Įkraunama...
Įkraunama...

Bambutės priežiūra

Aš valiau vaikui bambutę su spiritu, kaip ir rekomendavo ligoninėje bei pediatrė. Po maždaug dviejų savaičių bambutė nukrito, seselės apžiūros metu. Bambutė ilgai buvo šlapia bei su spiritu nudeginau bambutės šonus, vaikas verkė kai valydavau su spiritu, nes pastoviai buvo nuvalomas šašas ir spiritas degino žaizdelę. Gydytoja siuntė pas neonatologą, jis apžiūrėjo ir nuraminęs išrašė kalio permanganato tirpalą bambutės priežiūrai. Du kartus per dieną valiau spiritu ir po to su kalio permanganatu. Mėnesio laiko bambutė pilnai sugyjo. Perspėju mamas, kad nedarytų mano klaidos: kai valote su spiritu bambutę, stenkitės valyti patį dugną, bet ne jos kraštus (aš valiau su ausų krapštuku, geriausia jį ne visą mirkyti į spiritą, bet puse vatos galvelės, tada bambutės kraštai nenusidegins) 4u.gif
Atsakyti
iš pradžių bambutę valiau su vandeniu, kaip ir rekomendavo ligoninėje, būtų tikrai gerai sugijusi tik reikėtų didesnio laiko tarpo. Gryžus namo šeimos daktarė pasiūlė valyti su spiritu ir bambytė greitai sugijo thumbup.gif
Atsakyti
Man atrodo labai baisus tas bambutes valymas sad.gif
Atsakyti
mes valėm virintu vandenuku, bet pradėjo šlapuoti, tai tada su spiritu valėm.
Atsakyti
šiandien šešta dienelė, ryte nukrito virkštelė, o bambukėje liko tas šašas kaip suprantu. Tai jį dabar reikia iš ten iškrapštyti? Kaip man nedrasu šakes... Gyvenu kaime, tai galvoju gal paprašyt sesutės, kad iš ambulatorijos ateitu unsure.gif Labai jau atsakinga darba daktarai palieka, ypač kai vaikutis pirmas ir visai nežinai ką daryt reikia doh.gif
Atsakyti
Mes valėm tik su spiritu, nes man valymas virintu vandeniu atrodo labai nerimtai.
Atsakyti
O kai jūs tą šašiuką laukan krapštot būna šiek tiek kraujo? Aš su vatos lazdele ryte šiek tiek prakrapščiau su vandenuku, žūriu dabar šiek tiek kraujuko pasirodė. Aš jį nuvaliau, bet kažkaip labai baisu pasidarė. Ryt kalio permanganato nusipirksiu, o tai man jau visai baisu... unsure.gif
O per kiek laiko turi visai užgyti? Per dvi savaites nuo gimimo ar per dvi savaites kai virkštelė nukrenta?

Jūs čia rašot - bambutė nukrenta. O ką jūs turit omeny - kad virkštelė nukrenta ar tas šašiukas, kuris lieka nukritus virkštelei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 19 sausio 2013 - 19:06
nelabai pamenu, kad koks šašiukas būtų likęs.... g.gif
Atsakyti
Naudojome gimdymo namuose pagal recepta israsyta spirituka ir papildomai kseroformo miltelius thumbup.gif greitai susidare sasiukas ir graziai gijo.
Atsakyti
Kartą/du per dieną valiau su paprastu vandeniu, viskas buvo gerai.
Atsakyti
Mes bamba "pameteme" po savaites. Valiau virintu vandenuku ir kelis kart su spiritu, kuri israse seimos gydytoja smile.gif
Atsakyti
Oj, pas mus su bambyte buvo problemų. Nukrito kai mažyliui buvo jau beveik mėnesis. Valydavau kasdien po porą kartų Octenisept'u. Jau kai buvo be savaitės mėnuo, daktarė nusiuntė pas chirurgą. Tai ten ta bambą gerai patampė iki kraujų, ir liepė patiems taip kasdien daryti su spiritu. Taip nukrito per 4 dienas smile.gif
Atsakyti