prisiskaiciau cia baisybiu apie aukles...ir man paranoja uzejo. Nors savo aukle buvau irasius i baltaji sarasa, bet visai mazgai man buvo susisuke. Taigi liepiau vyrui mikrofona ijungti. kovo 9 ir 10 d. buvo jos darbas irasinejamas. nelabai aiskiai girdejosi, kai jie buvo kambaryje, bet kai virtuveje, prieskambaryje- tai puikiai girdejau. zinokit as ja dar labiau gerbiu. net as nesu tokia pakanti, kai mano vaikas ka nors isvercia, ispila, nutraukia su staltiese nuo stalo. ir kiek meiles jos balse kai kreipiasi ,,Pauliuk", vadina kaip ir mes ,,Paulini", ,,storuliuk", ,,mazas isdykeli". Paaukleja, pabara, pamoko. Bet isklausiusi 2 dienu irasa ne karto negirdejau rekiant. As parasiau ne i tema cia, bet norejau pasakyt, kad tikrinkit, jei ir atrodo aukle gera. Jau geriau maloniai isklausysit ta irasa, negu su baime sedet darbe arba jaustis kaltai, kad neapsaugojai savo vaiko nuo kokios ryzos teroristes.
vat jei as buciau paziurejus toki irasa kaip Aferiste, as zinau 100 proc., kad bent jau viena smugi is kumscio i snuki tai tikrai as jai vozciau
Vieno mazai
QUOTE (Merida @ 2004 03 17, 16:46) |
As parasiau ne i tema cia, bet norejau pasakyt, kad tikrinkit, jei ir atrodo aukle gera. Jau geriau maloniai isklausysit ta irasa, negu su baime sedet darbe arba jaustis kaltai, kad neapsaugojai savo vaiko nuo kokios ryzos teroristes. |
pritariu 100 procentu
QUOTE (Liu @ 2004 03 17, 13:08) |
joooo, aš lenvai tariant "apšalus" nuo tokios istorijos. JėzusMarija tik galiu pasakyt. Aš va, irgi esu dirbusi metus aukle JAV, nu bet tokių bajerių net girdėti negirdėjau. Staugti, rėkti ant vaiko???? Nežinau, ką tokiai padaryčiau Man prieš skaitant šias istorijas buvo tik vienas nerimas - kaip išlikti savo kūdikiui mama, o ne antraeile moterimi po aukles, o čia va kiek problemų Nes iš savo patirties žinau, kaip skaudu buvo mamai mane išlydėti namo, kai vaikas verkdavo ir neatsiplėšdavo nuo manęs, o man išėjus prie lango stovėdavo ir laukdavo keletą minučių. Oi kaip aš jo pasiilgau |
pries pora metu JAV buvo tokiu paciu budu prigauta lietuve aukle. dare ta pati ka ir Aferistes vaikui ja pasodino uz grotu
nezinau....Aferistes auklei man kazkodel irgi kyla mintyse tik fizines bausmes, nors vargu ar ka sugebeciau padaryt, nebent nuoga isrenkt kai lauke - C....ir zodziu mintyse kruvos, nuo kuriu jums akys issoktu, bet po perkunais...ir kas tokias i svieta atnesa...hmmmm
testo atsakymus atsivesiu savaitgali, taigi kita savaite atspausdinsiu, per savaitgali galit duoti auklems namu darba, nupaisyti nama, medi ir zmogu. (namui- horizontaliai lapa laikyti, o medziui ir zmogui- vertikaliai )
testo atsakymus atsivesiu savaitgali, taigi kita savaite atspausdinsiu, per savaitgali galit duoti auklems namu darba, nupaisyti nama, medi ir zmogu. (namui- horizontaliai lapa laikyti, o medziui ir zmogui- vertikaliai )
Prisiskaitai tokių dalykų ir į galvą ateina viena mintis, auklėmis tikriausiai eina dirbti visos likę atmatos, šiukšlės, kurios jau niekur kitur netinkamos dirbti Kaip aš norėčiau jas visas (tas nusidėjeles, išvarytąsias) paauklėt, bet po to tikriausiai į kalėjimą pasodintų mane... Niekaip nesugalvoju, kaip civilizuotai jas būtų galima nubausti... Teisininkai, policininkai niekuo padėti negali (jau konsultavomės ), tai kaip tada tokias apraminti...? Juk jos išėję iš mūsų namų paklius pas kitus vaikučius, kuriuos vėl kankins, o mamos gal net neįtars... Aš nežinau, ką sugalvoti. Gal reikia žinomiausiuose tinklapiuose pateikti tokių auklių pavardes, vis daugiau žmonių sužinotų, o gal reikia sudaryti tokius sąrašus ir juos skelbti per radijo programas... bet man atrodo vėl teisėsauga sakys, taip negalima, tai pažeidžiamas asmens privatumas ir t.t. Ką bedarytum atsimuši į sieną...
