Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (5 tema)

QUOTE(Rastika @ 2011 02 24, 20:05)
o tu žinai kas yra OCT? g.gif

onkocitologinis tyrimas. Prisiskaicius jau buvau po pirmojo vizito
Atsakyti
iewuu,tai tu dbr man blondinei pasakyk ar dareisi OCT ar ne? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
jungiuosi į jūsų draugišką būrelį. Kol kas nelabai susidėlioju mintis galvoje, daugiau klausimų nei atsakymų, bet paskaičius jūsų istorijas ir komentarus šiek tiek pasidarė aiškiau, kas manęs laukia ir ko galiu tikėtis.
Man padarė OCT tyrimą ir nustatė HSIL, kaloskopija (lyg taip vadinasi tyrimas, kai per mikroskopą žiūri?) nieko nerodo, nes prieš daugelį metų man buvo prideginta žaizdelė. Gydytoja pasakė, kad matoma yra 2/3 dalys žaizdelės, o 1/3 nesimato ir kas ten vyksta niekas negali pasakyti, bet dėl tos pačios priežasties negali biopsijos daryti, nes nematys iš kur paimti mėginiui audinį. doh.gif Dabar padarė ŽPV tyrimą, laukiu atsakymo ir priklauso nuo jo, ką toliau darys, bet greičiausiai konizacija laukia ir manęs. verysad.gif Tiesa, perskaičiusi visą šią temą, supratau, kad tai nėra tokia baisi operacija todėl šiek tiek palengvėjo, labiausiai slegia nežinia ir laukimas - ką nustatys doh.gif
Džiaugiuosi jus čia radusi, nes ne su visais gali pasikalbėti, ne visiems gali pasakyti savo ligos diagnozę, nes visai nenoriu matyti kupinų užuojautos žvilgsnių ir pasikeitusio elgesio.
Atsakyti
pirmaargenta, console.gif pirmiausia sveika prisijungusi ir tikrai oeracija nebaisi, trunkanti apie 15 min.
tai kaip suprantu dbr lauki OCT ats.? Jei nepaslaptis kiek tau metų ir ar turi lelių?
Atsakyti
QUOTE(pirmaargenta @ 2011 02 25, 10:46)
Sveikos merginos,

Labuka,aš tai iš savo pusės rekomenduočiau arba pakartoti PAP tyrymą skystoj terpėj,arba pasidaryti chlamidijas,ureaplazmas,citoplazmas,čia vienas tyrimas joms būna 4u.gif Nes temoj tikrai buvo ne viena mergina,kurioms pasitvirtino uždegimas,infekcija,kurie ir suklaidino PAP tyrymą 4u.gif ar tau pirmą kartą padarė OCT? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 02 25, 11:53)
pirmaargenta, console.gif pirmiausia sveika prisijungusi ir tikrai oeracija nebaisi, trunkanti apie 15 min.
tai kaip suprantu dbr lauki OCT ats.? Jei nepaslaptis kiek tau metų ir ar turi lelių?

QUOTE(ramzyte @ 2011 02 25, 12:06)
Labuka,aš tai iš savo pusės rekomenduočiau arba pakartoti PAP tyrymą skystoj terpėj,arba pasidaryti chlamidijas,ureaplazmas,citoplazmas,čia vienas tyrimas joms būna  4u.gif Nes temoj tikrai buvo ne viena mergina,kurioms pasitvirtino uždegimas,infekcija,kurie ir suklaidino PAP tyrymą  4u.gif  ar tau pirmą kartą padarė OCT?  4u.gif

Dabar aš laukiu ŽPV tyrimo atsakymo, nes gydytoja sakė, jei turiu virusą, tai labai didelė tikimybė, kad pakitę ląstelės yra piktybinės ir tada jau būtina operacija, o jei viruso neturiu, tada galvos ką toliau daryti. Gal dar kokį tyrimą pasiūlys, ar pačiai reikia prašyti tyrimo skystoj plazmoj bet kuriuo atveju? OCT man darė antrą kartą pagal programą, bet po pirmo tyrimo ar nieko nerado, ar niekas nekreipė dėmesio į rezultatus, nežinau. Šį kartą mane siuntė šeimos gydytoja darytis OCT pagal programą, tai tik gavus atsakymą paskambino ir pasakė, kada užregistravo pas gin dėl tolesnio tyrimo 4u.gif Ačiū jai už rūpestį.
Aš esu vyresnė už daugumą iš jūsų, ką čia slėpti, man 45 metai ir mano dukros jau suaugę, todėl man nors ta prasme lengviau, kad nereikia galvoti ar pastosiu, ar pagimdysiu. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmaargenta: 25 vasario 2011 - 11:28
pirmaargenta,žinok aš pritariu ramzytei, tikrai gali daug ką suklaidinti bakterijos mūsų tyrimus, juk nepakeks jei ir dar vieną tyrimą pasidarysi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 02 25, 08:28)
iewuu,tai tu dbr man blondinei pasakyk ar dareisi OCT ar ne? blush2.gif

nesidariau, paeme paprasta tepineli ir tiek.
O kai gavo rezultatus pasake, kad esu sveika ir zaizdeles nera
Atsakyti
Pirmaargenta
Po pirmo OCT tyrimo, nesutikit konizacijai tikrai. Jei gydytoja iš karto ją siūlo, gal verta paieškot kito gydytojo.
Man iki konizacijos tyrimas buvo darytas 4 kartus, gydant nuo uždegimų, ir kai jau niekam nepasidavė, tik tada gydytoja pasiūlė darytis operaciją.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 02 25, 13:21)
Pirmaargenta
Po pirmo OCT tyrimo, nesutikit konizacijai tikrai. Jei gydytoja iš karto ją siūlo, gal verta paieškot kito gydytojo.
Man iki konizacijos tyrimas buvo darytas 4 kartus, gydant nuo uždegimų, ir kai jau niekam nepasidavė, tik tada gydytoja pasiūlė darytis operaciją.

nevišiškai su tavimi sutinku, nes neaišku ką parodys OCT kokiepakitimai, o kad reikia ne vieno mediko nuomonės išklausyti su tuo sutinku nes jei skirtingai daznai kalba, jei tą pati kalbės tada viskas aišku, bet jei skirtingai tai reikia išklausyti jų argumentus
Atsakyti
QUOTE(pirmaargenta @ 2011 02 25, 11:27)
Gal dar kokį tyrimą pasiūlys, ar pačiai reikia prašyti tyrimo skystoj plazmoj bet kuriuo atveju? OCT man darė antrą kartą pagal programą, bet po pirmo tyrimo ar nieko nerado, ar niekas nekreipė dėmesio į rezultatus, nežinau.

o pirmą kartą OCT prieš kiek metų darė? 4u.gif skystoj terpėj yra mokamas ir jo prašyti reikia. Na,reikia tikėtis,kad bus neigiamas ŽPV smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 02 25, 13:21)
Pirmaargenta

O ar jums buvo daryta biopsija? ar tik 4 kartus OCT. Nes man po biopsijos cin2. Jau du gydytojai, net neina i kalbas, kad nepjauti. Operacija ir viskas.
Atsakyti