Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nedarė genetinių tyrimų?

Laukiu, tikiuosi sveiko, o ką Dievulis duos - tą ir mylėsiu wub.gif Kaip ir Jūs 4u.gif

Aišku, būčiau turbūt visai nesveika, jei neaplankytų liūdesys sužinojus, jog vaikeliui ne viskas puiku. Kartais apie tai ir pagalvoju, jog visko gali būti, nesu apsaugota. Bet kol vaikelio nelaikau rankose, joks tyrimas man negarantuos to, koks jis bus wub.gif
[/quote]

Sutinku su siuo pasakymu smile.gif

Pati galvoju labai panasiai,tik gydytoja patare kad del visiskos ramybes 20-22 savaite apsilankyti pas gydytoja A.Arlauskiene issamiai echoskopijai, o daugiau jokio pagrindo nera is gimines ar mano asmenines ligos istorijos nerimauti. Beto ne vienas genetinis tyrimas neparodo 100 teisybes ir kaip teko jau isistikinti paskaicius cia ir gydytojos praktikos,negarantuoja,kad gimes neapsirgs kokia liga ar dar kas nors nenutiks. Reikia tiketi ir linketi sau ir vaikeliui,pacio geriausio smile.gif Viskas bus gerai
Atsakyti
mazesniuose miesteliuose tai net ir po 35 niekas nepasiulo genetiniu tyrimu darytis, tai cia mes ne viena pasigimdem be tyrimu sveikucius vaikiukus. na dabar jau esu dar vyresne ir nebe LT, tai kai nuejau pas ginekologa, tai is karto man i kalendoriu suzymejo genetiniu tyrimu datas ir net nieko neklause. Bet kai matau jau kaip atrodo vaikelis 14 savaiciu ir man kita savaite darys tuos tyrimus, 4D tai gi pakankamai aiskiai matysis kaip juda ir t.t. ir tarkim bus kokie itarimai tai neisivaizduoju kaip pasidaryti valyma na nebent kas nors nesuderinama su gyvybe, bet siaip, tai tas vaizdas paskui gal visa gyvenima persekios, nezinau, kazkaip stengiuosi apie tai negalvoti, vyras sako viskas bus gerai. Turim du sveikus vaikiukus gal ir dabar dievulis sveikuti dave...
Atsakyti
Su pirmuoju nėštumu genetinių tyrimų nedariau (pastojau 26 m.), kažkaip net negalvojau apie tai, net nesvarsčiau, ar reikia. Ginekologė rizikos nematė, tai ir nekalbėjom. Gimė sveikas berniukas.

Dabar su antruoju nėštumu (man 30 m.) ginekologė privačiam kabinete irgi jokios rizikos neįžvelgė, bet vis siūlė genetinius tyrimus, vis klausė, ar noriu pasidaryti. Atsisakiau. Jei sako, kad nėra rizikos, tai ir vaikštau rami. Aišku, yra tikimybė, kad gims nesveikas vaikutis, bet kaip sužinojau, eilės pas genetikus didelės, VVT tyrimų rezultatus gaučiau tada, kai jau būtų per vėlu abortui, taigi nieko nepakeisčiau. O kas tas žinojimas? Gyvenimas dar daug ruošia išbandymų, vis tiek visko nesužinosi, viskam nepasiruoši iš anksto. Tiesiog mažiau stresuoti ir vsio smile.gif.
Atsakyti
dariausi tik echoskopiją pas genetikę, kadangi ji neįžvelgė ligų požymių tai darytis to triple kraujo tyrimo būtinybės nemačiau.
Atsakyti
As irgi va 20 savaite buvau pas genetike , profesore vaisiaus echoskopijai,tai nieko blogo neizvelge ir tyrimu jokiu genetiniu nesidarysiu,nes pinigeliu tikrai reikes dar visiems butiniems tyrimukams ir paciam leliukui. Jeigu nera rizikos,daktares nuomone ir nereikia ju daryti,cia kiekvieno pasirinkimas,nebent yra tam priezasciu,del kuriu jau rekomenduojama. 4u.gif
Atsakyti
Ar butina del mamos (seneles hipertenzijos) ir mano mastopatijos darytis genetinius ? blink.gif Mane del sito siuncia
Atsakyti
Aš nedariau genetinių tyrimų. Jei 12-tos savaitės echo būtų parodęs ką nors bloga, tada turbūt būčiau nusiųsta jiems. Šiaip ar taip jie parodo tik riziką. Vargu ar ryžčiausi abortui schmoll.gif
Atsakyti
Kai laukiausi savo pirmosios dukrytes nesidariau jokiu tyrimu, nes nebuvau rizikos zonoje.
Deja, per si nestuma gavau nemalonia zinia, kad esu rizikos zonoje, taigi teko tirtis (placentos tyrimas). Baisiausias dalykas man buvo laukimas. Praejo 10 dienu nuo to laiko kai suzinojau, kad esu rizikos zonoje iki tos dienos kai gavau ats., kad nesioju sveika ir grazia dukryte wub.gif
Laukimas buvo vienas sunkiausiu ir baisiausiu periodu mano gyvenime. Kai suzinojau, kad viskas gerai, didziulis akmuo nuo sirdies nukrito. smile.gif
Man butu buve labai, labai sunku, jeigu buciau zinojusi, kad esu rizikos zonoje ir nesidariusi papildomo tyrimo.
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2013 04 25, 16:25)
Su pirmuoju nėštumu genetinių tyrimų nedariau (pastojau 26 m.), kažkaip net negalvojau apie tai, net nesvarsčiau, ar reikia. Ginekologė rizikos nematė, tai ir nekalbėjom. Gimė sveikas berniukas.

