mamyte uogyte, nerealu
QUOTE(Spurgita @ 2010 09 28, 11:14)
Kokio storio siūlais mezgėt liemenę? Nusipirkau tokius postorius siūlus, galvoju ar nebus tik per stori. Rašo 3 Nr. virbalais megzti.
ne manęs klausiat, bet atsakysiu, man gavosi iš pusvilnės ir 3 nr. storoka
QUOTE(Spurgita @ 2010 09 28, 11:14)
Kokio storio siūlais mezgėt liemenę? Nusipirkau tokius postorius siūlus, galvoju ar nebus tik per stori. Rašo 3 Nr. virbalais megzti.
o man dar klausimas iskilo,cia apacioj tas koriuko rastas? noriu ir as jos dukriukui.
QUOTE(dvynuke85 @ 2010 09 28, 15:44)
o man dar klausimas iskilo,cia apacioj tas koriuko rastas? noriu ir as jos dukriukui.
taip, koriukas, viršuj ripsas
QUOTE(mazge1979 @ 2010 09 28, 15:33)
ne manęs klausiat, bet atsakysiu, man gavosi iš pusvilnės ir 3 nr. storoka
Gali būti, ieškojau nuotraukos šitos liemenės ir bogai pacitavau.
QUOTE(dvynuke85 @ 2010 09 28, 15:44)
Raštas yra anksčiau aprašytas, o kaip koriukai mezgasi?
Čia yra rašto aprašymas, niekaip negaliu nuotraukos rast, kad galėčiau įkelti.
Apmetamos 23 akys:
1 eilė - *1 ger., 1 išv.*, 1 ger.;
2 eilė - *1 išv., 1 užm., 1a. nukel.*, 1išv.;
3 eilė - *1 ger., 1 užm., akis su užmetimu nukeliama nemezgant*, 1 ger.;
4 eilė - *1 išv., 1 užm., akis su dviem užmetimais nukeliama nemezgant*, 1 išv.;
5 eilė - *1 ger., akis kartu su trimis užmetimais išmezgama išvirkščiai*, 1 ger.;
6 eilė - *1 užm., 1 a. nukel., 1 išv.*, 1 užm., 1 a. nukel.;
7 eilė - *1 užm., akis su užmetimu nukeliama nemezgant, 1 ger.*,1 užm., 1 a. nukel.;
8 eilė - *1 užm., akis su dviem užmetimais nukeliama nemezgant, 1 išv.*, 1 užm., akis su dviem užm. nukeliama;
9 eilė - *akis su trimis užmetimais išmezgama išv., 1 ger.*, akis su trimis užm. išmezgama išv.
Kartojama nuo 2 eilės.
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2010 09 28, 13:39)
Mezgiau su apvaliais virbalais, 3 nr. O siulu pavadinimo neatsimenu, cia pusvilne + plonas mocherinis siuliukas. sunaudojau nepilnus 3 kamuoliukus po 50 gramu.
uzdejau 40 akiu (kaip rankovei). ir kas 10 eiliu vis pridedavau po 2. Numezgu abi kojas iki klynuko, paskui suveriu ant vieno virbalo ir priekyje kas antra eile megzdama sumezgu po tris akis( taip nuimu kokias 6-10 akiu) o nugaroje per viduri isiskaicuoju koki 20 akiu ir is sonu kas antra eile megzdama vis pridedu (is viso koki 10 - 16 akiu). taip automatiskai priekis truputi nusileidzia o nugara pasikelia. O juosmeni mezgiau iki reikiamo aukscio + atnara kuria lenkiau pusiau ir iveriau guma.
