Manau jei Straublienes seima tikrai tokia ir buvo, tai taip jei ir jaustis reiktu . As savo dabartinei auklei ne uz ka nelinkeciau blogos seimos, ir mielai ja apie toki sarasa informuociau. Aisku, buna visokiu konfliktu ir gali kilti karas bei t.t. Bet dabartines aukles, kurios paskelbtos juodajame sarase nepanasios i siaip sau itraukas. Istorijos yra gerai pasibaige, o kas jeigu tiems maziems vaikuciams girtu aukliu prieziuroj butu kas atsitike? Nukrite nuo stalo, is vezimo. Vienos mamos vaikas paliktas buvo balkone vezime...Kitu vaikus musdavo, rekdavo, keikdavo. Susupdavo stipriai i koldra ir atseit migdydavo, kai vaikiukas dar miego visai nenoredavo? Mane net siurpas nupurto... Ar isivaizduoji, jei tavo vaikiukui taip nutiktu, negi nenoretum uzkirsti kelio tokiai auklei? Bet tai juk isimtys. Viena aukle pakeiciau, nes ji savaitgaliais uzgerdavo ir neateidavo i darba. Nieko blogo nedarydavo, bet ir nieko gero. Dabartine auke - pasaka. Vaikas ja labai myli, jie visa diena zaidzia, gaminasi valgyti ivairiausius patiekalus, mokosi sedeti ant puoduko, eilerastuku bei pan. As pati tingiu tiek su vaiku zaisti. Juk reikia namus tvarkytis, valgyt daryti ir t.t. t.t. O auklei - nereikia. Todel jei nera mociuciu, aukle vaikui iki darzelio tikrai gera iseitis. Bet tik balta aukle.
Tarp kitko kai pradejau ieskoti aukliu, nustebau, kiek moteru visgi yra alkoholikes...Net ir rekomenduotos agenturu. Todel apie tokias tikrai reikia mamoms zinoti.
QUOTE(vaiku_fabrikas @ 2006 01 13, 12:55)
o galu gale-o ka,jei seimininke tiesiog tikrai nemego aukles ir cia veju prirashe?Kas tada?Apshmeizi zmogu ir taip jo likima "pakoreguoji"....
Nu tikrai truko jau man kantrybe
Yra toks rusiskas posakis: "daleko smotrish a riadom nevidish"
Beje, konkreciai taip ir nesulaukiau atsakymo, tai kur tas draudimas papasakoti apie blogus kito zmogaus darbus? Kur man draudziama parasyti apie bloga aukle? As asmeniskai tokios vietos minetame istatyme neradau.
Beje apie mokescius aukles. Aukle gali dirbti pagal verslo liudijima. Jis kainuoja metams apie 100 litu ir tai yra visi jos mokesciai
QUOTE(vaiku_fabrikas @ 2006 01 12, 15:25)
na,as neturiu omeny,jog sis jusu skyrelis blogas ar pan,bet turetumet susirupinti kad tai gali kai kam isties uzkliuti ir tada turesite.Atsakau i kazkieno komentara-ne,man uzpakalis tikrai nesvyla,neketinau,neketinu ir neketinsiu dirbti aukle.
Tiesiog jei atidziau isiziuretumet i si skyreli,pamatytumet,kad nuomones cia dazniausiai subjektyvios,pletku lygio,nes kalbama zmonems uz nugaru.Jie negali saves nei pateisint,nei isteisint,be to,gryno sutapimo ir atsitiktinumo deka,kai kurie visai to nenusipelne zmones gali netekti darbo,reputacijos.
Tiesiog jei atidziau isiziuretumet i si skyreli,pamatytumet,kad nuomones cia dazniausiai subjektyvios,pletku lygio,nes kalbama zmonems uz nugaru.Jie negali saves nei pateisint,nei isteisint,be to,gryno sutapimo ir atsitiktinumo deka,kai kurie visai to nenusipelne zmones gali netekti darbo,reputacijos.
Na žinai perlenkei.
Mano pateikti duomenys apie JŪRATĘ VIRCINSKAITĘ nera pletku lygio.
Nebent VIEŠO teismo nuosprendi kuri turiu tiek as, tiek kaltininke, tiek antstoliu kontora vadintum 'pletkais'.
Mamos, kurios norėjo įsitikinti ar nepasisamdė netyčia tos pačios Jūratės, į mane kreipėsi ir padėjau išsiaiškinti.
Beje, kaip matei nėra viešai paskelbtas nei asmens kodas, nei gyvenamoji vieta.
Mandros kalbėti kol nesusidūrė su kokia pabaisa, kuri lieka kone pusei paros su tavo išsvajotu, lauktu kūdikėliu
AŠ tik šio skyrelio dėka nepriėmiau vienos auklės savo karalaičio priežiūrai.
O apie tas duomenų apsaugas, tai nereikia čia mums įstatymų kelti. Mokam naudotis ir susirasti tai ko mums reikia (lrs.lt )
AŠ tik šio skyrelio dėka nepriėmiau vienos auklės savo karalaičio priežiūrai.
