Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (5 tema)

QUOTE(Rastika @ 2011 01 27, 10:06)
bet kai man biopsiją darė tai aš mačiau, kaip man ėmė tuo gabaliukus, na buvo indelis aukščiau, tai mačiau, kaip deda, bet tikrai nuo kolposkopijos neskauda ir ats. iš karto būna, ji tikrai turėjo susimaišyti... ir jei jai darė biopsija tai jokiu būdu dbr santykių negalima, kaip ji dbr minėjo kad žada leliuką planuoti.

As nemaciau nieko. Nes tikejausi kad po apziuros gyd. pasikvies i kabineta ir papasakos kaip kas. Nes irgi tikejausi kad kai daro kolposkopija tai viska mato is kart ir gali pasakyt. Girdejau kad liepe seselei nuotrauka padaryt. Ir viskas, daugiau jokiu komentaru.
Tai jau dabar is vis pasimeciau. Jei man dare ir biopsija tai negalima myletis 3-4 savaites jei neklystu. Tai kaip galejo gydytojas man sito nepaaiskint blink.gif kazkoks kosmaras.

Papildyta:
Giga tau pasiseke kad procedura praejo lengvai, bet nemanai kad kiekvieno zmogaus organizmas kad ir ta pacia narkoze priima visiskai kitaip, ir tikrai ne visu savijauta po jos buna tokia puiki kaip tavo. Pati esu turejusi narkoze 1 kart ir jei nebutu drauge buvusi salia tai tikrai nebuciau pati viena grizus namo, kai atsibudau. Namuose irgi ismiegojau visa diena ir dar kita diena jauciausi apkvaitus, abejoju ar buciau sugebejus dirbti.
Papildyta:
Ir merginos sakykit o kai daro biopsija tai nenuskausmina? Kam dare, sakykit koks jausmas buna proceduros metu ir po.
Cia visi kritikuoja tuos gydytojus, gal is tikruju jis man nieko nepaaiskines padare biopsija ir viskas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(joanaxxxx @ 2011 01 27, 10:37)
tai vadinama sutrumpintai, pas mus smear test. Ir viskas daugiau gyd.man nieko nepasake tik kad atsakymas po 4 savaic.

Dabar viskas daugmaž aišku 4u.gif dėl to pap tyrimo (kaklelio) ir reikia laukti taip ilgai atsakymo,man privačiai per savaitę laiko padaro,kitoms poliklinikoj,ir jeigu iš mažesnių miestų,tenka ir beveik mėnesį jo laukti 4u.gif ....normalu ir tai,kad tepa,po kaklelio tyrimo taip gali būti mirksiukas.gif ....taip kad,nusiraminkit,jokios jums biopsijos nedarė manau 4u.gif

QUOTE(giga @ 2011 01 27, 10:41)
Jausmas netgi labai malonus. Paskui pora maloniu sapneliu, ir atsibundi lovytej. NIEKO neskauda. Jau antra diena, ir NIEKO neskauda.

