Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (5 tema)

Rastika dėl sunkesnio gimdymo po konizacijos tai aš pamenu tokius faktus iš gydytojos aiškinimų, kad visa esmė yra ragėjime, neva kaklelis nebėra toks elastingas ir jam sunkiau atsiverti, dar minėjo, kad jau gimdžiusioms yra šiek tiek geriau, nes jei negimdžiusi juk ir taip pirmas gimdymas sunkesnis, o dar plius papildomas ragėjimas, bet čia nereikia baimintis to, juk blogiausiu atveju yra cezaris smile.gif o dėl kaklelio sutrumpėjimo, tai jo, skaičiau tai jog gali grėsti persileidimas ar priešlaikinis gimdymas, bet iš esmės gali būt, kad konizacija tam visai neįtakos. Taip, kad manau viskas bus gerai. Juk nemažai moterų neišnešioja vaikučių ir be konizacijos.

Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 12 15, 08:40)
dėl skiepo tai neskubėkite, jie veiksmingi tik jaunoms merginoms, o geriausiai neturėjusioms lytinių santykių
Papildyta:
saulele1982,kaip džiauguosi, kad geri tyrimai buvo, aš dar krūtų nesityriau, bet kai pagimdysiu (pirma pastoti reikia  lotuliukas.gif ) va tada po žindymo tikrai išsitirsiu bigsmile.gif  laukiam tavo OCT puikių rezultatų bigsmile.gif

O merginos priminkite, pamiršau dėl ko sunkiau pačioms pagimdyti, kai yra atlikta konizacija? ( žinoma žinau kad kaklelis sutrumpėjo ir kiek esu girdėjusi jei nemaišau, tai paskutiniam nėštumo trimestre kaklelis plečiasi ir dar l. trumpėja) tai pagal tai suprantu, kad mes turėtumėm ankščiau pagimdyti laiko? g.gif

Viską pati ir paaiškinai mirksiukas.gif .Tik gimdyt ne sunkiau, bet sudėtingiau. Plius dar pačiai gimdant pats kaklelis, taip grubiai išsireiškus, traumuojamas. Dėl to, priklausomai nuo aplinkybių, daromas CP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngaKate: 15 gruodžio 2010 - 09:25
QUOTE(Rastika @ 2010 12 15, 08:40)
dėl skiepo tai neskubėkite, jie veiksmingi tik jaunoms merginoms, o geriausiai neturėjusioms lytinių santykių

O del skiepo, tai man gydytoja pasakojo apie kita, ne ta kur iki 25 metu. Yra nauji nuo 25 iki 40 metu moterys skiepijamos. Sake kol kas pasiteisina 99 proc. ir netgi toms, kurioms buvo atlikta konizacija.
Beje, lyg nuo kitu metu zada mergaitems nuo 14 metu ivesti privaloma skiepijama nuo gimdos kaklelio vezio. Zinoma, jei valstybeje pinigu atsiras.

O man gydytoja pamaciusi kad yra LSIL, iskart liepe susiplanuoti kiek noriu tureti vaiku, pasigimdyti ir tada operuotis.
Pasakojo, kad isnesioti ir pagimdyti tai reiksmes neturi, bet pastoti yra daug sudetingiau, nes suragejimas trukdo spermai pakliuti...

Atsakyti
QUOTE(KERERA @ 2010 12 15, 12:37)
O man gydytoja pamaciusi kad yra LSIL, iskart liepe susiplanuoti kiek noriu tureti vaiku, pasigimdyti ir tada operuotis.Pasakojo, kad isnesioti ir pagimdyti tai reiksmes neturi, bet pastoti yra daug sudetingiau, nes suragejimas trukdo spermai pakliuti...

