QUOTE(Soli @ 2008 04 11, 22:04)
jei yra visi reikalingi dokumentai, pasa vaikui gauti uztrunka labai trumpai. Per 1 savaite galima susitvarkyt.
QUOTE(Soli @ 2008 04 12, 11:47)
Suruosia visus dokumentus kurie reikalingi migracijos tarnybai sprendziant vaiko pilietybes klausima. Ir tikrai tas klausimas mano atveju buvo isprestas per 3d.
QUOTE(Soli @ 2008 04 12, 20:43)
Na tos 3 d. tikrai ne per ambasada, o darantis LT, per ambasada uztrunka ilgokai. Cia susirinkom popierius ir vaziavom i LT. Tai zymiai greiciau.
Pasa padare per savaite, pilietybe issprende per 3 d... galu gale paaiskejo, kad tik dokumentus per 3 dienas sutvarke, gal apsispreskit ir neklaidinkit, mum cia beda ir nelabai juokas ima
Ir kai skambinau i Migracijos departamenta klausiau ar galima su igaliojomu, tai sake jokiu budu, del to ir kilo itarimu del pasakymo, kad per firma pilietybe galima susitvarkyti.
QUOTE(siguliukas17 @ 2008 04 14, 10:04)
550 cia pigiai? O my god nemanau kad tirk mes isleisim, nes as pati pasiruosiu popierius. I tevelio ambasada nunesim patvirtinti, susitarima nueisin pas tevelio advokata kur jam viska tvarko jis nera lupikas apostiles nunesiu pati kad padarytu. Tikrai nemanau kad tiek viskas kainuos. Aisku as turiu tu pinigu, bet manau nera verta be reikalo istaskyti. O vertimus ir notaro patvirtinimus galima ir Lietuvoje pasidaryti. Kai viska pasidarysim pranesim kiek kainavo.
Man irgi atrodo, kad pas eilini advokata ar solicitor galima susirasyti, jau tiek angliskai paaiskint moku, jei jis negali apostiliu uzdeti, eisim ten i centra. Tik va del vertimu... as irgi galvojau Lietuvoj issiverst, bet ar ambasadoj jiem nereiks? Gali tekti cia versti, tai neteko niekad tokio dalyko daryti, nezinau... nuo ko pradeti, kur eiti Butu gerai, kad ambasadoj neprasytu, bet...
Pinigai lieka pinigais, atrodo turi, bet metyti i sonus nebutina, ypac jei imanoma pigiau, as kol nedirbu, galiu sau leisti pati nuvaziuoti i ambasada ar apostiliu susideti. Nors daug paprasciau ir lengviau kai kas kitas padaro Jei bendra suma nedaug skirtusi, duociau firmai, bet jei bent £100 skiriasi, geriau vaikui zaislam isleisciau, jei tikrai netureciau kur deti (bet turiu)
Dar as jiem neskambinau, is mano tel man brangu, maniskiui darbas apmoka, tai jis vakarop bus namo, bet gal siandien pabandysiu vietiniam solicitors pasiskambint.
siguliukas17, kaip ten del to sablono, kur i tecio ambasada nesti?
Turiu verslo ideja: kai grisim is Lt su vaiku pasais kursim savo firma tuoj is juoko numirsiu