Įkraunama...
Įkraunama...

8mėn.vaikučio meniu

mano maziui 8 men
ryte gauna kosele,dazniausiai ryziu
o per likusia diena gauna 1 stiklainiuka darzoviu              
( morkos,saldi bulve,zirniukai,moliugas ,kukuruzas)
1 stiklainiuka vaisiu (persikai,obuoliai su melynemis,kriauses,)arba tarkuoto zalio obuolio ar banano
ir 1 stiklainiuka mesytes,mylimiausia vistiena.kartais uzkandziui noriai kerta sausainiukus,duona,virtus makaronus, bio jogurta
apetitu nesiskundzia,isbando naujus skonius.jei nepatinka,tai taip susiraukia lyg citrina valgytu smile.gif
Atsakyti
Na maniske, tai per diena valgo 5 kartus. Jau kerta viska, nu ne visai, ka galima, net ausys linksta. Pusryciams duodu misinuko ar koseles, priespieciams tyrele, pietums darzoviu koseles su mesa. Kartais isverdu, tokia kruopu kosele su mesa. Pavakariams arbateles su baranka. Valgom dar ir pries vidurnakti. Na istikruju, noreciau suzinoti, ar butina maitinti 8, 5 men lelius vidurnakti? Bet svarbiausia, kai as valgau, neduoda man valgyt. Ima griebia, kaip isbadejusi. Tarsi visad alkana butu. Na tiesiog apetitu nesiskundziam.
Atsakyti
Mes valgom 5 kartus per diena, suvalgom kosiu apie 200 ml., misinuko nuo 150-200 ml. ka duodu, ta valgo...bet esam nestambios, tik 7.8 kg. - 8 men. rolleyes.gif
Atsakyti
na mes valgom panasiai kaip daugelis is jusu lialiu-5-6kartus per diena.bet siuo metu,kaip jau kitam puslapi rasiau,darzoviene valgom tik is bebi meniu.yra tokia javainiai su darzovemis,dar plius idedu tuteli pieniskos-tada valgom. unsure.gif ir suvalgom apie 200-220ml.ka tik labai skaniai suvalgem desertui skirta braske! clap.gif wub.gif as misinuko neduodu,nes dar pati turiu penuko,tai apie 6-7val.,po to apie 12-13val.,dar apie 18-19 ir galiausiai apie vidurnakti valgom mamos pienuka! thumbup.gif jei priimsit ir mes noretume prisijungt prie coliukiu klubo,nes 8men.sverem 7.650kg,o ugis buvo apie 68cm!
Atsakyti
Na ir mes pasibedavosim... dry.gif
Apetitas pas musu bimbala visuomet buvo neblogas-
apie 8ryto- 120-130ml misinuko
apie 11val- darzoviene su mesyte 190ml (vis dar perkam Hipp, nors jau seniai planuojam patys makaluoti rolleyes.gif )
apie 15val- vaisu tyrele 190ml(labiausiai patinka "Mazo" bananu, ar obuoliu su jogurtu)
18val-avizu-kvieciu ar kitokia kosyte su vaisiais ar uogom (apie 200ml)
20/21val- Hipp "gute Nacht" arba
pries pat miega apie 22val misinukas 120ml
Dar labai mestam gerti vandenuka (visiskai nepatinka visokios saldintos arbatos, ar sultys..), bei griauzti barankas, ar agurkiuka kartais.. smile.gif
Bet paskutine savaitele mano kliunkis visko valgo perpus maziau (isskyrus misinuka), piktas, mamiciukas... g.gif Turim jau 4dantis, kuriais jis taip inirtingai kandziojasi blink.gif Sakau, gal sekantys kalasi, todel tox pikciurna... huh.gif
Tiesa, 8,5men sveriam 10kg, esam 73cm ugio! wink.gif
Ui, kiek cia prirasiau.. unsure.gif
Atsakyti
Mano 8 men dukryte nieko nenori valgyt, isskyrus mamos piena. Bandom viska, bet vos tik ji pamato sauksta, suspaudzia lupas, nusisuka ir nieko tu jai nepadarysi.
Ka daryt? Gal kam nors dar tokia beda buvo? Kaip elgtis?
Atsakyti
Na gal dar ne laikas? Saviškį pradėjau pratint nuo 6 mėn. Atkreipė dėmesį į maistą tik kai pasirodė dantukai,apie 7 su trupučiu,o normaliau valgyt apie8-9mėn.. Juk svarbiausia dar gauna tavo pienuko-reiškia pavalgiusi.