Dabar su antruoju nėštumu (man 30 m.) ginekologė privačiam kabinete irgi jokios rizikos neįžvelgė, bet vis siūlė genetinius tyrimus, vis klausė, ar noriu pasidaryti. Atsisakiau. Jei sako, kad nėra rizikos, tai ir vaikštau rami. Aišku, yra tikimybė, kad gims nesveikas vaikutis, bet kaip sužinojau, eilės pas genetikus didelės, VVT tyrimų rezultatus gaučiau tada, kai jau būtų per vėlu abortui, taigi nieko nepakeisčiau. O kas tas žinojimas? Gyvenimas dar daug ruošia išbandymų, vis tiek visko nesužinosi, viskam nepasiruoši iš anksto. Tiesiog mažiau stresuoti ir vsio smile.gif.

4u.gif bet gi ne del aborto tie genetiniai tyrimai daromi.turbut didesne dalis moteru,jo nsidarytu net gave liudna atsakyma.tiesiog,mano manymu,jei lemta gimti nesveikam vaikeliui,tam geriau pasiruosti moraliskai is anksto.nes pagimdzius suzinoti tikrai didelis sokas.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2013 08 20, 13:05)
4u.gif bet gi ne del aborto tie genetiniai tyrimai daromi.turbut didesne dalis moteru,jo nsidarytu net gave liudna atsakyma.tiesiog,mano manymu,jei lemta gimti nesveikam vaikeliui,tam geriau pasiruosti moraliskai is anksto.nes pagimdzius suzinoti tikrai didelis sokas.

Tai vat čia ir klausimas ar geriau žinoti, ar geriau nežinoti. Būna gi pasako, kad gims nesveikas, o gimsta sveikas ir atvirkščiai. Aš asmeniškai net nežinau ar noriu žinoti, veikiausiai ne. Jei pasakytų, kad didelė rizika, tai panikuočiau viską nėštumą, nepaisant to, kad tie tyrimai parodo TIK RIZIKĄ, nepateikia 100% atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(Achimenė @ 2013 08 20, 16:36)
Tai vat čia ir klausimas ar geriau žinoti, ar geriau nežinoti. Būna gi pasako, kad gims nesveikas, o gimsta sveikas ir atvirkščiai. Aš asmeniškai net nežinau ar noriu žinoti, veikiausiai ne. Jei pasakytų, kad didelė rizika, tai panikuočiau viską nėštumą, nepaisant to, kad tie tyrimai parodo TIK RIZIKĄ, nepateikia 100% atsakymo.

4u.gif vaisiaus vandenu tyrimas beveik 100 proc parodo tiesa.bet,kaip rase Rasma buna isimciu ir cia.
Atsakyti
Su pirmąja buvau - gavau siuntimą iš Telšių ir nuvažiavau dėl šventos ramybės. O antrą kartą prašiau ginės, kad išrašytų, tačiau negavau vizito, tad palikau viską kaip yra, kol prieš kelias savaites per echo mano gyd neįžiūrėjo leliaus širdelės 4 kamerų, tada nusiuntė į perintologijos centrą. Na o ten viską ištyrė, kaip ir genetikoj - viską rado, ką reikia ir nuramino. doh.gif wub.gif
Atsakyti