Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užimate 2 mėn. kūdikėlį?

Labas. Mano mergytei jau 2 men wub.gif Jau daros gan aktyvi, daug judinasi su rankytem kojytem. Valgom normaliai, miega diena gan mazai. Turim karusele ant lovytes - labai dziaugsi kai sukasi ratu lotuliukas.gif turim kedute supuokle... bet ji matyt bus is tu aktyvuokliu, kuriems greit viskas pabosta. Ka jus mamytes veikiate su tokiais mazuleliais? 4u.gif aisku, ja kalbinam, dainuojam, nesiojam, supuojam... gal yra dar kazkokiu idomiu lavinanciu uzsiemimu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liuse @ 2010 09 22, 11:08)
Labas. Mano mergytei jau 2 men  wub.gif  Jau daros gan aktyvi, daug judinasi su rankytem kojytem. Valgom normaliai, miega diena gan mazai. Turim karusele ant lovytes - labai dziaugsi kai sukasi ratu  lotuliukas.gif  turim kedute supuokle... bet ji matyt bus is tu aktyvuokliu, kuriems greit viskas pabosta. Ka jus mamytes veikiate su tokiais mazuleliais?  4u.gif aisku, ja kalbinam, dainuojam, nesiojam, supuojam... gal yra dar kazkokiu idomiu lavinanciu uzsiemimu?  4u.gif

Manajai jau 3 men. Tai zinokite dar aktivesne tapo smile.gif Turime Karusele, lavinamaji kilimeli, lavinamaji stova (kur su kojitemis ir kaba zaisliukai virs galvos ir is sonu), kedute supuokle. Tai visur po 20-30 min. buname. Labiausiai patinka lavinimo kilimelis (nes ten muzika, sviesos ir daug mylimu zaisliuku). Lavinamasis stovas patinka, nes gali zaisliukus su rankimes siekti. Supyneje ir mano ilgai neisbuna. Jei stoviu salia lyginu ir dainuoju bei snekinu, tada gali ilgiau pabuti. Mes irgi sokame, dainuojame lietuviu, anglu ir rusu daineles. O vienas is maloniausiu uzsiemimu - masazas, mankstele ir po to vandens sportas (einame i baseina viena karta i savaite, o 5 kartus i savaite namuose dirbame smile.gif Po ju buna pavargusi ir ramiausiai ismiega 3 val. Masazas jai labai patinka, nes gali pabuti nuoga ir dar mamos rankos tokios malonios smile.gif Kadangi sio amziaus vaikams svarbu lytejimo pojuciai, tai kartu su masazu dar ir su masaziniu rutuliuku pavedzioju, po to su pluksnele ir pan. Galite imti skirtingus daiktus, vedzioti ir tuo pat metu snekintis, sakyti ka darote. Svarbu sneketi lietai, kad vaikas stebetu lupu judesius. As sakau atskirus skiemenys, raides ar trumpus zodzius. Turiu daug anglu daineliu kur megdziojami gyvuliuku garsai. Tai tokios labai patinka. is karto pradeda sypsotis, kai uzdainuoju smile.gif Dar manajai patinka nesiokleje kartu su manimi po buta vaiksciuoti ( bet pradejau i nesiokle veiduku i prieki sodinti kai buvo 2 menesiai ir 3 savaites, iki tol i mane veiduku nenorejo buti). Nesiokleje nesioji ir sneku ka darau (dabar plausime idus, ziurek kokios putos, fu kiek daug nesvariu indu, kas cia tiek privalge...na ir pan.)
Atsakyti
Na ir man reikes masaziuka pameginti. O kur jo ismokti mamai? Nes nemokant ir darant belenkaip masazas nieko gero neduoda, o ir pakenkt gali...
Kadangi vis dar kate gyvena pas mus, ant grindu nenorime nieko deti, bet kai tik ji iskeliaus pas mano tevus, tai butinai isigysim lavinamaji kilimeli.
O nesiokleje maniske nenori buti doh.gif toki koncerta uztaiso, nes nieko nemato. Ten galima tik veikduku i mama nesioti, veliau, kai galva stabili bus, galima ant klubo savo sodinti. Nebent pamigdymui isidedu, nes jau nugara kartais nebelaiko vien ant ranku mazyle nosiojant... biggrin.gif
Atsakyti
As vaikui pradejau manksta ir masaza daryti, kai jam buvo menuo. Viena mankstos dalis buvo dinamine, kita - kuno daliu stiprinimui. Manksta ir masazas vaikui labai patiko, po jos smigdavo ilgam miegui.
Vaikui patinka daineles, pasakojimai, ivairus daiktai. turejom paprasta lavinamaji kilimeli, jam patiko jame zaisliukus judinti. O daugiausia tokio amziaus vaikus reikia glausti prie saves, myluoti, myluoti ir myluoti. Nes tyrimai rodo, kad kuo daugiau kudikis myluojamas, glostomas ir laikomas ant ranku, tuo saugesnis ir savarankiskesnis jis isaugs.
Ir butinai stebekite kudiki, kad jis nepevargtu.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 09 22, 12:11)
As vaikui pradejau manksta ir masaza daryti, kai jam buvo menuo. Viena mankstos dalis buvo dinamine, kita - kuno daliu stiprinimui. Manksta ir masazas vaikui labai patiko, po jos smigdavo ilgam miegui.
Vaikui patinka daineles, pasakojimai, ivairus daiktai. turejom paprasta lavinamaji kilimeli, jam patiko jame zaisliukus judinti.  O daugiausia tokio amziaus vaikus reikia glausti prie saves, myluoti, myluoti ir myluoti. Nes tyrimai rodo, kad kuo daugiau kudikis myluojamas, glostomas ir laikomas ant ranku, tuo saugesnis ir savarankiskesnis jis isaugs.
Ir butinai stebekite kudiki, kad jis nepevargtu.

