Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (5 tema)

lolita4611, puikiai tave pamenu bigsmile.gif baik ir nekalbėk taip kad neatsikelsi zinok neaisku per kiek laiko kaklelije progresuoja liga, kitoms per 2 -3 m. kitoms mėn. klausimas, niekas tiksliai negali pasakyti.
O kodėl nenori pvz. pasidaryti krūties biopsija, ir tuo paciu nueiti pas gines ir pasikalbėti ar reikalinga tau konizacija.

Tikrai liūdna dėl taves, nes nebepirma karta čia tau, gal manau tau reiketu ne tiks susitvarkyti del krūties ir kaklelio gresiančių ligų, bet iš kur jos čia tave taip puola, nes gal kita šaktis tavyje (per daug matyt daktaro Hauso prisižiūrėjau)

O kodėl nenori savo skausmu pasidalinti su draugu, mama ar drauge, kai pasidalini su kuo nors savo skausmu plius išsišneki tikrai pasidaro šiek tiek ramiau.
Būk stipri
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 01 18, 18:58)
Sveikos, čia aš ta kuri labai panikavo blush2.gif . o db panikuoja dar labiau doh.gif , nes man krūty vėl guzas atsirado, kai po metų pasitikrinau blink.gif laukia krūties biopsija, o ir oct manau pablogėjo. Padarė man pap tepinelį dabar rado ASCUS (LSIL?). nežinau jau ar tai pavojinga, prieš tai dayta biopsija parodė cervicitis ax.gif tai va nežinau kurį galą pirmiau eiti tvarkytis verysad.gif  kurį čia skubiau, nes abiejų vienu metu neišeina... ir kaip gali nepanikuoti, kai gyvenimas nebedžiugina, tik atrodo viską susitvarkei ir vėl ligos ir t.t

įdomu man tas ASCUS iki HSIL greit progresuoja?  nebežinau pas mamologą ar onkoginekologą lėkti rolleyes.gif
Papildyta:
Iš tikrūjų žinok kas blogiausia, kad su šitomis savo ligomis jaučiuosi viena angel_sadangel.gif mama nieko negali patarti, pati nesupranta apie tai ir savo ligų pilna turi, draugui kažkaip nelabai daug noriu įkyrėti  (a tai sakys ligonė amžina), nežinau man tos operacijos ir narkozės kažkokia pasaulio pabaiga atrodo verysad.gif  aš bijau, kad po tiek narkozių galiu nebeatsikelti blush2.gif tfu tfu

Man rugsėjo mėn irgi rodė ASCUS, o va gruodį jau tyrimas buvo visiškai geras.
lolita4611,tikrai taip nesinervuokit-nuo to sveikata nepagerės.
Aš per metus irgi iškenčiau 3 operacijas,bet tikiu,kad tai laikina,kad negali būt amžinai tik blogai,matyt toks laikotarpis mano gyvenime,kai nelabai sekasi. Na bet ateis po jo ir geresnis laikas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 01 19, 09:27)
Man rugsėjo mėn irgi rodė ASCUS, o va gruodį jau tyrimas buvo visiškai geras.
lolita4611,tikrai taip nesinervuokit-nuo to sveikata nepagerės.
Aš per metus irgi iškenčiau 3 operacijas,bet tikiu,kad tai laikina,kad negali būt amžinai tik blogai,matyt toks laikotarpis mano gyvenime,kai nelabai sekasi. Na bet ateis po jo ir geresnis laikas. 4u.gif

o tai tau kakleli 3 kart operavo? ar ne? ar išvis neoperavo?
Atsakyti
Kaklelį operavo 2 kartus,darė konizaciją po rasto HSIL, o paskui šalino sąaugas.
O pernai išsivystė dar ir endometriozė(gal dėl to ,kad mečiau gert kontraceptikus,gal dėl to,kad buvo chirurginė intervencija-kas ten žino iš tikro)-tai dar teko patirti ir laporoskopijos operaciją.
Tai dabar tenka prisižiūrėt 2 vietas-darytis nuolat OCT, ar neatsinaujina pakitimai, ir dar vėl gerti kontraceptikus,kad nevešėtų endometriozės židiniai.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 01 19, 10:22)
Kaklelį operavo 2 kartus,darė konizaciją po rasto HSIL, o paskui šalino sąaugas.
O pernai išsivystė dar ir endometriozė(gal dėl to ,kad mečiau gert kontraceptikus,gal dėl to,kad buvo chirurginė intervencija-kas ten žino iš tikro)-tai dar teko patirti ir laporoskopijos operaciją.
Tai dabar tenka prisižiūrėt 2 vietas-darytis nuolat OCT, ar neatsinaujina pakitimai, ir dar vėl gerti kontraceptikus,kad nevešėtų endometriozės židiniai.

tai čia po operacijos ascus jau rodė tai? o kodėl 2 kart kaklelį operavo?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 01 19, 10:25)
tai čia po operacijos ascus jau rodė tai? o kodėl 2 kart kaklelį operavo?

