Darė man ir biopsiją, ir tik tada kai visi atsakymai buvo vienodi HSIL, nusprendė daryt konizaciją.
Labas,
Niekada nemaniau, kad čia užsuksiu, gyvenimas pasuko kitaip.
Taigi esu užsikrėtus ŽPV, reikalinga operacija, nes pakitęs gimdos kaklelis... Norėjau paklaust, kodėl mano ginė neskyrė papildomų tyrimų, negi iš vieno gali nutart, kad operuos? Be to skaičiau, kad dažnai PAP tyrimas gali suklaidint.
Taigi esu užsikrėtus ŽPV, reikalinga operacija, nes pakitęs gimdos kaklelis... Norėjau paklaust, kodėl mano ginė neskyrė papildomų tyrimų, negi iš vieno gali nutart, kad operuos? Be to skaičiau, kad dažnai PAP tyrimas gali suklaidint.
QUOTE(VIS @ 2011 02 28, 12:19)
Labas,
tai tau zpv tyrima dare ar PAP gimdos kaklelio? Kokio lygio pakitimus rodo?
man po pirmo tyrimo rode HSIL (zymius pakitimus) ir norejo irgi is kart operacijai siust.. bet dar buvo rade uzdegimu pas mane. tai as issigydzius uzdegimus, paprasiau kad dar viena tyrima padarytu. tada jau rode LSIL ( nezymius pakitimus) todel operacijai nesiunte, bet biopsijai vistiek issiunte. nezinau ar yra skirtumas koks, nes biopsijos metu nustate CIN2, ir vistiek reikia operuot. siaip tai as siulyciau tau pasidaryt pirma biopsija. bet kaip nori. didele tikimybe kad vistiek reiks daryt operacija. antro pap tyrimo neapsimoka daryt, nes jis nera tikslus. Gali ir gerus rezultatus parodyt, bet tai nereiskia kad nebera pakitimu, gal tik ne is tos vietos paeme. biopsija tikslesne, bet ir tai nera tiksli 100 proc. nes gal tas isgnybtas gabalelis yra Tarkim antro lygio pakitimai, o visai salia , kurio nepaeme gal jau buvo trecio net lygio. Tik ispjovus gali aiskiai nustatyti kiek pakitimai buvo pazenge, ir ar po operacijos ju dar liko..
Bet buna atveju kad ispjauna o ten paprasciausiai buvo tik uzdegimas.. tad dar biopsija butu gerai pasidaryt pries pjaunant.
o su kalposkopu neziurejo, ar matos pakitusios lasteles?
VIS,na jei tau nedarė OCT tai bent biopsija pasidaryk, aš taip jaustyti nesileisčiau dėl ŽVP
Sveikutes merginos. Ir vel sugrizau pas jus, nors daugiau skaitau nei rasau.
Tai vat gavau atsakymus po kolposkopijos kad yra pakitimai, laiske neraso kokie pakitimai, raso tik tiek kad reikalinga kita procedura, labai panasi i kolposkopija tik dabar pasalins (nugramdys) pakitusias lasteles nuo gimd.kaklelio. Papasakokit ar kuri turejote tokia procedura ir ar yra ko bijoti ir pergyventi. Labai noriu leliuko, laukiau atsakymo su viltimi kad nieko neras ir kad galesim pradeti vaikeli, bet dabar ir vel laukimas veda is proto
Tai vat gavau atsakymus po kolposkopijos kad yra pakitimai, laiske neraso kokie pakitimai, raso tik tiek kad reikalinga kita procedura, labai panasi i kolposkopija tik dabar pasalins (nugramdys) pakitusias lasteles nuo gimd.kaklelio. Papasakokit ar kuri turejote tokia procedura ir ar yra ko bijoti ir pergyventi. Labai noriu leliuko, laukiau atsakymo su viltimi kad nieko neras ir kad galesim pradeti vaikeli, bet dabar ir vel laukimas veda is proto
joanaxxxx,puikiai tave suprantu, nes mes vis turėjimatidėti planavimą o dbr kažko nepavyksta, matyt laukia gero laiko
žinok nzn tos procedūros man po OCT darė tik biopsiją, bet jei kozinzcijos nereikia bijoti, tai manau ir ši procedūra nebus baisi
žinok nzn tos procedūros man po OCT darė tik biopsiją, bet jei kozinzcijos nereikia bijoti, tai manau ir ši procedūra nebus baisi
Issamesnis aprasymas buvo toks, kad su metaline maza kilpele gramdys nuo gimdos kaklelio pakitusias lasteles. Procedura truks apie 15 min, po to gali 3-4 savaites teplioti rudai. Pries procedura galima isgerti nuo skausmo vaistu ir taip pat tureti jei skaudetu po proceduros.
Na o del planavimo tai nieko kito nebelieka kaip tik atideti kol busiu sveika. Nors dar viena baime, kad mes jau nesisaugojom ir jeigu jau pastojau tai kas tada?
