Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikas gimęs Anglijoje gali gauti UK pasą?

QUOTE(uk-girl @ 2010 09 22, 11:25)
To prisegto man asmeniskai neteko matyti,(teko biski kitoki, bet su laiku gal dizainas pasikeite) bet PR atrodo kitaip ir neturi galiojimo datos...nes yra permanent/pastovus...jums reike kartu butinai pildyti ir jei vyras visus 5 metus isdirbes, tai reke yrodyti...ir pilnai islaike seima..tuomet tai kad jus nedirbot nemaisys... smile.gif beje reikes siusti visos seimos pasus kartu ir vaiku (galiojancius) ir gimimo liudijimus...

VA tame ir problema kad pas dukra baigesi pasas o sunus is vis dar neturi ..tikiuosi gim liudijimai tiks ,bet siaip jei uzskaitys kaip seima kartu tai thumbup.gif dekui uz info 4u.gif 4u.gif 4u.gif ten biskiuka tas dokumentas naujasnis ,bet visa kita taip pat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*weita* @ 2010 09 22, 11:33)
VA tame ir problema kad pas dukra baigesi pasas o sunus is vis dar neturi ..tikiuosi gim liudijimai tiks ,bet siaip jei uzskaitys kaip seima kartu tai  thumbup.gif  dekui uz info  4u.gif  4u.gif  4u.gif  ten biskiuka tas dokumentas naujasnis ,bet visa kita taip pat  4u.gif

Gimimo liudijimu reike butinai sisuti bet ju tik neuztenka, reikalauja galiojancio asmens dokumento paso arba id korteles, ar tai kitos formos patvirtinacios asmenybe su nuotrauka, yra tel no kur galima pasiskambinti jei kyla klausimu...i e-mail nieko tikslaus neatraso neverta rasyt...sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uk-girl @ 2010 09 22, 12:26)
Gimimo liudijimu reike butinai sisuti bet ju tik neuztenka, reikalauja galiojancio asmens dokumento paso arba id korteles, ar tai kitos formos patvirtinacios asmenybe su nuotrauka, yra tel no kur galima pasiskambinti jei kyla klausimu...i    e-mail nieko tikslaus neatraso neverta rasyt...sekmes  smile.gif

aiskumelis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamikes smile.gif,

As jau antra karta su jais duoduos, esme tame kad as cia jau nuo 2004metu bet neturejau kaip irodyti ,irodymai prasdideda tik nuo 2005metu, pirma karta atmete atseit la la la to ano, gavau rezidenta vien tam ji tvarkiaus kad vaikui del to paso ( kaip jie man aiskino irodymas), dabar vel issiunciau atsiuncia atgal, sako irodyk kad 5metus pries vaiko gimima gyvenai ( jau dabar ir rezidento negana), tai sukroviau viska ka turejau,parasiau kad as cia dar anksciau o kaip ta irodyti? ana karta ji liepe man skambinti i DWP ir prasyt statement'o kad as neprasius pasalpu ta perioda, ten pasukus jos sako - atsigauk, tokiu neisduodam dalyku,jau istikro man tos formos formeles tai spek pildyt, aisku ir praktikos daug.bet dar vienas pastebejimas- pas koki darbuotoja i rankas paklius forma, vienas bus labai skrupulingas ir visko prasys nuo a iki z, o kitas manys ai tiek to, nei tu pirma nei paskutine .( labai isbandytas reikalas) Na bet as vistiek duosiuos tol kol gausiu . Sekmes ir Jums mamytes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BooMe @ 2006 01 22, 19:22)
na man sitas klausimas irgi aktualus nes ruosiuosi gimdyti UK. Na viena drauge lietuve pries kelis menesius pagimde leliuka, tai is jos juoktis pradejo koks dar UK pasas jei abu tevai lietuviai  blink.gif  g.gif  nu nezinau as ir kiek domejausi tai vaikas gauna lietuviska pasa  smile.gif  nebent vienas is tevu anglas. na bet dar reikia pasidometi  mirksiukas.gif
Jurgitak55 jei suzinosi ka nors naujo, pranesk  ax.gif