tai tiek cia to narpliojimo
uzdejau 40 akiu (kaip rankovei). ir kas 10 eiliu vis pridedavau po 2. Numezgu abi kojas iki klynuko, paskui suveriu ant vieno virbalo ir priekyje kas antra eile megzdama sumezgu po tris akis( taip nuimu kokias 6-10 akiu) o nugaroje per viduri isiskaicuoju koki 20 akiu ir is sonu kas antra eile megzdama vis pridedu (is viso koki 10 - 16 akiu). taip automatiskai priekis truputi nusileidzia o nugara pasikelia. O juosmeni mezgiau iki reikiamo aukscio + atnara kuria lenkiau pusiau ir iveriau guma.
tai tiek cia to narpliojimo
Labai ačiu už išsamų paaiškinimą, bandysiu ir aš
elenaR, jau kokios fainos pirstines
QUOTE(Spurgita @ 2010 09 28, 16:14)
koriuką mezgiau pagal šitą:
apmeti 18 akių pavyzdukui, paskui skaičiuoji pagal savo brėžinius.
1 eilė-visos geros
2 eilė-1 g, 1 užmetimas, 1 nukeliama neišmezgant
3 eilė-užmetimai nukeliami neišmezgant, kitos akys-gerosios
4 eilė- 1 užmetimas, 1 nukeliama neišmezgant, akis su užmetimu išmezgama kartu gerąja
5 eilė kaip trečia
6 eilė-
akis su užmetimu išmezgama kartu gerąja, 1 užmetimas, 1 nukeliama neišmezgant
7-kaip 3
8-kaip 4
9- kaip 3
10-kaip 6
kartojama nuo 3 eilės. man labai smagiai mezgėsi.
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2010 09 27, 15:56)
nerealus darbelis , net zandikaulis atvipo pamacius
Koriuko rastas
1 eilė (išvirkščioji pusė) kr.a, x 1 g.a, 1 a. nuimti su užmetimu kaip blogąją, kartoti nuo x, eilę baigti g.a
2 eilė(geroji pusė) kr.a, 1 g.a x akį prieš užmetimą išmegsti g.a, užmetimą nuimti kaip blogą, tuo pačiu siūlą perdedant už užmetimo, 1 g.a, kartoti nuo x, kr.a
3 eilė kr.a, x 1 a. nukelti kaip blogąją su užm.,akį su užm. išmegzti kaip gerą, kart nuo x, kr.a
4 eilė kr.a x 1 g.a, užm. nukelt kaip blogą, 1g.a x, kartoti nuo x iki x, eilę baigti 1 g.a, užm. nukelt kaip išvirkščią, kr.a
5 eilė kr.a x akį su užm. išmegzt gerąja, 1 a. nuimt su užm. kaip išv., kartoti nuo x eilę užbaigti akį su užm. išmegzti kaip g.a, kr. akis"
1 eilė (išvirkščioji pusė) kr.a, x 1 g.a, 1 a. nuimti su užmetimu kaip blogąją, kartoti nuo x, eilę baigti g.a
2 eilė(geroji pusė) kr.a, 1 g.a x akį prieš užmetimą išmegsti g.a, užmetimą nuimti kaip blogą, tuo pačiu siūlą perdedant už užmetimo, 1 g.a, kartoti nuo x, kr.a
3 eilė kr.a, x 1 a. nukelti kaip blogąją su užm.,akį su užm. išmegzti kaip gerą, kart nuo x, kr.a
4 eilė kr.a x 1 g.a, užm. nukelt kaip blogą, 1g.a x, kartoti nuo x iki x, eilę baigti 1 g.a, užm. nukelt kaip išvirkščią, kr.a
5 eilė kr.a x akį su užm. išmegzt gerąja, 1 a. nuimt su užm. kaip išv., kartoti nuo x eilę užbaigti akį su užm. išmegzti kaip g.a, kr. akis"
laba rytą, gal kuri gali paaiškinti su pavyzdukais kaip megzti berniukui megztuką su užtrauktuku priekyje? labai dėkui galvoju numegzti abu puses, tada primegzti stulpelius, bet ar juos reikia lenkti į vidų, akd gautųsi toks dvigubas kraštukas?