Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikas gimęs Anglijoje gali gauti UK pasą?

QUOTE(Catty @ 2012 11 17, 12:36)
O reikejo kokiu papildomu dokumentu darant lietuviska pasa? Daugiau nei isverstra  ir su apostile gimimo sertifikato?

Mes vis galvojam ar reik to LT paso vaikui, viena turi, svarbu, kad keliaut galim. Be to kiek zinau yra istatymas naujas, vaikai gime po 2011 ir turintis dvi pilietybes, viena is ju lietuviska, tai kai sukaks 21 metai tures pasirinkti pasilikt lietuviska ar ne.  Aiksu kol mano lialkai sueis tie 21 dar daug tie istatymai keisim, bet kiek dabar skaiciau lygtais toks isleistas g.gif

Taip,jus teisi-iki 21 metu tures rinktis.Tik as kazkaip galvoju,o gal labiau tikiuosi,kad iki to laiko istatymai bus pasikeite ir bus galima tureti dvi.O jei ne,nu ka gali zinoti koks gyvenimas bus,gal vertes kazkuria viena pasilikti.Man kai buvo 21 britiskas pasas butu labai pagelbejes ax.gif
del dokumentu,tai jie tik dar paprase sekanti karta atvezti kokia laiska nuo kada vaikui suteikta britu pilietybe ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2012 11 16, 21:51)
O as gyvenu 10 metu,na ir ka?

Cituoju is http://www.ukba.home...fyingterritory/

If you were born in the UK or a qualifying territory

If you were born in the UK on or after 1 January 1983

If you were born in the UK on or after 1 January 1983, you are a British citizen if at the time of your birth one of your parents was:
a British citizen; or
legally settled in the UK.
Since 30 April 2006, EEA citizens are automatically considered free of a time limit under the Immigration Rules after they have exercised their Treaty rights for any continuous 5-year period. After 5 years, they automatically receive permanent residence status. They no longer need to apply for indefinite leave to remain.

o tai taip iseina as savo mazylei irgi galiu iskart british pilietybe prasyt ir pasa daryt?

mano vyresnelei 4 metukai, bet mes lietuviska darem nes galvojom kad neduos british. o mazylei 2 menesiai dar netvarkom dokumentu, tik angliska gim liudijima issieme.
abu lietuviai esam

UK abu gyvenam ir dirbam nuo 2006
Papildyta:
If you were born in the UK between on or after 30 April 2006 to parents who were EEA citizens, you are not a British citizen unless one of your parents had permanent residence status before the date of your birth. However, you may be able to register as a British citizen if one of your parents later gets indefinite leave to remain

tai kaip cia suprast? vistik reikia mums indefinite leave to remain susitvarkyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštanka: 19 lapkričio 2012 - 13:34
QUOTE(Kaštanka @ 2012 11 19, 12:37)
o tai taip iseina as savo mazylei irgi galiu iskart british pilietybe prasyt ir pasa daryt?

mano vyresnelei 4 metukai, bet mes lietuviska darem nes galvojom kad neduos british. o mazylei 2 menesiai dar netvarkom dokumentu, tik angliska gim liudijima issieme.
abu lietuviai esam

UK abu gyvenam ir dirbam nuo 2006
Papildyta:
If you were born in the UK between on or after 30 April 2006 to parents who were EEA citizens, you are not a British citizen unless one of your parents had permanent residence status before the date of your birth. However, you may be able to register as a British citizen if one of your parents later gets indefinite leave to remain

tai kaip cia suprast? vistik reikia mums indefinite leave to remain susitvarkyt?

Na taip iseina smile.gif
Tik turit turet kaip tuos penkis metus irodyt.As jiem siunciau savo penkiu metu p45 ir dar keliu menesiu statementus,kad padengt laika nuo vasario iki balandzio.

Jusu pacituota istrauka jei vaikutis gimes nuo 2000 m iki 2006,tai pilietybes vaikutis vien tik gimes neigauna,nebent tevai turi ta "indefinite leave to remain".Nezinau tu visu plonybiu,bet pastoviam rezidentui reikia tam tikra laika legaliai isbuti ir isdirbti.Anais laikais kai reikedavo vizu,paprastai tas lengviausia budavo self employed'am ar susituokus su britu pilieciu.Na aisku dar ir studentai,bet jei legaliai,tai jie tik 20 val gali dirbti.