myluoti tai lb svarbu - ta mes zinom drinks_cheers.gif
Tik kad cia mano pirmoji, viskas gaunasi kartais taip spontaniskai... sunku ir pastebeti ir kartais suprasti ko ji verkia. Bet veiklos labai visokios nori.
Atsakyti
Kad vaikas verklia, tai normalu. Vaikas ne priezasties neverkia, tik tevams nelengva pataikyti is karto ir suprasti kaip padeti. Su laiku palengveja, bet vis tiek yra daugybe situaciju, kai nezinau kodel verkia vaikas.
Atsakyti
QUOTE(Liuse @ 2010 09 22, 12:56)
Na ir man reikes masaziuka pameginti. O kur jo ismokti mamai? Nes nemokant ir darant belenkaip masazas nieko gero neduoda, o ir pakenkt gali...
Kadangi vis dar kate gyvena pas mus, ant grindu nenorime nieko deti, bet kai tik ji iskeliaus pas mano tevus, tai butinai isigysim lavinamaji kilimeli.
O nesiokleje maniske nenori buti  doh.gif  toki koncerta uztaiso, nes nieko nemato. Ten galima tik veikduku i mama nesioti, veliau, kai galva stabili bus, galima ant klubo savo sodinti. Nebent pamigdymui isidedu, nes jau nugara kartais nebelaiko vien ant ranku mazyle nosiojant... biggrin.gif


pati tikrai neismokciau nei manksteles, nei masaziuko. Baseine mane pamokino smile.gif O nesiokleje ir manoji nenorejo veiduku i mane sedeti. Tai ilgai laukiau tuo momento kada galvyte jau stabili bus smile.gif Dabar su malonumu vaiksciuoja po buta, nes man irgi rankos pavargsta nesioti visa diena. Sutinku, kad vaikuciui svarbiausia mamos siluma ir artumas, todel ir nesioju daug ir miegame mes kartu smile.gif O del kilimelio... as ji ant lovos dedu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 22 rugsėjo 2010 - 15:25
Del masazu ir mankstos - man jas parode Kristina is Semetos mokyklos.
Vaikui labai patiko manksta, bet dabar jau retokai ja darau, visgi nelengva metyti 9 kg i virsu, i sonus smile.gif.

Pradzioj ir man labai nugara skaudejo, po to po truputi praejo, kartais paskausta, bet, kentet galima. O vaikas su kiekviena diena vis sunkesnis ir sunkesnis, mano dabar sveria 9 kg, aprengus matyt ir visi 10 gaunasi. Bet as daznai su juo einu pasivaikscioti ne vezimelio, ji nesuosi nesynej. Pripratau, ner labai sunku, kokias pora valandu galiu vaikscioti. O ir paauges vaikas labai jau nori kas nuo karto pas mama ant ranku.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 09 22, 15:44)
Del masazu ir mankstos - man jas parode Kristina is Semetos mokyklos.
Vaikui labai patiko manksta, bet dabar jau retokai ja darau, visgi nelengva metyti 9 kg i virsu, i sonus  smile.gif.


