Įkraunama...
Įkraunama...

auklių JUODASIS sąrašas

QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 17, 00:12)

Ir dar: nesuprantu, kodėl blogo tono ženklu laikoma, jei žmogus pataria kaip auklėti vaiką, jei ji turi daugiau patirties? ar čia visos jau tokios protingos? numanau, kad jei patariams geras - reikia tik išklausyt ir pasakyt ačiū, o ne spirt auklę pro duris.

O kodėl blogo tono ženklu laikoma, kai svečias pradeda gaspadinei aiškint kaip stalą paserviruot bigsmile.gif Mano vaikas, tai aš ir auklėju pagal save, savo vertybes ir pan. Auklė man gali patarti, kad gal padaryti taip ir anaip , bet tikrai ne auklėti mane schmoll.gif
Dėl auklių atlyginimo.. Auklės, kurios turi atitinkamą kvalifikaciją ir išsilavinimą jau dabar kainuoja nemažus pinigus, bet tokių yra vienetai. Ir jei bobulencija moka tik užpakalius valyt, o dar be to už dykutį pas šeiminkus pavalgyt, tai atlyginimas toks, kokį dabar gauna, yra per didelis tokiai personai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2006 02 17, 11:30)
jei moka tik užpakalius valyt, tai atlyginimas toks yra per didelis 

OK. Nuvalyk man užpakalį - duosiu 10 Lt.?
Grubiai prašyta? Taip. O dabar įsivaizduokit save tų auklių vietoj, kurios užpakalius (ir ne tik) SVETIMIEMS vaikams valo po 5 x į dieną. Jūsų auksučiai - tik jums, o joms tai viso labo tik darbo vieta.
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 17, 00:12)

Ir dar: nesuprantu, kodėl blogo tono ženklu laikoma, jei žmogus pataria kaip auklėti vaiką, jei ji turi daugiau patirties? ar čia visos jau tokios protingos? numanau, kad jei patariams geras - reikia tik išklausyt ir pasakyt ačiū, o ne spirt auklę pro duris.

na mano atveju auklė, kaip sužinojau vėliau nėra prižiūrėjusi tokio amžizus vaikų, be to pati neturi, o mokslai tik iš knygelių. TAI KĄ JI GALI MAN AIŠKINT, AŠ DU VAIKUS AUGINU, o ji man drasko akis, kad mano vaikas dručkis.... IR T.T... ir TIK VISKĄ NUSPRENDUSI PER 1 VALANDĄ schmoll.gif schmoll.gif man tokią reikėjo už plaukų patampyt..... jėzau kaip man nepasisekė, ti dabar bijau kitos ieškot, trauma ir vaikui ir man
Atsakyti
QUOTE(Žiedė @ 2006 02 17, 14:51)
kad mano vaikas dručkis.... man tokią reikėjo už plaukų patampyt.... trauma ir vaikui ir man

Paskaitau jūsų problemas - net nežinau reikia čia verkt ar juoktis. Ar čia mūsų pragyvenimo lygis taip pakilo, ar prakeikto kapitalizmo grimasos padarė mus tokiais jautriais? Apskritai labai palinkėčiau bent pusei čia apsilankančių mamų patekt į kaimą "pasistažuot", kur sužinotumėt kur yra tikras darbas (be užmokesčio) ir tikros - neišpūstos problemos.
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 17, 15:06)
Paskaitau jūsų problemas - net nežinau reikia čia verkt ar juoktis. Ar čia mūsų pragyvenimo lygis taip pakilo, ar prakeikto kapitalizmo grimasos padarė mus tokiais jautriais? Apskritai labai palinkėčiau bent pusei čia apsilankančių mamų patekt į kaimą "pasistažuot", kur sužinotumėt kur yra tikras darbas (be užmokesčio) ir tikros - neišpūstos problemos.

na kaip tu jaustumeis jei tavo vaikus pradetu keikt?? nejaugi pasakysi aciu.. as suprantu, kad ji gali issakyt savo nuomone, bet blyn nedraskant akiu, as visada isklausau patatrimus, bet tikrai ne izeidziancius, ir aisku kaip motina uzstojau savo vaika
Atsakyti
4 Lt uz valanda - tikrai pakankamas atlyginimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 17, 14:31)
OK. Nuvalyk man užpakalį - duosiu 10 Lt.?
Grubiai prašyta? Taip. O dabar įsivaizduokit save tų auklių vietoj, kurios užpakalius (ir ne tik) SVETIMIEMS vaikams valo po 5 x į dieną. Jūsų auksučiai - tik jums, o joms tai viso labo tik darbo vieta.