Taip po konizacijos pirmą kartą geras tyrimas buvo,paskui rodė ASCUS,paskutinis vėl geras-lauksim sekančio.
O antrą kartą kaklelį operavo,nes kažkaip ten man blogai sugiję buvo,net ir OCT negalima buvo normaliai paimt.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 01 19, 10:30)
Taip po konizacijos pirmą kartą geras tyrimas buvo,paskui rodė ASCUS,paskutinis vėl geras-lauksim sekančio.
O antrą kartą kaklelį operavo,nes kažkaip ten man blogai sugiję buvo,net ir OCT negalima buvo normaliai paimt.

o kaip endometriozę nustatė? girdėjau kad po tokių operacijų labai didelė endometriozės tikimybė blink.gif o ką daryti jei kontraceptikų gerti negali? kaip tada gydo?
Atsakyti
Na be kontraceptikų endometriozę dar galima gydyti hormoniniais vaistais,kurie nesaugo nuo nėštumo.
Na aš kažkaip žiūriu šviesiau šituo klausimu-po kiekvienos operacijos yra kažkokių pašalinių pasekmių rizika.Gal man taip atsitiko,nes turėjo taip būt,gal reikia peržiūrėt savo gyvenimą,gal ką negerai darau.
Aplamai manau,kad mes per mažai save mylim-stengiamės tempt viską ant savo pečių,pamirštam ,kad esam silpnoji lytis.
Gražiai pakalbėjau smile.gif bet pati būtent taip viską iki šiol ir dariau,ir dar didžiavausi kokia aš veikli ir kiek daug galiu.
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 01 18, 18:58)
Sveikos, čia aš ta kuri labai panikavo blush2.gif . o db panikuoja dar labiau doh.gif , nes man krūty vėl guzas atsirado, kai po metų pasitikrinau blink.gif laukia krūties biopsija, o ir oct manau pablogėjo. Padarė man pap tepinelį dabar rado ASCUS (LSIL?). nežinau jau ar tai pavojinga, prieš tai dayta biopsija parodė cervicitis ax.gif tai va nežinau kurį galą pirmiau eiti tvarkytis verysad.gif  kurį čia skubiau, nes abiejų vienu metu neišeina... ir kaip gali nepanikuoti, kai gyvenimas nebedžiugina, tik atrodo viską susitvarkei ir vėl ligos ir t.t

įdomu man tas ASCUS iki HSIL greit progresuoja?  nebežinau pas mamologą ar onkoginekologą lėkti rolleyes.gif
Papildyta:
Iš tikrūjų žinok kas blogiausia, kad su šitomis savo ligomis jaučiuosi viena angel_sadangel.gif mama nieko negali patarti, pati nesupranta apie tai ir savo ligų pilna turi, draugui kažkaip nelabai daug noriu įkyrėti  (a tai sakys ligonė amžina), nežinau man tos operacijos ir narkozės kažkokia pasaulio pabaiga atrodo verysad.gif  aš bijau, kad po tiek narkozių galiu nebeatsikelti blush2.gif tfu tfu

