Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikas gimęs Anglijoje gali gauti UK pasą?

QUOTE(Soli @ 2008 04 11, 22:04)
jei yra visi reikalingi dokumentai, pasa vaikui gauti uztrunka labai trumpai. Per 1 savaite galima susitvarkyt.

QUOTE(Soli @ 2008 04 12, 11:47)
Suruosia visus dokumentus kurie reikalingi migracijos tarnybai sprendziant vaiko pilietybes klausima. Ir tikrai tas klausimas mano atveju buvo isprestas per 3d.

QUOTE(Soli @ 2008 04 12, 20:43)
Na tos 3 d. tikrai ne per ambasada, o darantis LT, per ambasada uztrunka ilgokai. Cia susirinkom popierius ir vaziavom i LT. Tai zymiai greiciau.

Pasa padare per savaite, pilietybe issprende per 3 d... galu gale paaiskejo, kad tik dokumentus per 3 dienas sutvarke, gal apsispreskit ir neklaidinkit, mum cia beda ir nelabai juokas ima schmoll.gif
Ir kai skambinau i Migracijos departamenta klausiau ar galima su igaliojomu, tai sake jokiu budu, del to ir kilo itarimu del pasakymo, kad per firma pilietybe galima susitvarkyti. doh.gif

QUOTE(siguliukas17 @ 2008 04 14, 10:04)
550 cia pigiai? O my god  doh.gif  nemanau kad tirk mes isleisim, nes as pati pasiruosiu popierius. I tevelio ambasada nunesim patvirtinti, susitarima nueisin pas tevelio advokata kur jam viska tvarko jis nera lupikas apostiles nunesiu pati kad padarytu. Tikrai nemanau kad tiek viskas kainuos. Aisku as turiu tu pinigu, bet manau nera verta be reikalo istaskyti. O vertimus ir notaro patvirtinimus galima ir Lietuvoje pasidaryti. Kai viska pasidarysim pranesim kiek kainavo.  mirksiukas.gif

Man irgi atrodo, kad pas eilini advokata ar solicitor galima susirasyti, jau tiek angliskai paaiskint moku, jei jis negali apostiliu uzdeti, eisim ten i centra. Tik va del vertimu... as irgi galvojau Lietuvoj issiverst, bet ar ambasadoj jiem nereiks? Gali tekti cia versti, tai neteko niekad tokio dalyko daryti, nezinau... verysad.gif nuo ko pradeti, kur eiti unsure.gif Butu gerai, kad ambasadoj neprasytu, bet...
Pinigai lieka pinigais, atrodo turi, bet metyti i sonus nebutina, ypac jei imanoma pigiau, as kol nedirbu, galiu sau leisti pati nuvaziuoti i ambasada ar apostiliu susideti. Nors daug paprasciau ir lengviau kai kas kitas padaro smile.gif Jei bendra suma nedaug skirtusi, duociau firmai, bet jei bent £100 skiriasi, geriau vaikui zaislam isleisciau, jei tikrai netureciau kur deti (bet turiu)
Dar as jiem neskambinau, is mano tel man brangu, maniskiui darbas apmoka, tai jis vakarop bus namo, bet gal siandien pabandysiu vietiniam solicitors pasiskambint.
siguliukas17, kaip ten del to sablono, kur i tecio ambasada nesti?
Turiu verslo ideja: kai grisim is Lt su vaiku pasais kursim savo firma group.gif thumbup.gif tuoj is juoko numirsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2008 04 14, 11:46)
Turiu verslo ideja: kai grisim is Lt su vaiku pasais kursim savo firma group.gif  thumbup.gif  tuoj is juoko numirsiu  lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
manau tos firmos reikalingos tiems, kas visai nieko neusigaudo patys, nenori i tai gilintis, ieskotis info ir gaisti laiko. o visiems kitiems skirta sita tema, pasidalinti informacija, pasitarti.
as darysiu tik pati, nes deja ir tokios firmos gali klaidu privelti (sakau is patirties), tai kam tada pinigelius be reikalo leisti.. beto nera cia taip jau sudetinga schmoll.gif
del vertimu, tai ambasadoje man sake, kad tevo sutikimas ir pazyma del neigytos kitos pilietybes turi buti isversta i lt kalba ir patvirtinta - cia agp gavimui. as tuo paciu ir gim liudijima isversiu, nors sito ambasadoje prasant agp nereikia, betgi reiks lietuvoj.
vertejai yra surasyti ambasados puslapyje. reikia jiems parasyti ar paskambinti ir isiaiskint kainas, salygas ir per kiek laiko padaro. issivertus, ambasadoje ju vertima patvirtina notariskai uz papildoma mokesti.
manau svarbiausia susidaryti veiksmu plana, kad nereiktu lakstyt atsikrai su kiekvienu popierium ir turetu pakakti kokios savaites viskam susitvarkyt mirksiukas.gif

