as esu is tu bjauriu mamu, kurios negali palikti savo vaiko jokioms auklems
"sedejau " su pirmu vaiku vos ne iki 3 metu, kol atsirado vieta darzelyje.
gal as ir paranojike, bet nepasitikiu niekuo.
Mano uosviene pradirbusi daug metu kudikyne, bet as ir ja nepasitikiu. Na, ji nemustu nebaubtu ant vaiko, bet man nepatinka, kai vaikui viskas draudziama: nelipk- nukrisi, neimk -sudauzysi. As leidziu viska , kas nepavojinga gyvybei-ir kruopas isversti ir miltuose pasivolioti ir ant sienu piesti ir indus plauti (nors ir gaila be reikalo begancio vandens) ir t.t.
Matau, kaip ji elgiasi su 4 metu savo dukters mergyte: viskas paduota, aprengta, 4 metu vaika dar maitina sauksteliu. O as noriu , kad vaikas pats rengtusi, pats valgytu, bent jau 4m sulaukes
cia skaitant apie aukles, man kaip ir Noa, norejosi kam nors ( o geriausiai Aferistes ir Rituko auklems) i snuki duoti.
QUOTE (Tuja @ 2004 03 24, 08:44) |
as esu is tu bjauriu mamu, kurios negali palikti savo vaiko jokioms auklems |
Aš ir, tokia ,,bjauri'' mama . Na tikrai nesistengiu lepinti saviškį, bet, man atrodo, kad niekas kitas mano vaiko geriau neprižiūrės. .Na, ir pabarti aš geriau sugebu, nei kad ant mano vaiko šauktų ,,auklė'' . Stebiuosi mamų-Rituko ir Aferistės- tolerantiškumu. Na nežinau, kas joms būtų po tokio mano vaiko ,,auklėjimo'' .O jau nuo mano vyro tai tikrai .
QUOTE (Leida @ 2004 03 24, 09:53) | ||
Aš ir, tokia ,,bjauri'' mama . Na tikrai nesistengiu lepinti saviškį, bet, man atrodo, kad niekas kitas mano vaiko geriau neprižiūrės. .Na, ir pabarti aš geriau sugebu, nei kad ant mano vaiko šauktų ,,auklė'' . Stebiuosi mamų-Rituko ir Aferistės- tolerantiškumu. Na nežinau, kas joms būtų po tokio mano vaiko ,,auklėjimo'' .O jau nuo mano vyro tai tikrai . |
Sutinku Leida su tavo nuomone, kad tokioms auklėms reiktų į kailį, aš per pokalbį su aukle tik labai ant jos staugiau, jau rašiau, kad niekas manęs tokios dar nėra matęs, net vyras pakraupo , bet mano vyras tai labiau tolerantiškas nei aš, tai jis mane per naktį ramino ir atkalbėjo nuo kokių tai baisybių, sakė viską galima kitaip išsiaiškinti,nes pritrenkti auklę baisiai norėjau, bet jis žino, kad aš tikrai tai būčiau padariusi ir bijojo pasekmių, paskui tik po policiją reiktų bereikalingai tąsytis. Na mane dar sustabdė, ką nors tau auklei daryti, tai kad jos dukters sugyventinis kalinys (sėdėjo už žmogaus nužudymą), tai bijojau, kad paskui jis neterorizuotu mūsų, kad ką blogo nepadarytų man ar mano mažulei. Auklė žinojo kur mes einame pasivaikščioti, tai bet kada galėjome būti užpultos, sumuštos. Kas yra kaliniui užpulti materį ar padurti kur parke Tas labiausiai ir stabdė. Man atrodo jau rašiau, kad kreipėmės ir į policiją, bet tik pasikonsultavom, tai patarė geriau nepradėti po teismus tąsytis, nes nieko nepešim, tik pačius apkaltins už asmens sekimą (tai tipo žmogaus teisių įžeidimas), o kur mano teisės, mano vaiko? Tas jiems nesvarbu.Na ir įstatymai pas mus Lietuvėlėje
Tiesa, mano tėvas šios įstorijos nežino, nes jau sakė jei kas nors pirštą prikištų prie jo anūkės tai iškart nušauna ir jis nejuokavo, jam sakė geriau pasėdėti kalėjime, bet kad tokios žertvos žeme nevaikščiotu. Tai ir bijojau pasakyti, nes paskui tik bėdos būtų. Tai iki šiol visi žino išskyrus mano tėvą.