Labas,
nesu as zinove, bet paskutiniu metu su tuo susiduriau. galiu pasidalint ka suzinojau. ejau pas daktare del vieno ir netiketai suzinojau kad blogi rezultaitai. tai atsakymas buvo ASCUS, auksti pakitimai (cin2 arba cin3) lyg dar galimi displazijos pedsakai. Zodziu atsakymas ne koks. jau norejo daktare siust operacijai. Bet tuo metu kai emem tepineli man buvo uzdegimas - kaip paaiskejo veliau. Todel isgerus antibiotiku kursa ir pasveikus, paprasiau daktares kad pakartotu man ta tepineli. Si karta atsakyma sjau visia kitoks. Jokio ASCUS, zemi pakitimai( cin1) displazijos jokios nera. Ti va ir zinok zmogau. Tai mane issiunte biopsijai, kad butu tiksliai aisku kas ir kaip.
As manau kai parasyta ASCUS- tai yra uzdegimas. kazkur as tai lyg ir skaiciau. (tiek jau visko priskaiciau, kad nebezinau kas tikra)
Taigi padariau ir ta biopsija vakar.
KAs laukia jos ir nezino kaip kas galiu nuraminti. baisiausia yra laukimas ligoninej kada bus tavo eile, na ir kateterio idejimas. toliau viskas nieko tokio. nes biopsija dare su pilna narkoze. miegojau kaip kudikis nieko nejutau , po 10 min pazadino sako lipk i lova. nieko neskaudejo nei kraujavo . po poros valandu iseme tampona - kurio irgi net nejutau kad toks yra smile.gif ir paleido namo. DAbar nieko neskauda, nekraujuoja - jauciuos kaip niekur nieko. tik baisu tie rezultatai man. bus tik uz 10 dienu.
Atsakyti
QUOTE(zvl @ 2011 01 19, 16:26)
Labas,
nesu as zinove, bet paskutiniu metu su tuo susiduriau. galiu pasidalint ka suzinojau. ejau pas daktare del vieno ir netiketai suzinojau kad blogi rezultaitai. tai atsakymas buvo ASCUS, auksti pakitimai (cin2 arba cin3) lyg dar galimi displazijos pedsakai. Zodziu atsakymas ne koks. jau norejo daktare siust operacijai. Bet tuo metu kai emem tepineli man buvo uzdegimas - kaip paaiskejo veliau. Todel isgerus antibiotiku kursa ir pasveikus, paprasiau daktares kad pakartotu man ta tepineli. Si karta atsakyma sjau visia kitoks. Jokio ASCUS, zemi pakitimai( cin1) displazijos jokios nera. Ti va ir zinok zmogau. Tai mane issiunte biopsijai, kad butu tiksliai aisku kas ir kaip. 
As manau kai parasyta ASCUS- tai yra uzdegimas. kazkur as tai lyg ir skaiciau. (tiek jau visko priskaiciau, kad nebezinau kas tikra)
Taigi padariau ir ta biopsija vakar.
KAs laukia jos ir nezino kaip kas galiu nuraminti. baisiausia yra laukimas ligoninej kada bus tavo eile, na ir kateterio idejimas. toliau viskas nieko tokio. nes biopsija dare su pilna narkoze. miegojau kaip kudikis nieko nejutau , po 10 min pazadino sako lipk i lova. nieko neskaudejo nei kraujavo . po poros valandu iseme tampona - kurio irgi net nejutau kad toks yra smile.gif ir paleido namo. DAbar nieko neskauda, nekraujuoja - jauciuos kaip niekur nieko. tik baisu tie rezultatai man. bus tik uz 10 dienu.

Man biopsija dare be narkozes ir tai nebuvo nieko baisaus, nulipus nuo kedes mikriuku grizau namo... pati issiemiau tampona po 2 val. namie ir fsio... rolleyes.gif trecia diena pasirode keli laseliai sviezio kraujo, sake kad sasai nukrito, po to dar dienele rudai patepliojo, dabar jau normalios isskyros smile.gif
Atsakyti
man bipsija taip pat dare be narkozės ir pati su mašina gryzau atgal i darbą ir gryzusi išsiėmiau tamponus, man tai kelias dienas pakraujavo, bet nežymiai
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 01 18, 17:58)

Papildyta:

Jetus, lolita4611, laikykis. Būna gyvenime tokių situacijų, kada atrodo kaip tyčia viskas susideda į krūva...Bet pabandyk daugiau su kuo pasišnekėti...be proto sunku, kaip neišsišneki...Aš asmeniškai po kol neišsišnekėdavau arba su vyru, arba su drauge, atrodo sprogusi būčiau...
Dėl to progresavimo niekas neatsakys, kaip greitai ir į kurią pusę jis progresuoja...Man rugpjūčio mėnesį THIN PREP PAP tyrimo atsakymai buvo puikūs. Jokių pakitimų. O gruodį jau HSIL...Kažkada seniai, kai tik pradėjau daryti onkocitologinius tepinėlius buvo ASCUS, o po trijų mėnesių jau LSIL doh.gif Nesuprasi...Tik mažiau streso...
O aš nebesuprantu savo savijautos...Pirmadienį, kai gryžau iš ligoninės, sveikata pakankamai gera buvo....Kol narkozė daugiau mažiau neišsigaravo, sukosi galva. Bet tik tiek. Miegot nelabai tesinorėjo...Jaučiu, gal suleido dar kokių vaistukų, kad atsibusčiau g.gif O va antradienio visą dieną pykino...vakare pradėjau vemti...pakilo temperatūra iki 38...Jaučiu kokią tai bacilą pasigavom su vyru...bo jis irgi nekaip jautėsi....Ir dvi dienas ištisai miegu....Jūs po narkozės iškarto traukė miegot? Ar po kelių dienų? Nu kiek sedėjus ant biuletenio namie besergant tiek niekad nesu miegojusi doh.gif
Atsakyti