Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (5 tema)

QUOTE(ramzyte @ 2011 01 29, 16:02)
Bet jūsų atveju manau,kad daugiausiai šansų bus,jog tai infekcija,arba lengvos formos pakitimai  4u.gif  Jei infekcija,tai pagersit antibiotikus ir būsit sveika,kaip agurkėlis  smile.gif  jei ras lengvus pakitimus,tai gali prireikti biopsijos ir beliks tik stebėti,dažniau tyrimą kartoti,prie vidutinių pakitimų gali tekti daryti konizaciją,išpjaus tuos pakitimus ir toliau gyvensit kaip agurkėlis  biggrin.gif  tik dažniau darysitės tyrimą  smile.gif ....nesigazdinkit  mirksiukas.gif

aciu, truputeli nusiraminau 4u.gif
Papildyta:
Merginos, gal kuriai prireiks tokios info, ypac naujokems 4u.gif Ląsteliniai pokyčiai gimdos kaklelio vėžio atveju.

Apie 15% moterų turi įvairių plokščio epitelio ląstelių subrendimo nenormalumu, matomų PAP tepinėlyje. Pakitimų terminologija, aprašant PAP tepinėlio citologinių pakitimų progresuojančias stadijas, yra aprašoma pagal Bethesda sistemą, mėginant išvengti gausių terminų nesutapimų. Minimalūs citologiniai pakitimai yra vadinami ASCUS (atipinė plokščio epitelio nenustatytos reikšmės ląstelės, angl. Atypical sqamous epithelium of uncertain significance). Yra akivaizdžių įrodymų, kad daugumos ASCUS priežastis yra ŽPV infekcija plokščio epitelio ląstelėse. Dažniausiai moterims su ASCUS/ŽPV pakitimai pereina į LGSIL (nežymus plokščio epitelio intraepiteliniai pakitimai, angl. Lowgrade squamous inttraepithelial lesion). Vidutinis laiko tarpas nuo ASCUS iki LGSIL išsivystimo yra apie 4 metai. Pacientams LGSIL dažnai grįžta į normalius be jokio gydymo. Tik apie 20% moterų LGSIL išsivysto į HGSIL (žymus plokščio epitelio intraepiteliniai pakitimai, angl. Highgrade squamous intraepithelial lesion). Šis progresavimas taip pat trunka apie 4 metus. HGSIL taip pat yra vadinamas žymūs plokščio epitelio pakitimai ar carcinoma in situ. HGSIL dažniausiai yra negrįžtami pakitimai. Kai kurios studijos parodė, kad nedidelė dalis negydytų pacientų su HGSIL spontaniškai grįžo į žemesnio laipsnio pakitimus. Tačiau dažniausiai HGSIL nepaliekami be gydymo. Daugumai pacientų, kuriems negydoma HGSIL, progresuoja mikroivazinis, o vėliau ir gilesnio laipsnio invazinis vėžys, kurio vystymasis užtrunka ilgiau nei 9 metus.

NORMA ASCUS/ŽPV LGSIL HGSIL VĖŽYS
» » » »
« « «
15% 90% 20% 30%
Atsakyti
QUOTE(ramzyte @ 2011 01 29, 13:47)
Rastika,kaip jums sekasi mažiuką planuoti?  bigsmile.gif

na mes jau snd planuojam, bet del konizacijos buvom atideje, norėjau atsigauti ir įsitikinti,kad viskas gerai, šį kartą planuojam ramiai be BT ir dienų skaičiavimo bet jaučiu kad jau greitai turėtų išaušti ta diena kai būsim nebe dviese biggrin.gif
Papildyta:
kity25, aš 1 pus. nemažai info turiu įdėjusi ten dar gali pasiskaitinėti mirksiukas.gif