Na mamos labai jau isiaudrinom, ne visos tos aukles tokios baisios .
As pati pries gerus 8 metus priziurejau metu berniuka, cia Vilniuje. Na negaleciau net pagalvot, kad ka nors panasaus buciau galejusi tam vaikui padaryt . As tai ji mylejau kaip savo . Na toks super protingas vaikas . Nors sesuo tuo paciu metu augino toki pati pypli, kuri as taip pat labai mylejau ir kartais paziuredavau.
Labai noreciau papriestaraut mamai, kuri cia isdeste savo nuomone, kad jaunai merginai, kuri neturi savo vaiku, visi atrodo zyzliai ir pan. As tuo metu irgi neturejau savo vaiku, bet vaikus dievinau . Cia tiesiog nuo zmogaus priklauso. O beje, kai mane rinkosi, tai pasirinko iskart, buvau pati pirma kandidate . Turbut labai patikimos ivaizdi sudariau , mat butent tokius mokslus studijavau - vaikystes pedagogika. Priestarauju ir tam, kad tipo geresnio darbo neradau , nes niekam tikusi ir t.t., todel ejau aukle dirbt. NESAMONE! Tuo paciu metu man siule ir mokykloj savo pradinuku klase, bet as atsisakiau, nes jau baigusi univerke zinojau, kad mokytoja as nenoriu dirbt . Todel pasirinkau padirbt aukle, praktiskai uz ta pati atlyginima ir su soc. garantijom (savo firmoj idarbino), nes zinojau, kad tai laikina . Taip ir buvo dirbau kazkur 1.5 metu toj seimoj. Bet ir dabar as ta vaika prisimenu su begaline meile . Jie jau toli, Vokietijoje gyvena... O mano darbas su pedagogika nieko bendro neturi. Nors ta pedagogika visais gyvenimo atvejais pravercia. Kaip ten sako, mokslu ant kupros nenesiosi...
Greit pati keliausiu i darba, reikes irgi mazajai ieskot aukles, tai kazkaip sudetinga galvot, kad tokiu blogieciu aukliu dauguma, man norisi tiket, kad ju mazuma .
As pati pries gerus 8 metus priziurejau metu berniuka, cia Vilniuje. Na negaleciau net pagalvot, kad ka nors panasaus buciau galejusi tam vaikui padaryt . As tai ji mylejau kaip savo . Na toks super protingas vaikas . Nors sesuo tuo paciu metu augino toki pati pypli, kuri as taip pat labai mylejau ir kartais paziuredavau.
Labai noreciau papriestaraut mamai, kuri cia isdeste savo nuomone, kad jaunai merginai, kuri neturi savo vaiku, visi atrodo zyzliai ir pan. As tuo metu irgi neturejau savo vaiku, bet vaikus dievinau . Cia tiesiog nuo zmogaus priklauso. O beje, kai mane rinkosi, tai pasirinko iskart, buvau pati pirma kandidate . Turbut labai patikimos ivaizdi sudariau , mat butent tokius mokslus studijavau - vaikystes pedagogika. Priestarauju ir tam, kad tipo geresnio darbo neradau , nes niekam tikusi ir t.t., todel ejau aukle dirbt. NESAMONE! Tuo paciu metu man siule ir mokykloj savo pradinuku klase, bet as atsisakiau, nes jau baigusi univerke zinojau, kad mokytoja as nenoriu dirbt . Todel pasirinkau padirbt aukle, praktiskai uz ta pati atlyginima ir su soc. garantijom (savo firmoj idarbino), nes zinojau, kad tai laikina . Taip ir buvo dirbau kazkur 1.5 metu toj seimoj. Bet ir dabar as ta vaika prisimenu su begaline meile . Jie jau toli, Vokietijoje gyvena... O mano darbas su pedagogika nieko bendro neturi. Nors ta pedagogika visais gyvenimo atvejais pravercia. Kaip ten sako, mokslu ant kupros nenesiosi...
