Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (5 tema)

Labas. Ačiū, saulele už atsakymą...Gal ir susipainiojau...Džiaugiuosi,kad pas tave geros naujienos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2010 09 24, 15:06)
Ir man Antakalnio klinikose darė konizaciją. Tik gerais žodžiais galiu paminėti ten dirbusį personalą. Kyšio taip pat niekam nedaviau, nors gal reikėjo slaugėms bent saldainių dėžutę atnešti. Labai manim (ir ne tik) rūpinosi.
Smagu, kad net dvi geros žinios šiandien wink.gif
Mucka, nenoriu gasdinti, bet man rodos, kad diskeriozė  yra susijusi displazija ir pakitusiomis ląstelėmis.

O kaip ten gali rupintis? nebent per nakti buvot? Man tai po operacijos gal po 15 min atejo anesteziologe, paklause kaip jauciuosi, tada gydytoja uzejo, o veliau atnese nedarbinguma. Seseles tai galima sakyt net nepriejo, tik paprasius ko buvo malonios. Nemciau uz ka saldainiu nesti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saulele1982 @ 2010 09 29, 10:17)

Na o dabar turiu pasigirti, kad siandien neiskentusi paskambinau gydytojai ir suzinojau antrus rezultatus po konizacijos,  taigi vos neapsiverkiau is laimes, kai pasake, kad jie vel visiskai GERI  thumbup.gif

sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
ACIU VISOMS KAD DZIAUGIATES SU MANIMI mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir aš pareinu su geresnėm naujienom...
Man gydytoja dar buvo paskyrusi markerį Ca125(kiaušidžių vėžio)... Šiandien gavau atsakymą.Viskas normos ribose, sesutė sako"Labai geras, tobulas atsakymas" ax.gif
Atsakyti
Ailija [COLOR=blue] liux! sveikinu
Atsakyti
sveikutės. aš vėl su savo pastebėjimais. neseniai skaičiau straipsny, kad PAP testas nėra visiškai tikslus. kartais jis būna klaidingai neigiamas - t.y. be pakitimų. jo efektyvumas tėra tik 50-90 proc. vadinasi, kad vienai iš dviejų jis yra netikslus g.gif . nžn kažkaip tai mane tas neramina.
Atsakyti
Sveikos,
jungiuosi prie Jūsų (nors tikėjausi gal neteks... unsure.gif )

Noriu pasitarti 4u.gif Užvakar gavau siunimą į VLN onkologinį konizacijai, bet ...

Mano istorija tokia: praetais metais PAP parodė HSIL, bet poliklinikos gydytoja išrašė žvakučių ir patarė stebėti (kas 6 mėn. darytis pakartotiną tyrimą). Tikrai daug nepasakojo, negasdino ( nors šiuo atvėju reikėtų g.gif ) tai aš tikrai likau ramut ramutėlė ir nežinau kodėl praleidau, bet tą kart jokios info papildomai neieškojau. Šiemet pakeičiau gydytoją, per apžiūrą plika akim pamatė negražų kaklelį, bei per kolposkopiją nemažą displaziją. Sužinojus, kad buvo HSIL susiėmė už galvos (kiek nervų reikėjo kol aš poliklinikos tyrimo nuorašą gavau doh.gif ). Bet tradicinis PAP buvo geras, o ThinPrep parodė ASCUS. Bet gydytoja rekomenduoja darytis konizacija, nes vieną kartą prigautas HSIL'is negali visiškai dingti, ir neramina kaklelis su akivaizdžia displazija. Biopsija sako visai netikslinga, nes gali atgnybti sveika "gabaliuką" ir tei nieko neparodys, o "blogietis" liks tūnoti... Nežinau ką daryti...

Jeigu yra ryški displazija gal tikrai konizacija daryti, nes išskaičiau, kad jei jau yra pakitimų, tai jie šiaip nedings... anksčiau ar vėliau vistiek reikės

...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pyyp: 29 rugsėjo 2010 - 20:13
Pyyp - butinai daryk!!!!!!!
Juk plika akimi matosi, man deja, buvo lygiai taip pat....
Daryk ir gyvensi ramiai 4u.gif
Atsakyti
Na štai ir aš su savo naujienom,
Gaila, bet jos nebuvo tokios kokių norėjau. Rasta ASCUS. Kol kas dar nieko neskyrė, paėmė paprastą tepinėlį, nes išskyros nepatiko-gal koks uždegimas bus. Na ir pakartotinas OCT lapkritį būtinai turi būti daromas.
Tai čia viena bėda, o kita, kad kaklelio praplėtimas irgi nepavyko, vėl per mėnesines negalės pasišalint visas kraujas.
Jau net nežinau-gal prašyt ,kad man pjautų viską ką įmanoma verysad.gif
Taip norisi atsikvėpt nuo šitų rūpesčių.
Atsakyti
egleegle3002 nenusimink, tas Ascus tikrai gali but nuo uždegimo, gal jokių pakitimų po gydymo ir nebus. (matysi ką tepinėlis rodys).

O del kaklelio nzn nei ka patart. Mano atveju sakė kaklelis yra "paragėjęs" jau po konizacijos trims mėn. praėjus sunkiau buvo imt lasteles nuo jo. Taigi net tyrimo metu nebėra taip jautru kai jis pakietėjes, bet man kol kas su mėnesinėm viskas ok, sakė tas ragėjimas yra normalu, na nebent jau visai nepraeina, tada jau blogiau. Man kartelį labai skaudėjo pilvą, pradžioj mėnesinių, bet kitus mėnesius viskas gerai buvo. Matysim kaip toliau.

o kas liečia paprastą tyrimą ir skystoj terpėj tai jau manau buvo diskutuojama anksčiau. Nebetikiu aš jau tais procentais, tikimybėm ir t.t. nes, kad man bus tokia diagnozė tai buvo turbūt tik 1 proc iš 100, ir tai nieko nekeitė. Nemanau, kad tas tyrimas kas antrai yra klaidingas.
Mano atveju rodė viską paprastas tyrimas, o po operacijos neberodo blogybių, taigi kodėl turėčiau juo netikėti?
Atsakyti
Man pilvą skaudėjo labai dažnai ir jis toks vis lyg patinęs buvo,jaučiausi kaip nėščia. Gydytojas sakė, kad gimdoj pilna buvo gleivių ir kraujo, nors operavo viduryje ciklo. Sakė jo praktikoje buvo atvejis, kai kelis kartus šitaip paoperavęs galų gale gimdą išėmė.
Ir šis gydytojas jau antras po mano poliklinikos ginekologo, kuris priekaištavo, kodėl konizacijai daryti pasirinkau Kauno onkologijos ligoninę. Ko gero taip sau nulėmiau vargelį su kaklelio nepraeinamumu.
Atsakyti
tame ir reikalas, kad PAP gali parodyti klaidingai gerus rezultatus. tad liksim sau ramiai laukti kito tyrimo po metų ir pan. labai daug kas priklauso nuo pačio gin kompetencijos. o biopsiją man sakė, kad ima kolposkopijos metu iš pažeistos vietos g.gif
Atsakyti