Grįžtu prie temos
Genetiko k-ja ir genetiniai tyrimai priklauso nemokamai, nes abiejų mūsų amžiaus rizika jau leidžia pirma tikėtis ne sveikinimų, o siuntimo pas genetikus.
Atsisakiau. Kai sulaukiau tiesiog kažkokios keistai isteriškos gyd, r-jos ("ką sau galvojate? tokiame jūsų abiejų amžiuje? tai jau ne rekomendacija, tai "privaloma") - patylėjau. Palinksėjau galvą, jog nedelsiant užsirašysiu, nes eilės didelės. O išėjusi iš kabineto, jau žinojau, kad keičiu gyd.
Kita gyd. nedarė jokio spaudimo. Aš mandagiai atsisakiau visų genetikų, kaip ir pirmąkart.
Ginekologė pasiūlė per kitą echo pamatuoti sprando raukšlytę ir padaryti kraujo tyrimą, jei norėsim. Aš nenorėjau, o vyras nebuvo prieš.
Kitąkart gyd. matavo tą raukšlytę (kas buvo labai sunku dėl judrumo ir pavargusi nuo echo aš pasakiau gyd., kad jau baigtų, nebereikia, nes man visai nesvarbu - kūdikį myliu, jokie tyrimai ir matavimai meilės nekeičia, vaikas jokiu atveju nebus žudomas ir jis gims toks, kokį Dievulis man duos - net jei bus ir visai neįgalus. Ir sulig tais mano žodžiais, vaikas ekrane nurimo...'pagavo', pamatavo, pasakė kad galėtų būti mažesnė, bet telpa į normą (2.2).
Prisiminiau tik, jog vyras norėjo kraujo tyrimo ir nupirkau jį, ne tiek išleidžiu (lankiausi privačiai, tai viskas mokama). Deja, apie tą tyrimą nieko nežinau, nesidomėjau. Vyrui parnešiau sąskaitą, žinojo, jog padariau, bet jis irgi nebesidomėjo.
Tad situacija dviprasmiška, lyg ir kažkas daryta, bet neaišku kodėl
Tiesiog aš žinau, kad mano žmogus neturi jokių įpraeigojančių saitų auginti neįgalų kūdikį, jei to nenorės. Jam to neprimesiu, to neprašysiu ir nesmerksiu/nesibaisėsiu, jei nepajėgs. Bet kuriuo atveju, jis - labai geras tėtis ir tokiu liks visam gyvenimui.
Bet aš pati tolima nuo Hitlerio pasaulėžiūros, kuris norėjo "išvalyti rasę" nuo silpnųjų, neįgaliųjų svetimo skausmo sąskaita. Mano šeimos atveju, tą reiktų daryti patiems, savo sprendimu...ta sąskaita būtų pateikta mums...
Aš jau pažįstu gyvenimą ..ir tokį, nuo kurio rožinė spalva gali būti lengvai nupučiama. Žinau, kad akimirka gali pakeisti gyvenimą. Ir ta akimirka gali nutikti su bet kuriuo sveikuoju...Viską priimu su meile
ir kaip gyventi, su Dievo pagalba, kol galiu sprendžiu pati - ne medikai, ne kiti žmonės..
Savo vaikus, nuo pirmos jų gyvybės akimirkos, myliu besąlygiškai. Ir jie gali būti patys netobuliausi žmonės pasaulyje
Kiekvienam žmogui šiame gyvenime duota savo. Ne visiems priimtinas mano požiūris, man priimtinas ne visų..bet tai natūralu.