as galvoju daryti sitaip:
1. issiimti angliska gim liudijima
2. parasyti namie tevo sutikima ir nuejus pas notara patvirtinti tevo parasa (pasirasyti notaro akivaizdoje)
3. gauti pazyma del neigytos kitos pilietybes
4. nesti siuos 3 dok apostiliuot i trafalgar skvera
5. visus 3 dok isversti
6. nesti viska i ambasada, kur gaut vertimu notariska patvirtinima, uzpildyt formas del pilietybes ir uzsisakyt agp

tikiuosi kazko nepraleidau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2008 04 14, 13:46)
Pasa padare per savaite, pilietybe issprende per 3 d... galu gale paaiskejo, kad tik dokumentus per 3 dienas sutvarke, gal apsispreskit ir neklaidinkit, mum cia beda ir nelabai juokas ima  schmoll.gif
Ir kai skambinau i Migracijos departamenta klausiau ar galima su igaliojomu, tai sake jokiu budu, del to ir kilo itarimu del pasakymo, kad per firma pilietybe galima susitvarkyti.  doh.gif
Man irgi atrodo, kad pas eilini advokata ar solicitor galima susirasyti, jau tiek angliskai paaiskint moku, jei jis negali apostiliu uzdeti, eisim ten i centra. Tik va del vertimu... as irgi galvojau Lietuvoj issiverst, bet ar ambasadoj jiem nereiks? Gali tekti cia versti, tai neteko niekad tokio dalyko daryti, nezinau...  verysad.gif  nuo ko pradeti, kur eiti  unsure.gif Butu gerai, kad ambasadoj neprasytu, bet...
Pinigai lieka pinigais, atrodo turi, bet metyti i sonus nebutina, ypac jei imanoma pigiau, as kol nedirbu, galiu sau leisti pati nuvaziuoti i ambasada ar apostiliu susideti. Nors daug paprasciau ir lengviau kai kas kitas padaro smile.gif Jei bendra suma nedaug skirtusi, duociau firmai, bet jei bent £100 skiriasi, geriau vaikui zaislam isleisciau, jei tikrai netureciau kur deti (bet turiu)
Dar as jiem neskambinau, is mano tel man brangu, maniskiui darbas apmoka, tai jis vakarop bus namo, bet gal siandien pabandysiu vietiniam solicitors pasiskambint.
siguliukas17, kaip ten del to sablono, kur i tecio ambasada nesti?
Turiu verslo ideja: kai grisim is Lt su vaiku pasais kursim savo firma group.gif  thumbup.gif  tuoj is juoko numirsiu  lotuliukas.gif

