Aš tarkim irgi vienos pažystamos nesupratau,sakau ar pasidarei kada gyvenime tą tyrimą,o ji sako,man ginekologė nedaro,nes dar trūksta poros metų iki to nemokamo nu po velnių,jei gyveni lytinį gyvenimą,tuo labiau,jei dar žaizdelė yra kaklelio,nu tai darykis mokamą,gi ne karvę kainuoja Ir daktarės toks abejingumas ....aš stengiuosi nors į metus kartą pasidaryti,ir man būtent toks laiko tarpas užsifiksavęs,todėl net nežinau kas kiek laiko rekomenduoja jį darytis
QUOTE(kity25 @ 2011 01 29, 12:07)
Jei liga gali taip greitai progresuot- man tuomet nesuprantama, kodel visur rekomenduojama PAP testa atlikti karta per 3 metus... juk per ta laika jau gali issivystytis nepagydoma liga...
na jei per du metus ar tris jei tau nebuvo pakitimu tikrai neatsiras vežysPapildyta:
ramzyte,taip jei tai jau buvo pakitimai rekomenduojama darytis kas metus, nors kažkur skaičiau kas du galima, bet čia manau nuo pačios moters priklauso kiek ji save myli, nes as tikrai pairyzusi kas metus dbr jau darytis OCT nebenoriu kad atsinaujintu
QUOTE(Rastika @ 2011 01 29, 11:26)
ramzyte,taip jei tai jau buvo pakitimai rekomenduojama darytis kas metus
Bet aš ir prieš pakitimus,darydavausi kas metus laiko,kažkaip pati ginekologė siūlė gal dėl žaizdelės,o gal dėl šventos ramybės
QUOTE(ramzyte @ 2011 01 29, 12:49)
Bet aš ir prieš pakitimus,darydavausi kas metus laiko,kažkaip pati ginekologė siūlė gal dėl žaizdelės,o gal dėl šventos ramybės
o taip juk kai žaisdeles turi juk ir patartina jas stebėti jei kita gydyti arba uždeginti
Rastika,kaip jums sekasi mažiuką planuoti?
Man dar yra nesuprantamas vienas dalykas, kiek zinau, tai gimdos kaklelio vezy sukelia ZPV. tai jei pvz pries 3 metus mano PAP testas neturejo pakitimu, o dabar turi, tai is kur gali atsirasti ZPV jei per tuos 3 metus zinau 100 proc, kad nei as nei vyras lyt. santykiu su kitu partneriu neturejo...
O jūs ŽPV tyrimą esat pasidarius?
QUOTE(ramzyte @ 2011 01 29, 15:10)
O jūs ŽPV tyrimą esat pasidarius?
ne, nesidariau niekada
stai ka radau: Kadangi ŽPV infekcija persistuoja labai lėtai ir ilgai, tai net neskiepytoms moterims kas 3 metus atliekamo tepinėlio visiškai užtenka, kad gimdos kaklelio priešvėžiniai pakitimai būtų nustatyti ir išgydyti laiku.
QUOTE(kity25 @ 2011 01 29, 13:17)
ne, nesidariau niekada
Tai tada ir negalit būti tikra,ar neturėjot anksčiau jo
QUOTE(ramzyte @ 2011 01 29, 15:45)
Tai tada ir negalit būti tikra,ar neturėjot anksčiau jo
supratau
Bet jūsų atveju manau,kad daugiausiai šansų bus,jog tai infekcija,arba lengvos formos pakitimai Jei infekcija,tai pagersit antibiotikus ir būsit sveika,kaip agurkėlis jei ras lengvus pakitimus,tai gali prireikti biopsijos ir beliks tik stebėti,dažniau tyrimą kartoti,prie vidutinių pakitimų gali tekti daryti konizaciją,išpjaus tuos pakitimus ir toliau gyvensit kaip agurkėlis tik dažniau darysitės tyrimą ....nesigazdinkit