O apie tas duomenų apsaugas, tai nereikia čia mums įstatymų kelti. Mokam naudotis ir susirasti tai ko mums reikia (lrs.lt )
Na, as nematau nieko blogo, kad tokie "juodieji" aukliu ir vaiku tevu sarasai egzistuoja. Tokie sarasai taip pat egzistuoja kitu saliu forumuose, kur ieskoma aukles ar aukles darbo. Tuose sarasuose irgi ivardinamas asmuo vardu, pavarde, amzius, rase, tautybe, kiek laiko seimoje dirbo, kokiu "shkadu" pridare. Ir atvirksciai yra psl. kur buve vaiku priziuretojos apraso savo blogus patyrimus ar baisius nuotykius vaiko seimoje. NEseniai viename is tokiu psl. perskaiciau vienos 18-metes amerikietes istorija priziurint vaika seimoje, kai seimininkas (teisininkas)pradejo kabinetis prie auklytes, arba, kuomet pati mama labiau rupinasi keturkoju augintiniu nei savo vaiku, o is merginos dirbancios tai seimai reikalaujama atiduoti vaikui visa demesi ir meile ( o si pareiga tai kiek suprantu tevu/motinos)
Taigi, nera ko smerkti tokiusarasu, jei jie atlieka svarbia apsaugine funkcija nuo visokiu nelaimiu ar iskrypimu.
Sekmes ieskant geru aukliu!
Taigi, nera ko smerkti tokiusarasu, jei jie atlieka svarbia apsaugine funkcija nuo visokiu nelaimiu ar iskrypimu.
Sekmes ieskant geru aukliu!
QUOTE(Ramunita @ 2005 12 26, 21:49)
Radiste, kaip ten viskas baigesi?
QUOTE(Brooke @ 2005 12 27, 21:12)
Būt gerai, jei Radistė pati parašytų, kaip jiems te baigėsi.. *****, aš tokia auklę.. Nežinau.. Nu bet tikrai nepaleisčiau taip paprastai. Mažų mažiausiai policijai "zajavą" parašyčiau. Aš suprantu, būna, nukrenta vaikai nuo lovų, kėdžių, ar dar bala žino ko, nugriūna ir taip toliau, bet kad šitaip susitrenktų nuo to, pirmą kart girdžiu Kažkas čia nešvaraus
Va taip ir baigėsi, kad savo mažąją jau vedu į darželį. Paskutiniu metu net rankas tiesia į auklėtoją. Ko nebuvo būnant su aukle. Ir piešia darželyje, ir dainuoja. Kartais nelabai ir namo eiti nori. Tik vat kad tos ligos....
QUOTE(vaiku_fabrikas @ 2006 01 12, 22:37)
jei aukle dirbo "oficialiai"tai ir mokescius turbut "oficialiai "skaiciuot reiketu.O jei reiketu,tai gerb.darbdavys is savo kisenes berods 33 ar net daugiau proc sumoket valstybei,sodrai tures.
Aukles nesamdziau ir matyt nesamdysiu,nes tam yra vaiku darzeliai,kad vaikus priziuretu.O jei vaikai tokie mazi,kad jiem ten negalima,tai kuriu galu vaika gamintis jei pats negali priziuret savo maziuko?
As cia jeigu ka ne piktai,tiesiog mastau.Aisku,buna ivairiu gyvenimo situaciju.Bet yra tokia vaiku rushis"vaikas su raktu ant kaklo",kai vaikystej ji augino aukle,paaugusiam teko paciam savimi rupintis,o atejus paauglystei tevai klausia"ir is kur tu toks atsiradai?!"
As svetimais ir net pazistamais zmonem nepasitikiu,todel savo vaiko niekam ir nepalieku.Tik sesei.
Zodziu,o istatymai man tiesiog patinka.Per daug zmoniu ju nesilaike,todel ir gyvenam dabar tokioj saly kurioj gyvenam.Tad siuos atsiunciau cia tiesiog del tvarkos
nors sunku su jumis cia moteros gincytis,kai jusu cia daug,o as viena protestuoju
tenorejau ispet
Aukles nesamdziau ir matyt nesamdysiu,nes tam yra vaiku darzeliai,kad vaikus priziuretu.O jei vaikai tokie mazi,kad jiem ten negalima,tai kuriu galu vaika gamintis jei pats negali priziuret savo maziuko?
As cia jeigu ka ne piktai,tiesiog mastau.Aisku,buna ivairiu gyvenimo situaciju.Bet yra tokia vaiku rushis"vaikas su raktu ant kaklo",kai vaikystej ji augino aukle,paaugusiam teko paciam savimi rupintis,o atejus paauglystei tevai klausia"ir is kur tu toks atsiradai?!"
As svetimais ir net pazistamais zmonem nepasitikiu,todel savo vaiko niekam ir nepalieku.Tik sesei.
Zodziu,o istatymai man tiesiog patinka.Per daug zmoniu ju nesilaike,todel ir gyvenam dabar tokioj saly kurioj gyvenam.Tad siuos atsiunciau cia tiesiog del tvarkos
nors sunku su jumis cia moteros gincytis,kai jusu cia daug,o as viena protestuoju
tenorejau ispet
As apakus nuo jusu entuziazmo. Turbut neseniai pradejote dirbti teisininke, kad tokius "zygdarbius" darote. Gal tikites paaukstinimo darbe, nesuprantu... Ko gi cia kisates i pliotku skyreli? Manau yra svarbesniu sriciu, kur galite savo komentarus ir istatymus copy-paste. Ir jei jau dirbate, tai nera ko landzioti i supermama. sekmes darbuose...