Sveiki,

reikia labai gerai visus istatymus isiskaityti ir tada zinosite. Va mano dukros gavo Britiskus pasus rugsejo menesi, jos abi gimusios cia, nei as nei mano vyras neturime UK paso. Jei gyvenote IR DIRBOTE UK 5 metus iki vaiko gimimo jus automatiskai igijote UK permanent residence, jei taip tai vaikai gime gali gaut UK pasus. Reikes irodyti ta 5 metu resdencija parodant 5 P60's.
As ejau per pasu poskiri kad gaut per savaite, o ne per pasta siunciau nes ten bus dar klausimu ivairiu tai lengviau jei su zmogum sneki. Londone pasu skyrius yra prie Victorijos stoties. Kai nuejau sako akd mano 2004/2005 metu pagal P60 buvo mazos ir jie sako reikia irodymo kad negavau jokiu pasalpu. Tai gavau laiska is departament for work and pensions, kad niekada nuo 2004 negavau jokiu pasalpu ir su 5 x P60 gavau vaikam UK pasus. viskas imanoma, tik reikia zinoti istatymus.
tik lazkaip keista kad vaikai britai o tevai ne smile.gif
Papildyta:
QUOTE(salomeja007 @ 2010 10 16, 13:26)
Sveikos mamikes smile.gif,

As jau antra karta su jais duoduos, esme tame kad as cia jau nuo 2004metu bet neturejau kaip irodyti ,irodymai prasdideda tik nuo 2005metu, pirma karta atmete atseit la la la to ano, gavau rezidenta vien tam ji tvarkiaus kad vaikui del to paso ( kaip jie man aiskino irodymas), dabar vel issiunciau atsiuncia atgal, sako irodyk kad 5metus pries vaiko gimima gyvenai ( jau dabar ir rezidento negana), tai sukroviau viska ka turejau,parasiau kad as cia dar anksciau o kaip ta irodyti? ana karta ji liepe man skambinti i DWP ir prasyt statement'o kad as neprasius pasalpu ta perioda, ten pasukus jos sako - atsigauk, tokiu neisduodam dalyku,jau istikro man tos formos formeles tai spek pildyt, aisku ir praktikos daug.bet dar vienas pastebejimas- pas koki darbuotoja i rankas paklius forma, vienas bus labai skrupulingas ir visko prasys nuo a iki z, o kitas manys ai tiek to, nei tu pirma nei paskutine .( labai isbandytas reikalas)  Na bet as vistiek duosiuos tol kol gausiu . Sekmes ir Jums mamytes  biggrin.gif

Gavau ta laiska i departament for work and pensiosn per 2 darbo dienas, viska duoda. Paskambinau telefonu ir sako ateis per 10 darbo dienu, dar atsiprase kad jie gali tik 2nd class siusti, bet atejo epr dvi diena. Skambink dar karta!
Atsakyti
ir ,jeigu keiciate vaiko pasa is lietuvisko i angliska kainuos apie 600£ (naturalisation 500£ + angliskas pasas 45£ + pasto islaidos ,kainos gali skirtis keliais £)
Atsakyti
QUOTE(PetryteN17 @ 2011 11 04, 00:05)
Tai gavau laiska is departament for work and pensions, kad niekada nuo 2004 negavau jokiu pasalpu ir su 5 x P60 gavau vaikam UK pasus. viskas  imanoma, tik reikia zinoti istatymus.

As kaip tik skaitineju ju puslapi. Kaip irodymas,kad dirbote visus 5 metus jie raso galima pateikti laiska is darbdavio. Idomu ar kas nors bande praktikoje?
Niekur nerandu keliu P60
Cia is UK Border Agency puslapio:

Evidence of exercising treaty rights for five years
We require evidence to cover the relevant five-year period. You should provide:

P60 tax certificates; or;
an employer's letter confirming employment; or
a benefits letter confirming job seekers' allowance claimed; or
a benefits letter confirming incapacity benefit claimed; or
documentary evidence confirming pension received.

Atsakyti
QUOTE(Amaka @ 2011 11 04, 11:13)
As kaip tik skaitineju ju puslapi. Kaip irodymas,kad dirbote visus 5 metus jie raso galima pateikti laiska is darbdavio. Idomu ar kas nors bande praktikoje?
Niekur nerandu keliu P60
Cia is UK Border Agency puslapio:

Evidence of exercising treaty rights for five years
We require evidence to cover the relevant five-year period. You should provide:

P60 tax certificates; or;
an employer's letter confirming employment; or
a benefits letter confirming job seekers' allowance claimed; or
a benefits letter confirming incapacity benefit claimed; or
documentary evidence confirming pension received.