Kadangi mes EU mums nieko nereikia tvarkytis mirksiukas.gif

If you are a European Economic Area (EEA) national or a Swiss national or the family member of such a person, you will automatically have permanent residence status if you have exercised EEA free-movement rights in the United Kingdom for a continuous five-year period ending on or after 30 April 2006. You do not have to apply for leave to remain.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 19 lapkričio 2012 - 15:06
Sveikos mamos, reiktu jusu patarimo, kurios jau darete vaikuciui britiska pasa. As dabar kaip tik pildau savo pupai anketa pasui gauti. Kokiu dokumentu tiksliai reikia?
As pasiruosus savo ir jos pasus (ji turi LT pasa, bet gimus cia), nuotraukas, P60, dar 3men banko st. Dabar klausimas, ar reikia siusti jos gimimo liudijima ir santuokos liudijima?

aciu 4u.gif
Atsakyti
oho, as paziurejau katik uk border agency websaite, kad man uz abu vaikus virs 800 svaru kainuos tas application. ohmy.gif as galvojau bus nemokamai.
https://apply.ukba.h...LEAR_STATE=true
tai kol kas gal paliksiu kaip yra..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštanka: 20 lapkričio 2012 - 18:10
QUOTE(Kaštanka @ 2012 11 20, 17:10)
oho, as paziurejau katik uk border agency websaite, kad man uz abu vaikus virs 800 svaru kainuos tas application. ohmy.gif as galvojau bus nemokamai.
https://apply.ukba.h...LEAR_STATE=true
tai kol kas gal paliksiu kaip yra..

is kur jus tokias sumas traukiat? blink.gif
as uz viska sumokejau berods 56 svarus : uz application £46 ir special delivery paste.Ir viskas,nei cento daugiau.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2012 11 20, 17:23)
is kur jus tokias sumas traukiat? blink.gif
as uz viska sumokejau berods 56 svarus : uz application £46 ir special delivery paste.Ir viskas,nei cento daugiau.

tai paspauskit ant mano duotos nuorodos. ir ten parasyta.

nebent as ne ta forma pasirinkau.
Papildyta:
application for registration of a child under 18 as a british citizen - MN1 forma.

tada pasakykit kokia jus forma pildet? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštanka: 20 lapkričio 2012 - 18:36
QUOTE(Kaštanka @ 2012 11 20, 17:28)
tai paspauskit ant mano duotos nuorodos. ir ten parasyta.

nebent as ne ta forma pasirinkau.
Papildyta:
application for registration of a child under 18 as a british citizen - MN1 forma.

tada pasakykit kokia jus forma pildet? g.gif

As nezinau formos numerinio pavadinimo,nepamenu...bet ja galite pasiimti bet kuriame post office.Sicia as kaip suprantu jus prasytumete pilietybes vaikui,ko jums nereikia nes :cituoju ...

child born in the UK to parents one or both of whom are
• British citizens, or
• are settled in the UK at the time the child is born, or
• members of the UK armed forces
is automatically a British citizen otherwise than by descent and does not need to be registered

Jums reikia formos pasui,o jos application kainuoja 46 svarus.

https://www.gov.uk/g...n-you-can-apply
Atsakyti
aha supratau. aciu labai jums! mazylei mano tinka tada.

o kaip del vyresneles, kuri jau lietuvos piliete bet gimusi cia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštanka: 20 lapkričio 2012 - 19:04
QUOTE(Kaštanka @ 2012 11 20, 18:04)

Va del vyresneles tai klausimas g.gif Ta pati taisykle kaip jaunelei tikrai negalioja,nes ji gime du metus po jusu atvykimo ribos.
Nebent su ta mintim,kad visa seima pastovus rezidentai,jaunele jei uk gautu...na suprantat :)gal kuri mergaite tvarkius su maziau laiko cia atsilieps.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 20 lapkričio 2012 - 19:26
QUOTE(Kaštanka @ 2012 11 20, 18:04)

Tiesa,ar zinot,kad vyresnele igaudama british pilietybe lietuviska praras?
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2012 11 20, 19:24)
Tiesa,ar zinot,kad vyresnele igaudama british pilietybe lietuviska praras?

taip, zinau. bet jei mazyle bus british tai ir didzioji tegul. reikes pasidomet kaip jos atveju daryt
Atsakyti