Įkraunama...
Įkraunama...

auklių JUODASIS sąrašas

Lialiau, tikrai neskubek daryti isvadu!!!!
bent tris dienas leisk pabandyti vaikui priprasti...
Siaip tai as planuoju tris savaites pratinti vaika prie aukles - pirma savaite kartu bunant, per antra ir trecia paliekant vis ilgesniam laikui vienas. ir tai manau, kad kuri laika nerami mano mergina bus, nes jau maminuke tai nereali...
Atsakyti
Lialiau, o gal tau daugiau aukliu reikejo pabandyti?
As siuo metu keiciu aukle, nes maniske surado geriau apmokama darba. Galiausiai atsirinkau dvi paneles, tai vienos is pirmo ir is antro karto sunus nepripazino. Nors man ji labiau patiko, rimtesne pasirode wink.gif O su antraja kandidate is karto rado bendra kalba rolleyes.gif Bet vis tiek apie dvi savaites pratinsiu prie naujosios aukles, kad nebutu vaikui soko del tokio pasikeitimo rolleyes.gif
Su pirmaja aukle irgi po truputeli pratinau apie dvi-tris savaites.
Atsakyti
Ilgai masciau, bet nusprendziau atsisakyti tos aukles paslaugu - matyt man taip bus ramiau...Juk ne vienintele gali buti aukle, o mano mazes psichika yra svarbiausia (o ir mano nervai)...
Atsakyti
Tik parėjom iš lauko, parašysiu ką mačiau. Netoli mūsų namo yra besisukanti karuselė, na tokia geležinė, sėdynės jau nuplėštos. Ten sukosi vienas vaikas, na jau kokių 3 m. šalia vaikščiojo moteriškė, jau pagyvenus apie 60 m. Žiūrinėja aplinkui, vaiko nemato. Vaikas staiga paslydo ir nukrito. Pradėjo klykti, tai ši priėjo ir pradėjo ant viso kiemo rėkti ant to vaiko, kad suptis nemoka, o tas verkia, pasiėmiau mažąją ir einu link jų.Kai arčiau priėjau matau, kad vaikas kruvinas, prasiskėlė lupytę, o ta boba, tikriausiai auklė, vis rėkia ant jo.Kai pradėjau eiti link jos mane pamatė, tai iškart pradėjo servėtėlės ieškoti, valyti, aiškina vaikui spjaudyk, o tai į burną bėga sad.gif , vajėzau galvoju, kaip aprėksiu, tik priartėjau ji griebė vaiką ir nešasi toliau nuo manęs. Nenorėjau rėkti ant viso kiemo, nes dar buvau tolokai, bet mačiau viską ir girdėjau, rėkavo boba kaip reikiant. Ko bėga, matyt, kad auklė, nenori, kad jos snukį pamatyčiau. Fui šlikštynė. Na aišku, būna visko, bet jei jau vaikas užsigavo, manau nereikia ant jo rėkti, o pabandyti nuraminti, paguosti, o ta... Tai štai kokį vaizdelį mačiau.
Atsakyti
mamytes....geda baisingai....nes nevaziuoju pas tevus, viena vyra isleidziu, zodziu savo studiju konspektu rysulius galesiu isknisti tik kai pas juos nuvaziuosiu...cia as apie to testo atsakymus "medis namas zmogus" apsirgoms su dukra baisiai, sloga, kosti ji baisingai ir temp...echh...na turbut dar po 2 sav. ir as nuvaziuosiu:) tikrai atspausdinsiu!
Atsakyti
Rasau komentara i mamules ir leliaus mintis - mano manymu, labai svarbu, kad vaikas nesimuistytu ir jaustusi ramiai prie aukles - tiesiog ja priimtu. Manau, kad vaikas, kaip gyvunelis, tiesiog jaucia blaga ir gera zmogu - jo biolauka (kas kaip ta dalyka vadina).

As pakeiciau 8 aukles - visos turejo galimybe pas mus padirbti. Viena is ju man patiko, bet mano mazylei - ne. Taip pat budavo nerami, muistydavosi, kai grizdavau namo verkdavo, apsikabindavo ir nepaleisdavo. Padirbo ta auklyte pas mus savaite, taciau jos santykiuose su vaikuciu as izvelgiau policininko-ir pavaldaus zmogucio santykius. Nesakau, kad ji (vardu Fiona, is Vilniaus, Justiniskiu) negeras zmogus (jau sakiau, kad man patiko; ir filmavome ir viska, svelni gera, rupestinga; pati turi vienturte dukteri istekejusia), bet mano vaikui ji netiko, nes tai buvo vienintele aukle is 8 bandziusiu, su kuria dukryte taip jautesi.