Greit pati keliausiu i darba, reikes irgi mazajai ieskot aukles, tai kazkaip sudetinga galvot, kad tokiu blogieciu aukliu dauguma, man norisi tiket, kad ju mazuma .
QUOTE (Fantalux @ 2004 03 24, 13:34) |
kaip savo . Na toks super protingas vaikas . |
labai smagu tureti tokia aukle o be to juk ir vaikas fainas pasitaike, ar ne?
o juk buna vaikai susierzine-gal dantys, gal pilvas, o gal siaip su nerviukais...kantrybes daug reikia.
mano viena pazistama pasakojo, jog jai 5 kartus per diena kildaves noras savo vaika pro langa ismest iki 7 men jis cype vos ne diena nakti su trumpomis pertraukomis.(gyd. tvirtino-sveikas )
Kokia aukle nors ir lengvesni varianta ramiai istvertu ?
QUOTE |
Kokia aukle nors ir lengvesni varianta ramiai istvertu ? |
Na zinok, bent jau man, kai svetimas vaikas klykia, tai zinai, kad cia ne tavo, kad griz teveliai, ir tu jau busi laisva nuo to cypimo . O kai savo cypia, tai tu gi ji myli be proto, tai ir istveri .
Pritariu Fantalux - kai vaika labai myli , net nebutinai savo - viska gali istverti - cypimus, ikandimus ir tasymus uz plauku
Kai as dirbau seimoj,kurioj teko priziureti 3 metu berniuka ir 3 men mergaite,budavo taip.kad mergaite serga,as ja nesioju ant ranku,ciuciuoju,o mamyte sedi kitam kambaryje serialus ziuri...Nesakau,kad as buvau ideali aukle,bet nesu nuskriaudusi ne vieno vaiko,o dirbau 3-jose seimose.Visi vaikai savaip mieli,tik reikia noro tai pamatyti,man budavo lengviau rasti bendra kalba su padauza,o ne su tyleniu slapuku.
tai, mamos, gal kkuri galit rekomenduot jauna auklyte valandiniam?
Paskaiciau Aferistes istorija..
Nezinau kaip as, bet mano vyras jauciu butu ja uzdubasines, apsaugok viespatie, dar paskui i kalejima tektu sest per tokia padugne
Lauksim Nomedos laidos
Nezinau kaip as, bet mano vyras jauciu butu ja uzdubasines, apsaugok viespatie, dar paskui i kalejima tektu sest per tokia padugne
Lauksim Nomedos laidos
Skaičiau mamų atsiliepimus apie aukles ir plaukai piestu stojosi. Aš savo mažajį pradėjau vesti į darželį. Palankė vaikas darželį tris savites ir susirgo. Sirgome tris savites. Ne į gerą jam tie darželiai, jau labai neatsparus ligoms. Su vyru buvome nusprenę samdyti auklę. Bet paskaičius tokius atsiliepimus apie aukles net nežinau ką daryti. Ar bandyti vaiką į darželį vesti,ar ieškoti geros auklės. Gal kas žinote, kaip susirasti gerą auklę Klaipėdoje?
QUOTE (Monikule @ 2004 02 22, 19:38) |
Bet tai kompas visa diena ijungtas turi buti? o jei aukle bent kiek raukia apie kompus - itarti gali..... |
taigi paaiskini, kad nuolat siunciates filmus ir pc turi but ijungtas.. o paliekat monitoriu su screensaveriu ir uzdetu pasvordu - aukle nieko nepadarys, net negales pasiziuret ka ten darot...