Misliuke, neleidau, nes mokytojai rekomendavo Didzdvario arba janonio gimnazijas. Vaikas pats labiau i Didzdvari norejo, o ir pagal jo pasirinktus dalykus, (ko mokytis ko ne)labiau tiko Didzdvaris.
Aš dabar kaip tik sprendžiu klausimą, kur leisti savo mergaitę. Arčiausia būtų "Romuvos" gimnazija. O kodėl mokytojai rekomendavo jums Janonio arba Didždvario gimnazijas? Aš labai gerų esu girdėjusi apie " Romuvą", bet taip pat ir nekokių atsiliepimų. Sunku apsispręsti...
Mums irgi Romuvos gimn.arciau.As specialiai mokytoju klausiau, kur geriau iseiti.Romuvos gimnazijos nerekomendavo, butent sake, kad nerekomenduotu.As kiek domejausi, panasu, kad visgi stipriausia Janonio gimnazija(o gal ten susirenka stipriausi mokiniai),bent jau ju geriausi VBE (valst.brandos egzaminu)rezultatai,juos galite paziureti puslapyje www.egzaminai.lt.Mes rinkomes Didzdvario gimn., nes ten stipresne biologijos mokytoja, o ir chemijos , ir matematikos stiprios mokytojos.Mat mano vaikis planuoja laikyt VBE:chemija, biologija, matematika, lietuviu.Pagal tai, kokius egzaminus laikys ir koks tu dalyku destymas rinkomes.Linkiu ir jums gerai pasirinkti.
O kas geriau Janonyje? Nes dabar reikia rinktis ar Didždvaris ar Janonis. Abi mokyklos visai arti. Girdėjau kad norint i Janoni patekt reikia labai gerų pažymių ( mūsų 9,1 is pagr. dalykų
Janonio populiaresne gimnazija, nemanau, kad geriau uz Didzdvario.Man atrodo, kad nelabai jau ten i vidurki ziuri, jei neblogas vidurkis, nepraziopsokit uzsirasymo ir tiek.
Mano nuomonė gan subjektyvi, bet..tikrai rekomenduočiau rinktis Janonio gimnaziją. Pati ten mokiaus aštuonis metus (nuo 5 iki 12 kl., kai dar buvo ir negimnazinės klasės), baigiau prieš porą metų.. (Janonį baigė ir mano mama bei brolis). Paruošimas tikrai stiprus, žinoma, priklauso ir nuo mokytojų, pas kurį vaikas papuola - bet taip gali atsitikti visose mokyklose. Žinau, kad jeigu ateity gyvenčiau Šiauliuose, savo vaikus vesčiau tik ten...

QUOTE(Nainai @ 2006 01 26, 13:49)
Labas mamytes, zodziu taip lanke maniskis Aukstabalio vidurinine, mokesi 10 9, mokytis prakstiskai nereikejo, kadangi vaikis gabus pamokas TIPO parsuosdavo per 20 min, jokios motyvacijos mokintis, is mokytoju reiklumo nulis, apie rusu k. tai visai zodziu truksta, kdangi rusu desto pavaduotoja, tai per pamokas uzsiimdavo savo reikalais, taigi pervedziau i kita mokykla, ir prasidejo vargeliai, Pasirodo rusu tai net raidziu nepoazista, o mokytoja aukstabaly to ir nepreikalavo, Tai zodziu vaikinas kol atsistojo ant koju, kol iprato sistemingai mokints , tai buvo sunku, Zodziu mamytes neveskite i mokykla todel kad ji salia, o is karto ieskokite geros mokyklos. As dabar labai gailiuosi kad is karto neleidau i kita mokykla, o pasirinkau salia namu, man buvo gaila vaikiuko...
O gal žinot kaip yra pradinėse klasėse? Ar apsimoka vaiką leisti ten, ar nebus didžiokų skriaudžiami?