Na nezinau ar tu visai nieko nesigaudai ar tik prisimeti, tik neisizeisk. Koks cia klaidinimas jei as neseniai pati vaikui isemiau pasa. Tai gal zinau ka sakau, nebent tu visai nesusikalbi su savo migraciniu poskyriu. Grizus i LT kt diena nuejau i civiline metrikacija, banke sumokejau litus uz gimimo liudijima, gimimo liudijima atsiemiau sekancia diena, tada priregistravus vaika nuejau i migracine, buvo penktadienis, antradieni as jau pasiemiau vaiko pasa ir pasirasiau ant isakymo, kuriuo suteikta jam pilietybe. Tai tu pirma issiaiskink, o paskui uzsipulk. Pasakiau viska is patirties, nes susiduriau. Bet gal ne visuose migracinese zmones dirba gerai ir greitai savo darbus, cia kt klausimas.
Antra- su igaliojimu tau niekas jokiu dokumentu niekad nedarys, is kur tokia nesamone. Advokatas cia suraso visus reikiamus dokumentus ant kuriu dediesi apostile ir verti i lietuviu kalba. Dokumentai turi buti paruosti kaip reikiant, o ne a la as pats pasirasysiu, nes advokatas (nebent pazistamas) tokiu dokumentu netvirtins, nes jie paskui turi buti legalizuoti.
Trecia- kadangi man vaikas svarbesnis uz viska, tai , kad man nereiktu paskui kvailai begiot is vienos vietos i kita, as patikejau tai kitiems, kita vertus ir vazinejimas is vienos vietos i kita, kainuoja ir nemazai. Ir tiems tvarkimamas dazniausiai vienos dienos neuztenka. Plius- vyras veziodamas mane, negali iseit i darba, tai vel prarandam pajamas, tai mums zymiai pigiau kainavo samdyt advokato kontora. drinks_cheers.gif
Atsakyti

QUOTE(Soli @ 2008 04 14, 14:59)
Dokumentai turi buti paruosti kaip reikiant, o ne a la as pats pasirasysiu, nes advokatas (nebent pazistamas) tokiu dokumentu netvirtins, nes jie paskui turi buti legalizuoti.

aisku, kiekvienas daro taip, kaip jam atrodo geriausia. tu dareisi per firma, mes norim pacios.
ir tavo nurodyta firma, gal pravers kitoms mamoms, galvojancioms taip kaip tu mirksiukas.gif
.. bet nereikia gasdinti ir nuteikineti, kad pats jau jokiu budu nepasidarysi nono.gif

1. uzsienio reikalu ministerijos puslapyje ir migracija.lt puslapyje aiskiai parasyta, kad tevo sutikimas del vaiko pilietybes rasomas laisva forma.
notaras patvirtins tik pasirasanciojo tevo paraso tikruma
o legalizuojant bus patvirtinamas tik notaro anspaudo ir paraso tikrumas
taip kad greiciausiai ta dokumento teksta skaitys tik migracijos departamente. ir tai tik vertima mirksiukas.gif

2. del vaiko kitos pilietybes neigijimo, pazyma turi isduoti atitinkama ambasada ar atstovybe, o ne advokatas

aisku, jei jums reikia kazkokiu dar specialiu dokumentu, galbut juos tik advokatas gali paruosti.. del to nesigincysiu. bet minimalu migracines nustatyta dokumentu saraseli galima ir paciam susiveikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(fistik @ 2008 04 14, 18:24)
aisku, kiekvienas daro taip, kaip jam atrodo geriausia. tu dareisi per firma, mes norim pacios.
ir tavo nurodyta firma, gal pravers kitoms mamoms, galvojancioms taip kaip tu mirksiukas.gif
.. bet nereikia gasdinti ir nuteikineti, kad pats jau jokiu budu nepasidarysi  nono.gif

1. uzsienio reikalu ministerijos puslapyje ir migracija.lt puslapyje aiskiai parasyta, kad tevo sutikimas del vaiko pilietybes rasomas laisva forma.
notaras patvirtins tik pasirasanciojo tevo paraso tikruma
o legalizuojant bus patvirtinamas tik notaro anspaudo ir paraso tikrumas
taip kad greiciausiai ta dokumento teksta skaitys tik migracijos departamente. ir tai tik vertima mirksiukas.gif

