Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikas gimęs Anglijoje gali gauti UK pasą?

QUOTE(Rico @ 2008 04 25, 11:49)
4u.gif Visi mazi vaikai grazus smile.gif o ir vardai prigyja... Kiek man sake mano gimines, tai kad Ricardo nelabai jiem  blush2.gif  tipo sunkus vardas, dar dvi r... bet kokiu Vejeliu ir nepavadinsi, kaip uzaugus reiks su tokiu vardu buti. Tegu galvoja ka nori.
O kur tu tuos bilietus radai? turbut su Ryanair, ten tau arciau. Man tai neapsimoka su Ryanair, ar is Stanstead, puse dienos iki ten grustis, dar paskui i Vilniu is Kauno... O cia iki Gatwick man puse valandos.
Del tu popieriu tai as irgi... vis reiks... ir vis kita diena, nes sindien kazka darau...  blush2.gif As ambasadoj geguzes pabaigoj turiu paskirta laika, tai vis ziuriu ar vaziuot Lietuvon ar ne... niekaip nenusprendziu...

Su Ryanair nes man Stanstedas 40min arba traukiniu arba autobusu o beto as Kauniete. Jau kita savaite pradesim nesti dokumentus.
Panasiai cia pas mus. Abi atvaziavom pries beveik 5 metus liepos men ir as uz tave vyresne net 12 dienu ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Gal kas daretes vaikui pasa per ambasada cia Londone? musu tetis ne lietuvis ir turi uzsienietiska pasa. Norejau paklausti ka ten toj ambasadoj tevo pase tikrina? Mat jo pasas tai tikras, bet jam atvykti i sia sali reik vizos, kurios pase nera. kaip manot nekils del to prodlemu? ir kokio jam ten dokumento reikia is jo salies ambasados?
Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Sveika,
kiek man ambasadoj aiskino, jiem nesvarbu tecio legalumas (ar nelegalumas) UK, jiem reikia ID su nuotrauka, kad galetu identifikuoti kas tai per zmogus, ir tam dokumente reikalinga pilietybe.
Is jo ambasados reikia patvirinimo, kad vaikas negavo tos salies pilietybes.
Jei netingi pasiskaityk sia tema nuo, man atrodo 7 ar 9 psl, dabar neturiu laiko placiau - zuikis serga verysad.gif tai miega tai vemia ir temperatura... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2008 04 29, 15:17)
Sveika,
kiek man ambasadoj aiskino, jiem nesvarbu tecio legalumas (ar nelegalumas) UK, jiem reikia ID su nuotrauka, kad galetu identifikuoti kas tai per zmogus, ir tam dokumente reikalinga pilietybe.
Is jo ambasados reikia patvirinimo, kad vaikas negavo tos salies pilietybes.
Jei netingi pasiskaityk sia tema nuo, man atrodo 7 ar 9 psl, dabar neturiu laiko placiau - zuikis serga  verysad.gif tai miega tai vemia ir temperatura...  verysad.gif

Vargsas zuikis verysad.gif . Sveikatos tau 4u.gif
Tikriausiai rota virusas kad vemia ir temperatura.
Atsakyti
Aciu Rico uz info ir sveikit 4u.gif
As kalbejau siandien su LT ambasada ir man nieko neminejo apie dokumentus is tetcio ambasados. Sake kad tetis parasytu pareiskima, jog NORI IR SUTINKA kad jo vaikas gautu LT pilietybe, ir kad NESIKREIPE IR NESIKREIPS kad vaikas gautu jo salies pilietybe - patvirtinti notariskai, paskui uzdeti ta apostile ir isversti i lietuviu kalba, taipogi sake kad su tetcio pasu galiu ateiti. Viskas ne taip jau sudetingai ir skambejo, bet kai paskaitinejau sia tema, bijau kad gal viskas ne taip paprasta kaip atrodo.

