Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (5 tema)

egleegle3002,jei naramu manau po pusmečio gali pasirodyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 12 29, 14:24)
egleegle3002,jei naramu manau po pusmečio gali pasirodyti  smile.gif

Man rekomendavo tokio didelio tarpo nedaryti. Kas 3 mėnesius...Bet galvoju ar tai nepavojinga, per dažnai erzinti gimd.kaklelio gleivinę g.gif
Atsakyti
Sveikos, uzsiregistravau ir as pas Ugianskyte. Bet ir diena issirinkau - 13 doh.gif Tikiuosi nieko blogo nereiks ax.gif Kazkaip jau apsipratau su sia diagnoze, tad vel pradejau jaudintis... greiciau nuvaziuociau, greiciau suzinociau...
Atsakyti
Laba mergaitės 4u.gif
Vis dėlto teks ir man konizacijai ruoštis. Tik sulaukus mmm. Keliausiu į santariškes. Tik iškilo klausimas, ar reikia kokių spec. daiktų pasiimti. Kaip suprantu net neguldo. Iš kart po operacijos paleidžia. Bet kas ir kada išrašo biuletenį? Ir kokiam maždaug laikotarpiui rekomenduojama "sėdėt ant biuletenio". Ir kiek laiko reikia laukti biopsijos atsakymo?
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2010 12 30, 13:12)
Laba mergaitės  4u.gif
Vis dėlto teks ir man konizacijai ruoštis. Tik sulaukus mmm. Keliausiu į santariškes. Tik iškilo klausimas, ar reikia kokių spec. daiktų pasiimti.  Kaip suprantu net neguldo. Iš kart po operacijos paleidžia. Bet kas ir kada išrašo biuletenį? Ir kokiam maždaug laikotarpiui rekomenduojama "sėdėt ant biuletenio". Ir kiek laiko reikia laukti biopsijos atsakymo?
Dėkui  4u.gif

Tai paguldyt visvien turi-juk po narkozės reiks atsigaut. Be to gali ir nepaleist tą pačią dieną,man eilė į operacinę atėjo tik 16 val,tai ir neleido gydytoja namo iki ryto.O dėl pasiėmimo kažko ,tai manau jau kiekvienoj ligoninėje kitaip-bent aš tik paketų pasiėmiau. Biuletenį išrašo ligoninėje o tęsti jį gali ir pas savo gydytoją. Priklauso iki 30 d. po operacijos,mano nuomone reikia save mylėt ir lepint,sveikatos nieks neatpirks.Tyrimų atsakymai turi būti kažkur po 10 d.
Atsakyti
Samanta,as namuose išbuvau po operacijos 10 d. o i ligonine važiausi paketu, chalata , šlepetes ir pan. bet namo išvykau tą pačią dieną, konizacija padare 11 val. išleido 16 val.
KERERA stiprybės tau
Ailija as po konizacijos ejau OTC po 3 mėn. po to po 6 mėn. ir dbr nes norėjau isitikinti kad viskas gerai yra ir planuoti leliuką wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rastika: 30 gruodžio 2010 - 13:58
Egle,reikia pasiimti paketų,chalatą,šlepetes. Gali įsimesti pavartyti žurnalą,kad laukimas neprailgtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2010 12 30, 13:38)
Tai paguldyt visvien turi-juk po narkozės reiks atsigaut. Be to gali ir nepaleist tą pačią dieną,man eilė į operacinę atėjo tik 16 val,tai ir neleido gydytoja namo iki ryto.O dėl pasiėmimo kažko ,tai manau jau kiekvienoj ligoninėje kitaip-bent aš tik paketų pasiėmiau. Biuletenį išrašo ligoninėje o tęsti jį gali ir pas savo gydytoją. Priklauso iki 30 d. po operacijos,mano nuomone reikia save mylėt ir lepint,sveikatos nieks neatpirks.Tyrimų atsakymai turi būti kažkur po 10 d.