O mes mamytės turim instinktą gerai prikišti savo kleckus,vis atrodo neprivalgę.
Daug juk vaikučių valgo tik pienuką ir iki 9-10 mėn.
Nenusimink, tikrai kada nors pradės valgyti..
O beje, maniškis vistik dar nevalgo tiek kiek mamulytė norėtų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 01 spalio 2004 - 15:26
Mano mergytei jau 10 menesiuku, bet nevalgiukas tai baisu. As ja visa laika maitinu ir tuo pat metu zaidziu su ja, tipo demesi nukreipineju, tai uzsimirsus viena kita sauksteli suvalgo. Kai buvo mazesne paduodavau koki zaisliuka, tuo tarpu kai ziojasi paragaut zaislo, as smaukst sauksta i burna. Kadangi ji nieko pries jogurta neturi, tai kai valgydinu rimtesniu maistu pasidedu ir jogurto salia, viena sauksteli jogurto duodu, tai ji galvoja - o skanu, o sekanti sauksteli jau "neskaniai" duodu smile.gif Taip ir zaidziam visa laika. Zinok labai daug kantrybes reikia doh.gif Ir tu neduok papo pries valgi bent pora valandu, kad alkanas butu, o po valgio duok smile.gif
Sekmes smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Nebesuprantu, kokias darzoves be morku ir bulviu prie mesos dar duoti 8 men, vaikeliui? Dar duodu cukinijos. Labai jau skurdus racionas....
Kopustu ir brokoliu maniskis nevalgo. Is vis kas tuos brokolius valgo:)?
Ka jus duodat?
Atsakyti
Darzoves be morku bulviu ir cukinijos (siaip jos yra keliu rusiu ir visos skirtingo skonio):
kalafijoras baltas arba raudonas, burokas, cikorija, artisokas, darzove, kuri nezinau kaip vadinasi bet kazkas tarpinio tarp kalafijoro ir brokolio, moliugas, zirneliai, sparaginės pupelės, briuselio kopustai (bet jie kartoki), spinatai, patisonas, agurotis. Pasirinkimas nemazas wink_3.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drambliukas*: 06 sausio 2005 - 15:42
Aš pati l. mėgstu burokėlius, tai ir mažyliui daviau paragauti (tada jam buvo maždaug 8mėn.) ir nieko, suvalgė ir jam patiko smile.gif O be to, apie burokėlius nei viename žurnale nebuvo parašyta, kad jų negalima duoti mažyliui. Beje, maniškis yra vekuotų kukurūzų gerbėjas (kaip ir mama). Tik pamato, kaip aš valgau, tuoj pat ir jam reikia duoti doh.gif . Tikriausiai nelabai gerai, bet jis valgo, ir jeigu jam nuo kukurūzų nebloga, tai ir man gerai biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,
nugis kazkaip idomu pasidare kaip cia su tuo maistu 10 men. zuikiui.........
pasiziurejau i nukas.lt produktu sarasa, o ten radau visokiausiu idomybiu:
Vištiena su pomidorais ir bulvėmis nuo 8 mėnesio
Lašiša su makaronais ir brokoliais nuo 8 mėnesio
Kiauliena su pomidorais ir makaronais nuo 8 mėnesių

man teko girdeti, kad pomidorai duodami veliau, apie makaronus nuo 10 men irgi kazkaip nesneka..........
ka manot apie tai? ar jau davet tokiam amziuj, ar viska gerai?
ir siaip gal galit pasidalinti patirtim, kas yra skanu is mesu-darzoviu tyriu Hippo? teks keliom dienom isvykt ir nebus galimybes gaminti paciai, tai teks pirktis. pabandziau nupirkti bio-jautiena su darzovem, tai ten vien morkos, ir mano mazius visai nenorejo ju............ prisipirksiu, o paskui nevalgys ir nebus kuo uzkisti ta mano pypli:-)))))
patarkit ka geriau pirkti kad valgytu, gal ka nors is Semperio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tauskalyte: 13 vasario 2005 - 21:31