2. del vaiko kitos pilietybes neigijimo, pazyma turi isduoti atitinkama ambasada ar atstovybe, o ne advokatas

aisku, jei jums reikia kazkokiu dar specialiu dokumentu, galbut juos tik advokatas gali paruosti.. del to nesigincysiu. bet minimalu migracines nustatyta dokumentu saraseli galima ir paciam susiveikti rolleyes.gif

As ir nesakau, kad pats nepasidarysi. Bet tik, kad tai laiko uzima. As tiesiog turejau omeny, kad vistiek bet kokiu atveju reiks eit pas advokata-notara, juk pats nepasirasysi ir nenesi i ambasada be jokiu apostiliu. Tai tas buvo tureta omeny. Kad pats gali suvaiksciot visur, tai cia ne beda, tik vistiek eini i advokato kontora (ir as noredama pabuti geradare pasidalinau savo patirtim, niekas juk nevercia, rinktis mums pacioms). Tai as tiesiog savo situacija apsakiau. O cia uzsipuole, kad nereikia klaidint ir t.t. zinau, kaip mamos visur nori suspeti ir be bedu, klause kiek uztrunka liet. paso padarymas, tai as pasakiau, kad iki 1 sav. man uztruko 3d. Bet velgi cia priklausys nuo migracijos darbuotoju. wub.gif Taip, kad nematau cia del ko susierzinti.
Atsakyti
[quote=fistik,2008 04 14, 15:40]
manau tos firmos reikalingos tiems, kas visai nieko neusigaudo patys, nenori i tai gilintis, ieskotis info ir gaisti laiko. o visiems kitiems skirta sita tema, pasidalinti informacija, pasitarti.
as darysiu tik pati, nes deja ir tokios firmos gali klaidu privelti (sakau is patirties), tai kam tada pinigelius be reikalo leisti.. beto nera cia taip jau sudetinga schmoll.gif
del vertimu, tai ambasadoje man sake, kad tevo sutikimas ir pazyma del neigytos kitos pilietybes turi buti isversta i lt kalba ir patvirtinta - cia agp gavimui. as tuo paciu ir gim liudijima isversiu, nors sito ambasadoje prasant agp nereikia, betgi reiks lietuvoj.
vertejai yra surasyti ambasados puslapyje. reikia jiems parasyti ar paskambinti ir isiaiskint kainas, salygas ir per kiek laiko padaro. issivertus, ambasadoje ju vertima patvirtina notariskai uz papildoma mokesti.
manau svarbiausia susidaryti veiksmu plana, kad nereiktu lakstyt atsikrai su kiekvienu popierium ir turetu pakakti kokios savaites viskam susitvarkyt mirksiukas.gif

O as galvojau kad galima paduoti neisverstus o paskui issiversti Lietuvoje doh.gif Mano drauge taip ir dare bet ji is Airijos. Matyt cia kitaip.
Del firmos pritariu gathering.gif
Atsakyti
[quote=siguliukas17,2008 04 14, 19:32]
[quote=fistik,2008 04 14, 15:40]

O as galvojau kad galima paduoti neisverstus o paskui issiversti Lietuvoje doh.gif Mano drauge taip ir dare bet ji is Airijos. Matyt cia kitaip.
Del firmos pritariu gathering.gif
[/quote]

Galima paduoti neisversta gimimo liudijima. O pazyma, kad vaikas nera kt salies pilieciu turi buti isversta. O gimimo liudijima galima verstis LT, kaina berods apie 60 litu su notariniu patvirtinimu, bet uzims laiko jei gyvenat kokiam mazam miestely ir verstis reik vaziuot toliau. Cia taupymo jau sumetimais, nes cia kainos apie 120-130 litu uz lapa. Plius ambasadai uz patvirtinima atskirai moket reikia.