* nesamone, jei tarkim tau CIN II ar III iš kur žinai kaip ji ir kokiu greičiu vystysis???
**tikrai spermai pakiūti nėra sunkiau, čia pernai mergina pastojo po 3 mėn. (po konizacijos)
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 12 15, 11:43)
* nesamone, jei tarkim tau CIN II ar III iš kur žinai kaip ji ir kokiu greičiu vystysis???
**tikrai spermai pakiūti nėra sunkiau, čia pernai mergina pastojo po 3 mėn. (po konizacijos)

ui, ne pagalvoti nenoriu apie tokius rezultatus... doh.gif
Na as sakau tik tai ka man gydytoja pasakiusi...
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2010 12 15, 08:54)
Na aš grįžtu prie savo pačios pasakymą apie kaklelio užvirinimą.Būtent vakar man vėl paėmė OCT. Tai va gydytojas jau pasidžiaugė, kad po praplėtimo į kaklelį patekt lengviau, ir dar kartą užakcentavo, kad vargas toms moterims,kurios darosi konizaciją Kauno onkologinėje ligoninėje-nes ten daktarai dirba kaip konvejeriu be jokių skrupulų.

Netaktiska gydytoja....beje, Kauno onkologine ligonine, deja sako atvirksciai sad.gif(((, susidurus esu pati - kur jus buvot? kas jus gyde? kodel lauket?.......bet tikiuos spejau laiku, nors kas 6 men.tikrino KMUK, ir del visa ko po 1 men. ju patikrinimo nuejus i onkologini - isgirdau tokius klausimus - Ku?Kas?
Atsakyti
Labutis visoms, noriu pasigirti, kad jau žinau OCT rezultatus. Gydytoja paskambino pranešt, nelaukė kitos sav kol aš pati paskambinsiu. Sako viskas gerai, visiškai normos ribose, palinkėjo gerų švenčių. Ačiū jai, kad yra tokia šauni gydytoja.
visoms linkiu gerų rezultatų. O pati vėl po 3 mėn. žygiuosiu tirti. tada bus metai praėję po konizacijos.
Atsakyti
saulele1982
Sveikinu su gerais rezultatai-kaip smagu girdėti tokias žinias. 4u.gif
Atsakyti
saulele1982, sveikinu ir smagu girdeti 4u.gif Sventes isties bus saunios mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KERERA: 17 gruodžio 2010 - 16:46
Ačiū merginos, kad džiaugiatės kartu su manimi mirksiukas.gif
Tikrai šventės bus liux thumbup.gif
Atsakyti
saulele1982,aš taip pat prisidedu prie kitų sveikinimų, džiaukis artimaisiais ir palik visas problemas praeičiai newyear.gif clap_1.gif
Atsakyti
Sveikos, registruojuosi jusu temukeje... Mes planavome trecia vaikeli, po dvieju menesiu nepastojimo nusprendziau nueit pas gine pasitikrinti profilaktiskai nes buvau nebuvus apie 1 metus laiko... Nuejau o ji sako, kad mano OCT pries metus buvo negeras, bet as neatejau atsakymo, o man niekas nepranese verysad.gif Taigi pakartojome... atsakymas HSIL, gavau siuntima i klinikas. Vakar nmuejau pas Ugianskyte, ji pakartojo OCT, paprasta tepineli del esamo ar neesamo uzdegimo, paziurejo mikroskopu, mato pakitimus ir per mikroskopa... Liepe laukt tyrimu atsakymu ir ruostis biopsijai po menesiniu, nes kaip tik ju laukiu... Tikiuosi neesu pastojus, nes tik pirmadieni suzinojau blogas naujienas, yra tikimybe buti pastojusiai, gali ir nebuti... Nezinau ko tiketis verysad.gif Perskaiciau jusu temuke, nusiraminau... pakitimai kaip suprantu zymus, bet be biopsijos nera ko saves gailetis ane? lotuliukas.gif
Tokia mano istorija, gal kas tures kokiu patarimu man... nu zodziu gal apsvies... jauciuosi tokia pasimetus...
Atsakyti