Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nedarė genetinių tyrimų?

QUOTE(Hornet @ 2011 04 13, 12:00)
Sveikos,
turiu sioki toki nerima. Laukiuosi jau 13 savaite. Pradejau lankytis pas viena gydytoja, kuri pakeitusi mano isvykusia gydytoja. Ji man nelabai patinka, kazkodel nekelia pasitikejimo, todel paklausiusi patarimo draugiu, uzsirasiau pas kita, bet ji priimti gali tik tada, kai man jau bus 15 savaite. Paskutini karta pas savo senaja gydytoja buvau jau pries menesi. T.y. dabar jau siaip reiketu apsilankyti... o dar dvi savaites. Ar as nepraziopsosiu kokiu svarbiu tyrimu, kurie galbut atliekami turetu buti jau dabar, o 15 savaite butu per velu? Gal patartumete.. jauciuosi gerai, todel nelinkusi esu panikuoti. Bet pasiskaiciau apie tuos genetinius tyrimus... gal nevertetu laukti taip ilgai ir jau dabar nueiti pas kuria nors kita gydytoja?
Busiu labai dekinga uz patarimus...

tokiu metu (12-13 sav.) yra matuojama vaisiaus sprando raukšlė dėl DS, tai vertėtų pasidaryti echoskopiją, nes vėliau jau nebebus galima šitą rodiklį išmatuoti, t.y.matavimas jau bus netikslus 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
man jau beveik 20 sav.
kai buvo 10 eme kraujo tyrima, 13 matovo kaklo rauksle buvo apie 2, bet po kraujo tyrimo apskaiciavo, kad DS rizika 1/326, sake normalu, nors kiek maziau nei turetu buti. dabar buvo issamus skanavimas ir rizika dar padidejo, nors antro kraujo nedare. Buvo didziulis sokas, nes rode, kad viskas gerai, leliukas vystosi, vartosi ir panasiai. Iskart nusiunte daryti vaisiaus vandenu tyrimus, laukiu atsakymu ir negaliu suvaldyti asaru. Norejau paklausti po kiek laiko po vaisiaus vandenu tyrimo jau ta persileidimo tikimybe sumazeja. dabar jau gimda nesusitraukineja ir skauda tik aplink durio vieta, taip kaip raumenis?
Atsakyti
QUOTE(daluu @ 2011 05 06, 11:30)
Laba diena,
man jau beveik 20 sav.
kai buvo 10 eme kraujo tyrima, 13 matovo kaklo rauksle buvo apie 2, bet po kraujo tyrimo apskaiciavo, kad DS rizika 1/326, sake normalu, nors kiek maziau nei turetu buti. dabar buvo issamus skanavimas ir rizika dar padidejo, nors antro kraujo nedare. Buvo didziulis sokas, nes rode, kad viskas gerai, leliukas vystosi, vartosi ir panasiai. Iskart nusiunte daryti vaisiaus vandenu tyrimus, laukiu atsakymu ir negaliu suvaldyti asaru. Norejau paklausti po kiek laiko po vaisiaus vandenu tyrimo jau ta persileidimo tikimybe sumazeja. dabar jau gimda nesusitraukineja ir skauda tik aplink durio vieta, taip kaip raumenis?

Labadiena, o kodėl kai jau po visko taip pergyvenate? Aš irgi vakar dariausia vaisaus vandenų tyrimą, man vakar tik labai jau buvo sunkoka, kaip po kokios operacijos, bet jau šiandien jaučiuosi lyg nieko nebūtų buvę, o tik laukiu atsakymų, na bet tikiuosi kad viskas bus gerai, nors vistiek labai neramu, kiekvieną minutę apie tą tyrimą galvoju, manau baisiausia bus paskambinti gydytojai dėl atsakymų.
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 02 10, 13:55)
Ir butent del sios priezasties neigalius vaikus daug dazniau pagimdo jaunos, iki 35 metu, moterys. Sitaip taupo musu valstybe.

ne del sios smile.gif

del to, kad moterys iki 35 metu apskritai statistiskai dazniau gimdo. visokius vaikus.
Papildyta:
QUOTE(giedre-marija @ 2011 05 17, 11:40)
Labadiena, o kodėl kai jau po visko taip pergyvenate? Aš irgi vakar dariausia vaisaus vandenų tyrimą, man vakar tik labai jau buvo sunkoka, kaip po kokios operacijos, bet jau šiandien jaučiuosi lyg nieko nebūtų buvę, o tik laukiu atsakymų, na bet tikiuosi kad viskas bus gerai, nors vistiek labai neramu, kiekvieną minutę apie tą tyrimą galvoju, manau baisiausia bus paskambinti gydytojai dėl atsakymų.