Ačiū jums 4u.gif
Bet kaip, tau egleegle3002 reikėjo išbūti iki 16h.? Man kiek sakė gydytoja, tai reikia išpat ryto atkeliauti nevalgius ir negėrus... Tai jei nevalgius ir negėrus išbūti iki kokios 16h??? Taip ir narkozės jau nebereikės nukritus nuo silpnumo....
Ir beja, kaip jūsų sveikatėlės buvo po narkozės? Mano organizmas asmeniškai nebuvo dar to ragavęs, tai nė nežinau, kokia savijauta po to man bus.... Kiek skaičiau, tai kiekvienai labai skirtingai. Ir vemia, ir galva skauda...Aš kaip užkietėjusi mirgenininkė, tau jaučiu pirmiausia atsigavusi pajusiu galvos skausmą.....
Kiek daktarė sakė, tai iš pat ryto ir padarytų konizaciją. Tai reiškias, jei viskas gerai, po kelių valandų paleistų...
Ir ko labiausiai bijau....laukimo periodo iki biopsijos atsakymo....
Prieš metelius, kai dariuais paprastą PAP tepinėlį, rezultatai parodė - CIN2, CIN3, CIS. Baugu dėl CIS doh.gif O dabar - vakar atsakymą gavau (dariausi THIN PREP PAP) HSIL doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Samanta @ 2010 02 24, 22:22)
Labas mergaitės  4u.gif
Kentėjau kentėjau, ilgai neparašius, bet dabar tai jau noriu parašyti savo istoriją. Gal kas sau prisitaikys, gal kuri nors buvo su analogiška, kaip mano situacija susidūrusi. Gal kas persigalvos ir pasitars su kitu daktaru.
2008 12 mėn. keliauju pas ginekologę dėl skausmų šonuose ir dėl bendros moters organų patikros tam, kad įsitikinčiau jog esu sveika (arba ne)  ax.gif , ir pradėti kelią link išsvajotojo sūnaus....
Gydė mane nuo daug ko....tik po pusmečio pasiūlė pasidaryti pap tepinėlį. Neatsisakiau - juk prevencijos programa taikoma, o ir tyrimai ateity į naudą.
2009 07 gautas onkocitologinio tepinėlio atsakymas. Rezultatas - ASCUS. Poliklinikos ginekologė pakomentuoja, bet gilintis nesigilina.
2009 09 gautas sekantis onkocitologinio tepinėlio atsakymas. LSIL CIN1. Oj kaip daktarė mane prigązdina....ne tas žodis....Vajej, tipo operacija ir vsio. Jokių atsikalbinėjimų. Nu galvoju šnekėk, šnekėk, aš krausiuos info bagažą ir keliausiu pasikonsultuoti su kitais ginekologais. Nes paminėsiu, kad mano mintys apie antrąjį vaikelį sukasi jau keli metai.
Pasikonsultuoju dar su dviem ginekologais (vienas buvęs jos pačios kolega). Pasakė vieningą nuomonę. Jokios operacijos prie tokių rezultatų nereikia. Tik pasikartoti ~po 7mėn. pap tepinėlį. Mat praktikoje (pridalyvavę įvairiuose seminaruose, paskaitose) šiuo metu ginekologai iki paskutinio nenori pjaustynėti moters. Ypač man vis pabrėžia tai, jei nori susilaukti dar vaikų.
Grįžtu pas savo ginekologę po kelių savaičių ir atsisakau konizacijos argumentuodama tuo, kad dar noriu "palaukti". Nieko nemidėdama, kad buvau konsultuotis su kitais ginekologais.
2010 02 gautas trečiasis onkocitologinio tepinėlio atsakymas. Rezultatas HSIL CIN2, CIN3, CIS. Morališkai ruošiuosi konizacijai, nes jau tiek prigązdino mane poliklinikoje...Tipo duodu 50% ant 50%. Tipo arba vėžys arba ne... doh.gif
Prisiskaičiusi, kad cis - tai 0 stadija vėžio puolu į depresijas. Vyrui bliaunu ant peties, o mamai nė žodeliu apie tai neužsimenu. Darbe susikoncentruoti nebegaliu.
Keliauju vėl konsultuotis, tik dabar dar su kita daktare  biggrin.gif Peržiūri mano pap tepinėlių atsakymus, apžiūri pačią ir paminėjo, kad jokių didelių pakitimų "plika" akimi nemato. Ir pasiūlo pasidaryti naujovišką THIN PREP pap tepinėlį. Jis yra daug tikslesnis nei pap. Nes tiriamos tik tos ląstelės, kurios yra reikalingos būtent šiam tyrimui, o ne visas chaotiškų susigrūdusių ląstelių rinkinys kaip pap tepinėlio atveju.
2009 02 24 - šiandien  biggrin.gif Gaunu THIN PREP pap tepinėlio atsakymą. Rezultatas LSIL CIN1. Šios daktarės, kaip ir kitų nuomonė ta pati - prie tokių nežimių pakitimų jokių operacijų ir biopsijų. Paaiškina tai, kad pap tepinėlyje gali labiau atsiskleisti ne baisiosios vėžinės (iki vėžinės) ląstelės, o pakitimai gali būti įtakoti uždegimų.
Dar užklausiu prie kokių rezultatų THIN PREP darote konizaciją. Pamini kad prie HSIL ir pataria nusiraminti.
Dabar THIN PREP`ą darysiuos po 4-turių mėnesių. Nežinia, blogės jis ar gerės....tik žinau vieną..."senesnės" kartos medikai linkę pjaustyti...."naujesnės" kartos - palaukti.
Jaučiu gausiu velnių nuo poliklinikos ginekologės...ji ir konizacijai mane buvo užrašiusi...
Fui....ir kiek prigązdino kartu su bendros praktikos gydytoja....Ir vis manoji ginekologė nepamiršdavo visiems "priminti" kad rugsėjo mėnesį atsisakiau konizacijos....
Ir žinot....iš dalies bijau aš tos konizacijos tik dėl vieno dalyko - būsimų vaikų. Kurių trokštu tiek sau, tiek savąjai mažei. Juk tikimybė išlieka, kad gims prieš laiką....
o vieninga didžiąja dalimi daktarų nuomone aš labiau pasitikiu, nei viena vienintele nuomone....