As lankiau Semetos nesciuju kursa drinks_cheers.gif . O gal ne paslaptis, kiek kainuoja Kristinos apsilankymas namuose ir tos mankstos pademonstravimas?
Atsakyti
Konkrecios kainos nera. Kiekvienas sumoka pagal savo galimybes.
Atsakyti
Ką veikti su dviejų mėnesiu kūdkiu?

Atrodo mažiukas, bet miegot jau atsibodo. Pamankštintas mamos, pamasažuotas, nupraustas, jau pradeda šypsotis pasauliui. Žinoma, patys geriausi žaislai - gyvi: sesės, kalbinančios ir besijuokiančios, tėtis, mama. Taigi ką veikti su vaiku, kai jam nebeužtenka miegoti ir valgyt. Juk net senovėje romėnai sakė: "Duonos ir žaidimų!" Taigi perkratinėjau atmintį - su tokiu dar nepapieši, lauke lyja lietus, o ir skaitomos knygos kol kas įdomios tik skaitovui ir vyresniosioms sesėms. Gražūs, spalvoti žaislai irgi nedomina.
Taigi kaip mes žaidžiame su Joriu: kalbiname, šypsomės ir pasakojame rodydami įvairius daiktus. Aišku, dviejų mėnesių vaikiukui svarbu, kad kalbinant veidas būtų kuo arčiau, o mimikos kuo išraiškingesnės. Prisiminėm seną gerą žaidimą - "ku-kū". Girdėtumėt, kaip įsikvatoja vaikiukas, kai pasislepi už pėdučių ir paskui pasirodai sakydama "ku-kū". Daug malonių akimirkų abiems žaidėjams. Galima žaisti ne tik pasislėpus už pėdučių, bet ir panaudojant marliuką ar miego žaislą. Dabar Joriui nebeįdomu gulėti ant patiesalo, nors dar prieš geras dvi savaites tai buvo vienas mėgstamiausių užsiėmimų. "Parodykit man pasaulį", - tarsi sako jis nepasitenkinimo mimika. Taigi perkraustėm jį kambarinę kėdutę. Sesės suneša visus įmanomus žaislus, tai pastebėjau, kad leidžiantys garsus ir turintys akis yra patys įdomiausi. Savo pasitenkinimą išreiškia šypsenomis bei rankyčių ir kojyčių mostais. Jau geba išlaikyti lengvus daiktus, kuriuos įduodame į ranką, bet kol kas griebimas visai nerangus. Išmėginame įvairius paviršius - slidžius, pūkuotus, medvilninius, nertus. Mokomės supantį pasaulį.
Ir kalbamės. Žinoma, jo kalba dar tik "ė" ir "he" bei gugavimo užuomazgos, bet reaguojant, galima "pasikalbėti".

Info iš čia - http://blog.premaman...enesiu-kudikiu/

Masažas


Mokslininkai įrodė, kad kūdikiai, reguliariai masažuojami ir mankštinami visus pirmuosius gyvenimo metus, jų pabaigoje pralenkia savo bendraamžius fizine ir protine raida. Be to, jie 3 kartus rečiau serga peršalimo ligomis, 5 kartus - plaučių uždegimu. Reguliarus masažas stimuliuoja fizinį augimą, protinę raidų, grūdina, teigiamai veikia kraujotaką, kvėpavimą ir medžiagų apykaitą.

Atliekant masažą ir mankštą (fizinius pratimus) kraujas cirkuliuoja greičiau, pagreitėja limfos apytaka, paplatėja ir geriau prisipildo kraujo smulkiosios raumenų kraujagyslės (kapiliarai). Pagerėja raumenų medžiagų apykaita - jų ląstelės gauna daugiau maisto medžiagų, reikalingų augimui. Taip pat ir kiti kūno audiniai gauna daugiau maisto medžiagų bei deguonies. Pagerėja kvėpavimas - jis tampa gilesnis. Kintant slėgiui krūtinės ląstoje, daugiau veninio kraujo priteka į dešinįjį širdies skilvelį, dėl to pagerėja širdies darbas.



Masažas ir gimnastika gerina odos mitybą, raumenų jėgą ir elastingumą, virškinimą. Kūdikis tampa žvalus, geriau valgo, miega.