Galiu viena irasyti i juodaji sarasa - pavardes nezinau, nes mes neklausiam. Taciau zinau, kad ji gyvena prie Vingio parko ir jos vardas Genute. Turi viena dukteri, kuri mokinasi LTU. Vyras mires. tel. nr. 868417799. Zila, maza, tyliai sneka. ziuri is padilbiu. Mes ja filmavome visa savaite - kol pasirinkome galutinai. Atrode viskas labai tvarkoje. (Turbut nujaute, kad filmuojam). Pasirinkome ir nusprendeme pafilmuoti paskutini karta: buvo vakaras (mes isejome i gimtadieni), vaikas pries diena turejo temperaturos. As nutraukiau pieno ir liepiau, kad, kai pries miega duos, tegu pasildo. Taciau ji pieno nei silde, nei ka... (o vaikui su gerklyte nebuvo visiskai tvarkoje). Be to, pastate vaika i manieza - mazyle pavargusi zyzia, inkscia, - o pati visas spinteles issniukstinejo, saldymo kamera isnagrinejo (turbut ieskojo, ka bus galima kniaukti). Kai iseidama pasakiau, kur yra saldianiai, ir kad gali vaisintis, tai atsake, kad ji musu saldainiu ir saldumynu tai jau tikrai nevalgys, o kai isejome, tai pirmas vizitas buvo saldainiu pasiimti, o popierelius slepe siuksliu dezeje paknisdama ir pakisdadma kuo giliau, kad nesimatytu.
Be to, dukryte klykte klyke kokia valanda, o aukle tik nesiojo ant ranku ir nei vieno zodelio neislemeno per visa ta valanda - tase klykiancia ir tiek (vaikas net uzkimes pabudo ryte). As net gyvuliuko klausciau, gal ka skauda, guosciau ir t.t. - ledine ledi... ir siaip elgesys su vaiku kaip su daiktu, kurio pagalba uzdirbami pinigai. Meiles - nulis...

Na stai mano patirtis - apie kiekviena is 8 aukliu galeciau daug ka pasakyti, bet kitos siaip netiko (dvi tiko, bet viena - jauna, 23 metu, baigusi aukstaji - nusprende kitokio darbo ieskotis ir dabar dirba kopijavimo firmoje, bet kartais vakarais ateina mano mazaja princese pasaugoti, kitai buvo ketvirtas aukstas be lifto per aukstai), bet nieko baisaus jos nedare.

Dabar turiu aukle jau 2,5 men. Nesu as ja iki galo patenkinta - pridaro kliauzu, bet dukryte labai ja myli, todel as ir nusileidziu.