gal galetum pasakyti, kokie buvo atsakymai?
kazkaip vis visos paraso, kad dare tyrima, ir negrizta cia unsure.gif

ar skaudejo, kai dare tyrima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hacone: 21 gegužės 2011 - 22:32
Aš nedariau šių tyrimų, gal galit pasakot kam jie išvis reikalingi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elee @ 2011 05 21, 22:08)
Aš nedariau šių tyrimų, gal galit pasakot kam jie išvis reikalingi?  blush2.gif

tikrina, ar vaisius neturi galimu genetiniu sutrikimu. jei gimineje buta genetiniu susirgimu, apsigimimu arba jei pastojama vyresniame amziuje, gali buti prasminga siuos tyrimus pasidasryti.
Atsakyti
Sveikos, nerimauju, nedariau pagrindiniu ehoskopu 11-14 savaites ir 20 savaites, kur matuoja kaklo rauksle del DS, ir nzn kaip vystosi vaikas. Esu Anglijoj vis laukiu kada bus paskirtas ehoskopas, bet taip ir nesulaukiu jau 3 savaites. Nuojauta kuzda kad kazkas negerai yra. Gal zinote iki kelintos savaites daromi yra genetiniai tyrimai? Man jau yra 22 savaites
Atsakyti
QUOTE(_Aushra_ @ 2011 07 19, 08:48)
Sveikos, nerimauju, nedariau pagrindiniu ehoskopu 11-14 savaites ir 20 savaites, kur matuoja kaklo rauksle del DS, ir nzn kaip vystosi vaikas. Esu Anglijoj vis laukiu kada bus paskirtas ehoskopas, bet taip ir nesulaukiu jau 3 savaites. Nuojauta kuzda kad kazkas negerai yra. Gal zinote iki kelintos savaites daromi yra genetiniai tyrimai? Man jau yra 22 savaites

jei yra galimybiu, eiti savo noru ir darytis ehoskopa, ji daro kada nori, genetiniams jau per velu, nieko nelaukit ie jei ten kur gyvenat yra privaciu kliniku kaip ir as lietuvoj del sventos ramybes ejau pati ir 23 sav ir 27 sav, o baime turi but, ja nesiojas kekviena besilukianti mamyte, o dar kai galvoji, kad nesi pasidarius reikalingu tyrimu reikiamu laiku, viskas bus ok, baime tai naturalu, as ir labai bijaojau, paranojiskai, todel reikejo -nereikejo ejau savo noru darytis eho, kad tik butu ramu 4u.gif . ramybes jums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 11 12, 10:21)
Pirmiausia reikia nuspręsti, ar sugebėsi nutraukti nėštumą. O tada viskas jau susidėlioja į lentynėles. Jeigu sau atsakai taip - darai visus tyrimus su visom galimom pasekmėm. Jei ne, tiesiog lauki rezultato. Visos mes skirtingos ir skirtingai matome tas pačias situacijas.

aš nepritarčiau šiam teiginiui, nors daugelis taip sako 4u.gif man svarbiausia ne apsisprendimas, ar sugebėčiau nutraukti nėštumą, o žinojimas, ko laukti 4u.gif nenoriu gimdymo dieną patirti šoką, man asmeniškai geriau iš anksto žinoti, ko aš laukiuosi...kai sužinosiu, tada ir galvosiu, kaip man elgtis 4u.gif