Mokslininkai įrodė, kad masažuojami mažyliai tampa organizuotesni, ramesni, labiau pasitikintys, patiria mažiau dieglių. Lytėjimas ir glostymas yra pagrindinis masažo elementas. Tėčiui ir mamai dera pakaitomis atlikti masažą, nes kiekvieno jų prisilietimai skirtingi ir mažylio laukiami.

Masažo ir gimnastikos turėtų pamokyti apylinkės slaugytoja (medicinos sesuo) arba vaikų ligų gydytojas.

Kūdikiai masažuojami glostymu, trynimu, rečiau maigymu ir vibracija.

Masažuojamos visos kūno dalys: rankos, pilvas, kojos, nugara, krūtinė, pėdos. Masažo kryptis - iš periferijos į centrą. Pvz., rankutės masažuojamos nuo plaštakų pažastų link. Kartu su masažu atliekami gimnastikos pratimai.

Nemasažuojama ir neatliekama gimnastika, kai mažylis negaluoja arba serga, pvz., kai jam pakyla temperatūra, jis viduriuoja, kasti, jo oda išberta, limfmazgiai padidėję. Taip pat nemasažuojami sergantys širdies, kepenų, inkstų, plaučių ligomis kūdikiai.

Masažą darykite tada, kai niekur neskubate, o mažylis yra geros nuotaikos, t. y. kai jis gali atsipalaiduoti. Jei mažylį kankina diegliai, masažas atliekamas prieš jų pradžią. Viską darykite stovėdami arba sėdėdami, t. y. taip, kaip Jums patogiau. Visuomet turėkite pasiruošę sausų. vystyklu, nes mažylis gali pasišlapinti ir pan. Prieš pradėdami masažą pakalbinkite, maloniai nuteikite kūdikį. Masažo jis turi laukti... Jeigu kūdikis neramus, įsitempęs ar bijo, pažiūrėkite jam į akis, šypsokitės, pajudinkite jo kojas tarytum minant dviračio pedalus. Žodžiu, pradėkite su mažyliu žaisti. Be žaisdami atlikite masažą ir po keleto kartų suvoksite, kada vaikutis atsipalaidavęs, kada įsitempęs. Masažas naudingas tuomet, kai kūdikis yra atsipalaidavęs.

Švelnų glostomąjį masažą atlikite:


· švariai nusiplovę rankas šiltu vandeniu su muilu, nusiėmę žiedą, laikrodį, trumpai nusikirpę nagus;


· pradėkite daryti nuo 1,5 mėnesio, prieš žindymą/maitinimą (jei mažylis neverkia) arba praėjus 1 val. po maitinimo/žindymo;


· pradinių procedūrų trukmė 1-3 min., kūdikiui augant iki 8-10 min. per dieną;


· ant stalo, apkloto antklode ir ant jos užtiesta klijuote, uždengta medvilniniu (lininiu) vystyklu, kai kambario temperatūra 21-22 ~C;


· kasdien tuo pačiu laiku.


Procedūros metu gali negarsiai groti melodinga muzika arba kalbėkite su mažyliu. Jeigu jis pravirksta, procedūrą nutraukite.


Pagrindinis masažo elementas - švelnus glostymas. Sausas šiltas delnas tolygiai ir švelniai slysta mažylio odos paviršiumi. Viena ranka paeiliui palaikoma už riešo, po to už pėdų, ir glostomas išorinis bei vidinis galūnių paviršius nuo periferijos centro link. Po to mažylis apverčiamas ant pilvuko ir plaštakos išorine puse švelniai glostoma nugara nuo sėdynės galvos link. Tai atlikus, mažylis vėl apverčiamas ant nugaros ir delnu pagal laikrodžio rodyklę paglostomas pilvukas. Gulinčiam ant nugaros kūdikiui keturiais pirštais pakaitomis sukama kairė ir dešinė pėda, o nykščiu 3-6 kartus braukiama nuo pirštų kulno kryptimi. Visi judesiai pirmąsias masažo dienas atliekami 2 kartus, vėliau 4-6 kartus.

Imta iš čia - http://blog.premaman...alis/#more-2984
Atsakyti
Mums irgi 2 menesiukai. smile.gif
Siulyciau nusipirkti knygute "Pojuciu pasaulis", ten tiek daug veiklos aprasyta. Tik spek viska atlikti, dienos neuztektu. Ji mums labai patinka.
Atsakyti