O kas del firmu, ar kontoru as ziuriu teigiamai. Nes jei neturi laiko (ziniu turi visos, bent jau minimaliai, as manau, nes prie interno prieina), tai jos bent jau man didele parama. Nes tvarkytis visus dokus reikia ne vienos dienos, tai susidaro transporto islaidos (jei savo transportu dar brangiau), dideles laiko sanaudos (su vaiku reikia prakiurksot koki pora valandu del apostiles, nes kiek teko girdet is dabar besidaranciu dok. mamu, kad jau nebera taip, kad su vaiku eini be eiles), plius negali iseit i darba ir dar vyra namie uzlaikai, kiek jau prarandi finansiskai per diena,tad viska sudejus i kruva bent jau man paciai tvarkytis neapsimokejo. O nekalbu apie mamas gyvenancias kokiam Mancestery ar dar dievai zino kur. Cia paciom lakstyt galima, kai nedirbi, tai sau gali atsiputes vazinet, bet kiek pravazineji, kai viena istaiga nuo kt per geras kelias mylias, tai geriau nereikia to galvos skausmo. blush2.gif
Kiek zmoniu, tiek nuomoniu ir kiekviena savaip teisi. ax.gif
Atsakyti
Na nezinau ar tu visai nieko nesigaudai ar tik prisimeti, tik neisizeisk. Koks cia klaidinimas jei as neseniai pati vaikui isemiau pasa. Tai gal zinau ka sakau, nebent tu visai nesusikalbi su savo migraciniu poskyriu. Grizus i LT kt diena nuejau i civiline metrikacija, banke sumokejau litus uz gimimo liudijima, gimimo liudijima atsiemiau sekancia diena, tada priregistravus vaika nuejau i migracine, buvo penktadienis, antradieni as jau pasiemiau vaiko pasa ir pasirasiau ant isakymo, kuriuo suteikta jam pilietybe. Tai tu pirma issiaiskink, o paskui uzsipulk. Pasakiau viska is patirties, nes susiduriau. Bet gal ne visuose migracinese zmones dirba gerai ir greitai savo darbus, cia kt klausimas.
Antra- su igaliojimu tau niekas jokiu dokumentu niekad nedarys, is kur tokia nesamone. Advokatas cia suraso visus reikiamus dokumentus ant kuriu dediesi apostile ir verti i lietuviu kalba. Dokumentai turi buti paruosti kaip reikiant, o ne a la as pats pasirasysiu, nes advokatas (nebent pazistamas) tokiu dokumentu netvirtins, nes jie paskui turi buti legalizuoti.
Trecia- kadangi man vaikas svarbesnis uz viska, tai , kad man nereiktu paskui kvailai begiot is vienos vietos i kita, as patikejau tai kitiems, kita vertus ir vazinejimas is vienos vietos i kita, kainuoja ir nemazai. Ir tiems tvarkimamas dazniausiai vienos dienos neuztenka. Plius- vyras veziodamas mane, negali iseit i darba, tai vel prarandam pajamas, tai mums zymiai pigiau kainavo samdyt advokato kontora.  drinks_cheers.gif

As gaudaus, ir kuo toliau tuo geriau, deka naudingos ir tikros informacijos
Koks cia klaidinimas?! Jei kiekviena karta vis kitaip pasakoji, kasdiena terminai skiriasi, mane, pavyzdziui, klaidina. Ir kodel is karto teisingai negalima visko pasakyti, ar labai demesio truksta ir norisi, kad kiti po zodi trauktu? As ka zinau ta sakau, viska is eiles; sakiau ka man sake migracijos departamente, tiesiai sviesiai, o paciai prireike keliu dienu viska pasakyti. Ir kodel isivaizduoji, kad kazkas tave puola? doh.gif pasakiau koks man ispudis susidare
Antra - su igaliojimu zmones daug ka pasidaro, igaliojimas yra LT parasytas, pas notara. Specialiai ir del gimimo liudijimo paklausiau, sake su igaliojimu padarys rolleyes.gif ir pasus pasiimti su igaliojimu galima (del pridavimo nezinau, nesusiduriau) tai, kad ne tokia didele nesamone biggrin.gif
Trecia - vaikai visom svarbiausi, del ju ir si tema smile.gif tai, kad as pati popierius tvarkysiu nereiskia, kad mano vaikas nesvarbus
Man nereikia, kad kas veziotu, pati moku i traukini isilipti lotuliukas.gif 1d travelcard beveik 6 svarai 1-4 zonai, man, pvz., iki Charing X 20 min - ir greiciau, ir pigiau nei su masina.
As nieko pries firmas neturiu, tik pati turiu ir laiko, ir noro, ir bandysiu pati smile.gif

