Įkraunama...
Įkraunama...

Kada vaikas pradeda sekti akimis judančius daiktus

mano mergytei 6 savaites, tai jau daugiau kaip savaite seka judanti barskuti, stebi "karusele" virs lovos - galiu atsipusti. Siandien isbandizua ir nauja zaidima - pakabianau vezimuka barskuti taip, kad mosuodama rankomis galetu pasiekti ir pajudnti. Tai kokias 10-15 min buvo ramu - netycia mosuodama pati pajudindavo zaisliuka rankytemis ir stebedavo.
Atsakyti
Na sekti pradejo panasiai apie 7 savaite va tik siekti rankytem velokai pradejo.
Atsakyti
Sekti judantį daiką akimis pradėjo dviejų savaičių- tikrai, net nufilmavom. Va, o siekti rankytėmis dar dabar sunkiai seikia (4,5 mėn.)
Atsakyti
Mano dukrytė irgi seka žvilgsniu daiktus. ypatingai raudonos spalvos. Labai įdėmiai mėgsta žiūrėti į veidus, akis. Tačiau nelabai dar linkusi šypsenas dalinti..Rimtuolė... Brolis buvo šypsenų karaliukas- visiems šypsojosi nuolat...
Atsakyti
Nepatikėsit, bet dukrelė NUO GIMIMO puikiai matė, sekė judančius objektus... kažkaip, prisimenu, net nejauku budavo...O brolis ilgai gulėjo kaip apuokas savam pasauly paniręs... nuo mėn tiktai pradėjo žvalgytis. Va kaip būna smile.gif
Atsakyti
Mano mergytė pradėjo sekti daiktus 1,5 mėn.
Atsakyti
Mano lelius nuo vakar t.y. 3 sav lengvu judesiu suka galvytę į judančius daiktus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2006 01 22, 00:40)
Mano lialiui beveik 6 savaitės. Į mane reaguoja, fiksuoja žvilgsnį trumpam, kartais ilgėliau. Daiktų akimis neseka, kartais juos fiksuoja žvilgsniu. Pasiteirauvau vaiko gydytojos, nes mamos kaledoriuje perskaičiau, kad mėnesio vaikas jau turi ir fiksuoti ir kažkiek sekti judantį daiktą žvilgsniu. Maniškis to nedaro. Knygose prirašyta įvairiai - vienose kad turi 2 - 3 mėnesių sekti pilnam regėjimo lauke, kitose, kad pradeda 6  -8 savaičių vystytis ta reakcija į judančius daiktus ir ryškių daiktų fiksacija.

Kaip buvo jūsų vaikiukams? Gal prisimenat ir galit pasidalinti informacija?

musiske menesio laiko irgi neseke, tiksliai nepamenu kada, bet iki 2 men pradejo sekti
Atsakyti
mano maziuke jau seka ir rankutem sugrebia zaisliuka va! smile.gif
Atsakyti
maniske gal nuo kokio 1men,bet siaip atrodo,kad nuo gimimo.atrodo,kad jos akys kaip erelio biggrin.gif su vyru ieinam i kambari,o ji kambario gale ziuri i mus,mes stovim isisiepe tyliai ir ji issisiepia ir stebi mus thumbup.gif ir klausa labai gera ax.gif
Atsakyti
Mano pradejo truputi daugiau nei menesio, o 1.5 men. jau palaikydavo barskuti ir ji stebedavo. rolleyes.gif
Atsakyti
4u.gif
Papildyta:
4u.gif
Atsakyti