Atsakyti
Rastika,linkiu greičiau tuos du brūkšnelius pamatyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ramzyte @ 2011 01 30, 13:02)
Rastika,linkiu greičiau tuos du brūkšnelius pamatyti  wub.gif

labai to ir laukiam bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
sveikos merginos, gal galite rekomenduoti protinga ginekologe, santaruose, Vilniuje, ne privaciai....
aciu labai ir sekmes:)
Atsakyti
Maskatuk,mane operavo A.Šepetienė,nemeilikauja,bet viską smulkiai paaiškina,davė ir asmeninį numerį,jei reiktų pasiskambinti,kiti ginekologai kai žiūrėjo kaklelį po sugyjimo,sakė gražiai darbas atliktas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramzyte @ 2011 01 30, 17:38)
Maskatuk,mane operavo A.Šepetienė,nemeilikauja,bet viską smulkiai paaiškina,davė ir asmeninį numerį,jei reiktų pasiskambinti,kiti ginekologai kai žiūrėjo kaklelį po sugyjimo,sakė gražiai darbas atliktas  4u.gif

aciu Ramzyte, matai, man skauda lyg tai kluba, lyg tai apendicito vieta,
o chirurgai , kaip susitare, kol nebus ginekologo isvados, kad sveika, jie nemato prasmes gilintis,
ir va po skydlaiukes pasalinimo, niekaip nepraeina kaskokia bakterine infekcija, jei butu pienlige, nieztetu, bet to nera, tik baltos isskyros
eiti pas bet ka tikrai nenoriu, norisi rimtos konsultacijos, o jei reikes ir gydymo....
aciu Tau dar karta:)
Atsakyti
Nedėkok mirksiukas.gif ...o kodėl pas savo poliklinikos ginekologą neini? ir ar neturi pastovios ginekologės? g.gif ....šiaip galiu ir savo trumpai istoriją parašyti,aš jokių infekcijų nejaučiau,bet pradėjo kartais dešinėj pusėj žemai kažkas pulsuoti unsure.gif tai daktarai įtarė ir kažkokius žarnos trombus,ir išvaržą,o chirurgė apšaukė,kad nenešiočiau kelnių žemu leimeniu,nes kaip tik tą vietą užspaudžia. Ir kaip tik pas ginekologę profilaktiškai nuėjau,nors visai nebuvau to susiejus,ir še kad nori,pasirodo būtent ten ir buvo bėda 4u.gif ...tai gal ir gerai,kad būtent nuo tos pusės ieško problemos sprendimo 4u.gif
Papildyta:
Ir dar porą kartų esu santaruose pas gines buvus,dabar nepasakysiu pavardžių,nes registruodavausi tiesiog artimiausiai datai pas bet ką. Ir abiejais atvejais labai malonios buvo,šalia yra echoskopas,nusiveda,patikrina,net prezervatyvą duoda apžiūrai. Žodžiu nesulyginsi su poliklinika,tik tiek,kad ilgokai tekdavo laukti prie kabineto savo eilės 4u.gif
Atsakyti
sveikutes, o tai i Santariskes norint nueiti pas gine, nereikia jokio siuntimo tureti?Tiesiog registruojies ir tiek, ar kaip?
g.gif
Atsakyti
Reikalingas siuntimas smile.gif
Atsakyti
Grizau i gydytojos. Nieko konkreciai nepasake, sake tepinelis rodo pakitimus, jos lape lygtai pamaciau kad buvo parasyta ASCUS., gal po sio zodzio buvo dar kazkas bet nemaciau. Ji sake, kad dabar nera tikslo komentuot, nervuotis ir pan, atseit sis testa gali ir meluoti., tai nusiunte i Sorpo centrsa panasiam tyrimui, tik kazkokiam megintuvely augins kazka, sake atsakymas per 3-4 d. Bet, deja reikia laukti. Man siandien 3 ciklo diena. Gydytoja pasake kad eiciau pirmadien -antradieni ( bus 10-11 d.)., bet ar verta tiek laukti, kaip manot? nes esu su mirena, ir kraujavimo per menesines nebuna. Gal galeciau nueit bent sestadieni? (bus 8 ciklo diena). g.gif Ka jums sako jusu gydytojai, ar butina darytis 10-20 ciklo diena?
Atsakyti
Aš tai net nelabai suprantu kokį tyrimą dabar tau darys g.gif tą patį OCT kartos ?
Atsakyti