Atsakyti
Sveika Rico 4u.gif
Siandien nusiunciau mama i pasu poskyri (Kaune) kad paklausinetu tai ji viska ta pati pasake apie tevo sutikima del pilietybes, kad neturi kitos pilietybes ir paso kopija turi buti patvirtinta Lietuvos ambasadoje (kas man keisciausia o as galvojau kad jo). Ir dar www.anglija.lt forume i klausimus kartais atsako kazkas is ambasados, as uzdavinejau jam visokius klausimus tai jis sake kad del AGP gali duoti dokumentus neisverstus g.gif kas dabar ir mane klaidina. O kas ten del to igaliojimo as taip ir nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siguliukas17: 15 balandžio 2008 - 20:04
QUOTE(siguliukas17 @ 2008 04 15, 19:02)
Sveika Rico  4u.gif
Siandien nusiunciau mama i pasu poskyri (Kaune) kad paklausinetu tai ji viska ta pati pasake apie tevo sutikima del pilietybes, kad neturi kitos pilietybes ir paso kopija turi buti patvirtinta Lietuvos ambasadoje (kas man keisciausia o as galvojau kad jo). Ir dar www.anglija.lt forume i klausimus kartais atsako kazkas is ambasados, as uzdavinejau jam visokius klausimus tai jis sake kad del AGP gali duoti dokumentus neisverstus  g.gif  kas dabar ir mane klaidina. O kas ten del to igaliojimo as taip ir nesuprantu  doh.gif

Sveikute wink.gif
Tai gal ta paso kopija pirmiausia pas ji patvirtinta, isversta i LT ir tada patvirtinta LT ambasados? Nezinau, bet labai keistai skamba, kazkaip neatrodo, kad priims jei pas ji nebus patvirtinta, juk jei ant anglisko apostilles neuzdesi nepriims sad.gif
Jei del APG neverstus galima, tai but l.gerai, gal reik i pacia ambasada paskambint ar parasyt...
Del igaliojimo...

su igaliojimu tau niekas jokiu dokumentu niekad nedarys, is kur tokia nesamone

tiesiog sakau, tai ne tokia didele nesamone blush2.gif Gimimo liudijima (man sake CM) sake padarys su igaliojimu, bet del to neverta popieriu siusti nes jis per 15 min padaromas; buvo mintis, kad jei galeciau su igaliojimu priduoti popierius, paskui pati atsiimciau, bet, deja, per gerai noriu...