Galima ir darbdavio, mano vienas P60 jiems netiko tai liepe atnesti laiska is darbdavio, bet jau ten nebedirbau ir tikrai nesiruosiau eiti pas buvusi darbdavi prasyt P60 tai sake galiu paskabinti i Inland Revenue ir gauti laiska is ju patvirtinancia kad tais ir tais metais dirbau ir mokejau taxus. Man reikejo tik uz vienus finansinius metus, tai jie graziai viska parase ir gavau ta laiska per kokias 4 dienas. Ten buvo parasyti darbdaviai, kiek pinigu ismoketa ir kiek mokesciu sumoketa.
Papildyta:
QUOTE(liomi @ 2011 11 04, 09:07)
ir ,jeigu keiciate vaiko pasa is lietuvisko i angliska kainuos apie 600£ (naturalisation 500£ + angliskas pasas 45£ + pasto islaidos ,kainos gali skirtis keliais £)

Naturalisation vaikui £540, jei tuo paciu metu dviem vaikams darai tai £810, kiekvienas po to papildomas vaikas £270.

Vaikiskas pasas £49, bet kiek zinau iki 6 savaiciu kol ji padaro pastu, mes ejom skubos tvarka per pati pasu poskiri londone tai pirmadieni vakare pridavem (jie iki 9 vakaro dirba) o penktadieni jau kurjeris atveze, kainavo £96.50 uz kiekviena pasa plius £3 svarai kad dokumentus (gimimo liudijimus) grazintu saugiai, jei nemoki tada issiuncia 2nd class
Atsakyti
QUOTE(PetryteN17 @ 2011 11 04, 10:31)
Galima ir darbdavio, mano vienas P60 jiems netiko tai liepe atnesti laiska is darbdavio, bet jau ten nebedirbau ir tikrai nesiruosiau eiti pas buvusi darbdavi prasyt P60 tai sake galiu paskabinti i Inland Revenue ir gauti laiska is ju patvirtinancia kad tais ir tais metais dirbau ir mokejau taxus. Man reikejo tik uz vienus finansinius metus, tai jie graziai viska parase ir gavau ta laiska per kokias 4 dienas. Ten buvo parasyti darbdaviai, kiek pinigu ismoketa ir kiek mokesciu sumoketa.
Papildyta:
Naturalisation vaikui £540, jei tuo paciu metu dviem vaikams darai tai £810, kiekvienas po to papildomas vaikas £270.]

Aciu 4u.gif reiks pasiskambinti, nes as pirmu metu ir nerandu doh.gif O tai reikia daryti ta naturalisation ar ne?? Jei pagal tuos 5 metus pasas priklauso?
Atsakyti
QUOTE(Amaka @ 2011 11 04, 11:44)
Aciu 4u.gif reiks pasiskambinti, nes as pirmu metu ir nerandu doh.gif O tai reikia daryti ta naturalisation ar ne?? Jei pagal tuos 5 metus pasas priklauso?

Priklauso kada gime vaikas, as pradejau dirbti cia Birzeli 2004 tai 5 metai suejo Birzeli 2009, tada gavosi automtiska residencija. Dukra gime Lapkriti 2009 o kita liepa 2011, abi su britiskais pasais be naturalisation. jei pirmoji pvz butu gimus kol nebuvo sueje tie 5 metai (sakykim 2008 metais) tai butu reikeje daryti ta naturalisation, bet nezinau ar buciau darius nes nesamoningos kainos.
Atsakyti
mes cia jau daug daugiau nei 5 metai.dukra gime 2007 m,nors vyras jau tada 5 metus buvo uk ,bet dar negaliojo istatymas, leidziantis isbuti 5 metus ir gauti pilietybe.todel ji gavo lietuviska ,o veliau tvarkemes naturalisation.

taip,kaina didele,beto ,daug dokumentu pildyti ir viski nauju prase ,zodziu- daug reikalu ,taciau padaroma.dvynukai gavo pasus be jokiu problemu ,po savaites nusiuntus dokumentus,be naturalisation.

kadangi esam britu tevai,valstybe, gindama savo piliecius ,gina ir ju tevus (kalbu apie galima isstojima uk is es )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liomi: 04 lapkričio 2011 - 14:44
QUOTE(PetryteN17 @ 2011 11 04, 12:49)
Priklauso kada gime vaikas, as pradejau dirbti cia Birzeli 2004 tai 5 metai suejo Birzeli 2009, tada gavosi automtiska residencija. Dukra gime Lapkriti 2009 o kita liepa 2011, abi su britiskais pasais be naturalisation. jei pirmoji pvz butu gimus kol nebuvo sueje tie 5 metai (sakykim 2008 metais) tai butu reikeje daryti ta naturalisation, bet nezinau ar buciau darius nes nesamoningos kainos.

Pas mane 4,5 metu gaunasi doh.gif

Zinau kad ne vietoj, bet noriu paklausti apie suaugusius? Ar mums reikalingas tas egzaminas 'Life in uk'? Nes kazkur esu skaiciu prie reikalavimu EU pilieciams nieko nebuvo uzsiminta apie egzamina mastau.gif
Atsakyti