Giga,atleiskit ir neįsižeiskit,bet net juokinga skaityti Jūsų tokį komentarą 4u.gif Neskaitykit forumo ir temos,nes čia grybą pjaunam,VISIŠKAI nieko neskauda ....aš labai labai džiaugiuosi už Jus,kad Jums būtent taip ir buvo,ir linkiu kuo geresnių rezultatų sulaukti 4u.gif ....bet kaip ir rašė Joana,juk labai nuo daug ko priklauso doh.gif netgi nuskausminimas skirtingas,man tarkim vieną kartą buvo su suleistais vaistais į veną,o kitą kartą su deguonies kauke. Be to kiekvienas skirtingai jaučiasi po tokių intervencijų,kiekvienas skirtingai po jų atsigauna smile.gif ir netgi tas apkvaitimas kiekvienam skirtingai būna,gal tarkim Jums ir malonu būti apkvaitusiai,kaip nuo alkoholio,o mane veda į šoko būseną,kad nebegaliu savęs kontroliuoti,kad jaučiu kaip man trūksta oro ir pan unsure.gif ..........Sutinku dėl vieno,kad baimės akys labai didelės,o kai viskas praeina,net pačiai juokinga būna,kad šito taip BAISIAI bijojau smile.gif nes viskas daug paprasčiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramzyte: 27 sausio 2011 - 11:18
Man PAP tyrima buvo dare 3 kartus ir nei karto nieko nejutau ir tepliojo tik is kart po tyrimo. Na bet si kart dare kitas gyd.gal ir del to...
Zodziu nusiraminu ir laukiu atsakymo. Manau tikrai gyd.butu pasakes kad negalima myletis.
Dabar tik laiskucio reikia sulaukti ir kad viskas gerai butu smile.gif
Atsakyti
Tai gal tiesiog labiau sureagavo,nes dar ir dažė jodu per kolposkopiją,gal dėl to paperštėjo smile.gif mane netgi perspėdavo,kad po kolposkopo gali rudai patepti,vien dėl jodo 4u.gif
Atsakyti
Vadinasi viskas gerai ok.gif
Atsakyti
Vienoms skauda mažiau,kitoms daugiau,po narkozės irgi skirtingai atsigaunam. Bet pastaruoju metu supratau paprastą dalyką-sveikata ir gyvenimas yra tik vienas ir jį reikia branginti.
Todėl nematau jokio reikalo didžiuotis tuo,kad galiu lėkti kad ir tą pačią dieną darban ir kalnus nuversti. Save reikia mylėti,saugot ir tausot. Kad paskui nereikėtų gailėtis.
Atsakyti
Siandien paskambinus gydytojai paklaust, ka nusprende konsiliumas, suzinojau, kad man net tik CIN3, o CIN3-Ca in situ cray.gif nepasake todel, kad cia vienas ir tas pats gun_bandana.gif
Rytoj liepe atvykti dar vienai apziurai, kur konsultuos Doc. Dr. D.Vaitkiene, ji vedeja onkoginekologijos sektoriaus.
Taigi laukiam rytojaus....
Atsakyti
QUOTE(*zieminuke* @ 2011 01 27, 17:10)
Siandien paskambinus gydytojai paklaust, ka nusprende konsiliumas, suzinojau, kad man net tik CIN3,  o CIN3-Ca in situ  cray.gif  nepasake todel, kad cia vienas ir tas pats  gun_bandana.gif 
Rytoj liepe atvykti dar vienai apziurai, kur konsultuos Doc. Dr. D.Vaitkiene, ji vedeja onkoginekologijos sektoriaus.
Taigi laukiam rytojaus....

"zieminuke"
Laukiam su tavim-nuoširdžiai palaikau tave. Gal ryt išgirsi ir geresnių žinių.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 01 27, 18:37)
"zieminuke"
Laukiam su tavim-nuoširdžiai palaikau tave. Gal ryt išgirsi ir geresnių žinių.

Aciu, vakarop parasysiu, nes tik po pietu vaziuosiu mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(*zieminuke* @ 2011 01 27, 17:46)
Aciu, vakarop parasysiu, nes tik po pietu vaziuosiu  mastau.gif