As siandien pasiskambinau i Public Notary (artimiausia www.yell.co.uk radau), sake uz viena psl £60; paskui vietiniam solicitor - ten £5, bet jie tiksliai nezino ar turi teise tvirtinti nes cia kaip Europos ar imigracine teise... sake galiu uzeiti bet kada su savo sutartim ir pasakys. Gal zinot kas ar uzteks solicitor ar reikes notary?
Ir dar... kai jau virs metu angliskai beveik nerasau, truputi pradejau abejoti ar viska aiskiai eis issireiksti, kad paskui isvertus i LT butu tai, ka ir norejau pasakyti blush2.gif
Negi ten uztenka "as, tokia..., ir as, toks..., sutinkame, kad musu vaikui butu suteikta LT pilietybe"? Kazkaip per daug elementariai skamba, bet speju, uzteks... ax.gif
Notary taip pat sake, kad vienintele vieta UK, kur galima apostiles uzsideti yra ten Trafalgar Sq, tai kurios firmos daro, vis tiek ten veza, o kazkas sake, kad yra specialus solicitor ir jie gali uzdeti, ir pigiau g.gif Tai kas teisus dabar? Kiek ziurejau internete, visur brangiau ima uz tas apostiles, tik centre £27...
Kazin ar verta ta residence card (EEA1) apostiliuoti (kazin ar jie tai is vis darytu), man migracijos dapartamente sake atsivesti, bet kuo tai itakoja vaiko pilietybe? g.gif
P.S. S17, atrasiau i AZ, bet negavau dar nieko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2008 04 15, 14:42)
As gaudaus, ir kuo toliau tuo geriau, deka naudingos ir tikros informacijos
Koks cia klaidinimas?! Jei kiekviena karta vis kitaip pasakoji, kasdiena terminai skiriasi, mane, pavyzdziui, klaidina. Ir kodel is karto teisingai negalima visko pasakyti, ar labai demesio truksta ir norisi, kad kiti po zodi trauktu? As ka zinau ta sakau, viska is eiles; sakiau ka man sake migracijos departamente, tiesiai sviesiai, o paciai prireike keliu dienu viska pasakyti. Ir kodel isivaizduoji, kad kazkas tave puola?  doh.gif  pasakiau koks man ispudis susidare
Antra - su igaliojimu zmones daug ka pasidaro, igaliojimas yra LT parasytas, pas notara. Specialiai ir del gimimo liudijimo paklausiau, sake su igaliojimu padarys  rolleyes.gif ir pasus pasiimti su igaliojimu galima (del pridavimo nezinau, nesusiduriau) tai, kad ne tokia didele nesamone biggrin.gif
Trecia - vaikai visom svarbiausi, del ju ir si tema smile.gif tai, kad as pati popierius tvarkysiu nereiskia, kad mano vaikas nesvarbus
Man nereikia, kad kas veziotu, pati moku i traukini isilipti  lotuliukas.gif 1d travelcard beveik 6 svarai 1-4 zonai, man, pvz., iki Charing X 20 min - ir greiciau, ir pigiau nei su masina.
As nieko pries firmas neturiu, tik pati turiu ir laiko, ir noro, ir bandysiu pati smile.gif

Arba tu neisiskaitai, arba ne taip as issireiskiau. Omeny tureta, kad visas tas tvarkymas mamos issimti vaiko pasa gali atseiti iki savaites. man tai uztruko 3d. va ta norejau ir pasakyt, tik gal per daug sumaliau i viena vieta viska.
o demesio man netruksta lotuliukas.gif cia tu neteisi. tik cia kiekviena raso savo info, as parasiau savo info kaip man uztruko ir viskas ir tikrai nzn kas daugiau domina, kad vel kuri susipainios. kai paklaus konkreciai, tada konkreciai ir atsakysiu.
Atsakyti
Rico
As isiunciau tau ta pavyzdi is karto kai gavau tavo zinute. Pabandysiu dar karta jei negausi tai reikia patikrinti emeila gal klaida padarei?
O del to paso kopijos tai man atrodo cia mano mama mane suklaidino nes as issiaiskinau kad lietuvos amabasada kitu saliu pilieciu negali tvirtinti dokumentu. O del to susitarimo. Mano MB skambino savo advokatui tai jis zino kaip rasyti ir padarys penktadieni. Pranesiu kiek kainavo ir ka ten mazdaug raso. O as nezinau kuo skiriasi notary ir solicitor? Ta prasme zinau kuo skiriasi bet apie ju patvirtinimus nezinau schmoll.gif
Atsakyti