Tam ir mokiausi n metų, kad turėčiau ne tik užpakalių valytojos kvalifikaciją bigsmile.gif

P. S. kadangi tema yra apie juodas aukles, tai gal pereinam į temą apie auklių atlyginimus?
Atsakyti
gal miestas nuo kaimo būtent tuo ir skiriasi, kad mieste nesvetima moralės, etikos ir kultūros samprata, tad, jei auklė to stokoja, tai ji ir netinka šeimininkam, šeimininkai-darbdaviai, jų teisė rinktis pagal savo supratimą mirksiukas.gif 4u.gif
Pradėk darbe aiškint vadovui, ką jis blogai daro, ar ilgai jame išsilaikysi bigsmile.gif ?
Šiaip, mes ne apie kaimą ir miestą čia kalbėjom ir visi globalių problemų neišspręsim, ne mes dėl jų kalti schmoll.gif , nėra ko čia lygint ir gilintis, tiesiog bandom atpažint geras ir blogas aukles, kad mūsų vaikučiaibūtų gerose rankose.
Tiesa, šitą skyrelį pasiskaičiusios auklės bus gudresnės, žinos, kaip sekamos ir kiek dažniausiai trunka įrašymas, o po to... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiedė @ 2006 02 17, 15:45)
na kaip tu jaustumeis jei tavo vaikus pradetu keikt?

Nežinau. Mano vaikų niekas nekeikė, mes auginam taip, kad mažiausiai paskui jie keltų pavojaus visuomenei.
Jei keikė tamstos atveju:
1. susidūrei su aukle - psichine ligone;
2. matyt auklėjimo spragos pernelyg didelės, jei žmogus svetimoj vietoj leidžia sau taip vertint svetimus vaikus.

Papildyta:
QUOTE(lengvute @ 2006 02 17, 17:10)
1. mieste nesvetima moralės, etikos ir kultūros samprata 2. bandom atpažint geras ir blogas aukles, kad mūsų vaikučiai būtų gerose rankose

1. Miela lengvute, miestas - tai kloaka. Tik dabar, kai kaime jau nebėr tų ŽMONIŲ galime svarstyri, kad moraliniu požiūriu miestas pranoko kaimą, bet iš esmės miestas - babilonas, kur viskas susimaišę į tokią "kokafoniją" (kultūrų, papročių, elgesio normų ir vertinimų įvairovės sintezė), kad santykis tarp gėrio ir blogio yra labai siauras.
Kaime žmogaus išgyvenimą lėmė tradicijos, mieste - apsukrumas ir gebėjimas prasimušt frusty.gif ir vadovaut.

Atsakyti
Vovieriukas36 kas ka sugeba atlikti uz tam tikra atlyginima tas ta ir daro mirksiukas.gif
pvz.:dirbu sesele ir su mano pagalba sanitare turi nuprausti ligoni.patikek kartais buna ne pyragai-jei man tas netinka-prasom i daktarus lotuliukas.gif

supratai ka norejau pasakyti-каждому по способностям

nuvaziavom nuo temos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 17, 17:35)
Nežinau. Mano vaikų niekas nekeikė, mes auginam taip, kad mažiausiai paskui jie keltų pavojaus visuomenei.
Jei keikė tamstos atveju:
1. susidūrei su aukle - psichine ligone;
2. matyt auklėjimo spragos pernelyg didelės, jei žmogus svetimoj vietoj leidžia sau taip vertint svetimus vaikus.

<br/>Papildyta:<br/>

man irgi taip atrodo ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
na, aš irgi manau, kad jei žmogus ateina ir sutinka su tokiom sąlygom - už 4 lt/val prižiūrėti vaikiuką, tai turėtų ir deramai atlikti tai, kas susitarta. Juk eidama dirbti auklė puikiai žino, kad reiks mažiukui ir užpakalį valyti, ir prausti, ir pan. Jei neturi tokio noro dirbt - ner ko apsiimt iš viso.
O kameras ir aš statysiu, turiu tris - sustatysiu visas. Nesiruošiu nekalbančio mažiuko taip palikt, turiu įsitikint, kas per žmogus mano auklytė
Atsakyti