Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nedarė genetinių tyrimų?

QUOTE(La pluie @ 2011 02 10, 16:55)
Ir butent del sios priezasties neigalius vaikus daug dazniau pagimdo jaunos, iki 35 metu, moterys. Sitaip taupo musu valstybe.

Ko gero jus teisi, nes manau tikrai didzioji dalis besilaukianciu moteru gerai pagalvotu ar verta gimdyt jei zinotu viska is anksto. Na cia bent jau mano tokia nuomone...
Atsakyti
QUOTE(bog @ 2011 02 08, 14:18)
gi echoskopuoja tam kad galėtų pamatyti kokios problemėlės su vaisiumi, kaip jis vystosi, juk ne tam kad nustatyt lytį

is sprando rauksles ne lyti nustatineja doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juddita @ 2011 02 10, 16:32)
is sprando rauksles ne lyti nustatineja doh.gif  doh.gif  doh.gif

prie ko cia nesuprantu, turbut ne taip supratot

as tai ir sakau kad echoskopuotis einame ne del to kad pasiziureti kokia bus lytis o tam kad paziuretu kaip vaisius vystosi, negi as turiu klausti ar jus viska paziurejot ir isvardinti viska ka turejo pamatuoti paziureti jau ir taip pakankamai klausimu uzduodavau, bet va ne viska paklausiaiu. kaip cia iseina as pati kalta kad nepaklausiau ar pamatavot sprando rauksle?
Atsakyti
QUOTE(bog @ 2011 02 10, 23:53)
prie ko cia nesuprantu, turbut ne taip supratot
as tai ir sakau kad echoskopuotis einame ne del to kad pasiziureti kokia bus lytis o tam kad paziuretu kaip vaisius vystosi, negi as turiu klausti ar jus viska paziurejot ir isvardinti viska ka turejo pamatuoti paziureti jau ir taip pakankamai klausimu uzduodavau, bet va ne viska paklausiaiu. kaip cia iseina as pati kalta kad nepaklausiau ar pamatavot sprando rauksle?

Musu gydytojai, ypac dirbantys ne privacioje istaigoje, linke neinformuoti savo pacientu apie galimus tyrimus. Koks to tikslas, nezinau. Taciau as jau ne karta ir ne dukart esu susidurusi su mediku klausimais kas paskatino pasidaryti vienus ar kitus tyrimus. Sunku paaiskinti toki mediku elgesi: galbut tai elementarus abejingumas, galbut kompetencijos stoka, o gal nemato prasmes. Taciau as po n vizitu pas medikus, jau zinau, kad reikia nuodugniai viskuo dometis paciai, nes siaip ar taip dazniausiai atsakomybes juk jie neprisiima...
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 02 11, 07:36)
Musu gydytojai, ypac dirbantys ne privacioje istaigoje, linke neinformuoti savo pacientu apie galimus tyrimus. Koks to tikslas, nezinau. Taciau as jau ne karta ir ne dukart esu susidurusi su mediku klausimais kas paskatino pasidaryti vienus ar kitus tyrimus. Sunku paaiskinti toki mediku elgesi: galbut tai elementarus abejingumas, galbut kompetencijos stoka, o gal nemato prasmes. Taciau as po n vizitu pas medikus, jau zinau, kad reikia nuodugniai viskuo dometis paciai, nes siaip ar taip dazniausiai atsakomybes juk jie neprisiima...

drinks_cheers.gif aš visad klausinėdavau, nors pasitikėjau savo gine, bet tyla būdavo nejauki.
Atsakyti
QUOTE(-AiRyTe- @ 2011 02 10, 16:24)
Ko gero jus teisi, nes manau tikrai didzioji dalis besilaukianciu moteru gerai pagalvotu ar verta gimdyt jei zinotu viska  is anksto. Na cia bent jau mano tokia nuomone...

as ir pritariu. jei nescia budama buciau zinojus, akd tyrimai negeri ir gresia kas nors ,,negero kudiko" buciau tikrai apsvarscius, ka reikia daryti, tikrai buciau gerai pagalvojus. bet aciudiev, kad viskas gerai buvo abu kartus smile.gif
Atsakyti
As pati auginu vaikeli su DS.Jam jau 10men.,bet susitaikyti niekiap negalu.
Tai pirmas vaikas seimoje- lauktas,planuotas.Pati nerukau ir negeriu.Rupestingai prisiziurejau maista,geriau folio rugsti, manstinaus, bandziau joga, baseina ir t.t..Kad tik vaisiui viskas butu gera.Deja, i rizikos grupe ir as nepatekau:), nors giliai sirdy jauciau kazka negero.Paklausiau ginekologes del genetiniu tyrimu,nuramino kad jokios rizikos neturiu,tai kaip ir reikalo siust tirtis nemato.Tris menesius kaip iprasta-nieko niekam nesakiau, o paskiau kaip pradejo augt pilvas net pati bijojau kad kas nenutiktu.Dziaugiaus kiekvienu centimetru.Esme ta,kad ginekologei nuolat kartojau,kad paziuretu ar tikrai viskas gerai,nes bijau apsigimimu.Ji net sirdele apziurejus-sake viskas puiku.(Turim nedidele sirdies yda).Deja,vaikas gime kitoks-man buvo sokas.Buciau palikus,jei ne mama ir vyras.Aborta buciau darius kad ir 9 men. smile.gif ,net jei man butu greses pavojus gyvybei.Buciau rizikavus,jei buciau zinojus...Deja...yra kaip yra
O is tikruju teisingai cia viena mama parase,dazniausiai su apsigimimais mamos vaikus pagimdo jaunos ir berods sveikos.Todel as siulyciau nepriklausomai nuo amziaus visoms tirtis i dziaugtis sveikais vaikais.

