Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimas - didelis stresas

QUOTE(astoria @ 2010 10 14, 19:35)
Man truputį panašiai buvo. Išsilaikiau egzaminą, grįždama namo dar svarsčiau, kad reiktų radiją mašinai nupirkt smile.gif Pažymėjimo tada dar reikėjo laukti apie 10 dienų. O per tas 10 dienų dingo bet koks noras vairuoti. Net 2 metus už vairo nesėdau. Per kitus 1,5 prisiverčiau bent paryčiais pavažinėti (ir tai ne viena), dabar jau vairuoju smile.gif

svarbiausia - ryztas biggrin.gif Saunuole, kad prisivertet thumbup.gif
As jau savaite vazineju i darba viena. Tiesa, is namu isvaziuoju 7 val., kad maziau automobiliu butu smile.gif . Kazkaip jau nebelabai ir baisu smile.gif Bet... atsirado parkavimosi baime doh.gif Ypac prie prekybos centru, kur daug masinu... Atrodo - nesuvaldysi automobilio is "isimurisi" i kita smile.gif

Idomu, kaip Eurozonai sekasi g.gif Ar dar vis baisu vairuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vetrunge*: 15 spalio 2010 - 06:48
QUOTE(*Vetrunge* @ 2010 10 15, 07:46)
Bet...  atsirado parkavimosi baime  doh.gif Ypac prie prekybos centru, kur daug masinu... Atrodo - nesuvaldysi automobilio is "isimurisi" i kita  smile.gif

Ir šitas jausmas pažįstamas smile.gif Čia turbūt didžiausia mano baimė vairuojant - įbrėžti svetimą mašina, ir net nepastebėti (aišku, tai pastebėtų kokia stebėjimo kamera ar budrus kaimynas unsure.gif )
Atsakyti
Įsitempus būdavau pirmus kartus, vairuoju automatą - man tai stulbinantis atradimas po mechaninės lotuliukas.gif nebebijau kalniukų, tik parkuotis dar baugoka ypač sausakimšoj aikštelėj. bet jaučiu, kad ir ši baimė dings su laiku patobulinus įgūdžius rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, man atrodo,kad vairuoti automobilį turėtų būti malonumas... jei yra baimė, stresas, nerviniai priepoliai, kam save kankinti? Jei žmogus sėsdamas už vairo nepasitiki savo jėgomis, manau kelia pavojų ir sau ir aplinkiniam. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LTindre @ 2010 10 15, 18:10)
Sveikos, man atrodo,kad vairuoti automobilį turėtų būti malonumas... jei yra baimė, stresas, nerviniai priepoliai, kam save kankinti? Jei žmogus sėsdamas už vairo nepasitiki savo jėgomis, manau kelia pavojų ir sau ir aplinkiniam.  unsure.gif

O per didelis pasitikejimas savim,savo jegom nekelia pavojaus?
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 10 15, 18:04)
O per didelis pasitikejimas savim,savo jegom nekelia pavojaus?

Nekalbu apie kelių erelius, kur išokę į automobilį, rodo savo "galimybes". Bet jei atsisėdi už vairo ir spaudi stabdį iki dugno kaskart kelyje pasimaišius musei arba važiuoji įsitempus ir galvodama kaip greičiau pasiekti tikslą, kad tik išlipti iš to prakeikto daikto, tai nemanau, kad suteikia saugumo wink.gif Aišku, kaip sakoma šuo ir kariamas pripranta, bet jei tas pripratimas neateina per kelis mėnėsius, manau išvis neverta "savęs prievartauti".
Atsakyti
Vairavimo stresas tikrai praeina, kai daugiau pavairuoji ir igauni patirties wink.gif
Atsakyti
QUOTE(LTindre @ 2010 10 15, 18:10)
Sveikos, man atrodo,kad vairuoti automobilį turėtų būti malonumas... jei yra baimė, stresas, nerviniai priepoliai, kam save kankinti? Jei žmogus sėsdamas už vairo nepasitiki savo jėgomis, manau kelia pavojų ir sau ir aplinkiniam.  unsure.gif

O jei viešas transportas taip pat nėra malonumas, belieka tik pėsčiomis vaikščioti.
Atsakyti
QUOTE(astoria @ 2010 10 16, 20:04)
O jei viešas transportas taip pat nėra malonumas, belieka tik pėsčiomis vaikščioti.

Dviratis dar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LTindre @ 2010 10 18, 00:23)
Dviratis dar biggrin.gif

Taip taip, dar riedis, paspirtukas, netrukus ir pačiūžos bus kaip tik bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(astoria @ 2010 10 18, 08:07)
Taip taip, dar riedis, paspirtukas, netrukus ir pačiūžos bus kaip tik  bigsmile.gif

Na jei šitos išvardintos priemonės nekelia streso tai kodel ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LTindre @ 2010 10 15, 20:32)
Nekalbu apie kelių erelius, kur išokę į automobilį, rodo savo "galimybes". Bet jei atsisėdi už vairo ir spaudi stabdį iki dugno kaskart kelyje pasimaišius musei arba važiuoji įsitempus ir galvodama kaip greičiau pasiekti tikslą, kad tik išlipti iš to prakeikto daikto, tai nemanau, kad suteikia saugumo wink.gif Aišku, kaip sakoma šuo ir kariamas pripranta, bet jei tas pripratimas neateina per kelis mėnėsius, manau išvis neverta "savęs prievartauti".

Manau ,kad gal tie kurie taip paniskai bijo to vairavimo,tai ir neseda prie vairo,o ypac mieste.Tik idomu kaip tas teises issilaiko taip baisiai bijodami?Nors ka as zinau,as irgi vis dar truputi su baime vairuoju,nors jau greit metai kai teises turiu.Truksta vis dar tos praktikos,nes daznai pasivazinet neturiu galimybiu.
Atsakyti