QUOTE(BooMe @ 2006 01 22, 19:22)
na man sitas klausimas irgi aktualus nes ruosiuosi gimdyti UK. Na viena drauge lietuve pries kelis menesius pagimde leliuka, tai is jos juoktis pradejo koks dar UK pasas jei abu tevai lietuviai
nu nezinau as ir kiek domejausi tai vaikas gauna lietuviska pasa
nebent vienas is tevu anglas. na bet dar reikia pasidometi
Jurgitak55 jei suzinosi ka nors naujo, pranesk
Sveiki,
reikia labai gerai visus istatymus isiskaityti ir tada zinosite. Va mano dukros gavo Britiskus pasus rugsejo menesi, jos abi gimusios cia, nei as nei mano vyras neturime UK paso. Jei gyvenote IR DIRBOTE UK 5 metus iki vaiko gimimo jus automatiskai igijote UK permanent residence, jei taip tai vaikai gime gali gaut UK pasus. Reikes irodyti ta 5 metu resdencija parodant 5 P60's.
As ejau per pasu poskiri kad gaut per savaite, o ne per pasta siunciau nes ten bus dar klausimu ivairiu tai lengviau jei su zmogum sneki. Londone pasu skyrius yra prie Victorijos stoties. Kai nuejau sako akd mano 2004/2005 metu pagal P60 buvo mazos ir jie sako reikia irodymo kad negavau jokiu pasalpu. Tai gavau laiska is departament for work and pensions, kad niekada nuo 2004 negavau jokiu pasalpu ir su 5 x P60 gavau vaikam UK pasus. viskas imanoma, tik reikia zinoti istatymus.
tik lazkaip keista kad vaikai britai o tevai ne
Papildyta:
QUOTE(salomeja007 @ 2010 10 16, 13:26)
Sveikos mamikes
,
As jau antra karta su jais duoduos, esme tame kad as cia jau nuo 2004metu bet neturejau kaip irodyti ,irodymai prasdideda tik nuo 2005metu, pirma karta atmete atseit la la la to ano, gavau rezidenta vien tam ji tvarkiaus kad vaikui del to paso ( kaip jie man aiskino irodymas), dabar vel issiunciau atsiuncia atgal, sako irodyk kad 5metus pries vaiko gimima gyvenai ( jau dabar ir rezidento negana), tai sukroviau viska ka turejau,parasiau kad as cia dar anksciau o kaip ta irodyti? ana karta ji liepe man skambinti i DWP ir prasyt statement'o kad as neprasius pasalpu ta perioda, ten pasukus jos sako - atsigauk, tokiu neisduodam dalyku,jau istikro man tos formos formeles tai spek pildyt, aisku ir praktikos daug.bet dar vienas pastebejimas- pas koki darbuotoja i rankas paklius forma, vienas bus labai skrupulingas ir visko prasys nuo a iki z, o kitas manys ai tiek to, nei tu pirma nei paskutine .( labai isbandytas reikalas) Na bet as vistiek duosiuos tol kol gausiu . Sekmes ir Jums mamytes
Gavau ta laiska i departament for work and pensiosn per 2 darbo dienas, viska duoda. Paskambinau telefonu ir sako ateis per 10 darbo dienu, dar atsiprase kad jie gali tik 2nd class siusti, bet atejo epr dvi diena. Skambink dar karta!