Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikas gimęs Anglijoje gali gauti UK pasą?

QUOTE(mazhulinka @ 2007 05 19, 11:40)
ne viena toki vaika pazistu. lietuviskai supranta, bet niekada nekalba.

Juk dabar tas UK pasas jokiu privilegiju nesuduoda lygiai tokios pat teises ir su lietuvisku tai kam dar pinigus bereikalo taskyti.
Mano nuomone vaikas turi gauti mamos pilietybe ir vsio...Kaip zekit atsitiko tai lietuviai kur is vokietijos mergaite nuo vokiecio parsiveze (daug per tV rode)mergaite vokiete todel ir atiteko tevui o mama lietuvoi liko nes su tuo vokieciu nebegyveno.
Gal ir baisi situacija bet as visokias galimas situacijas apsvastyciau .....

O lietuviai kurie lietuviskai nesneka - tai tik del tevu kaltes
Kodel atimat is vaiko sia galimybe juk ismoktos kalbos ant peciu nesiot nereikes nuo to blogiau nebus As tai diziuojuosi kad mano vaikis 5 metu budamas 2 kalbas varo
tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo londa: 20 gegužės 2007 - 01:03
QUOTE(londa @ 2007 05 20, 00:00)
O lietuviai kurie lietuviskai nesneka - tai tik del tevu kaltes
Kodel atimat is vaiko sia galimybe juk ismoktos kalbos ant peciu nesiot nereikes nuo to blogiau nebus  As tai diziuojuosi kad mano vaikis 5 metu budamas 2 kalbas varo
tongue.gif

as nesakiau kad nemoka, paskaityk atidziau. supranta, bet nenori sneketi.
Atsakyti
o gal ka nors zinot apie visuos tuos testukus?kur butu galima rast daugiau informacijos?
Atsakyti
Dėl JK pilietybės įgijimo galima registruoti vaiką, kuris per 10 metų nuo savo gimimo nebūdavo išvykęs iš JK daugiau nei 90 dienų per metus. Tokiu atveju vaiko tėvų statusas ir pačio vaiko statusas įtakos registracijai nedaro.

O cia visa info apie visus dokumentus lietuviskai http://www.anglija.l...jimai_leidimai/
Atsakyti
pas mane irgi panasiai...vaikelis gimes gaus anglu pasa,nes tevelis anglas + pavarde bus irgi MB ,nors mes ir nesam susituoke...o as noreciau ,kad ir lietuviska turetu,juk as tai lietuve lithuania.gif ir uosviai(busimieji) stebisi kaip cia lietuvele musu nesutinka antra pasa duoti,vaikas tai 50/50 bus g.gif o ir kalbeti lietuviskai tikrai pasistengsiu mokinti ir i gimtine tempsiuos kada netingesiu notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2007 05 19, 08:40)
ne viena toki vaika pazistu. lietuviskai supranta, bet niekada nekalba.

O man tai isvis keista kad toks mazas kalba g.gif Liniuote rodo kad jam tik 5 men..
Atsakyti
na stai siandien mano kudikis gavo UK pasa thumbup.gif
mes abu (tevai) lietuviai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linasky @ 2007 06 27, 10:00)
pas mane irgi panasiai...vaikelis gimes gaus anglu pasa,nes tevelis anglas + pavarde bus irgi MB ,nors mes ir nesam susituoke...o as noreciau ,kad ir lietuviska turetu,juk as tai lietuve  lithuania.gif ir uosviai(busimieji) stebisi kaip cia lietuvele musu nesutinka antra pasa duoti,vaikas tai 50/50 bus  g.gif o ir kalbeti lietuviskai tikrai pasistengsiu mokinti ir i gimtine tempsiuos kada netingesiu  notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif

4u.gif pas mum lygiai tas pats,abu vaikai turi angliskus pasus,kadangi tevelis irgi turi ir beje abieju vaiku pavardes tevo,esame susituoke bet pase mano pavarde lietuviska.o del dvigubos pilietybes tai dar nera isigaliojes toks istatymas-berods jis yra dar tik svarstomas. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(trylika @ 2007 09 13, 17:36)
na stai siandien mano kudikis gavo UK pasa  thumbup.gif
mes abu (tevai) lietuviai  mirksiukas.gif

thumbup.gif sveikinimai!!!
ziuriu musu mergikes gime labai panasiu laiku wub.gif
Atsakyti
sveikos mamytes is uk...pati esu is siaures airijos bet cia tas pats kaip ir uk.esu nescia jau 25sav ir mane kankino ta pati nuojauta kaip del piletybes seip legaliai cia jau gyvenu ir dirbu 3.3m o vyras 4m tai man tas aktuolu buvo susizinoti.tai as paskambinau i lietuvos ambasada airijoje ji atstovauja ir pietu airijos respublikai ir siaures airijai.man pasake kad uk nelabai linkusi dalinti piletybes uzsenieciams ir tu tik pagimdzius gauni lt gimimo liudijima ta prasme kai vaikas gimsta tau ligaskei isduoda toki liudijima o su juo ir su abieju tevu pasais reikia varyti i ambasada(mano atveju i dublina) ir ten issiimti kelionini pasa ir gimimo liudijima.tada jei vaikas kai jam sukaks 165 metu vis dar uk gyvena tada jis gales pasirinkti koki pasa piletybe nori...tai va tiek lotuliukas.gif klauskite nesidrovekite biggrin.gif seip gal daugiau mamyciu yra is siaures airijos sitam forume? schmoll.gif
Atsakyti
tas tai taip,taciau mano atveju-vaikas gavo UK pasa,nes as gyvenu cia legaliai 8 metai ir turiu identity leave to remain ax.gif beliko pusmetis iki kol pati irgi turesiu uk pasa
Atsakyti
Na tiek infos gavau - galva svaigsta!!! Man uz poros savaiciu gimdyt Londone. mano vyras latvis.pavarde mergaite gaus jo.bet vat kokie klausymai: mergaites galune (kaip ir lituvoje) skiriasi. ta prasme vyro pavarde baigiasi -nis,o mergaites turi buti -ne. ar taip yra daroma cia? bijom kad ne priregistruotu vyriska pavarde.
o antras dalykas,vyro pavardeje yra raide "š". Bet tokios raides nera anglu kalboje. Tai kaip ja registruoti? As kiek suprantu,mum teks visu pirma eiti i register office.Ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(irinkalit @ 2007 10 12, 11:44)
Na tiek infos gavau - galva svaigsta!!! Man uz poros savaiciu gimdyt Londone. mano vyras latvis.pavarde mergaite gaus jo.bet vat kokie klausymai: mergaites galune (kaip ir lituvoje) skiriasi. ta prasme vyro pavarde baigiasi -nis,o mergaites turi buti -ne. ar taip yra daroma cia? bijom kad ne  priregistruotu vyriska pavarde.
o antras dalykas,vyro pavardeje yra raide "š". Bet tokios raides nera anglu kalboje. Tai kaip ja registruoti? As kiek suprantu,mum teks visu pirma eiti i register office.Ar ne taip?

del galunes kokia turi but,tokia ir duokit..musu gi liet. pavardes irgi -mergaitem -aites ytes -utes prisideda.nieko jie nesigincija,zino,kad uzsinieciu pavardes kitokios ir kitaip sudaromos..del š-tai rasys tik s manau..musiskeje pavardeje yra ū ,tai rasyta u ....gyvent netrukdo rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti