Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nedarė genetinių tyrimų?

As nedariau tyrimu - ne del to kad buciau tikra jog viskas gerai, nes nepapuolam i rizika, bet del to kad nezinosiu kaip elgtis jei kazka ras unsure.gif suprantu tas kurios pasiryzta nutraukt nestuma, taciau as galbut nedrisciau, o jei isdrysciau sau nedovanociau greiciausia, todel isvis ir negadinau sau nervu..

Beje sujaudino Vikutes (ar pan) pradzioj temos rasyta istorija, nes ji is pradziu po nelaimes sake tikrai verta daryt tyrimus, ir veliau pamacius kokias kancias reik su jais patirt sake vistik geriau nereikia..nes jei vaikiukas sveikas, tas nerimas jam kenkia..o dar jei yra itarimas doh.gif

Na bet cia jau kiekvienos mamos pasiryzimas - manau teisios visos..

O man siule gydytoja Prisca daryt, atsisakiau, irase i knygele..su pirmu sake kad nemato reikalo daryt, bet mano valia, o dabar pasiule, bet sakiau kad ne man tokie dalykai, tai gydytoja pritare - nes tyrimai nieko nepakeistu, tik nervu pridetu unsure.gif
Atsakyti
Dauno sindromas nepaveldimas, jokio skirtumo ar yra giminėj buvę tokių atvejų ar ne.
10 tiesų apie Šį sindromą
1. Apytiksliai 1 is 800 kūdikių gimsta turėdami Dauno sindromą.
2. Yra 3 Dauno sindromo susidarymo budai: neatsiskyrimas (95%), translokacija (4%), mozaicizmas (1%).
3. 80% kudiniu, turinciu Dauno sindroma, gimsta moterims jaunesnems nei 30 metu
4. Dauno sindromas nera liga - tai genetinis sutrikimas
5. Dauno sindroma turintys zmones gali tureti rimtu sveikatos sutrikimu. Labiausiai sutinkami: sirdies ydos, klausos praradimas, kraujo vezys, virskinimo bei kvepavimo organu sutrikimai, regejimo problemos, ir t.t.
6. Visi kudikiai, turintys Dauno sindroma, pasizymi raumenu silpnumu, kuris vadinamas hipotonija.
7. Dauno sindroma turintys vaikai gali ismokti daryti viska, ka gali tipiski vaikai. Jiems gali prireikti daugiau laiko, bet tevu meiles ir terapiju deka, jiems imanoma viskas.
8. Dauno sindroma turinti moteris gali pagimdyti kudiki, kuris netures Dauno sindromo.
9. 92% kudikiu turinciu Dauno sindroma niekada neisvysta sio pasaulio del tevu pasirinkimo.
10. Dauno sindromas nera vienintelis genetinis sutrikimas. Ju yra labai daug, bet tik kudikiai gime su Dauno sindromu nugyvena ilga gyvenima. Kodel? Nes papildomai atsiradusi 21-a chromosoma, kuri nulemia Dauno sindroma, yra pati maziausia. Kitus sindromus turintys kudikiai, pavyzdziui turintys papildoma 14-a arba 18-a chromosoma, isgyvena tik kelias dienas as savaites...
Papildyta:
Dabar daryčiau genetinius tyrimus nes anksčiau galvojau kad nepatenku į RIZIKOS grupę, bet gamta mėgsta išdaigas pasirodo

Labai myliu savo saulyte jis man toks pat vaikas kaip ir pirmas. Kai paimi kūdikėlį ant rankų tada jau viskas...
Atsakyti
QUOTE(bog @ 2011 02 07, 00:04)
Labai myliu savo saulyte jis man toks pat vaikas kaip ir pirmas. Kai paimi kūdikėlį ant rankų tada jau viskas...

tai tada klausimas kam tie tyrimai? Jei aborto vistiek nedarytum. TIk papildomi nervai ir rizika prarasti vaikeli.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 02 06, 23:06)
tai tada klausimas kam tie tyrimai? Jei aborto vistiek nedarytum. TIk papildomi nervai ir rizika prarasti vaikeli.

