Įkraunama...
Įkraunama...

Kada vaikas pradeda sekti akimis judančius daiktus

Mano lialiui beveik 6 savaitės. Į mane reaguoja, fiksuoja žvilgsnį trumpam, kartais ilgėliau. Daiktų akimis neseka, kartais juos fiksuoja žvilgsniu. Pasiteirauvau vaiko gydytojos, nes mamos kaledoriuje perskaičiau, kad mėnesio vaikas jau turi ir fiksuoti ir kažkiek sekti judantį daiktą žvilgsniu. Maniškis to nedaro. Knygose prirašyta įvairiai - vienose kad turi 2 - 3 mėnesių sekti pilnam regėjimo lauke, kitose, kad pradeda 6 -8 savaičių vystytis ta reakcija į judančius daiktus ir ryškių daiktų fiksacija.

Kaip buvo jūsų vaikiukams? Gal prisimenat ir galit pasidalinti informacija?
Atsakyti
Tiksliai nepastebejau kada butent seka bet jau nuo 2.5 tai seka gerai smile.gif
Atsakyti
Mano sūnelis akytėmis seka pilnam regėjimo lauke nuo 2 mėn.

Tiesa, jis gimė 33 sav.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lorika: 06 vasario 2006 - 16:34
Mano dukryte tai stebet zaisliuka pradejo kaskur nuo3 savaites. O sekioti akitemis judanti daikta nuo 2 menesiu
Atsakyti
mums mėnuo. reaguoja į šveisą, į judančius objektus, žiuri tiesiai man į akis smile.gif
bet žaisliukų dar nemato sad.gif
Atsakyti
Mūsų Viktorija nuo 6 savaičių pradėjo stebeti kaip daiktai juda
Atsakyti
QUOTE(Eziuke @ 2006 02 11, 18:05)
mums mėnuo. reaguoja į šveisą, į judančius objektus, žiuri tiesiai man į akis smile.gif
bet žaisliukų dar nemato sad.gif

Maniškis taip pat lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano mazytei dabar 6sav ir ji jau seka zvilgsniu nors dar trumpai rolleyes.gif
Atsakyti
mano mazylei dar tik 5savaites.bet ji jau nuo kokiu 3.5sav seka judanti daikta, nes man atrode kad tai per anksti, bet sesute patvirtino kad tai labai gerai smile.gif ir laiku.
dukryte jau nusisypso, kai ja kalbinam, bet zaisliukais dar nenori dometis.
Atsakyti
Mano Aivija pradėjo matyti, stebėti ir iš lėto sekti nuo 3 savaičių.Labai įdėmiai sekioja besisukantį žaislą virš lovytės.Tada rankytėm maskatuoja,šypsosi visa burnyte,dar garsų visokių išleidžia.Paskui nutyla, pažiūri ir vėl visa juda.Pavargsta ir liūlia tada. smile.gif nestuke.gif
Atsakyti
mūsų berniukas pradėjo stebėti apie 5-6sav., iš pradžių labai mažai koncentravo žvilgsnį ir tingiai smile.gif , dabar lygiai 2 mėn. mamą ir tėtį mato iš tolį ir seka per visą kambarį kiek tik jo regos laukas leidžia. na o žaisliukus ar kitus daiktus, kai užsimano gali ir ilgai stebėti ir sekti 180laipsnių kampu. o kai tingi ar nenori, nepriversi niekaip tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Mano mergytė pradėjo sekti judantį barškutį nuo 1 mėn. per antrą mėn išmoko ilgai stebėti judantį daiktą, seka per visą kambarį nueinačią mamą, ar tėtį. Gan ilgai susidomėjusi viena paguli ant žaidimų kilimėlio su kabančiais žaislais, taip leidžia man atsipūsti. Ypač idomu pro langą žiūrėti, tai vežimą pastatau prie lango ir ji įsistebeilijusi žiūri į tolį...
Atsakyti