QUOTE(_Aushra_ @ 2011 07 19, 23:48)

kiekvienas genetinis tyrimas turi savo laiką, apie kurį konkrčiai klausiat? jeigu apie vandenukų tyrimą tai manoma, kad geriausia iki 15-16 savaitės kažkur, nes tada daugiausiai vandenuko yra, nors jį daro ir vėliau, nes priežastys rekomendacijai jį atlikti gali išaiškėti ir vėliau 4u.gif pas mus rekomenduoja iki 22 savaitės 4u.gif daro ir vėliau, jeigu yra tokia būtinybė 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif laukiuosi jau beveik 13 savaiciu.pasiskaiciusi cia pagalvojau,gal reiketu atlikti kokius papildomus tyrimus del genetikos.antradieni einu pas gyditoja.tai nelabai issivaizduoju ko prasyti.kaip atliekamas kaklo rauksles tyrimas,kaip suprantu echo.budu.ir kokie tie kiti genetiniai tyrimai.ko reiketu prasyti pirma,ar kraujo tyrimo ar kasko kito tiesiog nelabai susigaudau.bucia dekinga kas padetu suprasti.
Atsakyti
Noriu pasidalinti savo patirtimi. Su pirmuoju vaiku dariausi visus tyrimus.Is kraujo tyrimo nustatė, kad yra viena iš 50 tikimybė, kad bus Dauno sindromas. pagalvojau kad tai didelė tikimybė ir sutikau darytis tyrimą iš pilvo vandenų. Viskas parėjo gerai, nors yra 2 proc. persileidimo galimybė nuo šio tyrimo. Nustebino tai, kad kol sulaukiau atsakymo, sūnui buvo jau 22 savaitės, bet ,,jei kas- abortą daro" taip pasakė gydytoja, kuri netgi nuteikinėjo, jei ką - jį ir pasidaryti. Laukdama atsakymo išgyvenau košmarą. Tuo metu tieisiog pritrūko tikėjimo kad viskas bus gerai, gyniausi nuo visokių minčių, visi aplinkiniai įtikinėjo, kad ,,jei kas- darykis abortą". o kaip daryti, kai jau mačiau savo sūnelį, kai jis ,,mojavo" rankytėmis tevėliui. Sakysite sentimentali? Taip, aš į savo sūnų, kurį vadino tik vaisiumi, žiūrėjau kaip į savo sūnų ir man reikėjo jo, o ne kito. Ačiū Dievui, viskas iš tiesių baigėsi gerai, Dauno sindromo nerarado. Bet manau, kad mano nerimas paveikė sūnų. Vėliau jis turėjome kitų sveikatos problemų. Po kurio laiko, jau po gimdymo sužinojau, kad mano pažįstama austrė pagimdė sveiką sūnelį, kuriam iš pilvo vandenų buvo nustatytas dauno sindomas...
Su antru sūnum ryžtingai atsisakinėjau visų gydytojų įkalbinėjimų darytis genetinius tyrimus. Turėjau ramų ir lengvą nėštumą ir gimė visiškai sveikas antras sūnus. Manau, kiekviena darysite taip, kaip jums geriau, tačiau prieš darant verta pagalvoti, kas bus jei atsakymas bus neigiamas. Visgi mūsų medicina, nors ir pažengusi, turi trūkumų, ir per daug dabar jau žinau atvejų, kai nustačius ligą, gimsta sveiki vaikai. Taip pat supratau, kad neturėčiau ramybės visą gyvenimą, jei būčiau atsisakiusi savo kad ir nesveiko sūnaus, kurį nešiojau 22 savaites.
Dar vienas faktas, kurį išsiaiškinau laukdama kraujo tyrimo atsakymo- jei nereguliarios mėnesinės, arba jei neprisimenate tikslios paskutinių mėnesinių dienos - atsakymas nebus tikslus, tai yra bus didelė paklaida.
Atsakyti
QUOTE(karamele666 @ 2011 09 10, 13:58)
sveikos mamytes 4u.gif laukiuosi jau beveik 13 savaiciu.pasiskaiciusi cia pagalvojau,gal reiketu atlikti kokius papildomus tyrimus del genetikos.antradieni einu pas gyditoja.tai nelabai issivaizduoju ko prasyti.kaip atliekamas kaklo rauksles tyrimas,kaip suprantu echo.budu.ir kokie tie kiti genetiniai tyrimai.ko reiketu prasyti pirma,ar kraujo tyrimo ar kasko kito tiesiog nelabai susigaudau.bucia dekinga kas padetu suprasti.

Sveika,be jokiu siuntimu galima pasidaryti prisca tyrima,kuris parodytu apsigimimu rizika smile.gif o siaip,jei yra buvusiu nesekmingu nestumu,apsigiminu gimineje ar esate apie 30 m.amziaus, vertetu pasikonsultuoti su genetikaisnes ginekologu echo ne tokia issami g.gif
Atsakyti