Daryčiau

Dabar yra taip kaip yra nes NIEKO NEGALIU PAKEISTI, reikia susitaikyti su tuo kaip yra. Aš iš naujo mokinuosi jaustis laiminga. Dabar kad būčiau laiminga man reikia lūkesčius sumažinti iki minimumo. T. y. jei galvojau kad vaikas gerai mokinsis tai dabar galvoju kad busiu laiminga jei jis iš vis eis į mokyklą. Tiesiog manau todėl ir turiu šį vaikelį kad esu nepataisoma optimistė ir jei anksčiau sakydavau kaip viskas gerai, tai dabar tenka sakyti tikiuosi viskas bus gerai. Noriu pasakyti kad susitaikyti reikia arba su netektimi arba reikės išmokti naujai gyventi visą gyvenimą. Jei man būtų suteikta tokia galimybė pasirinkti aš rinkčiausi pirmąjį variantą. Bet gal man pirmi metai, po to atrodys kitaip.
Atsakyti
QUOTE(bog @ 2011 02 07, 13:51)
Daryčiau

Dabar yra taip kaip yra nes NIEKO NEGALIU PAKEISTI, reikia susitaikyti su tuo kaip yra. Aš iš naujo mokinuosi jaustis laiminga. Dabar kad būčiau laiminga man reikia lūkesčius sumažinti iki minimumo. T. y. jei galvojau kad vaikas gerai mokinsis tai dabar galvoju kad busiu laiminga jei jis iš vis eis į mokyklą. Tiesiog manau todėl ir turiu šį vaikelį kad esu nepataisoma optimistė ir jei anksčiau sakydavau kaip viskas gerai, tai dabar tenka sakyti tikiuosi viskas bus gerai. Noriu pasakyti kad susitaikyti reikia arba su netektimi arba reikės išmokti naujai gyventi visą gyvenimą. Jei man būtų suteikta tokia galimybė pasirinkti aš rinkčiausi pirmąjį variantą. Bet gal man pirmi metai, po to atrodys kitaip.

ar echoskopuojant nesimate,kad vaikui kazkas negerai? g.gif
Atsakyti
ne
ne vieną kartą ir ne viena gydytoja echoskopavo ir nieko nesakė
Atsakyti
QUOTE(bog @ 2011 02 07, 15:10)
ne
ne vieną kartą ir ne viena gydytoja echoskopavo ir nieko nesakė

o sprando rauksles nematavo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(juddita @ 2011 02 07, 15:19)
o sprando rauksles nematavo? g.gif

gi echoskopuoja tam kad galėtų pamatyti kokios problemėlės su vaisiumi, kaip jis vystosi, juk ne tam kad nustatyt lytį
Atsakyti
QUOTE(bog @ 2011 02 08, 15:18)
gi echoskopuoja tam kad galėtų pamatyti kokios problemėlės su vaisiumi, kaip jis vystosi, juk ne tam kad nustatyt lytį

Sprando rauksle - vienas is zymenu, kurio nukrypimas nuo normos, rodo galima vaisiaus patologija, o ne vaisiaus lyti.
Atsakyti
As tai irgi nedariau genetiniu, gydytoja nemate reikalo, net nesiule ir pati neprasiau, ir dabar stengiuosi kuo ramiau i viska ziureti ir maziau del visko pergyventi, kaip Dievas duos taip ir bus ir manau ar zinosi ar nezinosi, jau niekas nebepasikeis, auginsi toki koks gims
Atsakyti
QUOTE(dzemute @ 2011 02 10, 14:23)
As tai irgi nedariau genetiniu, gydytoja nemate reikalo, net nesiule ir pati neprasiau, ir dabar stengiuosi kuo ramiau i viska ziureti ir maziau del visko pergyventi, kaip Dievas duos taip ir bus ir manau ar zinosi ar nezinosi, jau niekas nebepasikeis, auginsi toki koks gims

Na gydytojai siulo tik tuo atveju darytis genetinius tyrimus jeigu besilaukianciai yra daugiau nei 35m, arba pries tai pas ka is giminiu buvo kokiu nors apsigimimu. Dar ir tuo atveju jei echoskopuojant yra matomi nukrypimai nuo normos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-AiRyTe- @ 2011 02 10, 14:34)
Na gydytojai siulo tik tuo atveju darytis genetinius tyrimus jeigu besilaukianciai yra daugiau nei 35m, arba pries tai pas ka is giminiu buvo kokiu nors apsigimimu. Dar ir tuo atveju jei echoskopuojant yra matomi nukrypimai nuo normos 4u.gif

Ir butent del sios priezasties neigalius vaikus daug dazniau pagimdo jaunos, iki 35 metu, moterys. Sitaip taupo musu valstybe.
Atsakyti