 20:55)
naitai- supyliau ta karamėlę ant veidrodinės tipo tortinės doh.gif daugiau nepilsiu ten lotuliukas.gif sunkiai nusiemė, bet nugramdziau kiek gramdėsi, siandien maximoj nusipirkau silikoninę formą kepimui, ryt bandysiu iš naujo daryt lotuliukas.gif  tik spalva gaunasi ištampius karamėlę ne balta, o kreminė tokia g.gif  gal todėl kad ne gliukozę ,o medų dėjau  rolleyes.gif va kita nuotrauka g.gif

kaip suprantu, dirbtinis medus ir yra cukraus sirupas, tik padažytas ir su bičių kojelių sintetiniu aromatu. Tai ko gero ir MMG, ir pastilažas šiek tiek gelsta ne tik nuo žele, bet ir nuo to dirbtinio medaus.

O kaip pati ta karamelės masė? ar kieta dirbti, rangyt tuos žiedlapius? ir ar greitai stingsta? na įdomu, kiek laiko dar galima iš to išminkyto guzo gnybti gabaliukus ir ką nors daryt?

QUOTE(Buttuke @ 2010 09 29, 21:28)
Dar apie beze. Cukrus man VISAD susikristalizuoja. stropiai maisau ir laukiu kol ištirps, kai užverda - nebemaišau. Labai gražiai sirupas virė tokiu rateliu puode, ties puodo kraštais ir viduriuke sirupas jau kristalizavosi unsure.gif  Ar gali būti tai dėl to, jog puodas mano per platus(pats maziausias iš standartinio buodų rinkinio, platesnis nei puodukas kavai virti)? Ar verda kas ant indukcinės kaitlentės?
Nu ir kankina mane tas bezas, nu bet trūks plyš turiu išmokt  lotuliukas.gif

aš nemaišau niekada cukraus. Verdu kokių 8 cm diametro inde. Užilu vandens tiek, kad per porą milimetrų būtų virš cukraus. Tik įsitikinu, kad nebūtų ant indo kraštelių prilipusių cukraus kristalų, kurie kartais gali pradėti ruduoti ir duoti dūmą.
Verdu ant dujinės viryklės vidutine ugnimi.

QUOTE(eiwile @ 2010 09 29, 21:38)
O verdant beze reikia maisyti???????  g.gif as kai viriau tai nemaisiau is anksto issiplakiau baltymus tada staciau inda su cukrum ir vandeniu ant virykles viriau spoksojau po to ciupau ir plakiau aisku pries tai dar pasiruosiau inda su ledukais  ax.gif

tai kad nereikia tų baltymų stipriai plakti... prasuki keletą sekundžių su mikseriu, ir viskas. o va kai supili sirupą, tai tada jau visu galingumu.

QUOTE(Olesta @ 2010 09 29, 21:40)
iki užvirimo maišau  4u.gif paskui jokiu būdu ne  schmoll.gif

unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 09 29, 20:54)
nusipirkau si savaitgali  mikseri su besisukanciu dugnu ir dar pats mikseris i sonus vazineja. gal ir neblogas,bet galingumas man per mazas (400w). turiu kombaina,va ten tai super plaka (mikseri pirkausi kad greiciau darbas vyktu).

Nu jau, per mazas galingumas... ka tu ten plaki??? Man uzteko gal ir 150 w, nu ten kakzoks senas buvo. Dabar gal 300 W, ir uztenka pilnai.
Atsakyti