P.S.Visa nestuma lankiausi privacioj poliklinikoj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bardi: 05 balandžio 2011 - 15:14
QUOTE(Bardi @ 2011 04 05, 15:08)
As pati auginu vaikeli su DS.Jam jau 10men.,bet susitaikyti niekiap negalu.
Tai pirmas vaikas seimoje- lauktas,planuotas.Pati nerukau ir negeriu.Rupestingai prisiziurejau maista,geriau folio rugsti, manstinaus, bandziau joga, baseina ir t.t..Kad tik vaisiui viskas butu gera.Deja, i rizikos grupe ir as nepatekau:), nors giliai sirdy jauciau kazka negero.Paklausiau ginekologes del genetiniu tyrimu,nuramino kad jokios rizikos neturiu,tai kaip ir reikalo siust tirtis nemato.Tris menesius kaip iprasta-nieko niekam nesakiau, o paskiau kaip pradejo augt pilvas net pati bijojau kad kas nenutiktu.Dziaugiaus kiekvienu centimetru.Esme ta,kad ginekologei nuolat kartojau,kad paziuretu ar tikrai viskas gerai,nes bijau apsigimimu.Ji net sirdele apziurejus-sake viskas puiku.(Turim nedidele sirdies yda).Deja,vaikas gime kitoks-man buvo sokas.Buciau palikus,jei ne mama ir vyras.Aborta buciau darius kad ir 9 men. smile.gif ,net jei man butu greses pavojus gyvybei.Buciau rizikavus,jei buciau zinojus...Deja...yra kaip yra
O is tikruju teisingai cia viena mama parase,dazniausiai su apsigimimais mamos vaikus pagimdo jaunos ir berods sveikos.Todel as siulyciau nepriklausomai nuo amziaus visoms tirtis i dziaugtis sveikais vaikais.
P.S.Visa nestuma lankiausi privacioj poliklinikoj smile.gif

net sprando rauksles nematavo?
Atsakyti
Stiprybes Jums mamyte 4u.gif Tik man labai keista, kad privacioj klinikoje nedare tyrimu g.gif as pati lankiausi privaciai, bet buvo atlikti visi tyrimai, ir kai man po priscos DS rizika buvo 1 prie 50 buvau is karto nusiusta pas genetikus tirtis. tai kyla klausimas koks tikslas lakytis privaciai ir moketi pinigus, jeigu blogai priziuri schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(juddita @ 2011 04 05, 18:50)
net sprando rauksles nematavo?

Matavo,tik ji atitiko normas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bardi @ 2011 04 06, 12:24)
Matavo,tik ji atitiko normas smile.gif

Tikrai keista,kad net privaciai lankantis pas gydytoja,nesiule darytis genetiniu tyrimu,nes vien gine visko tikrai negali pamatyti,bent jau man taip buvo-gine aiskino,kad viskas gerai,o tyrimai parode visai kita schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krr: 06 balandžio 2011 - 14:50
Sveikos,
turiu sioki toki nerima. Laukiuosi jau 13 savaite. Pradejau lankytis pas viena gydytoja, kuri pakeitusi mano isvykusia gydytoja. Ji man nelabai patinka, kazkodel nekelia pasitikejimo, todel paklausiusi patarimo draugiu, uzsirasiau pas kita, bet ji priimti gali tik tada, kai man jau bus 15 savaite. Paskutini karta pas savo senaja gydytoja buvau jau pries menesi. T.y. dabar jau siaip reiketu apsilankyti... o dar dvi savaites. Ar as nepraziopsosiu kokiu svarbiu tyrimu, kurie galbut atliekami turetu buti jau dabar, o 15 savaite butu per velu? Gal patartumete.. jauciuosi gerai, todel nelinkusi esu panikuoti. Bet pasiskaiciau apie tuos genetinius tyrimus... gal nevertetu laukti taip ilgai ir jau dabar nueiti pas kuria nors kita gydytoja?
Busiu labai dekinga uz patarimus...
Atsakyti