QUOTE(joginte @ 2007 06 30, 01:24)
naujai atėję pradinukai girdėtų, kad tokių debilų klasės kaip dabar, jis dar nėra turėjęs (čia sakau iš asmeninės patirties, nes tiek mano klasė, tiek klasės po mūsų ir net kiek girdėjau dabar, yra vadinami debilai, o prieš tai buvusios klasės tiesiog auksiniai vaikai buvę)
Mano manymu irgi yra labai žema naujai atėjusius vaikiukus vadinti debilais ar miškiniais

QUOTE(atura @ 2008 02 25, 19:31)
O gal žinot kaip yra pradinėse klasėse? Ar apsimoka vaiką leisti ten, ar nebus didžiokų skriaudžiami?
O pradinių klasių mokytojos kaip žiūri į aktyvius, judrius vaikus? Noriu perkelti savo sūnų i pirmą klasę, nes dabartinė mokykla tai tikras siaubas 

Mano patarimas vienas. Mokyklos ieškoti reikėtų penktokams ir vyresniems (tik jei norimoje mokykloje nelankysite pradinės, vėliau ten gali būti sunku pakliūti). Na o pradinukams ieškokite ne mokyklos, o MOKYTOJOS. Nes tik nuo jos priklausys vaiko žinios, gebėjimas mokytis, savęs vertinimas ir nuotaika.
atura, į kelintą klasę norite vesti savo vaiką Aukštabalio vidurinėje? Pažįstu visas pradinių klasių mokytojas, jei ką- klauskite per až

QUOTE(roleta @ 2008 02 26, 01:35)
Mano patarimas vienas. Mokyklos ieškoti reikėtų penktokams ir vyresniems (tik jei norimoje mokykloje nelankysite pradinės, vėliau ten gali būti sunku pakliūti). Na o pradinukams ieškokite ne mokyklos, o MOKYTOJOS. Nes tik nuo jos priklausys vaiko žinios, gebėjimas mokytis, savęs vertinimas ir nuotaika.
Tai kad va, neieškojau

QUOTE(ramuniuks @ 2008 01 09, 23:43)
Jolyte, o kaip Jūs tikitės, kad vaikai turėtų būti baudžiami už namų darbų nedarymą? Pati esu mokytoja ir tikrai neįmanoma sukontroliuoti, kad visi vaikai visuomet darytų namų darbus....Jūs norėtumėte, kad už tai būtų rašomi dvejetai ar vaikas paliekamas po pamokų? Čia tikrai tėvai turėtų tokiais dalykais rūpintis, tikrinti namų darbus ir tt, jei nori, kad vaikas Maximos kasoje nesėdėtų. Ir apskritai su šiuolaikine tendencija mažinti namų darbus, mokytojai jau vos ne nusikaltimą daro užduodami juos
aš pvz dažnai pasakai, ypač vyresniukams, kad tokie namų darbai yra privalomi( mažesnė dalis), o didesnė dalis yra tik rekomendacinio pobūdžio, t.y neprivalo daryti, bet gali jei pats nori. Jolyte, Jums jokias būdais šito netaikau, bet kartais atrodo, kad mokytojai gaudami grašius turi vos ne visiškai atlikti tėvų pareigą- tie kalti, kad vaikas iš pamokų bėga, o jie negaudo, kalti, kad nesimoko, kalti, kad nebaudžia, o mokytojo rankos šiais laikais praktiškai surištos. O dar ne kai kurių tėvų požiūris į mokytoją
Nereikia tuomet norėti, kad mokytojas turėtų įtaką mokiniams jei jo autoritetas yra menkinamas pačių tėvų.....
Ai, išsiplėčiau per daug

Ai, išsiplėčiau per daug

jus teisi del namu darbu,kiekviena diena man tai kova su vaiku,ar padarei namu darbus,stengiuos patikrinti kiekviena diena.musu mokykloje mokytojai atsizvelgia,ar padaryti namu darbai.tik nesutinku,kad jus gaunat grasius.jusu darbas sunkus,atsakingas,bet nereikia perlenkti lazdos.be to "maximose"sedi taip pat zmones,kuriem reikia isleisti vaikus i mokyklas.mane aplamai erzina zmoniu sulyginas.ar esate dirbusi prekyboje ilgas valandas,kada iseini i darba-vaikas miega ir pareini is darbo,vaikas jau miega.nesu nei sena nei kvaila,bet gerai apmokomu darbu mazai.ir man atrodo ir geras mokytojas ir gera pardaveja turi gauti atitinkama darbo atlygi...