Na o del planavimo tai nieko kito nebelieka kaip tik atideti kol busiu sveika. Nors dar viena baime, kad mes jau nesisaugojom ir jeigu jau pastojau tai kas tada?
joanaxxxx,nu žinok nzn tos procedūros, gal kitos atsilieps ir pasipasakos, o nuo skausmo pasiimk vaistu, kam kentėti...
zieminuke jei skaitei su CIn III yra neščia ir jai atliko biopsija ir viskas puiku, dbr laukia ramiai gimdymo, o tada lauks kol atsigaus po gimdymo ir tada pradės savimi rupintis, tad "gramdymas" nemanau kad pakenks, juk kakleli "gramdys" ne gimda nesijaudink kada ta jums bus ta procedūra?
zieminuke jei skaitei su CIn III yra neščia ir jai atliko biopsija ir viskas puiku, dbr laukia ramiai gimdymo, o tada lauks kol atsigaus po gimdymo ir tada pradės savimi rupintis, tad "gramdymas" nemanau kad pakenks, juk kakleli "gramdys" ne gimda nesijaudink kada ta jums bus ta procedūra?
Tik apie zieminuke pasksicius ir pagalvojau, kad nera cia ko man stresuot, va kokia stipri moteris, reikia is josios stiprybes mokytism
Man ta procedura kovo 16 d bet zadu nusikelt 18d jei tik imanoma bus, nes is darbo sunku bus atsiprasyt viduri savaites, o jei ne kaip jausiuosi tai ir pagulet noresis, o ne i darba grizti, nes procedura is ryto. Teks gydytojo viska issiklausinet. Cia skaiciau kad po kazkurios proceduros ir myletis kazkiek laiko negalima. Daugiausia jaudinuosi tai del to kad viskas vyks ne lietuvije. Na bet nieko nepakeisiu, reikia nustot nerimauti ir nusiteikti taip kad viskas bus gerai
Man ta procedura kovo 16 d bet zadu nusikelt 18d jei tik imanoma bus, nes is darbo sunku bus atsiprasyt viduri savaites, o jei ne kaip jausiuosi tai ir pagulet noresis, o ne i darba grizti, nes procedura is ryto. Teks gydytojo viska issiklausinet. Cia skaiciau kad po kazkurios proceduros ir myletis kazkiek laiko negalima. Daugiausia jaudinuosi tai del to kad viskas vyks ne lietuvije. Na bet nieko nepakeisiu, reikia nustot nerimauti ir nusiteikti taip kad viskas bus gerai
man tai ta aprašyta procedūra labai panaši į konizaciją nes man irgi elektrine kilpute tiesiog kūgio formą išpjovė ...na bet gal ten labiau moklas pažengęs
Jau nei pati nezinau ka galvot, nesuprantu kodel jie neivardijo kaip ta procedura vadinasi, raso kad procedura panasi i kolposkopija. Na dar reiks paskaitinet daugiau.
Nezinau kaip cia su ta medicina, daug kas peikia, sako kad pagrindinis vaistas paracetamolis nuo visko, o dar apie sia ligonine kur man reikia eiti ne kokie atsiliepimai buvo minciu registruotis i kita, bet tai uzims laiko, o laukti irgi nenoriu, norisi kad tik greiciau viskas pasibaigtu
Man dare tris kart OCT tyrima ir kada trecia kart vis dar rode pakitimus tai dare kolposkopija, po kurios ir tepliojo ir skaudejo pilvo apacia kad net vaistus geriau, nors pagal viska procedura turetu buti neskausminga tai jei dabar jau raso kad skaudes tai as nei namo pati negrisiu, reiks vyrui neiti i darba ir mane lydet. Gal zymus tie mano pakitimai jei kaip sakot panasu i konizacija
Papildyta:
Va dar pradzioj temos vel paskaitinejau info tai dar yra Elektros kilpa kuria pasalinamos pakitusios lasteles, tai gal man sita darys?!
Nezinau kaip cia su ta medicina, daug kas peikia, sako kad pagrindinis vaistas paracetamolis nuo visko, o dar apie sia ligonine kur man reikia eiti ne kokie atsiliepimai buvo minciu registruotis i kita, bet tai uzims laiko, o laukti irgi nenoriu, norisi kad tik greiciau viskas pasibaigtu
Man dare tris kart OCT tyrima ir kada trecia kart vis dar rode pakitimus tai dare kolposkopija, po kurios ir tepliojo ir skaudejo pilvo apacia kad net vaistus geriau, nors pagal viska procedura turetu buti neskausminga tai jei dabar jau raso kad skaudes tai as nei namo pati negrisiu, reiks vyrui neiti i darba ir mane lydet. Gal zymus tie mano pakitimai jei kaip sakot panasu i konizacija
Papildyta:
Va dar pradzioj temos vel paskaitinejau info tai dar yra Elektros kilpa kuria pasalinamos pakitusios lasteles, tai gal man sita darys?!
joanaxxxx,su kilpa kai šalina tai yra konizacija ji užtrunka plius minus 20 min. tai tada tikrai geriau bent kokias 3 d. pabūti namuose ir gulėti stengtis kuo mažiau sedėti, nes tempia gimtą pora sav. nekilnoti daugiau nei 6 kg. ir zinoma jokio sex