Na gerai prifilosofavau aš čia, gal jums ir neįdomu tos mano mintys....aš juokauju. Bet tikrai esu supykus ant tokių auklių
Na gerai prifilosofavau aš čia, gal jums ir neįdomu tos mano mintys....aš juokauju. Bet tikrai esu supykus ant tokių auklių
QUOTE (TauRe @ 2004 03 17, 11:02) |
pries pora metu JAV buvo tokiu paciu budu prigauta lietuve aukle. dare ta pati ka ir Aferistes vaikui ja pasodino uz grotu |
girdejau apie sita per TV ta aukle lyg tais Niujorke dirbo..
Perskaiciau viska ka paraset ir plaukai pasistojo, baisu pasidare ir t. t. As ir taip buvau pasiryzus savo maziu auginti iki 3 metu, jei tik zinoma galimybes leis, bet dabar dar daugiau to ryzto yra. Tikrai neisivaizduoju kaip galeciau palikti savo vaika svetimam zmogui, jei reiktu i darba sugrizti. As ten tikrai nedirbciau, tik apie savo vaika pastoviai galvociau ir skambineciau, kaip jam sekasi ir panasiai. Labai pasiilgciau.
QUOTE (Ritukas @ 2004 03 17, 20:56) |
Prisiskaitai tokių dalykų ir į galvą ateina viena mintis, auklėmis tikriausiai eina dirbti visos likę atmatos, šiukšlės, kurios jau niekur kitur netinkamos dirbti |
Logiškai mąstant, taip ir yra Jei sugebi daugiau, tai ir eini ten, kur geriau moka. Man atrodo, kad auklių "iš pašaukimo" labai mažai...Juk kas norės užsikrauti didžiulę atsakomybę dėl vaiko ir dirbti emociškai sekinantį darbą (vaikas reikalauja VISO dėmesio ir DAUG) už palyginti nedidelį atlyginimą? Tas, kas daugiau neturi pasirinkimo...
p.s. tegul neįsižeidžia tos, kurios šį darbą dirba tikrai nuoširdžiai ir su meile...
O jaunai- netekėjusiai- be vaikų merginai dažniausiai visi vaikai atrodo kaprizingi ir išlepinti. Suvokimas kai kurių dalykų dar visai kitas...
QUOTE (Gugaicia @ 2004 03 19, 11:31) |
Tikrai neisivaizduoju kaip galeciau palikti savo vaika svetimam zmogui, jei reiktu i darba sugrizti. As ten tikrai nedirbciau, tik apie savo vaika pastoviai galvociau ir skambineciau, kaip jam sekasi ir panasiai. Labai pasiilgciau. |
Neabejoju, kad visoms taip yra. Taciau ne visos gali sau tai leisti. Reikia labai palankiu aplinkybiu arba but ziauriai uztikrintai savo vyru, jo alga (galu gale jis gi dar ir numirt, tfu tfu tfu, gali?). Juk ta pati vaika dar ir maitint reikia, o ir veliau reikes iki universiteto...
Nemanau, kad cia rasancios mamytes pasisamde aukles siaip sau, ot dielat nieciego
as kuo toliau tuo labiau tu aukliu bijau kaip velnias kryziaus (nors mano mociute aukle Vilniuje dirba ), net nezinau, ka reiks daryti. Na kai jau gales i darzeli mergina eiti, tai tikriausiai i darzeli ir vesim, o iki to