Atsakyti
QUOTE(mamukas06 @ 2008 04 29, 15:49)
Aciu Rico uz info ir sveikit  4u.gif
As kalbejau siandien su LT ambasada ir man nieko neminejo apie dokumentus is tetcio ambasados. Sake kad tetis parasytu pareiskima, jog NORI IR SUTINKA kad jo vaikas gautu LT pilietybe, ir kad NESIKREIPE IR NESIKREIPS kad vaikas gautu jo salies pilietybe - patvirtinti notariskai, paskui uzdeti ta apostile ir isversti i lietuviu kalba, taipogi  sake kad su tetcio pasu galiu ateiti. Viskas ne taip jau sudetingai ir skambejo, bet kai paskaitinejau sia tema, bijau kad gal viskas ne taip paprasta kaip atrodo.

Jei darysit pasa per ambasada tai ne problema kad ir ko truks, bet jei Lietuvoj esi, o truksta dokumento kai tetis sau sedi UK cia jau problema, nes niekaip negali gryzti su vaiku ir viskas uzsitesia.
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2008 04 29, 15:37)
Jei darysit pasa per ambasada tai ne problema kad ir ko truks, bet jei Lietuvoj esi, o truksta dokumento kai tetis sau sedi UK cia jau problema, nes niekaip negali gryzti su vaiku ir viskas uzsitesia.

nu jo zinoma, kad darantis LT tu rizikuoji daugiau, nes gali ten strigti ir pusei metu. O darantis per ambasada, idomu, mano pasa jie iskarto grazins ar paims su visais dokumentais? g.gif nes tevo pasa sake tik kopija pasidarys ir grazins. As tai tik birzelio gale i ambasada eisiu, tai noriu iki to laiko viska pilnai susitvarkyti, kad visus dokumnetus vienu kartu pristatyti.
Atsakyti
QUOTE(mamukas06 @ 2008 04 29, 16:45)
nu jo zinoma, kad darantis LT tu rizikuoji daugiau, nes gali ten strigti ir pusei metu. O darantis per ambasada, idomu, mano pasa jie iskarto grazins ar paims su visais dokumentais?  g.gif  nes tevo pasa sake tik kopija pasidarys ir grazins. As tai tik birzelio gale i ambasada eisiu, tai noriu iki to laiko viska pilnai susitvarkyti, kad visus dokumnetus vienu kartu pristatyti.

Nereikes jiems tavo paso, gal tik kopija paims ir tau atiduos.
Atsakyti
aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2008 04 29, 14:38)
Vargsas zuikis  verysad.gif . Sveikatos tau  4u.gif
Tikriausiai rota virusas kad vemia ir temperatura.

QUOTE(mamukas06 @ 2008 04 29, 14:49)
Aciu Rico uz info ir sveikit  4u.gif
As kalbejau siandien su LT ambasada ir man nieko neminejo apie dokumentus is tetcio ambasados. Sake kad tetis parasytu pareiskima, jog NORI IR SUTINKA kad jo vaikas gautu LT pilietybe, ir kad NESIKREIPE IR NESIKREIPS kad vaikas gautu jo salies pilietybe - patvirtinti notariskai, paskui uzdeti ta apostile ir isversti i lietuviu kalba, taipogi  sake kad su tetcio pasu galiu ateiti. Viskas ne taip jau sudetingai ir skambejo, bet kai paskaitinejau sia tema, bijau kad gal viskas ne taip paprasta kaip atrodo.

Dekui 4u.gif buvom A&E, grizom po 2 - temperatura l. auksta, staigiai pakyla (kai nuvaziavom pamatavo buvo 37.1, po pusvalandzio 38.8), paracetamolio buvau 3 kartus davus o tebuvo po 20h, tai vaziavom blush2.gif vakar pas savo GP 2 kartus buvau, pas skirtingus gydytojus, ne vienas nesake, kad ibuprofen temperaturai galima duoti doh.gif o ir paracetamolio maza buteliuka 100ml doh.gif ir ateiti penktadieni - neuztenka! na, sake, bet kada ateiti jei tik nerimauju, tai ir ejau...
Pirma gydytoja sake stomac bug, antras- nasty virus, o ligoninej gastroenteritis, tas pat, bet ko jie viena kalba negali kalbeti doh.gif ir mano suvokimas tarp pirmo ir paskutinio pavadinimo turputi skiriasi blush2.gif kai suzinai diagnoze kazkaip rimciau skamba negu tik stomac bug. reikia eiti i tema apie gydytojus issilieti... jei bus kada... reik pavalgyt ir pasnausti...