D.Vaitkienė superinė gydytoja, pas ją eisiu kitą savaitę ir aš...Ji KMUK skyriaus vedėja, važinėja po užsienius po konferencijas, tikras profas šioje srityje...viską normaliai išaiškina, aš tik ją pasitikiu asmeniškai..
Papildyta:
QUOTE(giga @ 2011 01 27, 11:41)
Sveikos,
Noriu pasidalinti patirtim po konizacijos. Prie ja labai daug cia visko prisiskaiciau, ir gero, ir negero, ir nurimau, ir dabar supratau kiek cia "grybu" kartais prirasote. Vakar man atliko ja. Buvo HSIL CIN3. Zodziu bijojau, t.t., prisiskaiciu cia visokiu mistiku, ir noriu nuraminti tas kurios nerimauja. Neimkit i sirdi kiekviena zodi cia, is forumo, mastykit savo galva. Pries tai, aisku, bijojau, galvojau kad tik nebutu skausminga procedutra, kad tik greiciau viskas baigtusi ir grizciau i normalu gyvenima. Is darbo issiprasiau kelioms dienoms, visus reikalus susideliojau kad galeciau 3d lovoj gulet leisgyve. Nieko panasaus!!! Narkoze labai greita, tiesiog trenkia per galva kaip po gero puslitrio vodkes, ir luzti.. Jausmas netgi labai malonus. Paskui pora maloniu sapneliu, ir atsibundi lovytej. NIEKO neskauda. Jau antra diena, ir NIEKO neskauda. Po narkozes jausmas labai geras - miegiuko norisi ir tiek. Zodziu VISISKAI nieko baisaus ar skausmingo. Man ranka visdar skauda, kur dure i vena, daugiau nieko. Neskaudejo galva ir t.t., tik truputi "veze", bet taip maloniai. Po valandos apsirengiau ir parvairavau su auto namo. Jokiu problemu. Pries tai i parduotuve uzsukau jogurtuku, t.t., nes pusdieni nevalgius negerus buvau. Vakare luzau miegoti, nes norejosi labai, ismiegojau apie 12 val. Jauciuos kaip agurkelis, kita diena galima eiti i darba. Isskyros vos vos matomos. Del sunkumu nesiojimo, nustebau kiek cia nesamoniu prirasyta. 1 kg, 3 kg... Mineralinio butelis sveria daugiau nei 1kg!!! Taip kad nepanikuokit, 3-4 kg drasiai imkit, neskit, tik netampykit vaiku, kibiru ir t.t.
Del skausmo, esme ta, kad kaklelis is esmes neskausmingas, ten mazai nervu, raumenu irgi nera, kitaip mes ji galetume atidarinet ir uzdarinet kai tik sugalvojame smile.gif Nuskausminamu pries operacija neleidzia, tik nejautra, taigi neskauda ne nuo vaistu, o del to, kad tiesiog ta vieta neskauda. Jauciasi kad "ten kazkas yra", bet tai netgi ne maudimas. Jokio diskomforto. Jeigu kam paskaudejo galva, tai tikrai ne tiek kad nebutu galima kenteteti. Galit isgert tu vaistuku jeigu reikia jau grizusios namo.
Saugotis reikes po poros sav, kai nukritines sasas, jeigu gleivine siek tiek sutrikusi, gali jis nuplysti ir kraujuoti stipriai. Man israse jodo zvakutes detis kiekviena nakti. Ir pasirodyti pas gyd. po 3 savaiciu. Aisku, dabar laukiu atsakymo su siokiu tokiu nerimu, bet kadangi as jo dabar itakoti nebegaliu, tai reikia pamirsti ir gyventi toliau iprasta gyvenima. Man buvo baisiausia pati procedura. Kas jauciasi taip pat - nusiraminkit! Stenkites atsipalaiduoti, nes viskas tikrai 100k paprasciau nei isivaizduojat.

ech kad visoms taip viskas gerai pavyktų kaip tau smile.gif bet visoms skirtingai, čia kiekviena pasipasakoja, kaip jai buvo smile.gif mano draugė po konizacijos pvz po valandos su mama kavinėj jau arbata gerė, o aš po narkozės (tik ką kitą pjovė man) porą parų atsigavinėjau..visų mūsų organizamai skiriasi ax.gif
Atsakyti
giga,vadinasi ne viską skaitei, nzn ar kuri čia rašė nekilnoti 1 kg. yra patartina iki 10 kg. nekilnoti o dėl darbo žinoma galima eiti aš po 3 d. įjau į darbą, bet esmė tame,kad kai sėdi gimda tempiasi ir man prasidėjo kraujavimas gan stiprus, o šeip namuose viską diebau nieko nejutau tik tiek kad kraujavo ir po 10 ejau apžiūra kad patikrintų ar šašas nukrito ir nereikia sakyti kad čia grybus rašomės, tikrai supykau, čia kitos merginos - moterys ateina klausimu jos klausia mes kurios žinom atsakom arba patirtimi pasidalinam arba pataisom jei kas ne taip. Ir tikrai sveikinu kad operacija puikiai pavyko. Man taip pat puiki buvo operacija, nenaudojau jokiu zvakučiu ir nebuvo jokių komplikacijų. ir nereikia sakyti kad lek daryk ta ar ta nes kiekvienos organizmas skirtingai kaip be butu buvo kažkoks įsikišimas į mūsų organizmą ir kiek įmanoma mano patarimas yra išgulėtas tas dienas kiek esi pasiemus, zinoma sav. nereikia bet tretadą dieneliu galima save pasilepinti
Papildyta:
QUOTE(*zieminuke* @ 2011 01 27, 17:46)
Aciu, vakarop parasysiu, nes tik po pietu vaziuosiu  mastau.gif

l. įdomu koks tavo vergdiktas unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Isvada tokia : daro konizacija treciadieni, nestuma saugojam, jei po proceduros bus lemta persileist vadinasi taip turejo buti... o gal bus viskas gerai bigsmile.gif
Atsakyti