Geros visoms dieneles. rolleyes.gif
Atsakyti
na ka, pribrendo reikalas prasyti ir man... Nerandu aukles pavardes, bet kai tik surasiu-irasysiu.
Zodziu pribrendo reikalas man eit i darba ir nusamdem savo Auxeliuj auklyte. Pasirinkom jauna, kad vaika panesiot galetu ant ranku ir nesiskustu, kad sanarius skauda ar dar kazka. Jai 22 metai. Vardas Renata-gyvena Kaune, netoli (buvusios) Gyrstupio parduotuves. Neauksta, smulki, trumpi ryzi plaukai. Anksciau tipo dirbo kirpykloj, bet kazkodel to darbo acisake.
Is pradziu nieko daug nesitikejom, nes musu vaikinukas aplamai nepasilikdavo nei valandziukei ramus su jokia mociute, drauge ar pazystama, todel net nesitikejom, kad bus labai ramus ir geras su aukle pirmomis dienomis. Aukle sakydavo, kad jis islepintas, buna tik ant ranku, zyzia arba miega. Visiskai nevalgo, nes pyxta, nezaidzia ir t.t. Po dvieju savaiciu mums su vyru kilo itarimas, nes vaikui istikdavo isterijos priepuoliai, kai ji ikeldavom i lovyte ir bandydavom ka nors nuveikti. O pries tai jis lovytej zaisdavo ir ramus budavo bent 15-30 min. Ilgai nemastydami nusprendeme pastatyti kamera ir pafilmuoti bent dali jos buvimo. Kadangi ji su vaiku likdavo 5 val., o filmavimo kameroj kasete max 1.30 val., tai sugalvojom, kad jei nebus gana-paimsiu mamos ir vaiko rysi kita diena ir jai bunant su vaiku as busiu "tipo darbe", o tuo tarpu sedesiu pas kaimynka ir visko klausysiu wink.gif Deja kitos dienos neprireike. Uzteko ir 1.30 val. to, ka pamatem, o tixliau-isgirdom, nes kamera buvo salione po sofa ir matesi tik kojos bei girdejosi garsas. Tai, ka isgirdau ta diena gryzusi is darbo ir ziuredama kasete nelinkeciau niekam, nes sededama darbe mintyse kartojau "O Dievuliau, kad tik pasitvirtintu, kad as paranoike...". Deja paranoike toli grazu nebuvau... Visas 1.30 val. ji arba bande mano 9.5 men vaikiuka uzmigdyt arba ant jo stauge. Maniskis gana judrus vaikinas jau norejo zaisti ir dalyvauti, o kadangi buvo migdomas ir ciuciuojamas-labai pyko. Ji jau po 36 min. po musu isvaziavimo ant jo reke, kad tas pyksta. Vadino "debilu, asilu" ir pan. Sake "Tau b*** viskas su galva gerai? Ko ce n* baubi?" arba "Tu stauk kiek nori-man dalampacki..." Dabar jau n-taji karta ziuredama kaste galiu parodyti pora momentu, kur ji tixlei ji purte, nes pagal garsa-galima atskirti... Kai ja uzknisdavo klausytis jo verkimo ir rekimo iki uzkimimo, jinai ji "ciuciuodavo", bet taip, kad net jos kojos nuo zemes kilnojosi... Finale ji pasake "Dabar eisi b*** i lovyte ir galesi staukt kiek nori" ir nunesusi i kita kambari i lovyte ji paliko, o pati isejusi is tualeto net nenuejo jo paziureti, aki jis tuo metu isteriskai verke ir spiege... Sirdis is skausmo plyso, nes 80 proc viso matyto laiko mano vaikas vcien verke, zviege ir klyke... Ji su musu Auxeliu elgesi taip, lyg jai butume palike saugoti maisa bulviu, o ne 9.5 men kudyki...
Kai ja issikvietem ir vyras pasake, kad ji buvo filmuota, ji atsisake ziureti vaizdu, nes pasake "As zinau ka parodysit", tai man kyla klausimas ka ji dare likusias 3.30 val. ?!?!?! Ji teisintis bande tuo, kad po savaitgalio musu "lepuniukas" buvo labai neramus, o jai nebuvo nuotaikos... Kaip as noreciau ja paduot i teisma, tik deja... nera kaip, nes ji gi dirbo nelegaliai... As tik noreciau palinketi (nors labai atsiprasau jos vaikiuko), kad jai papultu tokia pati baisi vaiko aukle...

Dabar ateina nauja aukle, kuri atrodo gana normaliai sutaria su maziuku, pas ja vaikas ir valgo, ir zaidzia ir net (sendien teko pabuti bene val. laiko kartu) krykstauja is dzeugsmo. Zaislai visada buna suversti kai gryztu, vaikas geros nuotaikos ir auklei istiesus rankas visas issisiepes neatsisako pas ja eiti. Aukle si nuo anos skiriasi kaip diena nuo nakties... Aisku kalti ir mes, kad neturejom patirties samdydami aukle, taciau ir sia jau pasitiketi sunku. Tikiuosi, kad viskas bus gerai...

Mamos, tikrinkit aukles... Nepasitikekite visiskai aklai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aferiste: 17 kovo 2004 - 00:07
skaiciau ir verkiau.... sad.gif
Atsakyti
Ne tas zodis kaip siaubas... Bijau ieskoti aukles ir taip, o dar po tokiu ivykiu g.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
OI AFERISTE,GERAS TU ZMOGUS,AS TA AUKLE TIKRAI BUCIAU TAIP PAMOKIUS,KAD JI MAN REKTU 1.5 VAL.TIKRAI ARBA AS SU JA SUSIMUSCIAU ARBA NU..DABA TAI GREIT TAI NESUGALVOJU,BET PERZIUREJUS TA KASETE,AS UZ SAVO VEIKSMUS NEATSAKYCIAU mad.gif .
Atsakyti
As apsalus. Nors ir manoji aukle lyg itarimo ir nekelia, bet turbut ir as del ramios dusios pafilmuosiu.
Atsakyti
KAIP REAGAVO TAVO VYRAS g.gif ? MANISKIS NEZINAU KA BUTU JAI PADARES... CYPTU JI 5 VAL. SIAUBAS, KA JI SAU GALVOJO TAIP TRAUMUODAMA VAIKA mad.gif . KOKIA ZIAURI. NEGALIU ATSIGAUTI...
Atsakyti