Čia jei kam įdomu bus, mano senesnioji istorija....vis tiek privedusi prie konizacijos....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 30 gruodžio 2010 - 14:51
Taip ir man liepta buvo ateit 8 val nevalgius negėrus,bet kadangi operavausi aš Kauno onkologinėje, tai atsitiko taip ,kad atvyko ekstrinis ligonis ir operacinę užėmė,todėl ir sėdėjau iki 16 val.Sunku ir iš baimės buvo ir iš alkio-nes palatoj kitos moterys ir pusryčiavo ir pietavo.
O po narkozės man viskas gerai buvo-ir valgiau iškart.Nors šalia kita moteris verkė dėl galvos skausmo.
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2010 12 30, 13:12)
Laba mergaitės  4u.gif
Vis dėlto teks ir man konizacijai ruoštis. Tik sulaukus mmm. Keliausiu į santariškes. Tik iškilo klausimas, ar reikia kokių spec. daiktų pasiimti.  Kaip suprantu net neguldo. Iš kart po operacijos paleidžia. Bet kas ir kada išrašo biuletenį? Ir kokiam maždaug laikotarpiui rekomenduojama "sėdėt ant biuletenio". Ir kiek laiko reikia laukti biopsijos atsakymo?
Dėkui  4u.gif

Ir manes tas pats laukia. Jeigu nieks nepasikeis, tai po savaitikes...
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 12 27, 09:28)
aš mokėjau  nes privačiai ejau, nepamenu tiksliai kiek, bet apie 120 lt.

o as su siuntimu pas ugianskyte traku g. ir reiks moket 100lt g.gif
Atsakyti
Sveikinu su Naujaisiais metais ir visoms linkiu sveikatos ir turiningų metų user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rastika: 01 sausio 2011 - 19:09