Del to tecio sutikimo, pamenu, kai skambinau i ambasada irgi neminejo, kad pazyma is tecio ambasados reikalinga, tik paciam pas notara (dar nezinau solicitor ar notary, pirmas pigiau) parasyti, bet migracijos departamente sake reikia, BET jie taip pat sake, kad jei (musu atveju) tetis neturi paso, praso cia prieglobscio, galima tada ranka pasirasyti, kokia situacija, paaiskinti kas ir kaip, na ir aisku, patvirtinti...
Man atrodo, nevaziuosiu LT, dar nesu tikra 100%, reikia greiciau tvarkytis, tuoj mano appointmetas bus blush2.gif , jei cia issiversti i LT kalba viska reikia g.gif Lietuvoj paprasciau atrodo (dabar)
Atsakyti
sveikos mamos

skaiciau,kad kai kurios turit pavyzdi laisko is vyro ambasados.
gal galetumete pasidalinti unsure.gif 4u.gif

gyvename airijoje,bet vyro ambasada yra tik londone.siunteme pazystama i ambasada,kad ka suzinotu kaip ta pazyma gaut tai su juo nekalbejo,o paskambinus mums pasake kad neduos be lietuvos ambasados uzklausimo doh.gif lietuviai aisku pasake,kad dar to betruko kad jie laiskus pradetu rasinet blink.gif zodziu sukis kaip nori unsure.gif
tai sakau as su tuo sabloniuku pas juos nuvaziuociau ir kaip nors issireikalauciau kad parasytu unsure.gif vyras negali keliaut,nes vis dar laukia vizos doh.gif
o gal kuri daretes pasiuka lietuvoj be pazymos is vyro ambasados g.gif gal uztenka tik to prasymo suteikt pilietybe g.gif

Atsakyti
QUOTE(ie_va @ 2008 08 06, 00:15)
sveikos mamos
skaiciau,kad kai kurios turit pavyzdi laisko is vyro ambasados.
gal galetumete pasidalinti  unsure.gif  4u.gif

gyvename airijoje,bet vyro ambasada yra tik londone.siunteme pazystama i ambasada,kad ka suzinotu kaip ta pazyma gaut tai su juo nekalbejo,o paskambinus mums pasake kad neduos be lietuvos ambasados uzklausimo  doh.gif lietuviai aisku pasake,kad dar to betruko kad jie laiskus pradetu rasinet  blink.gif  zodziu sukis kaip nori  unsure.gif
tai sakau as su tuo sabloniuku pas juos nuvaziuociau ir kaip nors issireikalauciau kad parasytu  unsure.gif  vyras negali keliaut,nes vis dar laukia vizos  doh.gif
o gal kuri daretes pasiuka lietuvoj be pazymos is vyro ambasados  g.gif gal uztenka tik to prasymo suteikt pilietybe  g.gif

Na, cia Siguliukas 17 gal tiksliau pasakyt gali, jie jau lietuviai drinks_cheers.gif
mes vis dar laukiam...
as is tecio ambasados nieko nenesiau i musu ambasada, nes jie pradejo prasyti kazkokio seimos sertifikato, tik ji atnesus atseit parasys, kad vaikas neturi pilietybes. tik nuejom pas solicitor, sumokejom £5 berods... ambasada prieme blush2.gif bet kaip sakiau, laukiam...
O del sablono... jei siguliukas leis, galiu ideti cia teksta blush2.gif
Atsakyti